Gå til innhold

Midlertidig blindhet


Aenena

Anbefalte innlegg

Så jeg er en ganske aktiv jente på 17 år og i dag under dansetreninga tok vi en batementspinn og landet på gulvet i spagaten, da kjente jeg bare et skikkelig "knekk" i lysken(eller muskelen mellom beina) og i det jeg reiste meg opp igjen gjorde det ufattelig vondt, deretter gjorde vi samme øvelse den andre veien og jeg prøvde å fokusere, men synet mitt forsvant nesten helt, det blir liksom ikke svart, og jeg var heller ikke svimmel, alle gjenstander og alt bare gled plutselig i hverandre. Slurva på vei tilbake og noen av de andre danseeleve merka at jeg ikke var helt "med" så sa de at jeg bare måtte sette meg ned, kunne fortsatt ikke se og nå klarte jeg heller ikke å slappe av i kroppen og når jeg pusta inn var pusten så tung å få inn at det kom sånn mørk lyd også bare skalv og skalv og skalv jeg.. o.O Noen som vet hva årsaken kan være, eller hva jeg bør gjøre?(Synet er ikke helt tilbake enda, men har forbedret seg mye) NB; Har både spist og drukket mer enn nok idag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...

Fortsetter under...

Jeg er ikke ungdom lenger (32 år), men håper det er OK at jeg forsøker å dele av mine tanker og erfaringer for å forsøke og hjelpe dere flotte ungdommer.

Du har helt rett. Det å være blind er ikke svart, som de fleste tror, men "det er bare ingenting". Jeg er ingen ekspert, men jobber med blinde og svaksynte og vet en del om synshemning, øyelidelser og synsunksjon. Om synet ditt ikke har rettet seg enda, synes jeg du skal be om å komme til øyelege, så fort som mulig.

Jeg tenker at dette kanskje kan være:

- At synsnerven av en eller annen grunn kom i trykk. Synsnerven er den som sender det øyet registrerer til hjernen hvor synsinntrykket blir bearbeidet og forstått.

- Blodutredning på netthinnen: Dette skyldes som regel at et blodkar (liten blodåre) i netthinnen, som er den delen av øyet som tar inn synsinntrykk, sprekker. Dette skjer mest hos diabetespasienter. Da kan man oppleve en midlertidig blindhet som vil gå bort når blodet har forsvunnet fra netthinnen.

- Netthinneavløsning: Om det kan være det, haster det ekstremt å komme til øyelege og bli innlagt på øyeavdeling. Da løsner hele (da blir du helt blind) eller deler av netthinnen fra øyeeplets bakside inni øyet som fører til blindhet der netthinnen ikke lenger har kontakt med "øyeveggen". Jeg kan berolige deg med at dette mest sannsynlig ikke er tilfelle hos deg. Da hadde du ikke fått bedring av synet.

Jeg håper det går bra med deg og lykke til !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...