Gå til innhold

Til fysioterapeuten


Gjest hww

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har de siste 10 årene vært plaget med muskulatur i nakke og skuldre. Det har gradvis blitt bare verre.

I 2006 gikk jeg på en kraftig smell/møtte veggen - mest pga psyken, men også pga jobben (jeg er omskolert og jobber i en helt annen type jobb nå). Jeg har brukt flere år på å bygge meg opp igjen, men plagene med nakke/skuldre blir ikke noe bedre. Jeg har heller ikke fått særlig behandling for nakke/skuldre.

Jeg fikk henvisning til fysio en gang, selv om fastlegen min ikke har tro på at fysioterapi-behandling hjelper. Men denne brukte jeg på en som viste seg å være alternativ behandler. Etter det har jeg ikke fått noen ny henvisning (har spurt). Han sendte meg til MR da, som fant senebetennelse i den ene skulderen. Ble satt på Brexidol-kur og som virket mens jeg gikk på kuren og en liten stund etterpå. Har etter det hatt flere slike kurer og avsluttet nylig også en kur (1 x 20mg daglig i 3 uker). Senebetennelsen gjør at jeg ofte sover dårlig også da jeg våkner med smerter og jeg må holde armen høyt oppe eller langt nede. Det er da smerter i hele armen fra skulderen og ut i alle fingrene.

Det fastlegen nå vil, er å sykemelde meg. Det er veldig vanskelig for meg pga min arbeidssituasjon. Jeg jobber på times-basis, og det ble på nyåret mye nedskjæringer - noe som gikk utover alle ansatte og har vært tøft økonomisk. Jeg er avhengig av ekstravakter for at min økonomi skal gå rundt.

Jeg kan rett og slett ikke bli sykemeldt, fordi jeg vet at jeg da ganske sikkert vil miste muligheten til å få ekstra vakter. Dessuten har det gjort meg veldig godt psykisk å jobbe, det har virkelig bidratt til å bygge meg opp psykisk. Jeg stortrives også med jobben min, selv om det er mye stress - særlig som følge av ekstra press på oss ansatte fordi vi ofte må jobbe \"for to\". Det er mye stress ellers også, jobben min innebærer i utgangspunktet mye stress og ofte høyt tempo, men jeg liker det for da går tiden så fort.

Jeg har en god stund kjent at jeg holder på og går på en smell pga plagene med nakke/skuldre, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er redd fastlegen vil kreve at jeg sykemelder meg fordi han ikke kan hjelpe meg på annen måte. Før ville jeg vært svært glad for en sykemelding, men det er jeg ikke nå av nevnte årsaker. Det skaper større problemer for meg å være sykemeldt, og det er nå absolutt siste utvei. Andre sykemeldte ansatte har også mistet mulighetene for ekstra vakter - noe jeg garantert også vil gjøre, selv om jeg vet at sjefene er meget godt fornøyd med meg og er avhengige av meg fordi jeg har en liten lederstiling og fordi jeg er en av få som tar ansvar og bidrar til at butikken \"går rundt\" (dette er deres ord - men jeg opplever absolutt det samme selv). Jeg tar m a o mer ansvar enn jeg er forpliktet til - men det er jo fordi jeg trives så godt og fordi jeg rett og slett bare er slik. Men jeg er selvsagt redd for å bli utbrent igjen også.. det ligger i bakhodet mitt det også.

Hva skal jeg gjøre? Er jeg virkelig nødt til å ta imot en sykemelding, eller kan jeg unngå det? Hvem skal jeg i så fall oppsøke for å få hjelp? Nakken, skuldrene og skulderbladene er ofte beinharde og vonde, og det blir som sagt bare verre med tiden. Jeg håper virkelig ikke jeg må bli sykemeldt og at jeg må bytte jobb.

Si fra om du trenger mer info for å kunne gi meg et godt svar.

Mvh

Ei på 38

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fysioterapeut Erik Øiangen

Hei,

det du beskriver er en situasjon desverre mange opplever og som kan være utfordrende å endre på.

Du er ung og har mange flotte arbeidsår foran deg.

Du har allerede gått på \"en smell\" som du beskriver det og brukt flere år på å komme tilbake. Det viser også at du har ressurser og et reelt ønske/behov for å klare deg selv og flott er det. Problemet er slik du beskriver at du føler du nærmere deg en liknende situasjon igjen. Dette må du for all del unngå! Du presser deg sannsynligvis for mye og setter kanskje for store krav til deg selv. Konsekvensen blir da at kroppen svarer med psykiske og fysisk ubehag.

Passiv behandling enten det er fysikalsk behandling, medikamentell(smertestillende/betennelsedempende) eller annen passiv behandling for den del vil normalt ikke løse problemet, men kun eventuellt lindre plagene for en kortere stund. Slik passiv behandling kan du bruke når behovet er akutt, men slik du beskriver det tror jeg din behandling vil være behandling med mer langsiktig mål.

Du kunne derfor hatt meget godt utbytte av konsultasjon/samtale med en psykolog som kunne hjelpe deg med å samle \"trådene\". Det finnes både offentlige og private psykologer.

I tillegg ville jeg anbefalt deg å komme igang med bevegelsesaktivitet/trening,

F.eks vil Mensendiecktrening(øke kroppsbevissthet,forståelse og innsikt) gjennom bevegelse/trening i grupper.

Bassengtrening på egenhånd eller i grupper kan være godt(varme over 34 grader) Flere basseng i oslo, Risenga.no i Asker har et flott terapibasseng.

Turer i skog/mark gjerne sammen med andre.

Håper dette kan være en liten veiviser videre;-)

mvh erik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...