Gå til innhold

Er det noen som vet?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg har en gutt på 18 år. Han har autisme, han er mellom moderat og alvorlig utviklingshemmet, han har dårlig motorikk og han får ofte fjernhetsanfall hvor han ikke husker noe før anfallet og han blir trøtt. Han har vært på standard EEG og han har vært på søvndeprivert EEG og ikke på noen viser det epileptisk aktivitet. Han har ikke noe psykiske problemer. Kan han ha epilepsi selv om det ikke viser? Er det andre måter å finne ut hos utviklingshemmede om de har epilepsi enn EEG? På grunn av anfallene hannes blir han mer hjelpeløs for hvert år og han er på vei til å miste språket. Håper på gode svar raskt.

Anonymous poster hash: 895c8...3de

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dersom hans funksjonsnivå er fallende, så tror jeg det er _det_ du bør fokusere på i kontakt med helsevesenet. Dersom det ikke nylig er tatt MR av hodet hans, så bør muligens det gjøres. Be om nevrologisk utredning som følge av fallende funksjonsnivå.

 

Når det gjelder epilepsi, så er det mulig å ha dette uten at det fremkommer på EEG. Utslag på EEG forutsetter jo anfallsaktivitet mens målingen gjøres, og det kan kreve gjentatte EEG for å fange opp epileptisk aktivitet på EEG. Det at han har tatt søvndeprivert EEG, reduserer imidlertid  sannsynligheten for at han har epilepsi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Takk for svar. Han venter på time til habiliteringstjenesten. Han får ikke noe medisin. Han får halv stesolid to ganger hver dag. Det har han fått fra han var 3 år. Fjernhetsanfallene har han også hatt fra han var 3 år. Ellers har han kuledyne i sengen som han de to siste årene ligger på/må bruke som madrass for å unngå fjernhetsanfall hver dag og på skolen og hjemme har han en kulestol som han sitter mye i. Han har vært på MR med hodet ca 8 ganger og allt er bra. Han har aldri blitt akutt innlagt mot fjernhetsanfallene, men han nekter allt som utløser det og er mer og mer hjemme. Er det andre måter de kan finne ut på? Håper på mange gode svar raskt.

Anonymous poster hash: 895c8...3de

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...