Gå til innhold

Hvordan løse dette?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Trenger veldig råd om hvordan jeg kan hjelpe en venn. Vedkommende har følgende historie:

Ung voksen. Utdannet innenfor et yrkesfag det er svært vanskelig å få jobb. Har derfor 10 års erfaring fra serviceyrke, med lederansvar de siste årene. Har jobbet mye i andres fravær - mye ansvar og alltid "på."

For et par år siden opplevde vedkommende noe som kan beskrives som traumatisk, i tillegg til en alvorlig sykdomsdiagnose. Vedkommende var kun borte 14 dager etter et inngrep. Deretter på jobb. I ettertid har det bygd seg opp en total aversjon mot den type jobb, ansvaret, og jobben ble rett og slett for mye. Vedkommende orket ikke mer, sa opp for å ta noe mer utdanning i håp om å få jobbe med hva utdannelsen tilsier. Dessverre kom vedkommende inn kun på deltidsutdanningen, som resulterte i halv støtte fra Lånekassen og fortsatt ikke noe ny jobb.

Nå sitter vedkommende i saksa. Ingen ny jobb og dertil elendig økonomi. Vedkommende synes å være "helt kjørt", noe som også var situasjonen da oppsigelsen ble levert.

Nå virket det som vedkommende presses til å slutte på deltidsstudiet for å få rett til arbeidsledighetspenger.

Er dette virkelig eneste løsning? Jeg mener bestemt vedkommende ikke visste sitt eget beste da oppsigelsen ble levert og da sa fra seg alle trygdeordninger. En sykemelding og eventuelt hjelp til å finne annet arbeid hadde vært mer hensiktsmessig.

Er det virkelig eneste mulighet å slutte på et studie som gir utsikt til jobb og bedre helse, for å kunne få arbeidsledighetspenger?

Anonymous poster hash: 37761...76c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis vedkommende er syk, så kan det søkes om arbeidsavklaringspenger (AAP). Det er mulig å studere når man mottar dette, som et tiltak rettet mot fremtidig arbeid, men det er avhengig av at NAV vurderer det som "nødvendig og hensiktsmessig" - i tillegg til at kravet om at arbeidsevnen er nedsatt med minst 50%.

https://www.nav.no/no/Person/Arbeid/Sykmeldt%2C+arbeidsavklaringspenger+og+yrkesskade/Arbeidsavklaringspenger+%28AAP%29.217377.cms

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...