Gå til innhold

Trang forhud


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Hei

Etter behandling for trang forhud ( operasjon, "snitt" eller annet), kan man tenke seg at penis er så overømfintlig at sex bare blir smertefullt? Dette tilfellet er en mann på snart førti år, som ikke har fått dratt forhuden over penishodet tidligere, og som nå vurderer en behandling for å kunne ha samleie med kjæresten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Allmennlege Kjell Vaage

Trang forhud i voksen alder kan være til ubehag ved samleie og behandling kan derfor være til god hjelp. Trang forhud eller fimose som det kalles på fagspråket er vi tilnærmet alle født med. Etterhvert normaliserer det seg og ved ung voksen alder så kan de fleste trekke forhuden tilbake over penishodet. Ved 17 års alderen så er det kun en prosent som ikke klarer å trekke forhuden tilbake og har behov for behandling. Det er mulig å prøve lokalbehandling med en sterk kortisonsalve som påsmøres en gang daglig i opp til 8 uker. Dette er en trygg og sikker behandling og fungerer ofte svært bra. Ved store plager, hvor vi ikke når ønsket effekt med lokalbehandling er kirurgi løsningen. Det utføres som regel i form av en omskjæring, hvor forhud fjernes . Normalt er dette et enkelt inngrep som svært sjelden gir bivirkninger. Plagene du nevner etter et slikt inngrep kjenner jeg ikke til og kan heller ikke finne det beskrevet noen sted. Derfor kan du nok uten bekymring ta kontakt med fastlegen for å få starte opp behandling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...