Gå til innhold

skamfull , men ønsker å vite om det er noe hjelp å få


ida87

Anbefalte innlegg

Jeg er ei kvinne på 27 år, vært sammen med min mann i 6 år og gift i 5 mnd. Jeg har ett stort problem, men verdens beste mann som holder ut. Gud vet hvorfor!! :(:)

 

Mitt problem er att jeg av en eller annen grunn ikke greier å gjenomføre ett samleie. Vi kan begge være utrolig kåte, men får det ikke til. Så har på en måte gitt opp å få ett barn på den naturlige måten.   Det jeg lurer på er om det er noe hjelp å få til å få en assistert befruktning ? vi ønsker oss så veldig ett barn og dette er en sorg for oss :(

 

er det noen som veit? er det andre med samme problem? 

elsker mannen min over alt på jord og skulle så ønske vi kunne få ett kjærlighetsbarn :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Forsøk å si noe mer konkret om hvorfor det ikke går så får du forhåpentligvis noen gode svar. Er f.eks problemet fysisk eller psykisk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

aner ikke hvorfor det ikke går. aldri fått det til.

 

Jeg tolker det som i at dere ikke klarer å gjennomføre et samleie? (korriger meg gjerne om jeg tar feil). Er det pga smerter det stopper opp for deg, eller er det følelsesmessig at det blir vanskelig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjesteleser

Jeg TROR ivf og hormonbehandling osv først og fremst blir tilbudt dem som har prøvd i mer enn et år og ikke klart å bli gravide på tross av jevnlige samleier. Litt usikker på om dere vil få hjelp da, eller om hjelpen dere vil kunne få først og fremst vil handle om å finne ut av og om mulig rette opp i det som hindrer dere i å ha samleie. Er det helt uaktuelt for deg å søke hjelp for dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

det er mest psykisk tror jeg. for vil gjerne, men når vi kommer helt til stykket så får vi det ikke til. Spenner meg veldig.  veit liksom ikke hva slags hjelp jeg kan få.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du vært til gynekologisk undersøkelse for å finne ut om det er noe fysisk som gjør at dere ikke greier å gjennomføre et samleie?

Hvis ikke så er det vel første steget på veien.Lykke til!

Anonymous poster hash: 940a3...2c5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det er mest psykisk tror jeg. for vil gjerne, men når vi kommer helt til stykket så får vi det ikke til. Spenner meg veldig.  veit liksom ikke hva slags hjelp jeg kan få.

 

Uten å vite helt konkret hva som blir vanskelig for deg så finnes det gode muligheter for å forsøke kartlegge hva som er problematisk, og videre forsøke å hjelpe dere med situasjonen.  Som anonym skriver kan en gynekolog være èn mulighet, en annen mulighet (og som jeg tror du vil ha noe mer utbytte av basert på det du skriver) er en psykolog med bakgrunn innen sexologi. Uansett råder jeg dere til å gå videre med dette, det er ingenting å skamme seg over. Jeg vet ikke hvilken landsdel dere befinner dere i, om jeg var dere ville jeg henvendt meg til min fastlege for å bli veiledet videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler dr. Haakon Aars, lege (psykiater) og sexolog. Du finner praksisen hans vha Google. Du kan også stille han spørsmål på Lommelegen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Det lyder som du har tilstanden 'vaginisme' hvor det kommer en refleks med sammentrening av muskulaturen ved inngangen til skjeden når mannen forsøker å trenge inn. Det er et velkjent fenomen som du ikke er ene om å slite med. Det er ikke noe å skamme seg over.

 

For dette er det hjelp å få!

 

Be om henvisning til gynekolog som kan undersøke deg og om nødvendig henvise til sexolog. Behandlingen går ut på å trene deg opp til å aksepetere inntrengning, ved avslapningsøvelser av bekkenmuskulaturen, ofte ved hjelp at staver ('dildoer') i ulik størrelse. Dr Års er en dyktig lege/sexolog, men ikke gynekolog, så jeg synes du først skal få en gynekologisk undersøkelse med vurdering.

 

Ved prøverørsbehandling skal det foretas flere inngrep via skjeden, og det kan jo være like ille?

 

Lykke til, vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...