Leaderboard

 1. AnonymBruker

  AnonymBruker

  Medlem


  • Liker

   142

  • Innholdsteller

   72 575


 2. påskelilje

  påskelilje

  Medlem


  • Liker

   69

  • Innholdsteller

   3 575


 3. Gargamel

  Gargamel

  Medlem


  • Liker

   48

  • Innholdsteller

   3 994


 4. issomethingwrong

  issomethingwrong

  Medlem


  • Liker

   46

  • Innholdsteller

   5 989Popular Content

Showing most liked content since 26. feb. 2017 in all areas

 1. 9 likes
  Jeg tror (som et saklig innspill, ikke uhøflig ment) at god og ryddig informasjon fra dere kanskje hadde stoppet spekulasjoner og usikkerhet her på forumet. Et minimum av informasjon ville vært å svare på: 1. Kommer NHD tilbake? 2a. Hvis ja: Når forventes det å skje? 2b. Hvis nei, er planen at det skal komme en annen ekspert? Og eventuelt, hva har skjedd? Dere må huske på at NHD her på forumet har gitt mange som har det vanskelig en uvurderlig hjelp. Man kunne få støtte og forståelse av en kompetent person, gratis, som er mangelvare i vårt helsevesen. Mange er sterkt knyttet til NHD og uroer seg. For om han kommer tilbake, for om noe alvorlig har skjedd med han. Jeg mener at informasjonen som er gitt ikke er god nok. Jeg synes det er bedre å svare på det spørsmålet, enn å være kritisk til at det kommer spørsmål.
 2. 7 likes
  Skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Hør godt etter nå, for dette er viktig dersom du er på søken etter en partner: For de aller fleste handler det ikke om hva man tjener, men hvordan en er i stand til å ivareta seg selv og sine. Da jeg ble sammen med mannen min tjente han kr 0,- (han var student), mens jeg tjente rundt 100.000,- (var student med ekstrajobb). Begge hadde studielån, hvilket betød at vi ikke hadde all verden å rutte med. Vi greide oss imidlertid helt greit og var happy. Like etter fikk vi barn, og mannen fikk sin første jobb. Siden dette innebar at vi flyttet til en annen kant av landet tjente jeg kr 0,- (hadde fødselspenger fra lånekassen), mens han tjente 230.000,-. Vi hadde med andre ord fremdeles ikke all verden å rutte med, men greide oss helt greit. I dag er vi fremdeles sammen, og tjener godt begge to. I den perioden han tjente lite vurderte jeg aldri å avslutte forholdet og bytte han ut med en annen som tjente mer, og i dag tviholder jeg ikke på han fordi han tjener godt. Dersom han blir syk og inntekten faller bort vil jeg ikke tenke annerledes, og vet du hvorfor? Jeg vil ha han fordi han er en bra fyr som bringer hygge, impulsivitet og samtidig trygghet i livet mitt. Jeg kunne ikke hatt en bedre far til mitt barn (og det er jr enig i). Han er livlig og i godt humør, han er til å stole på, og han overrasker meg stadig vekk. Han er en fyr som jeg kan introdusere til hvem som helst, foreslå omtrent hva som helst for, og han tar det på strak arm. Han er raus og gir meg stort rom for mine ting, og det trenger jeg. Han er smart og oppdatert, han er velpleid og flott, og selv om han kan være rotete både i hue og hus, og ikke alltid er like god på å kommunisere avtaler, tanker eller gjøremål, og nesten ALDRI kommer tidsnok til en avtale, er han en fin fyr som jeg liker å være sammen med, diskutere med og finne på ting sammen med. Om han tjener det ene eller andre bryr jeg meg lite om, bare vi greier oss. Som jeg sa har vi prøvd å være både solid bemidlet og blakk, og jeg vet at det ikke er penger som er limet mellom oss. Det at han er i stand til å leve derimot, at han har humør og er positivt innstilt, at han ikke er kritisk, sur og vrang, at han er ren, hyggelig og imøtekommende, at han ikke lurer meg eller forsurer livet på annet vis - helt essensielt!
 3. 7 likes
  Men kjære vene, la nå mannen være i fred nå da. Det er opplyst at han er sykemeldt, og som for alle andre arbeidstakere skal dette være tilstrekkelig informasjon til omverden. Ønsker forøvrig NHD god bedring.
 4. 6 likes
  You don't say??! i likhet med de fleste problemene vi har her på bjerget. Med mindre DOL skal være begrenset til uhelbredelig kreft og situasjonen i Syria.
 5. 5 likes
  Hvis man ikke skaper mening med livet sitt, så er livet meningsløst. Men som en filosof sa "løsningen er ikke å ta livet av seg, men å skape revolusjon mot det meningsløse". Man må skape sin egen mening. Om meningen for deg er åndelighet, så er det forsåvidt greit, men det kan også være lurt å finne noen mer jordnære mål. Som å gjøre noe du synes er hyggelig hver dag eller være en god samboer, mor og bestemor. Om det gir deg glede å røyke, så er det egentlig helt greit. Det er farlig å hoppe i fallskjerm også, men noen har glede av det. Resten av livet ditt er blanke ark. Du har det du trenger for å fargelegge arkene sånn som du ønsker. Drit i "rarheten", ta en Vival mot angsten og gå ut og lev
 6. 5 likes
  Ble en rolig uke denne uka for meg: Torsdag - 5,5 km / 38:58 joggetur med kjæresten, kjappeste vi har løpt den ruta på forsåvidt. Lørdag - skitur 8 km / 3 t 11 min med kjæresten. Til vårt forsvar må vi få sagt at vi tusler avgårde, ser på dyrespor, tar bilder, ser på utsikten og tråkker spor selv. Ikke en oppkjørt løype så langt øyet kan se og når man i tillegg velger steder hvor man må ta av seg skiene og krype opp gjennom bratte skar på knærne - ja, da går det ikke fort! Til tider var det så lite snø at vi måtte bære skiene også. Men været var nydelig og vi var blide og fornøyde allikevel.
 7. 5 likes
  Ut på 2000-tallet ble en klar over diagnosen BP2. Sannsynligvis hadde mer enn halvparten av alle de med tilbakevendende (recurrent) depresjon egentlig en BP2. Mange av disse er rediagnostiserte og har fått langt bedre hjelp. Siden BP2 er relativt ny og ca tre ganger så hyppig forekommende som BP1, er det forståelig at antallet med BP-diagnose har vokst sterkt. Intet merkelig med det.
 8. 5 likes
  Hvor interessant er det? Jeg kjenner sosiale mennesker som har 50 venner på FB og mindre sosiale som har 2000. Det sier lite om hvem de er, men litt om hvordan de bruker nettet.
 9. 5 likes
  Nabintu Herland kommer nesten alltid med sammensurium av samfunnskritikk, løse påstander og private kjepphester. Det er vanskelig å argumentere mot en som har så ulik virkelighetsoppfatning som en selv. Eksempelvis tror jeg ikke kvinners kritikk av sine menns kropper hører til de største problemene mellom kjønnene her i landet.
 10. 5 likes
  Av og til er jeg glad for pressens mulighet til å få fokus på enkeltmenneskers situasjon. Jeg hadde ikke trodd at hjelpeapparatet kunne svikte i den grad det virker som er tilfellet i den saken som beskrives her: http://www.nettavisen.no/nyheter/jernstanga-i-ryggen-til-thor-egil-(21)-kommer-til-a-knekke-nar-det-skjer-sa-dr-han/3423316812.html Håper at det blir fulgt opp hvordan det var mulig at det ikke ble lagt til rette for videre oppfølgning etter barnevernstiden for en ung mann med så alvorlig sykdom.
 11. 5 likes
  Det enkleste er å la være å eksponere barnet såpass mye i massemedia at hun blir gjenkjent.
 12. 5 likes
  Noen ganger blir meldinger sendt om igjen, lenge etter at de ble sendt første gangen. Teknisk feil kalles det og er helt normalt. Jeg fikk plutselig en melding "har du blitt syk igjen" Hæ, what, syk, frisk som en fisk jeg. Vedkommende hadde fått en melding som jeg hadde sendt et par uker tidligere. Ånder bruker ikke elektrisitet. Er du klar over hvor ubehagelig elektrisitet er, ingen reiser frivillig gjennom en strømførende kabel. NEI!!! To the rescue!!! Men tror du det hjelper? Du bor i et gammelt hus, gjør du ikke? Kanskje på tide med en el-sjekk? Trolig har du en jordfeil (nei, ånder lager ikke jordfeil) og antageligvis så er anlegget underdimensjonert i forhold til forbruk. Da blir det lett litt blinking og andre merkelige ting. Igjen, teknisk feil, helt normalt. Som laban sa, f.eks noe feil med bryteren. Om den er ødelagt så holder den ikke posisjonene og da skjer sånt. Det skjer veldig mye, tilsynelatende uforklarlige ting i elektriske anlegg. Jeg kan garantere deg at det ikke er ånder, men det kreves ganske mye greie på elektronikk for å klare å forklare hva som skjer. I strømnettet så er det ofte jordfeil som er problemet. I elektronikk som mobiler og radioer så er det ekstremt mange små komponenter som skal fungere, jo nyere produktet er jo mer rart skjer. Ting er ikke lenger mekaniske hvor det enten funker eller ikke funker. Dagens elektronikk er ekstremt komplisert og kan lett få det vi enkelt kaller for hikke.
 13. 4 likes
  Jeg har ikke vært på KG og bytter ikke av gammel vane. Likevel tenker jeg : Det er vel ikke noe forum som er verre enn det det er her på dol for tiden og har vært en god stund. Hele forumet er gjennomsyret av negativitet. Det er akkurat som det er en konkurranse om å ha det verst mulig. Det er noen få av de gamle som prøver å opprettholde enn viss positivitet , men da får man høre at de « rotter seg sammen » slik at andre føler « utenfor » Og nåde den den som som prøver å skrive noe positivt om sitt liv og uttrykker glede. Slikt vil man ikke ha noe av. Da kan man risikere å provosere andre og da er det heller ikke noe rart at andre blir provosert, for det er slik det « fungerer her på dol nemlig», fikk jeg beskjed om her om dagen. * snøft * Men altså, noe nytt forum skal jeg ikke på. Blir nok her til det legges ned og det skjer vel om ikke så alt for lenge, tipper jeg.
 14. 4 likes
  En god uke 😊 Kom i gang på mandag med kveldstur på 5,8 km sammen med mannen (1 time) Onsdag: først gåtur på grus/sti 8,1 km/ 1 time og 23 min. Deretter 40 min ridning, og så 10 min styrketrening 😉 Torsdag: Svømte 1000 meter (31 min) + 30 min div trening i vann Lørdag: skitur på 12 km + gåtur på asfalt 3,3 km Søndag: skitur på 11 km + gåtur om kvelden 3,6 km. Den siste gåturen i kveld tok jeg utelukkende fordi jeg er med på en Endomondo-utfordring. Jeg har ledet i flere uker, men i helga ramlet jeg ned på andreplass. Så nå har jeg klatret opp igjen i teten 😁😁😁
 15. 4 likes
  Ikke så veldig mye å skryte av denne uka . På mandag var kroppen fortsatt helt utslitt etter den lange skituren jeg hadde med sønnen forrige søndag. Hadde vondt overalt , så ble ingen trening Tirsdag : 1 time på Evo. 20 min i oppovebakke på tredemølla og resten lett styrketrening. Torsdag : 1 time på Evo. 20 min i oppoverbakke på tredemølla og resten styrke. Så ble det ikke noe før i dag. ( jobbet på lørdag ) I dag gikk vi ned Akerselva og opp igjen i hurtig tempo. Løp litt innimellom. Konkurerte litt med kjæresten om å løpe raskest opp bakkene. Jeg taper alltid
 16. 4 likes
  Denne uka har vært kjempe bra når det gjelder trening Mandag : Sirkeltrening m/trener (60 min) Tirsdag : Svømming 1500 m (45 min) pluss 200 m roolig utsvømming Fredag : Svømming 1700 m (55 min) pluss 200 m roolig utsvømming Søndag : Svømming 2200 m (72 min) pluss 300 m roolig utsvømming Idag fikk jeg årsbeste i bassenget. De første 1000 m gikk på 24 min og 2000 m på 58 min. Neste uke blir det vanskelig å få til mye trening, derfor er jeg glad for at jeg fikk til 4 ganger denne uka.
 17. 4 likes
  Hei Mette! Har skrevet tidligere om en brutal gynekolog. Ville bare si at nå har jeg vært til en super gynekolog. Skikkelig positiv opplevelse. Som sjekket meg grundig.Ingen spor etter noen polypp som den brutale gynekologen har fått meg til å tro i snart et halv år. Frisk livmor og eggstokker. Kjente ikke at celleprøven ble tatt en gang. (kun overkommelig øm i 3 dager etterpå) og heller ikke ultralydstaven kjente jeg noe til. Dette var noe helt annet en hva jeg opplevde til den brutale gynekologen. Har fått ny time allerede i 2020. Det er slutt på å grue seg til gynekolog. Jeg gleder meg!! Lykkelig slutt. Anonymkode: a5831...7c0
 18. 4 likes
  Dette er Åpent forum. DOL har bare godt av litt balanse.
 19. 4 likes
  Er det ikke gitt beskjed om at NHD er sykemeldt? Avhengig av grunn kan det selvfølgelig være helt umulig å si når han kommer tilbake, om han kommer tilbake. I og med at det finnes mange tilfeller av sykdom man ikke kan forutse forløp er det også svært uvanlig at arbeidsgiver, håper jeg, begynner å snakke om erstatter etter en ukes sykemelding. For en dumskap enkelte av dere utviser. Det er ganske drøyt at brukere av et forum er så forbanna egosentriske som enkelte av dere her inne fremstår. Ingen her inne ha krav på noen som helst informasjon rundt noe som helst! Han er sykemeldt, respekter det. Oppfør dere som folk! Slutt å spekulere og tro at dere fordi dere er brukere av dette forumet skal bemøtes av en arbeidsgiver med svar de sikkert ikke selv en gang har svar på og som uansett er konfidensielle opplysninger, Lege sykemelder, arbeidsgiver mottar sykemelding. Makan til navlebeskuende gjeng. NHD har arbeidet på dette forumet i åresvis, hjulpet mange og er nå syk. Det eneste dere tenker på er dere selv. God bedring til NHD! Anonymkode: 6e558...36f
 20. 4 likes
  Jeg er kjempe fornøyd denne uka Føler at formen er stigende Mandag : sirkeltrening m/trener (60 min) Torsdag : svømt 2000 m (71 min) Lørdag : gikk tur (30 min) Søndag : svømt 2000 m (60 min) + 300 m roolig utsvømming
 21. 4 likes
  Det ble styrketrening mandag, onsdag og fredag. Alpinski på lørdag. Det beste været noen sinne :-) Joggetur på 5km i dag.
 22. 4 likes
  Tja... Jeg har levd i et forhold mer eller mindre uten sex fordi jeg ikke tente på partneren min og jeg klandrer ham overhodet ikke for at han til slutt ikke orket mer (etter 19 år), jeg synes egentlig det er rart at han ikke gikk tidligere. Forholdet var mer som to venner som bodde sammen egentlig. Et par år etter bruddet traff jeg min nåværende partner, vi har vært i lag i snart 12 år og jo - for meg er forholdet så definitivt mer fullverdig med det sexlivet vi har enn det mitt forrige forhold var! For oss er et godt sexliv en stor del av et godt forhold, men hovedsaken er jo at man har et sexliv som begge parter er fornøyd med, ikke om man har sex 3 ganger i uka eller 1 gang i mnd. Jeg skjønner jo at du har problemer med sex, men det at dere har vært sammen siden tenårene betyr ikke at dere vil fortsette å være sammen resten av livet av den grunn... Samtidig synes jeg selvfølgelig ikke at du skal tvinge deg selv til å ha sex mot dine egne ønsker, det vil ikke føre til noen godt for noen av dere. Kunne besøk hos en sexolog være til noen hjelp?
 23. 4 likes
  Det er mange problemer som gjerne kunne fått mer oppmerksomhet. Det er ikke nødvendigvis kvinnekampens skyld at ikke problemområdene der flest gutter er rammet, ikke står øverst på alle lister hele tiden. Det ene utelukker ikke det andre. Det er fortsatt mange menn med makt her i landet, det er ingen som hindrer noen i å rette fokus på gutters problemer og komme med forslag til tiltak. Unge menn har mødre som helt sikkert vil støtte dem.
 24. 4 likes
  Er fornøyd med uka 😊 Mandag: Tur med mannen i øsregn - 5,3 km/ 1 time Onsdag: Lang tur i skogen med venninne, på kronglete smal sti, mye vann i bekker/myrer. Trodde vi skulle bruke omlag to timer på den runden, men vi brukte 3,5 timer på 12,9 km. Var temmelig slitne etter turen! Lørdag: Rant slalåm i tre timer. Ei lita økt med styrketrening om kvelden. Søndag: skitur med familien: 13 km/ 1 time og 50 min. Var meldt fryktelig uvær, men det kom ikke der vi var 😊
 25. 4 likes
  Denne uka har det blitt 3 turer, 1 i brukbart tempo (1 time) og 2 rusleturer (20 min hver) Ellers har jeg vært mye mer på farta enn tidligere. Tydelig at formen er vesentlig bedre, både fysisk og psykisk
 26. 4 likes
  Endelig en god uke! Mandag - 4 km / 31 min joggetur alene Torsdag - 5,6 km / 39:47 min joggetur med kjæresten, første gangen vi løper denne ruta på under 40 min! Fredag - 6 km / 47:21 min transportjogg til et møte Lørdag - 4 km / 29:42 min + 1,1 km / 7:40 min + 7,7 km / 1:02:32 transportjogg. Grunnen til den lille økta der er at jeg jogget ned til en bussholdeplass for å ta bussen derfra til jobben og selvfølgelig hadde jeg sett feil på de uforståelige rutene til AtB og det viste seg å være 15 min til neste buss. Istedet for å stå svettevåt i -2 og bli kald så startet jeg opp endomondoen igjen og jogget en runde rundt kvartalet som viste seg å være innmari stort, det var 1,1 km rundt! Siste økta er hjem fra jobb da. I løpet av arbeidsdagen fikk jeg faktisk følgende kommentar fra en kunde:"Du har blitt så tynn! Det er jo ingenting igjen av deg!" Nåja, jeg har fremdeles en bmi på i overkant av 24 så helt avmagret er jeg nå ikke. Søndag - en deilig rusletur på Trøndelag folkemuseum med en venninne, iskald vind, men veldig koselig. Fikk en ny fugl på minnebrikken også, stas!
 27. 4 likes
  Denne uka var starten på uka ikke særlig bra, kun en kort tur på tirsdag. Men i helgen har jeg fått to skikkelig fine turer på 2 og 3 timer i vakker natur med snø og strålende sol. Det er jeg fornøyd med
 28. 4 likes
  Så bra Mandag- Styrke og kondisjon 1 time på morgen og 1 time Yoga på kvelden Onsdag- 1 time Yoga Fredag- 1 time Yoga Søndag- 2 timer Yoga Er lite fan av dårlig vær, så når våren nærmer seg blir det mere turer i skog og mark Har som mål å praktisere Yoga hver dag.
 29. 4 likes
  Jeg kan ikke helt tro at udugelige jeg har fått til å ta lappen... Jeg er så glad for all hjelp jeg har fått, alle er så snille med meg 😊 Jeg har ingen mann eller andre som kan kjøre, så lappen skal absolutt benyttes! Men må ha litt mer penger før jeg kan kjøpe bil. Jeg har imidlertid lov til å kjøre 😊😊
 30. 4 likes
  Jeg har tre forslag til endring av yrkesfaglige studieretninger, der frafallet er størst: - Innfør en variant der man har såpass mye mindre allmennfag at man må ta toårig påbygning hvis man ombestemmer seg og vil ha studiekompetanse. Da kan allmennfagene også rettes mer mot yrket, slik at det er lettere å forstå hvorfor de må være der. - Første semester i vg1 bør inneholde så mange "smaksprøver" på det aktuelle yrkesfaget som mulig - la elevene skru eller bygge eller hva de nå skal, slik at de ser en tydelig forskjell fra ungdomsskolen. Så kan teorien som hører til, komme litt senere, når de forhåpentligvis har sett hva som er vitsen med den. Dessuten er det bedre at de som har havnet på feil linje og ikke kommer til å fullføre uansett, forstår det i første klasse, ikke venter til de er nesten ferdige. - Alle som består, må sikres lærlingeplass senest ett år etter at de går ut. Samarbeid med næringslivet for å finne den beste løsningen, det er bedre å bruke pengene på å la ungdommene fullføre utdannelsen enn å gi dem passiv støtte.
 31. 4 likes
  Huff. Stakkars unge, snakk om å måtte bære byrden av mammaens selvsentrerte valg. Jeg håper virkelig noen snakker mora til fornuft og lar jenta leve i fred på vanlig skole med andre vanlige unger! Håper ellers både denne og andre mødre blir flinkere til å utøve nettvett, og lar være å eksponere unger ufrivillig for selv å få oppmerksomhet.
 32. 4 likes
  Denne uka ble en superuke 😊😊😊 Jeg er så glad for at ryggen min er god igjen. En vet ikke hvor mye god rygg betyr før en har prøvd dårlig rygg, og så blir god igjen 😊 Mandag: Rask trimtur om kvelden på asfalt 7,5 km/1 time og 11 min Onsdag: Lang kveldstur med mannen og 15-åringen 12,4 km/ 2 timer og 19 min Torsdag: Tur på beina i løssnø - veldig bratt oppover, og seff bratt nedover etterpå 3,6 km / 1,5 time Fredag: Rant slalåm i 6 timer (inkl kl to små pauser). Kortet viste 17 turer og 41 løypekilometer! Knallgøy! Og ufattelig herlig at ryggen tålte det 😊 Søndag: skitur med mannen i nydelig vær og løype. 15 km/ 2 timer og 15 min 😊😊😊
 33. 4 likes
  Dere som har fulgt meg gjennom et tiår eller (nesten) to her på DOL, husker kanskje min frustrasjon og fortvilelse over konflikten med svigermor. Skal ikke gå inn på hva som har skjedd, men vi har hatt et ganske vanskelig forhold, selv om vi hele tiden har vært glad i hverandre. I mange år var besøkene lange pga lang avstand - ofte 1-2 uker hver gang, og det ble altfor lenge. For en del år siden begynte vi å dele opp feriene litt mer, slik at mannen reiste i forveien, eller tok med seg ett av barna, og så kom vi andre etter. Eller at mannen reiste alene og fikk bruke tid sammen med sin mor, som begynner å bli gammel nå. Hadde bare så lyst til å fortelle at denne endringen har gjort besøkene så mye bedre! Det fungerer så utrolig mye bedre med 3-4 dager sammen - uten irritasjon og furting - enn de lange besøkene vi hadde før. Nå kan jeg med hånden på hjertet si at vi hadde noen veldig fine dager sammen i vinterferien, at det var kjempehyggelig å være sammen med svigermor, at vi hadde fine samtaler og kunne le sammen - uten at det lå en gjensidig mistro og "finn-feilen" under hele tiden, slik det ofte (ikke alltid) gjorde før. Alt går ikke på skinner, det er fremdeles himmelvid forskjell på ryddighetsstandarden, A og B-mennesker, og andre livsstilvalg mellom meg og henne, og også mellom et par av barna og henne, men det går i alle fall mye bedre. Og jeg gleder meg faktisk til å besøke henne igjen til påske
 34. 3 likes
  En rolig uke, men et par turer ble det da: Torsdag - 5,6 km / 42:38 min joggetur med kjæresten Lørdag - 3 km / 57 min rusletur med kamera sammen med jentungen Søndag - 7,3 km / 54:18 min joggetur alene - en tur jeg er overmåte fornøyd med! Det er en bakke etter ca. 4 km og siden de 4 km består av mest svak stigning så var jeg overbevist om at jeg ble nødt til å gå opp denne bakken, men plutselig befant jeg meg langt oppe i bakken i samme rolige løpetempo! Dette er første gangen jeg jogger hele denne runden uten å gå så mye som ett eneste skritt og hadde jeg løpt i 6 min til så hadde jeg satt en solid timesrekord! Men det får bli en annen gang. Hadde planlagt flere turer denne uka, men med det været og føret vi har hatt så har de utgått med høye kneløft, men nå må da våren komme snart!? Om jeg hadde vært forsiktig og tatt et par andre veier i dag kunne jeg faktisk droppet piggskoene og tatt frem sommerjoggisene! Det ser jeg frem til!
 35. 3 likes
  Mener ikke å være belærende nå (for jeg strever jo med det samme, mange av de tingene du strever med strever jeg også med/har strevd med... på spesielt ett punkt går det mye bedre for meg nå), men jeg synes du skal grunne litt på dette med å ofre ett gode for å få et annet gode. I mange tilfeller kan en ikke få begge deler uten å gi slipp på det ene. Dersom du virkelig VIL ned i vekt, MÅ du komme deg ut i hverdagen - ikke bare et stunt nå og da - det å trene og bruke kropp og forbrenne kalorier må bli en naturlig del av HVER dag (at det er unntak de dagene du ikke gjør det) - og usunn mat skal heller ikke være en del av det daglige (unntak når du spiser usunt, men da må du være bevisst på at det er unntak). Dette gjelder egentlig på mange områder i livet - vektregulering (fortsette slik en gjør i dag - eller virkelig ta tak og ha en ny livsstil, ikke bare slankekur), jobb (bli der en er og har det greit men kanskje ikke optimalt - eller bytte jobb), samliv (gjøre noe aktivt for å få det bedre med den en lever sammen med - eller starte på nytt på egne bein - eller bare suse passivt videre mens årene går), fritidsaktiviteter (la hverdagen suse og gå mellom jobb, middag/sofa/nettet, senga - eller bruke den dyrebare fritida en har på venner eller nye ting en vil lære seg) etc. Poenget mitt er at en som regel har et valg. Valg til å si ja eller nei. Valg om å gjøre noe eller ikke gjøre noe. Hver dag består av uendelig mange valg der en kan velge å si noe hyggelig eller ikke til de rundt en eller en kan slenge med leppa og si det som faller en inn... En kan velge å rydde opp i uklarheter og uenigheter, eller en kan velge den feige veien med å skygge banen og la det gå over for den gangen, men så ligger det kanskje der som en klump i magen likevel... Nei, dette ble jo veldig dypt, og etter hvert like mye til meg selv som til deg. Jeg har gjort noen viktige grep det siste året som har gjort at jeg har fått en bedre hverdag. Men alt er ikke snø og solskinn og blomsterduft hele tiden likevel, det er sikkert få som har det sånn. Det jeg egentlig ville si er bare at jeg håper du klarer å ta tak i det som er viktig for deg! Du er en av menneskene på DOL som jeg har blitt veldig glad i i løpet av årene her
 36. 3 likes
  Nå har jeg sovet normalt og mye i to netter så sikkert medisinene mine som virker:)
 37. 3 likes
  Da må du velge. Et liv ikke verdt å leve med åndelighet fordi du da ikke kan bruke medisiner og sykdommen slår ut i full blomst. Jeg synes heller at din livsoppgave burde være å få et godt liv slik at du slipper å skrive innlegg med overskriften som på dette.
 38. 3 likes
  Jeg har jo bodd på DOL i såpass mange år, at det er her jeg føler meg hjemme. På KG bare leser jeg (de siste månedene), har ikke bruker der. Det jeg liker med KG er at det er stor aktivitet, sutretråder er det få av, og de som er der blir fort sensurert, det er mer allsidige spørsmål og diskusjoner. Det jeg liker med DOL er at det er mer oversiktlig, kjente folk som i stor grad er hyggelige, fagpersoner, og selvfølgelig at jeg føler tilhørighet her. Er for øvrig enig i det Nickløsheletida skrev. En kan bli temmelig motløs når en bli motarbeidet med drittslenging gang etter gang. Men fordi jeg i stor grad trives her, prøver jeg å ikke gi opp, og prøver igjen og igjen med noen positive glimt her. Heldigvis er det mange her som bidrar STORT for at DOL skal være et hyggelig sted å være, og det setter jeg pris på Har lært SÅ mye om så mange ulike typer mennesker her!
 39. 3 likes
  Dette er egentlig ikke en tråd for amatører, men jeg synes du virker hyper og ute av kontroll. Du må gjerne stripe håret, men ikke kjøp leilighet på impuls!
 40. 3 likes
  Du er klar over at du svarer på et innlegg som er snart 17 ÅR gammelt? Hvor langt bak i lista måtte du bla for å finne dette?
 41. 3 likes
  Jeg blir betenkt over at du svinger sånn. At du er så frem og tilbake med medisiner, ambivalent. Jeg har vært borte fra dol i flere år og merker at tilstanden tilnærmet er den samme når det gjelder deg. Sett utenifra etter flere år uten å ha vært på dol lurer jeg på om du klarer å fast holde deg til en liten enkel aktivitet (denne mandagsturen mener jeg det var?) og om du klarer å innse at du trenger medisin og at medisinen ofte trenger økning i dose i starten. Ser at du kan takle det som om at den ikke virker. Og mister interessen. Gir deg da hen til det åndelige og du har et bedre liv. Så begynner disse åndene bli skumle og skremme deg (husker jeg rett? Korriger meg) og da vil du ha medisin igjen. Jeg ble trist når jeg logget inn her og så at det er tilnærmet ingen fremgang. Ihvertfall ikke noe som vedvarer i tid. Synd at du ikke har tro på medisinering. Nå vil psykiater øke, men det vil ikke du. Blir bare tøys. Du må opp i høy nok dose til at det virker over tid. At det ikke virker tolker du som at det er feil medisin. Og at det er bedre å være åndelig. Også blir du skremt igjen og det blir på nytt diskutert medisin. Husker NHD ved et tilfelle sa at om du var hans pasient så ville du vært tvangsmedisinert. Rett på meg om jeg husker feil og har missforstått. Ønsker deg forøvrig alt godt. Men leit å stikke innom her etter så lang tid også er det stillstand i din situasjon.
 42. 3 likes
  Men hallo! Tråden handler jo om hvor vidt det er mannens inntektsgrunnlag som er avgjørende for at han er en attraktiv partner. Kayia sier jo det motsatte - at det er andre egenskaper hos ham som gjorde at hun falt for ham og for at hun blir hos ham.
 43. 3 likes
  Jeg kan nok si at jeg bryr meg lite om hva en kvinne tjener. Jeg må være skikkelig dyp, som Yoda eller noe sånt... Jeg kan fort bli fascinert av folk som kan noe jeg ikke kan, så det kan fort være et pluss at hun driver med noe. Når det gjaldt kona så ble jeg bl.a betatt av at hun spilte vakkkert på et instrument.
 44. 3 likes
  Hvis en mann skulle vært aktuell for meg, tror jeg vi snakker milliardinntekt og ikke særeie
 45. 3 likes
  Jeg har måttet bruke kredittkort i en periode, valget var å selge bilen der og da eller å bruke kredittkort. Var i den perioden også mye dårligere enn det jeg nå er så kortet ble nok også brukt litt til noen unødvendige ting. Det betaler jeg hardt på idag for å få det fortest mulig nedbetalt. Selv har jeg skrevet noen innlegg hvor jeg "skryter" av hva jeg har fått til. Der jeg er nå har ikke kommet gratis, har kjempet og kjemper fortsatt for å holde meg der jeg er nå. For 1 år siden og fram til ganske nylig så ønsket jeg bare å slippe dette livet, nå ønsker jeg å leve. Noe av det som har holdt meg oppe er nettopp mange av de positive trådene hvor jeg faktisk kan se at det nytter. Håper ikke at jeg er alene om å finne inspirasjon i disse trådene.
 46. 3 likes
  Når en hund har ressursforsvar som denne hunden har så kreves det mye jobbing med å trygge den i situasjonene hvor den reagerer. Sett fra en hundens øyne så kan jeg god forstå reaksjonen. Noen kommer plutselig inn og tar oppmerksomhet og plass. Første bud er jo å ikke la de spise i samme rom og ikke ha mat framme. Det er lov å beskytte både liggeplassen sin og maten sin, så må man trene på at den skal tåle at den andre hunden går rundt. Men når det kun er du som ser problemet så hjelper det jo lite. Men uansett, hunder eller ikke, denne fyren høres det ikke ut som det går an å prate med. Jeg hadde ihvertfall ikke giddi å bli i det forholdet.
 47. 3 likes
  Jeg synes du kan starte med å gjøre det slutt med den nye kjæresten siden du går og lengter etter eksen. Etterpå kan du se om du har sjans på eksen din. Det er den mest ryddige måten. Sikkert fristende å fiske litt hos eksen først, da, men det er ikke like ryddig.
 48. 3 likes
  Jeg er ganske sikker på at åndene ikke slipper gjennom den obligatoriske kredittvurderingen som må til for å få et mobilabonnement.
 49. 3 likes
  Ja, det har jeg tenkt lenge. Det er arbeidsmarkedet som bestemmer hvor lett det er å "få folk i arbeid", "komme seg i arbeid", og NAVs suksess med "attføring". Virker mest som en vrangforestilling det med at det står på vilja/moralen til folk og/eller hvor godt "systemet" fungerer. Hvis det er etterspørsel etter en arbeidstaker til en gitt stilling, så vil det komme et tilbud om dette hvis det finnes en slik person - noe det helt åpenbart gjør, i og med at det er så stor ledighet som det er. Unntaket er vel hvis det er spesiell kompetanse som etterspørres, men da står det på utdannelse og erfaring, ikke rehabilitering og attføring.
 50. 3 likes
  Dere har jo fortsatt meg:)