Gå til innhold

Høyt blodtrykk - "hjerteinfarktgen" - hva skjer egentlig?


evergreen

Anbefalte innlegg

Min mor er 70 år gammel. I alle år har hun hatt blodtrykk 120/70-75 og det er jo kjempebra! Men - de siste månedene har hun opplevd høyt blodtrykk - målt av legen - men av en eller annen grunn er det ingen reaksjon hos denne... Blodtrykket hennes var ved et tilfelle 200/105 og i dag var det 165/122! Og legen sender henne hjem og sier hun skal komme tilbake mandag og at hvis da blodtrykket er like høyt da, skal hun få døgnmåling... Jeg syns dette er meget rart, for min mann (som er 40 år) har hatt høyt blodtrykk i 10 år og da han hadde blodtrykk på 200/110, resulterte det i tilløp til panikk på legekontoret... Han blødde neseblod som en gris. Det så ut som et slakteri hjemme og han ble iskald... Legen sa at han hadde vært veldig heldig som hadde blødd neseblod - istedet for å få slag... Men - legen til mor reagerer altså ikke...

 

Av sin forrige fastlege har hun fått vite at hun har et "hjerteinfarktgen" som gjør at hun er ekstra disponert for hjerteproblemer... Dette syns jeg er merkelig, for i neste øyeblikk forteller hun meg at hun bruker kolesteroldempende medisiner for å holde dette "genet" i sjakk... og hun har ikke høyt kolesterol... Hun har fått et preparat som hun skulle ta 40 mg av, men så får hun kontrabeskjed om at hun skal ta 80 mg av dette preparatet! Hun tror selv at det kanskje kan ha utløst det høye blodtrykket, men det virker ikke som om legen hennes hører på henne når hun sier dette!

 

Det jeg lurer på er: Hva kan jeg gjøre? Skal jeg ringe legevakten og få henne dit? For en annen mening? Hva er dette såkalte "hjerteinfarktgenet" og hvorfor i heiteste må hun gå på kolesteroldempende preparater når hun ikke har høyt kolesterol??? Er det noen som har noen råd, for nå er jeg bare redd for at hun skal dette rett ned å ha fått slag!!!

 

Hilsen veldig bekymret datter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...