Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 21. jan. 2017 in all areas

 1. stjernestøv

  Det gikk bra i dag.

  Kontakten fra dagsenteret var her i dag, likte henne bedre i dag. Vi snakket nå litt, og hun hjalp meg å bytte på sengene. Det er noe jeg har tenkt på i flere mnd, så godt det er gjort. Hun mente jeg burde ta imot en innleggelse, var jo ikke snakk om flere mnd. Og vi kunne ha en avtale en gang i uka å gå tur eller på cafe, og jeg kunne komme fast på senteret på tirsdager. Det er jo en plan? Hørtes dette bra ut? Er jo i gang med noe nå, og ser ut som jeg får mer hjelp fremover.
  10 likes
 2. I dag fikk jeg tankekjør og begynte som vanlig å krangle og argumentere med stemmene som sier at jeg er utakknemlig, at jeg er sinnsyk, de latterliggjør meg og rakker ned på meg på den verst tenkelige måte. Men jeg er jo ikke psykotisk så jeg klarte denne gangen å si til meg selv at det er jeg som sier alt dette vonde til meg selv, ikke de personene jeg ser for meg. Jeg klarte å analysere meg frem til at det er min følelse av maktesløshet, skam, mislykkethet og det å ikke klare noe som helst som ligger der i bunnen og skaper disse "samtalene". Jeg klarte å komme ut av mitt eget fengsel og engasjere meg i min sønn som hadde behov for å snakke. Det føltes godt og riktig. Allikevel har jeg tatt to ekstra fluanxol og en sobril. Jeg vakler i troen på meg selv og min egen evne til å tenke rasjonellt. Neste gang jeg er hos psykolog skal jeg ta opp dette. Jeg er så utrolig glad for at jeg kan sitte her og skrive uten de forferdelige stemmene i forgrunnen! Kanskje jeg klarer å få det til neste gang det skjer også! Gjesp. Sobrilen har begynt å virke. Nå ser jeg frem til å krype under dyna.
  6 likes
 3. Natt til søndag sov jeg i en og en halv time. Jeg stod opp halv åtte og klarte å komme meg gjennom dagen uten å legge meg nedpå. Klokken 22 var det jevnt over slutt, jeg redde opp på sofaen, slukket alle lys og la meg. Sovnet etter en time og har sovet som en stein i natt. Fantastisk! I dag var det oppe til vanlig tid og jeg er klar for en våken dag. I morgen er det tur til psykiater. Jeg har bestemt meg for oppstart med Lamictal igjen. Nå skal jeg legge alle kort på bordet og si hvordan jeg har det og ikke sitte der og late som. Jeg har vært ute og gått i dag i det triste været. Det var et slit, men nå har jeg i hvert fall fått rørt på meg. Blir jeg sigen senere i dag har jeg bestemt meg for å gå ut igjen. Jeg skal klare det.
  6 likes
 4. Gikk en liten tur med samboeren min, han ville ha meg med så jeg ble med. Han snakket om min fysiske helse, at nå må jeg ta meg sammen. Ville jeg skulle legges inn på en "skikkelig" plass med et godt opplegg.
  5 likes
 5. AnonymBruker

  Det er mulig!

  For snart seks år siden fikk jeg diagnosen PTSD, etter å ha opplevd en voldsom retraumatisering av barndomstraumer, og jeg gikk inn i en helt grusom tid med depresjon, selvskading, selvmordstanker og elendighet. Den gang trodde jeg ikke at jeg kom til å leve lenge, men tanken på barna mine holdt meg i live. Nå, nesten seks år senere er jeg i full jobb, jeg er følelsesmessig stabil, har ingen symptomer på spiseforstyrrelsen jeg har hatt i tretti år og jeg kjenner en ufattelig glede over å være i live. Det aller beste med dette er at jeg har det meste av æren for dette. Jeg har fulgt medisinråd og står på antidepressiva, og regner med å stå på dette i mange år fremover, men det er hardt arbeid som har ført meg dit jeg er nå. Det er så deilig å kunne være en god mamma igjen, å kunne møte hver dag med glede og undring over hva den kan bringe. Jeg føler meg sterk og klar og har så mye overskudd at jeg er i ferd med å skrive bok. Dette er til dere som ikke ser mye håp nå, jeg vil bare si at det er mulig å komme seg gjennom depresjoner og vanskelige tider. (Håper jeg ikke tråkker på noen tær nå...) Anonymkode: 8518d...e0d
  5 likes
 6. Xtra

  Trening uke 7

  Krise, ble bare to turer på treningssenteret før jeg for avgårde på vinterferie . Men har nå gått 6 mil på ski på to dager, da 😊
  4 likes
 7. Nils Håvard Dahl, psykiater

  Depresjon (unipolar) - forståelse av årsak

  I "gamle dager" snakket vi om endogene og reaktive depresjoner. Det var gode beskrivelser for å forstå depresjonssykdommens kompeksitet. Kommer depresjonen "innenfra" eller "utenfra"? Svaret er nesten alltid begge deler, men fordelingen av årsak er ulik. Vi kan tenke oss en fordeling på 0 - 100%. Hvis vi tar utgangspunkt i det endogene, vil 0% bety at depresjonen kun skyldes påkjenninger i livet, mens 100% betyr at alt skyldes en medfødt disposisjon (arv), og at en ikke kan finne psykososiale forhold som kan forklare depresjonen. I gjennomsnitt blant de som har depresjon er sannsynligvis fordelingen 40/60 (40% arv). Men de fleste er ikke på gjennomsnitt, og spredningen er stor. Jo mer en er disponert (arv), jo mindre påkjenninger skal det til for å utløse en depresjon. I tillegg viser forskningen at terskelen for hva en tåler før en ny depresjon utløses, synker for hver depresjonsepisode en har. Denne tenkningen har også betydning for valg av behandling. Der hvor konfliktene/den psykososiale belastning er stor, vil psykoterapien ha en relativt større betydning. Er derimot depresjonen overveiende endogen (biologisk), vil betydningen av medisiner være større. Et lite PS til slutt: Om en finner gjentatte depresjoner der den endogene komponenten vurderes å være nær 100%, må en ha i mente at dette sannsynligvis er en bipolar depresjon der personen enda ikke har hatt sin første hypomani/mani.
  4 likes
 8. påskelilje

  Gleder du deg til helgen?

  OK - du klarer å irritere meg og provosere meg. Gratulerer. I min verden er "Gleder du deg til helgen?" et normalt spørsmål jeg hører ofte, og som jeg også spør de rundt meg. På jobb, blant venner, i nabolaget. Det kan være smalltalk, eller det kan være en genuin interesse for den andre, med et ønske om at den andre skal få en fin opplevelse i helgen. Slik er det i min verden. En er hyggelig mot de mennesker en treffer, og de aller fleste er hyggelige mot meg. Når disse spørsmålene dukker opp på DOL, så tenker jeg ofte: "Å, så hyggelig med et positivt spørsmål - nå kan jeg få noen glimt av hva DOL'erne skal gjøre av hyggelige ting - og jeg kan kanskje gi noen glimt av mine ting" - men veldig ofte oppdager jeg jo at disse spørsmålene egentlig bare er lagt ut "på drid", bare for et påskudd for å slenge ut masse pjatt og intetsigende kommentarer, og spy ut masse gørr mot oss som ikke er med på den runddansen. Ofte lar jeg være å svare, men noen ganger blåser jeg i det, og prøver å være normal mot TS, slik jeg er i virkeligheten, hvis jeg får det spørsmålet fra en på jobb. Så hender det jo da at jeg selv legger ut en tråd om noe hyggelig, og jeg får jo for det aller meste hyggelige svar fra andre. Velger som regel å overse svadasvar, og ikke gi det mer oppmerksomhet enn nødvendig, men noen ganger klarer jeg ikke la være. Og i går ble jeg irritert, og sladret altså til admin - ikke pga enkeltpersoner, men mer som et stønn av mange intetsigende svar. Så kan en selvsagt diskutere, hvis en har lyst til det, hva som er pjatt og svada, og hva som ikke er det.
  4 likes
 9. Anal karakter? Er det en forfinet variant av å være et skikkelig rævhøl? Anonymkode: 35a2f...c82
  4 likes
 10. AnonymBruker

  Jeg drepte mitt barn

  Jeg er trådstarter. I dag har jeg to flotte barn. Jeg drepte ikke mitt barn. Jeg tok en abort basert på senskader etter overgrep. Jeg har fått mye hjelp i de fem årene som har gått siden innlegget. Anonymkode: c9038...2af
  4 likes
 11. Nils Håvard Dahl, psykiater

  Operasjon Snu-Døgnrytme har begynt

  Når folk tar tak i livet sitt, påtar seg byrder og opplever at det bringer dem fremover til en bedre livskvalitet, da blir jeg glad. Jeg håper jeg aldri mister den evnen. Lykke til videre :-)
  4 likes
 12. AnonymBruker

  All about that brain

  Anonymkode: 160fb...9ed
  4 likes
 13. Jeg har akkurat sett Lise Fjeldstad bli kjent med sin farmor og mormors bakgrunn i programmet "Hvem tror du at du er?". Hennes farmor kom fra arbeiderklassen og vokste opp som en av 18 i et pittelite hus utenfor Oslo sentrum, og måtte begynne å arbeide allerede som barn. Hennes mormor derimot, har vokst opp i et middelklassehjem, og har både "spilt piano og gått på skole og lest sprog" (som Fjeldstad sa) som liten jente. Livene deres har (selvfølgelig) blitt svært ulike, og de har også vært svært ulike bestemødre for Fjeldstad. Farmor skammet de seg litt over, for hun var tilknappet og gikk i rare hatter og klær, mens mormor beskrives som varm og inkluderende. Fjeldstad blir veldig slått ut av møtet med bestemødrenes bakgrunn, og reflekterer for første gang (sier hun) over hvordan menneskers liv, følelser og personlighet påvirkes av konteksten de fødes inn i. Jeg på min side blir slått ut av at et våkent, voksent og belest menneske blir så overrasket over dette. Er det virkelig vanlig å vite og ha reflektert såpass lite om hvordan forskjeller påvirket livene i i tidlig industriell tid? Huff, jeg ble nesten pinlig berørt på vegne av Fjeldstad, som framstod litt kocky og/eller "kort" i mine øyne. Gid-a-meg-så-hardt-det-må-ha-vært, stakkars-liten-pige, liksom. Andre som så programmet? Generelle tanker?
  3 likes
 14. Lillemus

  Trening uke 7

  Joda, bedre enn i forrige uke: Mandag - 3,25 km / 43 min gange, liten kveldstur med Snuppelure Torsdag - 3 km / 22:30 min joggetur alene Lørdag - vi gikk 1,3 km frem og tilbake da vi skulle ut og spise fremfor å ta bilen Søndag - 5,8 km / 40:17 min joggetur med kjæresten Jeg var i dag (søndag altså) overbevist om at kroppen var i ferd med å takke for seg, men måtte se et par ekstra ganger på endomondoen da vi kom hjem - vi hadde løpt mye raskere enn jeg trodde! Ikke det minste rart jeg trodde jeg skulle daue... Ny pers på 5 km med 34:00! For oss så er det fort det nemlig.
  3 likes
 15. emilie321

  På rett kjøl igjen

  Jeg er veldig fornøyd denne uka. Har vært på flere arrangementer pluss selskap hvor det har vært mye av både kaker og snop. Greide å bare spise litt i selskapet og på arrangementene hadde jeg rett og slett matpakker med. Selv har jeg trua på hyppige måltider og mye grøntfor. Samt nok søvn. Og å være i aktivitet. Da greier jeg lettere å ta sunne valg. Denne uka viste vekta - 0,5 kg Motivasjonen er på topp igjen
  3 likes
 16. påskelilje

  Trening uke 7

  Du er god 😊😊😊 Er ganske fornøyd med uka mi: Mandag: skitur rett etter jobb - 7,1 km Onsdag: Gåtur 9 km på asfalt/ 1 time 40 min Lørdag: Gåtur i kronglete skogsterreng med dattera - 7,3 km/2 timer Søndag: Gåtur i kronglete skogsterreng med ei venninne 8,2 km/ 2 timer
  3 likes
 17. umakenverdt

  Trening uke 7

  Denne uka har ikke vært særlig bra, i underkant av en times tur på tirsdag og onsdag bare Får ta meg en times tur også i dag, og prøve å gjøre det bedre neste uke. Jeg kaver meg litt opp og da vet jeg jo at det er hensiktsmessig å komme seg litt bort og ut..
  3 likes
 18. emilie321

  Trening uke 7

  Grattis med ny pers, Lillemus 😊 Viste at det ikke ble noe trening denne uka, bortsett fra en halvtimes gåtur. Har hatt det hektiskt siste uka. Er egentlig bare glad for at jeg ikke har blitt dårligere psykisk, pleier ikke å tåle og ha så mange avtaler og gjøremål.
  3 likes
 19. Gargamel

  Trening uke 7

  Bedre enn forrige uke. Det ble styrketrening 3x pluss en 5km joggetur. Det var ikke noe problem å jogge ift vondt under foten, men jeg brukte Hoka denne gangen siden nesten all isen er borte.
  3 likes
 20. Lillemus

  Trening uke 6

  Ingenting. Helt seriøst - jeg har ikke trent noe som helst sist uke. Tørna inn dårlig sist torsdag så både torsdags- og søndagsjoggen utgikk. Derimot har jeg trynet i en boks havresjokoladekjeks fra jul, en pakke hjemmelagde lefser fra før jul, en pose sånne småsjokolader (Milkyway, Bounty, Mars og Snickers) fra kjæresten var utenlands for kort tid siden og da jeg kom hjem i dag hadde jentungen bakt en diger brownies-kake i anledning morsdagen i går... Jadda... Sånn går no dagan her.
  3 likes
 21. emilie321

  Trening uke 6

  Denne uka ble det bare 2 økter. Mandag : sirkeltrening, en hard økt 60 min Fredag : styrketrening + sykkel 50 + 20 min
  3 likes
 22. Gargamel

  Trening uke 6

  Det ble den dårligste uka på mange år. Kun 2 x styrketrening. Jeg har fått vondt inni tåballene på den ene foten, og tror ikke jeg skal jogge før det blir bedre. Det kan kanskje komme av jogging med piggsko på bar asfalt, eller noe helt annet som jeg ikke kan huske jeg har gjort. Jeg har jo ikke jogget mye i forhold til i høst. Det går helt bort hvis jeg hviler, men kommer tilbake om jeg går mye. Det har blitt mye trasking i helgen men også enda mye mer spising, solid lunsj med øl til etc.
  3 likes
 23. Det er umulig å skille anonyme fra hverandre, så det er temmelig håpløst å ta motstand som du får mot innhold i visse innlegg som personlig angrep mot deg.
  3 likes
 24. Villanda

  Godtestopp

  Er med på å prøve spise sundt, men tror totalavhold er å satse for høyt
  3 likes
 25. Gleder meg alltid til helgen, så også nå :). Har vært mye på farten siden jul og gleder meg til en rolig helg hjemme. Gleder meg også til tur ut med venninne i kveld .
  3 likes
 26. Nicklusheletida

  Gleder du deg til helgen?

  Ja, gleder meg veldig 3 timer igjen, så kjører jeg rett til kjæresten hvor vi skal lage taco sammen , synke ned i sofaen og se på tv resten av kvelden. Vi skal på skitur både lørdag og søndag
  3 likes
 27. Jeg skal stort sett bedrive eldreomsorg og sang i helgen, men som flere andre her ser jeg alltid fram til helg.
  3 likes
 28. påskelilje

  Gleder du deg til helgen?

  Ja, jeg gleder meg også alltid til helgene I morgen skal jeg først kjøre dattera et sted, så skal mannen og jeg på skitur (endelig har vi fått snø på Sørlandet!!!!), og så skal vi på en konsert om kvelden. Gleder meg! Og om søndagen skal vi på UKM, der ett av barna skal delta. Blir gøy Helger er nydelige... deilig å sove litt lenger, ha god tid til frokost og avis og kaffe, tusle rundt i huset og ordne småting før en setter i gang med helgeaktiviteter.
  3 likes
 29. Trine

  Godtestopp

  Nei!!!! Jeg eter min sjokolade med god samvittighet Men lykke til, spenstig av dere
  3 likes
 30. påskelilje

  Trening uke 3

  Onsdag: Lang god trimtur på et nytt sted. Bratt stigning et par km, ganske flatt et stykke, så ganske bratt ned. Så retur. 11,6 km/ 2t og 8 min Torsdag: 5,4 km kveldstur/ 54 min Lørdag: skitur ca 1 time og 15 min. Veldig hardt og glatt Søndag: skitur ca 1 time og 20 min. Silkeføre! I tillegg har jeg begynt å trene litt styrke + mye uttøying.
  3 likes
 31. Lillemus

  Trening uke 5

  Denne uka er jeg fornøyd: mandag - 3,5 km / 26 min joggetur onsdag - 5,3km / 42 min joggetur torsdag - 5,6 km / 41:30 min joggetur med kjæresten lørdag - 2-3 km rusletur med en venninne for å se på fugler, etter en runde med shopping med jentungen, jeg var helt gåen om kvelden! søndag - 5,7 km / 55 min gå-joggetur med jentungen, ble mer som en intervalltur for min del, vanligvis har jeg ikke gåpauser, men det ble det noen av i dag, men til gjengjeld så løp vi mye raskere enn jeg pleier når vi løp, hun har mye lengre bein enn meg og løper raskere søndag - 10 min med vektene og litt knebøy og utfall da vi kom inn mens hun dusjet Så denne uka er jeg storfornøyd med aktivitetene.
  3 likes
 32. Gargamel

  Farmen kjendis.

  Jeg synes det er rart at alle trodde han skal være så lett å slå i tvekamp. Det var en klar sosial rangordning med Lothe på toppen og Tore på bunnen. Derfor antar folk tydeligvis at Lothe er en sterk motstander i tvekamp mens Tore skulle være enkel å slå, nærmest "walkover". Jeg synes sånn sett det var litt moro at Tore vant.
  3 likes
 33. emilie321

  Trening uke 5

  Er fornøyd med denne uka. Har fått til 3 gode økter til tross for at kroppen er tung og jeg tydeligvis har sirup i beina. Det tyngste er å komme seg ut av døra. Tirsdag : Svømming 1500 m / 80 min. ( måtte ha mange pauser) Torsdag: Vekter + ellipse maskinen ( 55 min + 20 min) Søndag: Vekter + ellipse maskinen (55 min + 20 min) Målet mitt for neste uke er det samme som jeg har gjort denne uka. Greier jeg å legge til en gåtur eller to, så blir det bra
  3 likes
 34. umakenverdt

  Trening uke 5

  Denne uka har vært litt trå, kun en times tur på mandag og tirsdag. Men i dag har jeg vært på en lengre tur oppe i marka i det strålende været. Jeg var på tur i rundt fire og en halv time. Det var veldig mye oppover, jeg fikk nydelig utsikt og en del trening. Så i dag må jeg vel si meg noenlunde fornøyd. Deilig var det i alle fall
  3 likes
 35. Lillemus

  Trening uke 4

  Joda, denne uka ble litt utenom det vanlige: Tirsdag - 6,4 km / 57 min joggetur til jobb, planen var selvfølgelig å jogge hjem igjen også, men på vei ned en lang og bratt bakke tok jeg et realt overtråkk på venstre fot, fortsatte å jogge og smerten ga seg etter noen minutter, men flammet heftig opp igjen etter at jeg kom på jobb, dusjet og roet ned. Ble drosje hjem fra jobb den dagen gitt. Fredag - 3 km / 23:21 min rolig joggetur for å kjenne hvordan foten var og jeg kjente ingenting! Hurra! Både kjæresten og ungene nektet meg å løpe på torsdag som er den vanlige løpedagen vår (i tillegg til søndag), men på fredag nektet jeg å vente lenger, hadde jo ikke kjent noe i foten på hele dagen. Søndag - 7,6 km / 58 min joggetur med kjæresten Er bare kjempeglad for at foten ble bra så fort og ikke ødela for meg i lange tider fremover!
  3 likes
 36. Kalevaala

  Ny serie om Schizofreni

  NRK har startet en ny serie om å leve med Schizofreni. Den heter Stemmene i hodet Jeg så første episode i går, og ble så grepet. Anbefales! Legger det på åpent, for dette er laget slik at vi som er friske kan få et innblikk i hvordan dette er å leve med.
  3 likes
 37. emilie321

  Trening uke 4

  Uka har ikke gått helt min vei sånn treningsmessig. Noe har det da blitt. Gått tur på mandag (30 min), tirsdag (60 min) og fredag (30 min) Greide å gå på treningssenteret på torsdag. Økte med 2 apparater og sto på ellipsemaskinen i 20 min. Totalt 75 min (uttøyningen regner jeg ikke med i den tiden). Det er jeg fornøyd med. Er ikke fornøyd med at helgen har blitt tilbrakt under dyna, men til mandag er det en ny uke med nye muligheter. Godt å se at andre får til noe
  3 likes
 38. Trine

  Trening uke 4

  Jeg gjorde vel omtrent det samme som forrige uke. I følge denne appen min så har jeg gått 84500 skritt denne uka. Må ha vært denne playdaten til valpen som gjorde at jeg måtte gå en egen tur med storebror som gjorde at det ble flere skritt denne uka. Over 17000 på onsdag. Jeg glemmer å bruke endomondo, men vet ikke om den hadde blitt så riktig uansett. Registrerer den km selv om man går rundt på en plass? Tempoet på turene har økt. Men får vente med å øke lengden til mini har blitt litt eldre.
  3 likes
 39. umakenverdt

  Trening uke 4

  Ble en time tur på tirsdag og på torsdag,i tillegg til en halvtimes tur på fredag. I tillegg blir det litt intervalløping så fort jeg får til nå under håndballkampen når vi står i forsvar (må jo gjøre mitt for norsk seier ).
  3 likes
 40. Xtra

  Trening uke 4

  Travel uke alene med barn som skulle hit og dit, og lite tid til trening, dessverre. Men én spinning og totalt to økter styrke har det blitt. Hm, ikke så verst, egentlig.
  3 likes
 41. Hva med enslig mindreårige asylsøkere? Mange presenterer seg som foreldreløse, og ofte som yngre enn de egentlig er, samtidig som de sender alle pengene de får tak i tilbake til afganistan til familien. Dette asylsystemet er laget for å misbrukes. Det er så mange feil att det ligner ingenting.
  3 likes
 42. emilie321

  Trening uke 3

  Denne uka begynte bra med at fysioterapeuten la opp program. Mandag - vekter + 10 min på elipsemaskin (55 min) Tirsdag - gikk tur (40 min) Torsdag - gikk tur (40 min) Lørdag - vekter + 10 min på elipsemaskin (55 min) Er fornøyd med uka. Målet mitt for neste uke er min. 2 dager på treningssenteret (+ gå litt lengre på elipsemaskinen) + 2 turer.
  3 likes
 43. Xtra

  Trening uke 3

  Mandag: Cycling/spinning intervall Tirsdag: Styrke 1 t. Torsdag: Styrke 1 t. Lørdag: Ski, 25 km i kupert terreng, ca. 3,5 t.? inkl. pauser Søndag: Slalom ca. 4 t. (med små pauser). Bra uke, treningsmessig i hvertfall
  3 likes
 44. Nicklusheletida

  Trening uke 7

  Huffameg, forrige uke ble dårlig. En treningsøkt på Evo og en bittelien skitur på 6 km for å teste nyskiene i går. Denne uka skal bli bedre, så nå har jeg nettopp kommet hjem fra trening Dessuten blir det langhelg på fjellet i slutten av uka med masse skigåing
  2 likes
 45. påskelilje

  Godtestopp

  Jeg synes du burde spise mer til frokost. Et par skiver med grovt brød, som holde deg mett lenger enn det frukt gjør. Vil tro at blodsukkeret bare stiger raskt, slik at du føler deg mett en time, og så blir du fort sulten igjen. Bedre heller med brød + ei gulrot eller et par skiver med kålrabi - det metter mye lenger. Vi har begynt å spise en del vegetarmiddager, og jeg er overrasket over hvor godt det er og hvor mett jeg blir. Passer på å bruke en del kidney-bønner og linser (linsene kan du kjøpe tørre og har oppi retter som skal koke en stund, eller kjøpe dem ferske i sånne små kartonger og ha dem oppi salat eller omelett eller andre ting som ikke skal koke).
  2 likes
 46. issomethingwrong

  Pepsi Max, slutte?

  Problemet med lettbrus er følgende: 1. Du drikker en liter Pepsi Max 2. Kroppen/hjernen tror at du får i deg sukker, siden det smaker søtt, og sender signaler til bukspyttkjertelen om å produsere insulin (noe den vanligvis gjør når man spiser karbohydrater, bortsett fra om man har diabetes 1, selvsagt). 3. Siden det ikke ble tilført noen karbohydrater, "spiser" insulinet av sukkeret som allerede er i blodet. Da får man lavt blodsukker, blir irritert, får søtsug, etc. 4a. Du spiser "ekte" karbohydrater for å dekke søtsuget. Dette gir vektøkning eller 4b. Du drikker mer lettbrus for å dekke søtsuget. Dette forsterker effekten i pkt 3, og vil sannsynligvis til slutt føre til 4a.
  2 likes
 47. Der tror jeg du tar delvis feil. Jeg tror det er mulig å få til gode relasjoner, også for deg. Det betyr ikke at du plutselig skal bli über sosial eller måtte trenge å stå i sosiale situasjoner til enhver tid. Men jeg tror at noen av de relasjonene du har kan gjøres mindre stress/kaos-fylte enn de kanskje er i dag. Nja, er ikke helt enig her heller. Ambisjoner (og mål) har du. Du deltok f.eks ikke på konkurranser med hunden din fordi du hadde lite å bruke tiden på de søndagene, du gikk fordi du ønsket å se om dere klarte samarbeide og hvordan samarbeidet mellom deg og din hund var i forhold til andre eiere og deres hunder. Mao har du hatt et mål om å få til noe med samarbeidet. Akkurat som du har med valpen i dag, du ønsker å få dreis på villstyringen og gjøre ham til en brukanes hund. Dette er også mål og ambisjoner, og teller i aller høyeste grad med i listen over. Tja. Det finnes en "normal" - men heldigvis er det begrepet de senere årene blitt mer tøyelig og romslig. Ja, du er annerledes, det er det mange som er på sin unike måte. Du møter på hindringer stort sett daglig, men det trenger ikke bety at selvfølelsen skal ligge i kjelleren resten av livet. Nei, fortiden kan man gjøre lite med, den er slik den er, det betyr som sagt ikke at ikke noe kan forandre seg til et ørlitegrann bedre. Poenget er å gjøre det man kan med de redskapene man har. Mestringsstrategiene dine synes jeg ikke alltid er optimale, de jeg kjenner til i det minste, men det vet du alt om. Hva som er godt skal du få lov til å definere selv, men ikke når du er så svart i hodet, det må du ta på en dag du har bedre oversikt og det er mer klarvær. Ja, du er negativ, du er grenseløst pessimistisk. Noe annet ville egentlig være merkelig med din historie. På samme tid er det fryktelig synd fordi situasjoner som ikke trenger å bli en "kamp", blir det. Å være i en slags "rustet til krig"-modus 24/7 er ekstremt utmattende. Tja, god helse er det mange som ikke har og heller aldri kan få. Det betyr ikke at man ikke kan sette pris på livet eller kjenne seg lykkelig av den grunn. Kanskje det heller burde stått god NOK helse. Feil. En samtale om oppussingsobjekter, eller fjelltopper, hunder og vakker natur - så ser jeg både nysgjerrighet og entusiasme i deg. Joda den lista er mulig for deg å komme i nærheten av men du, som resten av oss, må gjøre litt justeringer. Du trenger ikke å presse deg inn i en bås sammen med utadvendte über sosiale mennesker for å kjenne et snev av lykke, det er fult mulig å bare være seg selv. Men det krever selvsagt at man får hjelp til å håndtere og gjøre livet, ..evt de situasjonene man kan gjøre noe med, litt mindre stressfylt. Og jobbe med hodet sitt i tillegg, for å finne de positive tingene, - ..selv om man i blant må lete med lupe og pinsett for å finne dem.
  2 likes
 48. påskelilje

  Trening uke 4

  Ja, vi gikk raskt, det aller meste av turen. Prøvde en sti gjennom et skogholt, og der var det helt mørkt, så da gikk tempoet ned noen minutter. Gikk 10,23 km på 1 time og 48 min. Ifølge Endomondo var det ny personlig rekord
  2 likes
 49. Hei! Jeg har det som Trine, og jeg greier heller ikke le av de Americas funniest videos, jeg syns falene ser skremmende farlige og livstruende.
  2 likes
 50. Lillemus

  Trening uke 3

  Så flinke dere er! Onsdag - 5,6 km / 43:20 min Søndag - 5,6 km / 40:54 min, her sier Endomondo at jeg har satt ny pers på 5 km! Det var kjempetungt, piggsko på mjuk grusvei var blytungt, det føltes som piggene sugde seg fast, men det må ha vært litt tempo (til oss å være!) allikevel tydeligvis.
  2 likes