Gå til innhold
 • Kunngjøringer

  • HanneMari Egmont

   Svarene du får her er ikke kvalitetssikret   10. des. 2017

   Det er ingen annen ekspert enn vår gynekolog som svarer på forumet. Dermed får du ellers ikke kvalitetssikrede svar fra helsepersonell. Vi tillater heller ikke diskusjoner om konkret bruk av medikamentdosering. Ta kontakt med lege dersom du er bekymret for helsen din.

Vinnerliste

 1. AnonymBruker

  AnonymBruker

  Medlem


  • Liker

   256

  • Innholdsteller

   92 652


 2. Gargamel

  Gargamel

  Medlem


  • Liker

   90

  • Innholdsteller

   5 324


 3. Mina1

  Mina1

  Medlem


  • Liker

   82

  • Innholdsteller

   3 764


 4. emilie321

  emilie321

  Medlem


  • Liker

   73

  • Innholdsteller

   1 623Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 26. jan. 2018 i alle områder

 1. 12 liker
  Dette synes jeg faktisk er dårlig gjort av deg å si. Du har spurt og spurt og spurt etter hjelp og meninger og maaaange har prøvd å hjelpe deg etter beste evne. Tråd etter tråd. Nå kan vi bare holde oss unna. Og det eneste vi har greid å forandre med deg er at du har forstått at du satt fast, at du ikke skal dømme deg selv og at du må roe deg med det og at du må leve livet ditt videre. Ja, det var skikkelig dårlig uttelling, står til karakteren stryk for oss. At vi ikke kunne hjelpe deg mer! En skam. Så bruker du splitt og hersk metoden. Det er kun Anonym bruker og Gargamel som har vært en støtte og roet deg ned. Og dessuten, tråden hadde ikke blitt så lang om vi bare ikke hadde skrevet i den slik at du skrev i den. Faller det deg inn at det faktisk er en del som kan bli litt såret av at du skriver dette? De som har stått deg bi og brukt masse tid og energi på å svare og engasjere seg? Det er trolig også mange som lurer på hvordan det gikk hos legen i går. Bl.a jeg. Det har du ikke svart på. Du er i din fulle rett til det. Jeg tror grunnen til manglende svar om dette til flere her inne er at du ikke har vært hos legen. Grunnen til spørsmålet vet du, er at mange, etter å ha brukt masse tid på deg og håpet at denne gangen skulle det gå bra, du ville få en henvisning til psykolog og en ordentlig sjanse til å bli bedre. Du har fått voldsom respons og feedback. Nok en gang. Jeg håper dette reduseres til det minimale og at folk nå dropper å engasjere seg for mye og bruke så mye tid på dette.
 2. 9 liker
  Jeg er så glad i dag Sønnen min bestod fagprøven.
 3. 8 liker
  Hun ønsker ikke råd, hun ønsker bare støtte, kfr hvem hun liker her inne. Råd om å foreta noe annet enn det hun har lyst til oppfattes som kritikk og uvennlighet. Dessverre.
 4. 7 liker
  En skal ikke utvanne begrepet ved å definere det meste av motgang som mobbing. Anonymkode: 0f2b0...248
 5. 6 liker
  Jeg har spist havregrøt, har gått ned 10,4 kilo nå. Håper det fortsetter. God ferie og god bedring
 6. 6 liker
  For å presisere litt: Det er så vanlig at folk, gjerne som følge av et krasst motargument eller en tapt diskusjon, skriver sånne tråder som dette. Gjerne i en rimelig furten tone. Liksom for å gi de man diskuterte med skylden for at man blir borte. Hvis man oppriktig mener at man ikke vil være her, er det bare å slutte og skrive. Om man blir slettet, blir alt innhold stående likevel. Og Mina er så ambivalent at det uansett ville kommet en Mina2 etter kort tid.
 7. 6 liker
  Sol fra skyfri himmel. 4 varmegrader i solen. Det drypper fra taket. Jeg gikk tur i dag og vendte ansiktet mot solen. Den tok. Så vidt det var. Jeg trengte ikke å bruke lue og hanskene tok jeg av etterhvert. For en lykke!
 8. 6 liker
  Jeg tror ikke noen verdens ting på disse innleggene. Det gjorde jeg ikke forrige gang du diktet opp noe lignende heller. Innleggene som kom senere tydet på at han aldri hadde tatt kontakt. Det tror jeg ikke han har gjort nå heller. Men det jeg tror er at du trenger psykiatrisk hjelp og at du er alvorlig psyk.
 9. 6 liker
  Jeg tror at det beste for deg er at vi ikke gir deg respons på det du skriver i sånne tråder. Særlig etter de siste innleggene dine. Jo mer vi svarer, jo mer grubler du. Og jo mer spinner du videre og rundt og rundt. Så dette var mitt svar i denne tråden.
 10. 6 liker
  I avisartiklene jeg la ut link til, henvises det til en diger rapport fra fylkesmannen. Nederst på side 6 i den, som fotnote, ligger det kopierbare (ikke klikkbare) linker til to lange innlegg hun har hatt på andre nettsider. De er lenger enn de som lå her, men det er samme historien. Det påfallende er at hun uttrykker seg akkurat som fagfolkene - som en offentlig utredning ispedd litt "SiD"-sjargong. En skulle tro hun hadde lært å snakke ved å sitte under bordet hos BUP eller Barnevernet, ikke ved normal kontakt med verden. Jeg synes nesten det er mer skremmende enn imponerende når man kjenner resten av historien.
 11. 6 liker
  Med tanke på at det ser ut som du boikotter alt av behandling, medisinbruk og gode råd du får så kan man vel si at du ikke akkurat går inn for å bli frisk i alle fall.
 12. 5 liker
  Hva skal han si stakkar? Kona mi settet meg i sånne vanskelige situasjoner hele tiden. Ikke plag ham med å påpeke det hele tiden. Mellom oss to: Han ser det, men er for smart til å si ifra. Han elsker deg nok uansett og bryr seg ikke om litt ekstra her og det.
 13. 5 liker
  Hmm... jeg må innrømme at jeg ikke helt ser humoren i dette. Ikke at det er tragisk eller dumt heller at magen er oppblåst og rumpa struttende - det er bare "slikt som skjer". Jeg er også litt usikker på om jeg skal si "good for you!" for at du klarer å more deg over dette, for jeg får en liten følelse av at du egentlig bryr deg mye mer om det utseendemessige resultatet av treningen enn du prøver å gi innrykk av. Det er selvsagt helt greit å ville trene også for utseendets skyld - jeg fikk bare en vibbe av en slags nervøs latter for å dekke over at det ikke bare er trening for "morro og velvære".
 14. 5 liker
  Litt av et drama. Nesten for utrolig til å være sant. Men jeg trekker meg kjapt ut av tråden. Det ser ut til at dette enda en gang kan bli en tråd hvor du ønsker at brukere skal bruke tid og energi på å gi deg masse råd om hva du nå skal gjøre i forhold til eksen. Enda en gang!
 15. 5 liker
  Takk, dere. Valget jeg har tatt er riktig for meg. Den dårlige magefølelsen er borte. Nå får jeg endelig en etterlengtet stabilitet, forutsigbarhet og økonomisk trygghet. Anonymkode: 9b042...1c2
 16. 5 liker
  Jeg hadde en hund som kun ble 13 mnd. Jeg fikk ha han i livet mitt i 11 mnd. før han ble revet fra meg. Han hadde aldri tatt kveletak på meg, aldri slått, aldri gjort meg noe vondt. Han var bare snill. Litt valpete rampestreker, så klart. Men det mest godhjerta vesen jeg har vært borti. Han betydde mer for meg enn noe menneske noen gang har gjort. Vi bodde jo også sammen. Alt her hjemme hadde en forbindelse til han. Om to uker er det nøyaktig 2 år siden han døde. Selvfølgelig savner jeg han, og selvfølgelig er det situasjoner hvor det stikker ganske jævlig i meg. Men du finner ingen tråder på 22 sider, om denne lille fyren som brått forlot meg. Du kan sikkert finne et og annet innlegg om at psykiateren lurte på om jeg burde legges inn, og hvor jævlig urettferdig jeg syns verden er. Men det var de første dagene. Du finner ikke side opp og side ned om hvor grusomt det er at han forsvant. Og hadde jeg ikke hatt kroniske tanker om at det hadde vært bedre om jeg var dø, hadde heller aldri innleggelse vært noe tema. Altså, jeg var/er ikke mentalt stabil i utgangspunktet, det var eneste grunnen til at psykiateren ble bekymret. Folk blir ikke lagt inn fordi de er triste eller føler et savn. Det må ligge noe mer bak, som gjør at enkelte ikke kommer seg videre. Selv jeg har jo kommet meg videre. Og her ligger det veldig mye bak. Og du, du har hengt deg opp, uten at jeg klarer å fatte hvordan du kan bli så besatt av en person slik du beskriver han.
 17. 5 liker
  Du har vært gjennom en del tøffe ting i livet og det kan godt hende at dine reaksjoner er normale for en som f.eks har blitt mobbet mye. Det spiller egentlig ikke så stor rolle. Den normale reaksjonen på forkjølelsesvirus er å bli forkjølet, men det betyr ikke at man er frisk når man er forkjølet. Jeg synes ikke det er veldig rart at du er nedbrutt etter et destruktivt forhold, men jeg synes det er rart at du skriver mye om det. Du har fått frem poenget ditt 100x, og hvis noen ikke forstår eller er enige nå så er det helt ok. Det er ikke viktig å overbevise hvert eneste fremmede menneske på internett. Når noen krangler imot tror jeg det er mye fordi noen er slitne og lei av hele diskusjonen og får lyst til å gi deg et spark. Jeg tror få eller ingen mener du alene har skylden æren for bruddet. Hovedsaken er at det ble slutt. Jeg har selv gått og gnagd på ting som har blitt sagt og gjort for flere år siden. Imidlertid ser jeg selv galskapen i det, og skriver ikke alt på DOL. Uansett: Jeg mener du bør ta diskusjonen videre med en behandler, og ikke på DOL. Jeg håper du heller kan skrive om andre ting her
 18. 5 liker
  Jeg begynner å huske hvorfor jeg ga opp denne diskusjonen for noen måneder siden.
 19. 5 liker
  Jeg har tenkt litt fram og tilbake på om jeg vil blande meg inn i dette vepsebolet av en tråd. Det som er helt klart, Mina, er at du må gå i deg selv og analysere din reaksjonsform. Nå kjenner jeg ikke hele historien i etterkant av bruddet, men å starte et titalls nye brukere på Kvinneguiden og motta mange politianmeldelser, er vel i seg selv et tegn på at reaksjonen din ikke var helt sunn? Ingen røyk uten ild heter det, og det tror jeg det ligger noe i også for din del. Det samme at denne tråden har eskalert til 350 innlegg, hvor du egentlig bare spiller volleyball med et titalls brukere her og slår ballen fram og tilbake over nettet. Jeg får dessverre litt assosiasjoner til Rose i "Two and a half men" når jeg leser historien din. Og det synes jeg er trist. Du er over 40 år gammel og må begynne å stå på egne bein. Du må ikke få second opinions og third opinions på alt du skal gjøre i livet, du må slutte å overanalysere alt og du må akseptere at gjort er gjort og spist er spist. Du får ikke gjort noe med denne historien uansett hvor hardt du prøver. Og du må slutte med offerrollen du har tatt deg, hvordan dette har ødelagt for framtidig dating og ødelagt for deg. Det eneste du kan gjøre er å gå videre, og det håper jeg du gjør med å avslutte denne tråden, ikke skrive nye tråder om dette tema og bruke minst mulig tankevirksomhet på denne mannen. Han var ikke den rette for deg og kommer aldri til å bli det.
 20. 5 liker
  Hun ønsket seg mye men var ikke alltid like flink på å ta i mot den hjelpen hun fikk. I Aust-Agder går det ikke en dag uten at tidligere fosterfar tenker på jenta. – Jeg mener systemet har tatt tak i ei jente som fungerte dårlig. Det har vært stor takhøyde. Min oppfatning er at hun ikke har villet ha hjelpen hun er tilbudt, og at hun har spilt et spill når ting ikke har gått hennes vei, sier han. Han er klar over at dette kan virke sterkt. Han legger til: – Selv om man er barn, er man ikke fritatt for ansvar. Vi tar våre egne valg uansett bakgrunn.
 21. 5 liker
  Jeg synes ærlig talt det er synd at man fokuserer på hjelpeapparatet og ikke den kriminelle. Når hun har flyttet 65 ganger tyder det på at noen har prøvd hardt å hjelpe. Jeg tror man kan få en smitteeffekt av å fremstille henne som offer, og ikke morder. Hun er over den kriminelle lavalder, og bør ta ansvaret selv. En 15 åring vet forskjell på rett og galt. Jeg har en datter på samme alder, og hun et voksen og reflektert nok til å ikke stikke folk med kniv. Dette er ikke barn i den forstand. Hun er opplagt syk, men det gjør ikke automatisk at man ikke har moralsk ansvar. Hvis hun var psykotisk og utilgjengelig vil jeg gå med på at hun er uskyldig.
 22. 5 liker
  Hvis du skal få hjelp av en fagperson (noe jeg håper), er det ikke hvem av dere to som heller burde gjort eller sagt det ene eller det andre for to år siden, som skal være tema. Det er jo slutt mellom dere, og stort sett er du jo enig med oss i at det er best. Det som skjedde, har allerede skjedd, og ingen terapeut kan forandre på det. Så hensikten er ikke å finne ut hvem av dere to som var (den største) dusten / skurken i dramaet. Poenget med å få hjelp med dette bør etter min mening være å hindre at disse hendelsene får fortsette å prege deg og selvbildet / selvfølelsen din inntil det maniske, slik det i perioder gjør. Med all respekt - man skulle jo tro han hadde drept et av barna dine eller noe sånt, så fast som du sitter. Dette stjeler enormt med energi fra deg, det merker du nok selv - du har teoriene i orden om hvordan du burde fokusere på noe annet og komme videre (i livet, ikke på kjærestefronten), men du faller tilbake hvis du blir minnet om saken. Jeg tror nok dette kan fikses hvis du får hjelp til å endre tankemønster, men da må du være innstilt på at det ikke kommer til å handle om ham og fortiden, men om deg og framtiden.
 23. 5 liker
  Man blir ikke avhengig av det. At du blir dårlig når du trapper ned på seroquel betyr bare at de faktisk hjelper mot sykdommen din. Vival derimot, det blir man avhengig av. Men det tar du, helt uten å nøle.
 24. 5 liker
  Det er sikkert unødvendig for en med langt hår å vaske det med såpe hver dag. Gjør det du synes er nødvendig. Jeg sitter litt med samme følelse som @Kayia, at du overdriver litt, og vikler deg inn i rare diskusjoner når du tviholder på overdrivelsene. Når jeg sier overdrivelser, så tror jeg ikke på at brystene dine er så monstrøse som du beskriver dem. Jeg tror ikke helt på at du bokstavelig talt går rett fra senga til jobben, eller dusjer nøyaktig to ganger hver eneste uke, uansett hvor mye du trener. Det er litt sånn du snakker, og jeg trekker fra momsen automatisk. Jeg tror jo at du essensielt sett snakker sant, men smører litt tykt på. Jeg tror på at du er usminket, ujålete og kan la det gå noen dager mellom hårvask. Ikke så spesielt for folk med langt hår. Kan legge til at jeg også har tenkt at du er fokusert på utseendet. Ikke at du doller deg opp, men at du er redd for å være stygg. Fikk inntrykk av at du stilte veldig høye krav til utseendet til dater også. siden du hadde problemer med å i det hele tatt finne noen på din egen alder som var tiltrekkende.
 25. 5 liker
  Helt enig med Trine, og dessuten - dette er et godt eksempel på hvordan du vingler fra den ene ytterligheten til den andre. Siden du har misforstått hva «forfengelighet» innebærer og betyr, blander du det med «renslighet» og «normal egenpleie». Dette fører til at det blir viktig for deg å si at du ikke engang gjør minimalt av dette, fordi du feilaktig tror at det å bruke bare ett sekund på å speile deg (som by the way neppe er mulig engang), ikke dusje etter trening og ikke stelle deg før jobb er bevis for at du ikke er forfengelig. Når dolerne prøver å forklare deg at du har misforstått begrepet «forfengelighet» lytter du ikke, men forsetter på samme argumentasjon igjen og igjen og IGJEN. For siste gang: Forfengelighet og utseendefokus syns ikke på utsiden nødvendigvis, for det handler ikke om mengde sminke eller grad av pynting. Forfengelighet kommer derimot til uttrykk gjennom holdningene dine og argumentasjonen din (som synliggjøres via UTALLIGE innlegg om hvorvidt du er pen eller ikke, hvorvidt andre damer og kjæresters ekser er pene eller ikke, hvilke menn du vil date basert på utseende etc etc).
 26. 4 liker
  For å skape litt balanse: Nå var jo dette helt spesielle tilfeller, og de var oppe i retten, det var ikke sånn at arbeidsgiver bare sa dem opp og slapp unna med det uten videre. I alle tilfellene hadde arbeidsgiver strukket seg svært langt for å oppfylle kravene til tilrettelegging for å unngå nye sykefravær. Likevel var fraværet på nærmere 40 prosent av tiden i år etter år. I det ene tilfellet hadde den ansatte nektet alle tilbud om tilrettelegging og omplassering og vært sykemeldt i 7 av 21 år. Retten har ikke funnet noe som tyder på at situasjonen kommer til å forandre seg, arbeidsgiver må altså regne med at den ansatte kommer til å fortsette å ha fravær på over 1/3 av tiden. Arbeidslivet bør ha spesielle ordninger hvis man skal forlange at slike tilfeller skal være i arbeid.
 27. 4 liker
  Glemmer ikke siste turen datteren og jeg hadde til syden, en 14 dagers tur. For at jeg i det hele tatt skulle ha råd til turen (jeg betalte for begge) så bestilte vi et billig hotell som lå nesten 1 km fra stranden. Et sted i katalogen sto det at det var 2 stjerners og et annet sted sto det 3 stjerners, men det så koselig ut. Nå så vi bare bilde fra en vinkel da. Før reisen fikk vi mail fra Star Tour. Det som hendte var at Star Tour flyttet oss til et 4 stjerners hotell , 50 m fra stranden. Et hotell som var dobbelt så dyrt som det vi hadde bestilt, men vi betalte ikke annet en det vi hadde betalt for det 2 stjerners hotellet. Hadde jo kjempe flaks.
 28. 4 liker
  Dersom noen gjentatte skriver om noe som oppfattes som problematisk her på dol, så vil mange forsøke å være løsningsorienterte og komme med konstruktive innspill. Brukerne på dol liker stort sett ikke så godt å bli brukt som søppelbøtter i lang tid, dvs. dersom noen bare vil fortelle om og om igjen om det samme problemet, og insisterer på å få fortsette å ha samme problemet, så fungerer det dårlig her inne. Og ja, siden dol i mange år har hatt et særlig fokus på psykiatri, så har endring ofte vært et mål for mange. Men som kjent, så kan man ikke endre noen som ikke ønsker endring selv, så du må kanskje i fremtiden passe på å si fra at du gjerne vil få fortsette å ha de samme problemene og at du ikke ønsker innspill fra andre om hva som kan medføre endring. Anonymkode: 89a99...2ec
 29. 4 liker
  Takk for svar, Kayia. Dere har helt rett, jeg må senke tempoet. Må innse at jeg ikke greier alt jeg vil. I morgen blir det egenpleie som skal stå i fokus og så tar jeg det derfra
 30. 4 liker
  Jeg er uenig i at det har med forskjeller i personlighet å gjøre, det handler mer om tema. Jeg synes det har vært mange eksempler på at brukere har blitt utålmodige og kanskje i overkant tydelige når de har svart deg i tråd nr. 17 om bruddet / eksen og ettervirkningene, men likevel vært hjelpsomme og hyggelige når temaet har vært noe annet. Du har fått mange tips her om f.eks. økonomi og USA-turen fra de samme brukerne som du har diskutert med i samlivstrådene. (Meg inkludert, men det er ikke poenget mitt her.) Som anonym 0e3 skriver ovenfor her, så startet en god del av trådene dine som spørsmål om ditt eller datt var normalt eller ikke. Du fikk både ja- og nei-svar, og det må man nesten regne med når man spør på den måten. Temperaturen steg når du parerte svarene med å gjenta detaljene rundt bruddet for å begrunne reaksjonen din for n.te gang. For å si det litt kort og firkantet, så er det ingen her som synes eksen din var helten og du skurken, vi synes bare dramaet varte for lenge og at det preget deg for mye. Det var sannsynligvis også noen som følte seg litt lurt når du startet nye tråder om samme tema både med nick og som anonym: Man svarer ut fra et begrenset startinnlegg, og så oppdager man at det er samme historien igjen, etter en stund. Da er det noen som reagerer med irritasjon. Tidligere grep admin inn her hvis noen skrev som både anonym og med nick i samme tråd, det er visst ikke så viktig lenger. Det har vært skikken her å holde seg til én signatur i samme tråd, men det kan ikke du vite. Du startet her med å skrive mye om hvor dumme brukerne på Kvinneguiden er, og hvor hyggelig det var her. Hvis du nå skal dra videre til et nytt nettsted, håper jeg du for din egen skyld vil begrense utbroderingen om hvor frekke vi på KG og DOL er. Folk kan bli litt forutinntatte hvis man framstiller seg selv som den eneste fornuftige og hyggelige i en ond verden Jeg tror du vil oppleve at det du kaller motstand, vil bli sterkt redusert eller forsvinne dersom du holder deg unna det faste temaet ditt og ser bort fra anonyme drittslengere. Forumet trenger de faste brukerne. Det er mange her som fra tid til annen har fått svar her som de ikke har likt, men som likevel har hatt nytte av rådene og har blitt her. Men du må bestemme selv. Lykke til uansett.
 31. 4 liker
  Her ER det gjentatte ganger veldig god grunn til å ikke tro enkelte deler av det hun skriver. Hun skriver noe og senere var det ikke slik det var. Hun bytter på å være seg selv og en anonym bruker og greier ikke helt å huske hva hun skrev hvor, hva Mina1 har opplevd og hva anonym bruker har opplevd. Hun bruker innimellom anonym bruker til å lage en liknende historie og legger til og trekker fra detaljer om en historie Mina1 har skrevet. Det blir vanskelig å vite hva som egentlig har skjedd og om det i det hele tatt har skjedd.I tillegg til at det flere steder er helt åpenbart at hun ikke forteller sannheten. Beklager at jeg snakker over hodet ditt Mina1, men svaret er også tiltenkt deg.
 32. 4 liker
  Du har stokket ordene litt. "Hysteriske kvinners dobbeltmoral" blir mer riktig. De fleste kvinner syns det er helt greit at menn har en egen "mannekveld". Men så finnes det en og annen hysterisk kvinne, som roper ganske høyt. Men jammen finnes det hysteriske menn også, selv om kanskje ikke "kvinnekveld" er det de blir hysteriske på. At det er dobbeltmoral er det vel ingen tvil om. Bergen kino burde klare å se det selv, og droppe "ladies night".
 33. 4 liker
  Veldig enig - det er fullstendig ulogisk at samfunnet skal signalisere at "vi dreper deg fordi det er galt å drepe". Nettopp. Hvis vi avslører justismord, noe som ikke er helt utenkelig med dagens teknologi (f.eks. DNA), kan vi ta den uskyldige ut av fengslet, beklage at vi ødela vedkommendes liv og gi X millioner i erstatning. Det er ikke fullgodt, men det er noe. Har vi drept den uskyldige, er det for sent.
 34. 4 liker
  Helt enig. Anonymkode: ce0b9...944
 35. 4 liker
  Å hjelpe noen handler om å balansere empati mot å utfordre vedkommende. Det Anonym...e0e gjør her å utfordre Mina. Og det behøver hun. Hun kommer ikke ut av sine mønstre ved at alle sier hvor synd det er på henne.
 36. 4 liker
  Ja, jeg mener du er patologisk opphengt i dette siste bruddet. Jeg syns dessuten du er veldig opptatt av menn, dating og utseende. Jeg syns også du er veldig opptatt av fortiden, når du burde kikke framover. Alt dette kan du hjelp av en psykolog til å jobbe med, for jeg tror alt dette handler om et svakt selvbilde. Jeg vet ikke hva "en dame" på generelt nivå ville gjort etter et brudd, men jeg for min del ville ikke vært opptatt av å jakte neste date før jeg var ferdig med den siste. For meg høres det dessuten svært usunt ut å date 100 menn på 5-6 år, og jeg syns det virker som du har møtt mange raringer uten å greie å gjenkjenne dem som nettopp det. Slik du har beskrevet dem her på dol hadde jeg ikke giddet å møte en eneste en av dem, og når du gjør det tenker jeg at dette handler om at din radar ikke funker. Dette kan du også få hjelp av en psykolog til å justere.
 37. 4 liker
  Opplever ikke at dette handler om Listhaug men den skivebommen det er å kalle disse menneskene monstre. De er fedre, brødre, mødre, søstre, onkler, tanter, både nære og kjære. Men det er klart det blir jo langt "enklere" å håndtere dette når man kan sette et vi-de -skille, som i at "vi vanlige mennesker" utfører ikke disse handlingene. Jeg opplever utsagnet som ikke bare kunnskapsløst men det gjør også situasjonen for de utsatte barna vanskeligere.
 38. 4 liker
  Selvfølgelig lyver folk, også om store og viktige ting. Nei, jeg stoler ikke på alt folk sier.
 39. 4 liker
  Jeg vet ikke hvor lenge du har vært her inne, men trådstarter har kvernet på dette her inne i et halvt års tid. Vi har prøvd etter beste evne å støtte henne alle sammen og i perioder ser det ut til at hun kommer seg litt ovenpå. Nå er hun ute og kjører igjen, dessverre. Så nei, jeg er ikke enig i at vi hakker på henne, men at vi er litt oppgitt over at hun nok en gang kverner på dette, det stemmer.
 40. 4 liker
  Urtemedisin er meget enkelt. Det er en urt/plante som tilfeldigvis inneholder et kjemisk stoff som har et bruksområde i medisinen. Fermentert ris inneholder lovastatin, som selges som et kolesterolsenkende stoff. Revebjelle inneholder digitalis, som kan brukes mot hjertesvikt. Opiumsvalmuen inneholder bl.a morfin, som også syntetiseres. Kaffeplanten koffein, osv. Det finnes mange eksempler. Men ulempen ved å innta stoffene som urter, er at du ikke har kontroll på dosen. Noen planter inneholder mye, andre lite. Knasker du revebjelle mot hjertesvikt vil du sannsynligvis dø. Men uansett. Et stoff er ikke noe sunnere om det kommer fra en urt eller er laget på laben. Det er akkurat det samme stoffet.
 41. 4 liker
  Alt har blitt bra. Det er status i mitt liv nå. Hadde jo problemer på hjemmebane og ble behandlet som spedalsk i noen år. Trodde 2018 skulle handle om å gjøre det slutt. Med litt hjelp av parterapi ble det på mystisk vis bra igjen. Terapien handlet mye å høre på hva som er feil med meg av stort og smått. Det ble litt overveldende. Noe var jeg klart skyldig i. Noe var sånt som jeg ikke kan forandre og noe var urimelig. Noe var rett og slett misforståelser. Vi fikk noen enkle hjemmelekser. Merkelig nok ble ting gradvis bedre. Mye lettere stemning i hverdagen. Nå er det noen som klamrer seg inntil meg midt på natten sånn som nyforelskede gjør. Jeg trodde ikke det gikk an. Jeg trodde egentlig at hvis et forhold først virkelig var såpass dødt så lenge, så kunne det i beste fall bli noe halvdårlig med massiv innsats. Nå føler jeg meg bare kjempeheldig.
 42. 4 liker
  Du skal ikke bry deg om hva han mener eller tenker. Han "lar deg ikke sitte" sånn eller slik, det er det du som gjør, og ingen andre.
 43. 4 liker
  Jeg har kost meg veldig i dag med mitt barnebarn, når han er her er det kun han som er i fokus. Det er litt deilig å koble ut alt annet, han er en aktiv krabat nå Ellers gleder jeg meg til våren, og å sitte ute i solen.
 44. 4 liker
  Så kan mannen bare kjøre på og ikke måtte bremse på grunn av brysomme kondomer og mulige konsekvenser, strålende
 45. 4 liker
  Jeg er ikke så velkommen på Kvinneguiden lengre. Noen spurte om hvaslags glidemiddel man burde bruke til «Fleshlight» og jeg svarte noe flåsete. Jeg foreslo superlim. Moderator tok dette i fullt alvor og mente jeg kom med helseskadelige råd.
 46. 4 liker
  Enig med Lillemus. Trodde tidligere at dine "evner" bare var sånn som noen kan ha uten å være syke, men nå forstår jeg at det du opplever er sykt. Og at du absolutt burde ta medisiner. Beklager å måtte si det, men...
 47. 4 liker
  Det er vondt å lese at du har blitt slått på denne måten. Moren din har sikkert vært sliten mange ganger, men å slå er noe man uansett ikke har rett til å gjøre mot andre. Anonymkode: 9d607...96e
 48. 3 liker
  Det var en annen bruker som introduserte begrepet før tråden ble opprettet, men whatever. Alle må ta ansvar for egen oppførsel. Åpenbart ikke. Mulig dere viser til noe jeg ikke har lest, men jeg har bare påstått at det kan bli for massivt når for mange gir saklig kritikk på en gang. De aller fleste innleggene er greie hver for seg, men når det blir fryktelig mange og man tilsetter 10% troll så blir det litt Jurassic Park. Uansett så har jeg vel fått frem poenget mitt nå for de som måtte være interessert. Det er omtrent ingen som er enige med meg her. Kanskje folk passer ekstea nøye på fremover så jeg ikke skal få rett. Det er bedre enn ingenting.
 49. 3 liker
  Hvorfor skal du spørre om det? Dersom legen sier ja, vil du da tenke at det er greit å holde på to år til med disse gnagende tankene? Dette har jeg hatt lyst til å si til deg lenge, og jeg har indirekte prøvd å utfordre deg på det. Jeg er imidlertid litt i tvil om det er noen vits i å kommentere det, for det virker ikke som du leser og reflekterer over svarene du får her inne, men bare tenker på hva du selv har behov for å si. Det gjør det ganske frustrerende og vanskelig å ha en hjelpende og fruktbar dialog med deg. Jeg skal imidlertid gjøre et forsøk til Av og til virker det som det er viktigere for deg å få anerkjennelse for at du ikke overreagerer eller at du ikke reagerer feil enn å reagere fruktbart og sunt for deg. Når du ikke blir trodd eller får medhold virker det som du går litt i stå, og det blir mer viktig for deg å "bevise" at følelsene eller reaksjonene dine er normale enn å reflektere om hvorvidt de er ødeleggende for livskvaliteten din. Dette blir så viktig at du ikke legger merke til at det ikke er reaksjonene dine folk kommenterer, men hvordan reaksjonene dine påvirker livet og livskvaliteten din. I slike tilfeller pleier du å hente inn "vitner", som skal tjene den hensikt å støtte at din oppfatning eller din reaksjon er normal eller riktig. Dette kan være legen, kolleger, noen som er innom butikken, "de" på treningsstudioet, - ja til og med "alle". Ofte begynner det forsiktig, som at noen har sagt "sånn og sånn" og derfor kan ikke du ha vært helt på viddene, men får du motbør blir du bare mer og mer insisterende. Tilslutt insisterer du på at "alle" har bekreftet ditt syn, men siden du ikke husker helt fra tråd til tråd blir det ofte bare krøll. "Alle" kan jo ikke både ha sagt at du baaaare er "solid, sunn og sterk", når "alle" i neste tråd har sagt at du er "naiv, lettlurt og et lett offer" sant, og "alle" kan ikke ha sagt at "du er så vakker" samtidig som "alle" har sagt at "du er tjukk" Jeg syns fremdeles det er rart at en lege har vært "sjokkert" uten å gjøre noe når du har fortalt om en fortid med vold og mishandling samtidig som du har beskrevet hangup'en din. Dette må du sørge for å unngå i morgen. Som jeg sa tidligere - dersom det er sånn at legen var (eller blir) sjokkert (også på fredag) er det lite du kan bruke dette til. Det du har behov for er at fastlegen sørger for å få deg til psykolog. Som XbellaX og Påskelilje nettopp har gjentatt: Du sliter ikke litt, du sliter deg ut!
 50. 3 liker
  Min mor fortalte en gang at i sin jobb traff hun en dame som var i stor sorg fordi mannen hadde gått fra henne. Det viste seg etter hvert at dette hadde skjedd tretten år tidligere. Dere velger selv hvordan dere bruker den lille tiden dere har på jorden, men noen ting må man bare gi slipp på. Det ér faktisk ikke viktig for den du er nå hva som var årsaken til at noen i fortiden din gjorde slik og slik. Det er ingen terapi i kverne på denne type spørsmål, det er tortur. Dersom det du har opplevd er så ille at du behøver jobbe deg gjennom det, ja, så gjør dét -- og så bli ferdig. Personlig mener jeg at et vanlig brudd ikke krever noen form for terapi, om bruddet var aldri så opprivende. Mina -- eksen din mishandlet deg, dét kan jeg godt forstå behøver gjennomarbeides -- og da bør du søke hjelp for det. Derimot synes det er mot sin hensikt å søke bekreftelser, forklaringer eller unnskyldninger fra han, dét er sånt du med stor fordel kan la ligge.

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her