Gå til innhold

Korte ned Primolut-kuren


Popsilopp

Anbefalte innlegg

Jeg er 22 og har startet med Primolut-N 5mg 3x daglig for å få mensen før forsøk med ICSI. Jeg har vanligvis regelmessige sykluser, men av og til er de veldig lange. Det jeg lurer på er om jeg kan ta medisinene i 6 dager i stedet for 10, og fortsatt få mensen? Jeg har lest litt, og ser at de som bruker medisinen for å forskyve mensen bare tar den så mange dager de trenger å forskyve, og så komme mensen etter noen dager, og det samme gjelder flere som tar det av samme årsak som meg før forsøk. 

 

Hvis jeg skulle har kortet ned til 6 dager, vil det ha noe for seg å ta 2x3 tabletter daglig i stedet for 1x3? Noen hormon medisiner er jo sånn at hvis du kjenner at de virker, at kroppen jobber på med noe, så vil det si at de virker bedre. Stemmer dette for Primolut også? For i så fall så virker de for meg, jeg har mens-murringer, er oppblåst og har humørsvingninger.

 

Er allerede på dag 3 med medisinene, så setter veldig stor pris på svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Primolut-N er et gestagen, dvs. et kunstig hormon med effekt som likner på progesteron. Progesteron dannes i eggstokken etter eggløsning i en periode på 14 dager. Hvis det kommer graviditet, fortsetter produksjonen. Er kvinnen ikke gravid, stopper produksjonen, og det fremkaller en blødning.

  1. Primolut kan brukes for å utsette menstruasjon hvis man ønsker å vente med menstruasjon. Man forlenger progesteron-effekten med primolut. Etter et par dager uten hormon, kommer en blødning.
  2. Primolut kan ved fravær av eggløsning erstatte progesteron-mangelen. Effekten er da at livmorslimhinnen modnes og så kan avstøtes effektivt når behandlingen stopper.

Det er effekt nr. 2 som ønskes hos deg, altså å rense opp i livmoren før neste syklus som er en 'behandlingssyklus' for ICSI. Det tar tid, og varighet av behandling er viktigere end mengden av hormon. Så jeg foreslår at du holder deg til de 10 dager for best resultat. Lykke til, vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...