Gå til innhold

Foreldreansvar når fradømt samværsrett


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Far er fradømt samvær for vårt felles barn og det har ikke vært kontakt de siste 6 årene. Barnet er nå 12 år.

Far har en personlighetsforstyrrelse (nærliggen til antisosial) som er godt dokumentert via rettsapparatet.

Spørsmålet om foreldreansvar var ikke tema ifm med rettsbehandlinger ift samvær. Vi har siden den gang ligget lavt i terrenget fordi all kontakt med min eksmann trigger at oppmerksomheten rettes mot oss i form av diverse ubehageligheter for oss og min øvrige familie. Men så er det enkelte ting som er strengt nødvendig. F.eks fornyelse av pass til barnet.

Her er reglene endret, slik at vi nå må fornye passet hvert år. Far motsetter seg alltid å underskrive, noe som gjør prosessen alltid tar lenger tid. Pga av passets gyldighet og vårt reisemønster, må vi nå søke opptil 2 ganger i året.

Barnet har også det siste året motsatt seg å bruke farens etternavn og kommer til stadighet inn på dette tema om navnebytte. Barnet ønsker seg også egen sparekonto, samt bankkort, noe som pr nå ikke er mulig.uten samtykke. I korte trekk, så vil far uansett sak, motsette seg noe som ikke er initiert og 100% kontrollert av ham selv. Spørsmålet er om det er mulig å endre på foreldreansvar uten å måtte gå igjennom en hel rettsak på ny? Er det f.ek mulig for Fylkesmann å behandle dette spørsmålet, eller er det mulig med en forenklet rettsbehandling? Vil nødig sette igang en større sak. Vi har vært igjennom såpass mange rettsrunder og mener at historikk og grunnlag for tidligere rettsavgjørelser er godt dokumentert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg tror det mest fornuftige du kan gjøre er å kontakte advokaten din, eventuelt en annen advokat med god kompetanse på slike prosesser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...