Gå til innhold

Provera


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Hei. Vi er ett par som har ett barn på ett år og prøver å bli gravide igjen. Har prøvd i 9 mnd uten hell. Forrige gang var vi heldige på første forsøk. Jeg fikk keisersnitt med henne og har sjekket meg to ganger hos gyn for å se at alt er som et skal, og det er det. Men har hatt litt uregelmessig mens. Tidligere har jeg hatt en syklus som har gått etter klokka og alltid kommet til tiden. Dette også etter vi fikk datteren vår. Men i våres begynte den å bli ustabil. Kom en uke før eller en uke etter innimellom. Jeg har brukt eggløsningstester som har vist LH stigning. Gyn sa at jeg kunne ha enkelte mnd som jeg ikke hadde eggløsning siden jeg hadde uregelmessig mens. Så jeg skulle gå på Provera i 3 mnd. Fikk dosen 1 tablett fra dag 14 i syklus og skulle gå på de i 14 dager, 14 dager uten og 14 dager på igjen. Men da kommer blødning etter 3-7 dager ( og da blir vel mens ustabil?) Da vil jeg få en lenger syklus enn 28 dager? ringte for å spørre og kontordamen sa at det passet perfekt til 28 dager syklus.. Kjenner jeg ikke har noen god magefølese på dette... Så vil høre hva du tenker? De siste 2 syklusene før jeg begynte på disse så var mensen i rute.. Hva tenker du?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Jeg synes det er for tidlig å begynne å styre med dette før det er gått et år uten resultat. Man kan dessverre ikke sjekke ‘at alt er normalt’ ved en enkel undersøkelse. Hvis du har uregelmessig eller manglende eggløsning, så bør du bruke pergotime for eggløsning eller for mer regelmessig eggløsning. Provera stimulerer ikke eggløsningen og det vil jeg ikke anbefale på dette grunnlag.. Det virker jo som om at syklus er ved å ordne seg. Har du ammet? Det kan påvirke menstruasjonene. Du opplyser ikke hvor gammel du er, med alderen tar det lenger tid å bli gravid. Det har vært diskutert hva som er optimal avstand til neste fødsel etter et keisersnitt, og noen mener to år. Så mitt råd er å se det an uten behandling i noen måneder til og ved fortsatt uregelmessighet få sjekket hormonene. Er de i orden vil en evt. hysteroskopi (kikk inn i livmoren) avsløre om det er arrdannelse eller sammenvoksninger etter keisersnittet. Jeg håper at det lykkes spontant å oppnå graviditet.

Vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...