Gå til innhold

Ulcerøs colitt og alkohol


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Ble stoppet i promillekontroll dagen derpå og blåseprøve viste 0,36. Blodprøve en halvtime senere viste 1.promille. Dette var ca. 10 timer etter avsluttet alkoholinntak. I og med at jeg har fjernet tykktarm og endetarm, kan det påvirke, forsinke opptaket av alkohol på noen måte? Svaret vil ha stor betydning for utfallet i saken. Grunnen til at kjøringen fant sted var at jeg måtte til dyrlege med en alvorlig syk hund. Var på fjellet og hadde ikke noen annen mulighet. Svaret vil om nødvendig bli fremlagt ved ett eventuelt rettsmøte. Håper på ett positivt svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Allmennlege Kjell Vaage

Mitt svar til deg blir mer et folkeopplysende svar og har ingen plass i et eventuelt rettsmøte for deg.

Når man drikker alkohol påvises alkohol raskt i blodet og når sin maks innen 15-30 minutter dersom du drikker på tom mage. Ja, faktisk går det enda raskere med kullsyreholdige sprudledrikker.

Alkoholkonsentrasjonen synker ved hjelp av leveren som forbrenner alkoholen. Hvis alkoholen derimot drikkes med et måltid så kan det ta lang tid før alkoholen når blodet og dermed promillen. Dermed blir aldri konsentrasjonen i blodet så høy når du drikker og spiser samtidig som ved tom mage.

Alkoholen fordeler seg i kroppens vannholdige vev. Kvinner har noe mindre \"kroppsvann\" enn menn, og de veier ofte mindre enn menn. Dette gjør at en gjennomsnittskvinne få høyere alkoholkonsentrasjon i blodet dersom hun drikker det samme som mannen.

Alkohol forbrennes som sagt hovedsakelig i leveren, men noe forbrennes av enzymene ADH allerede i magesekken før alkoholen kommer over i blodet. Menn har også mer alkoholnedbrytende enzymer i magesekken enn kvinner og er en av flere årsaker til at kvinner får høyere promille enn menn etter inntak av samme mengde alkohol.

Badstu, mosjon, kaffe eller andre tiltak kan ikke øke forbrenningshastigheten og få alkoholen til å forsvinne raskere. Hos friske mennesker har de aller fleste legemidler heller ingen innvirkning på alkoholens omsetning i kroppen

Gjennomsnittlig faller blodets alkoholkonsentrasjon med ca 0,12-0,18 promille per time hos både kvinner og menn. Dette innebærer at noen individer forbrenner 0,12 promille per time, noen forbrenner 0,18 promille per time, mens de fleste forbrenner ca 0,15 promille per time. Hos personer med et jevnlig, hyppig og stort alkoholforbruk kan forbrenningen gå raskere, opp mot 0,30 promille per time, og i sjeldne tilfeller enda raskere.

Når det gjelder din sykehistorie med fjernet tykktarm og endetarm så har det i forhold til mitt svar en ubetydelig eller ingen innvirkning på opptak eller forbrenning. Når det gjelder ulcerøs colitt så kan du kanskje kontakte spesialistene dine på sykehuset for å få en second opinion med mer kunnskap som kan være mer avklarende for deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...