Gå til innhold

Blødningsforstyrrelse


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Hei. Jeg er en kvinne på 36 år som de siste to ukene har hatt små blødninger/blodfarget utflod. De kom tre uker etter forrige menstruasjon og jeg trodde først at det var mensen som kom litt tidlig. Nå har d gått to uker og mensen har ikke kommet ordentlig, bare disse små blødningene som plager meg. Holder å bruke truseinnlegg, de kommer også etter samleie. Ingen smerter, ikke ømme bryst eller noe som tyder på menstruasjon i anmarsj. Har tidligere hatt celleforandringer og positivt hpv virus. For 2 år siden hadde jeg en laseroperasjon hos gynekolog for å fjerne en del av livmorhalsen. Dette ble i hovedsak gjort pga av store blodkar som blødde veldig lett og førte til småblødinger i tide og utide. Etter dette hadde jeg ikke blødningsproblemer. Viruset har kommet og godt og nylig for et par måneder siden tok jeg vevsprøve som følge av usikkerhet ved siste celleprøve. De var helt fine regner jeg med siden jeg ikke har hørt noe. Gynekologen min har sett på meg med mikroskop og ultralyd og ikke funnet noe som tyder på noe galt. Han mente at d holdt med et år til neste undersøkelse. Men nå har altså disse småblødingene dukket opp og stresser meg. Må jeg igjen til gynekolog? Selv om d bare er to-tre måneder siden sist hvis jeg hadde full undersøkelse? Kan d være noe annet galt? Eller kan jeg slappe av og vente litt før jeg evt kontakter gynekolog igjen? Jeg har tre barn, yngste er 8 år. Jeg bruker ingen prevensjon, er gift. Lurer på om kjønnssykdom kan være mulig? Stoler på mannen men man vet jo aldri. Bruker også fluoxitin mot angst og depresjon (har kreftangst blant annet) og certirizin mot allergi. Er ikke overvektig, trener regelmessig og kjenner med generelt i bra form. Hva kan disse små blødningene være? Takknemlig for svar.

Line

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det kan være flere årsaker til uregelmessige blødninger. En mulighet er det du beskriver med blødninger fra livmorhalsen som du har fått behandling for. Det har tendens til å komme tilbake. Behandlingen kan gjentas. Så kan det være infeksjon i livmorhalsen, det kan være hormonforstyrrelser (kluss med eggløsning). Det kan være godartede polypper. At det skulle være noe ondartet, er det minimal risiko for da du nylig har vært undersøkt og har tatt celleprøve. Hvis det fortsetter, synes jeg at du skal få utført en gynekologisk undersøkelse igjen. Ikke minst for å berolige deg selv.

Vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...