Gå til innhold

Vinnerliste

 1. AnonymBruker

  AnonymBruker

  Medlem


  • Liker

   168

  • Innholdsteller

   84 483


 2. Mina1

  Mina1

  Medlem


  • Liker

   130

  • Innholdsteller

   1 547


 3. Gargamel

  Gargamel

  Medlem


  • Liker

   120

  • Innholdsteller

   4 845


 4. Trine

  Trine

  Medlem


  • Liker

   99

  • Innholdsteller

   9 946Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 23. sep. 2017 i alle områder

 1. 9 liker
  Jeg hadde egentlig tenkt å trekke meg ut av denne diskusjonen, men nå har jeg sittet og lest og vil komme med noen tanker. Jeg synes det virker som om du dyrker det som har gjort at du har blitt psykotisk. Jeg tror at så lenge du leser om dette, vil du ikke bli frisk og vil trolig trenge antipsykotisk medisin for at det ikke skal ta totalt styring over livet ditt. Om du noen gang vil bli frisk, må du slutte å gi brensel til bålet. Til Mina som skriver: "Vet du hva @stjernestøv : i starten ble jeg påvirket litt av at de andre mente at du behøvde medisin fordi de mente du var bedre på den, men nå snur jeg om." Har du lest i trådene der Stjernestøv forsøker en medisin, mener selv den er uheldig, vil slutte, beynner på en ny vil slutte og begynner på en ny? Hun blir dårlig hver gang. Til Stjernestøv: Du burde kanskje skrive dagbok som du kan gå tilbake til og se utviklingen med medisin, reduksjon av medisin og uten medisin. Du klarer åpenbart ikke å se forskjellene selv.
 2. 8 liker
  Det jeg synes er litt underlig, er at du definerer det som kjærlighetssorg. Det begrepet forbinder jeg med noe som var bedre enn det du har beskrevet her. (Jeg har fått med meg at det var fint en stund, men sånn er det forhåpentligvis i de fleste forhold.) Et brudd med en fyr som avslører seg som uhøflig, ustabil og en rekke andre ting på u, synes jeg man skal definere som en felle man heldigvis slapp ut av før det var for sent. Det er sjelden selve bruddet er spesielt trivelig, selv når det ikke er slike avvikende personligheter inne i bildet. Så jeg tror du gjør det veldig vanskelig for deg selv ved å gnage på at en som viste seg å være så spesiell for å si det veldig pent, ikke var hensynsfull i den prosessen. Du var ikke sammen med en som ønsket å være hensynsfull eller bruke sunn fornuft. Vær glad du fant ut av det før dere var knyttet tettere sammen (med f.eks. felles bolig), da hadde du trolig hatt en haug praktiske problemer i tillegg. Har du noen kontrollfrik-gener? Det er mye man kan styre og kontrollere, men ikke følelser - og slett ikke andres følelser og ønsker. Det er helt nødvendig å akseptere det hvis man skal leve sammen med noen. Jeg tror du burde nekte deg selv å gruble over dette (heller ikke lese eller skrive om sånt på nettet) mer enn et helt bestemt tidsrom hver dag. Tenk på det (kvarteret eller halvtimen) som den ene røyken eller sjokoladen du "får lov til" å ta hver kveld eller formiddag eller whatever, og så slutter du helt fra f.eks. månedsskiftet. Slik det er nå, klarer du jo ikke engang svare i andres tråder uten å komme inn på historien (det er helt greit å henvise til egne erfaringer, men det får være grenser for hvor mye én enkelt erfaring skal dominere ens syn på verden). Gi deg en absolutt frist for å føle deg ordentlig ute av prosessen, f.eks. til årsskiftet. Er du ikke det innen fristen, må du finne noen å få hjelp av. Det er normalt å kjenne et "stikk" av en dårlig erfaring iblant, men ikke at den dominerer hele tilværelsen i så lang tid. Jeg tror ikke det å date andre, er noe godt sted å starte. Vær heller aktivt ute blant folk der du kan treffe normale personer - og da mener jeg ikke "uteliv", men alminnelige arenaer som foreninger, sammen med venner osv.
 3. 8 liker
  Jeg synes virkelig ikke du skal råde Stjernestøv til å slutte med medisiner. Det er langt utenfor det du og jeg har kompetanse til å rote med. Det kan ikke sammenlignes med angst og andre lettere lidelser. "Åndeligheten" som Stjernestøv er ute etter er det vi andre kaller hallusinasjoner og psykose. Skal man virkelig følge intuisjonen? Intuisjonen til en narkoman er å sette et skudd. Det gir kanskje virkelighetsflukt og "åndelighet" det også, men man får en person som ikke klarer å ta vare på seg selv.
 4. 8 liker
  Blir du mindre deprimert om alle svarene du allerede har lest blir slettet? Du får mye sympati og støtte her, men med en gang du får uventet motbør skjer det samme. Ingen her liker deg eller forstår deg og du ønsker at innlegget slettes. Jeg har skrevet til deg at jeg har vært borte fra forumet i flere år og ble svært trist da jeg logget på og så at ingenting var blitt bedre i ditt liv, ingen forandring. Vi skrev mye til hverandre. Jeg trodde vel jeg kunne gjøre en forskjell. Jeg ble sliten, selv om vi bare pratet sammen en dag eller to. Senere følger jeg med her og leser alt du skriver. Til tider føler jeg en kraftig irritasjon/håpløshet. Jeg kan bare logge av så er det fred, mannen din lever med dette 24/7. Jeg forstår han veldig godt.
 5. 7 liker
  Du virker fortsatt veldig opphengt i dette temaet, så jeg tror du med fordel kan vente noen måneder før du overhodet vurderer å gjøre noe aktivt for å finne en ny partner.
 6. 7 liker
  Et generelt råd når man setter i gang en spørreundersøkelse: Spør aldri om noe du ikke ønsker svaret på.
 7. 7 liker
  kjære Mina. Kanskje du kunne bruke dette som en unik mulighet til å bli kjent med deg selv og hvor skoen trykker. En mulighet til å lære ?. Ikke rømm fra situasjonen og tro at det blir bedre om du bare finnet et annet forum med greiere folk. Folk innpå her er egentlig greie folk. Jeg har selv tenkt å slutte noen ganger da jeg har følt meg såret men etter hvert sett at de som fornærmet meg en gang kom med de beste rådene neste gang. Og de jeg trodde ikke forstod hadde selv opplevd svært tøffe ting i livet. Man kan ikke forandre menneskene rundt seg men man kan jobbe med seg selv. Vi hadde jo en psykiater innpå psykiatriforumet. Han skrev til meg en gang jeg hadde holdt på i en trå i det uendelige å forsvare meg fordi jeg var såret. Vennlig og fordtelsesfull oppfordret han meg til rolig , med nye øyne å lese på nytt det jeg selv hadde skrevet og hva andre hadde svart. Se hva som egentlig stod der liksom. Jeg måtte jo da innrømme at jeg overreagerte. Da jeg sa dette fikk jeg ros og oppmuntring for å ha sett dette og at det er begynnelsen til forandring. Ingen fordømmelse. Forsett å bli her du. Kanskje du kan få hjelp med disse såre punktene . Anonymkode: 42c6e...752
 8. 7 liker
  Jeg finner det dypt krenkende at dette landsforbundet kun tillater krenkede som medlemmer. Det er en bevisst utestengelse av oss som er indignerte og vonbrotne. Vi er lei av denne krenkonormative kulturen som ekskluderer store grupper sutrekopper som ikke finner seg til rette i en identitet som krenket.
 9. 7 liker
  Hei, Jeg har jo søkt opp denne personen og lest mange av innleggene hans, og fyren virker jo totalt blåst i hodet. Det er nok nå, Mina1. Slutt å skrive om han. Slutt å lese bøker om å være hekta. Slutt å dyrke kjærlighetssorgen sin. Slutt å stalke han på sosiale medier. Slutt å lure på hva han driver med. Slutt å lese innleggene hans. Bare drit langt i hele denne idioten, se på han som et avsluttet kapittel i livet ditt. Han liker deg ikke, og det kommer ALDRI til å bli dere. Just stop it!!!!!!!
 10. 6 liker
  Det er noe du ikke ser ut til å forstå. På samme måte som man ikke kan kreve respekt, man får det basert på handlingene sine oppfattes man som en som tar ting ut av proposjoner (=dramaqueen). Og - du kan ikke bestemme hvordan folk skal oppfatte deg (selvfølgelig), det er opp til folk selv det. Dersom du skal møte slike tilbakemeldinger kan du gjøre ett av to: Du kan la være å reagere voldsomt og ut av proposjoner, og heller lytte og kanskje forstå hvorfor folk oppfatter det sånn. Kanskje framstår du på en måte du egentlig ikke ønske å gjøre? Eller, du kan heve deg over det og ikke bry deg, men da kan du ikke grave og grave og forsvare deg i innlegg etter innlegg. Å ikke bry seg innebærer å legge dødt og sette punktum for saken. I denne tråden velger du å ikke gjøre noen av delene, men framstår gnålete og intenst krenket, og da fullstendig uten god grunn slik jeg ser det.
 11. 6 liker
  Jada, men når du oppretter en tråd fordi noen poengterte at du hadde skrevet noe dumt og du lurer på om du skal trekke deg ut av forumet pga det, og du deretter lager en avstemming for hvorvidt du er dramaqueen eller ikke, fordi noen kalte deg det, da syns ihvertfall jeg at du gjør et stort nummer ut av ingenting. Og jeg kommer ikke på noe bedre forklarende ord enn dramaqueen da. Og jeg tenker at om man har sider ved seg selv som man ikke liker så jobber man med å endre dem eller beskytter seg selv såpass at man ikke havner i situasjoner hvor disse siden blir fremhevet. Alternativt så aksepterer man at det er sånn man er, og da må man lære seg å håndtere at andre påpeker det. Det er ikke så lett, men du kan jo øve deg nå, på å gi faen i hva folk skulle mene om deg. Og kanskje også øve deg på å tenke at det er veldig stor forskjell på å mene at man overreagerer på noe og det å ikke like personen.
 12. 6 liker
  Det er i grunnen et oversiktlig problem du har: Hun har ikke følelser lenger, hun vil egentlig ikke jobbe med det og hun vil gjøre det slutt. Jeg tror du har lite å spille på her, dessverre. Hun liker ikke at du "maser" men du løser nok ikke problemet ved å gjøre ingenting heller. Sporet du er inne i fungerer ikke. Hun blir bare brydd av lys og middag, som gir et press på å gjengjelde noen følelser. Jeg foreslår at du bare tenker fremover og forbereder deg praktisk på at det blir slutt. Dette inkluderer å finne en vond advokat som kan hjelpe deg med det økonomiske. Det *kan* hende følelsene hennes snur når du er enig i bruddet, hvis hun er den typen, men ikke regn med det.
 13. 6 liker
  Min kjære har et par ganger hatt all grunn til å bli sinna på meg, men han er en rolig type. Det smalt ikke ett ukvemsord da jeg ved et uhell rev ned en hylle i kjøkkenskapet hans og knuste 12 dessertskåler og 18 glass engang... Når det gjelder mannen din så må jeg bare si ut fra det du forteller at den mannen må ha en engels tålmodighet. Jeg hadde gitt opp og flyttet forlengst om min partner hadde herjet sånn med sin fysiske og psykiske helse som du gjør. Som de andre sier - når man har valgt å bo sammen med noen så kan man faktisk ikke gjøre akkurat som man vil.
 14. 6 liker
 15. 5 liker
  Jeg pleier ikke å skrive om trening, men akkurat denne uka er jeg fornøyd med at jeg har trent så variert! Mandag: gikk tur på 15 km i skogen, mye oppover. Tirsdag: Svømte en time og gikk 15 km (til og fra buss og til og fra møter...) Onsdag: Gikk 10 km Torsdag: Gikk 11 km Fredag: Red en time og gikk 10 km Lørdag: En styrkeøkt hjemme på 40 min og gikk 6 km. Søndag. En time spinning (hvorav ca 20 min var styrketråkk).
 16. 5 liker
  Synes selv det er litt interessant at kroppen kan ha to ulike angstreaksjoner. Egentlig er det ganske logisk når man tenker over det. Men tenkte likevel å skrive litt om det. Type 1: Hjertebank, rask puls. Svetting. Rødming. Diare, skjelving. Varmefølelse i kroppen. Store pupiller. Rask pust. Rastløshet. Mekanisme involvert: Adrenalin fra binyrene. Blodårene utvides, hjertet slår hardt og raskt. Overtrykket er økt, undertrykket er normalt (f.eks 160/80) Type 2: Kalde hender og føtter. Blek hudfarge. Kvalme. Følelse av svakhet. Hodepine, muskelsmerter. Frysninger. Psykiske angstsymptomer, bekymring. Mekanisme: Noradrenalin lekker fra nervesystemet ut i blodbanen. Blodårene trekkes sammen. Pulsen er normal, evt. litt økt eller redusert. Overtrykket er normalt eller litt økt, undertrykket er høyt (f.eks 150/105). Den første typen kan behandles med betablokker (f.eks Pranolol) men dette kan forverre den sistnevnte. Den sistnevnte må behandles med psykofarmaka om den skal behandles medikamentelt. Disse resultatene er replisert med injeksjoner av adrenalin og noradrenalin på forsøkspersoner. Jeg er sikkert ikke den første som har lurt på hvorfor angst kan manifestere seg på to måter. Derfor skriver jeg dette.
 17. 5 liker
  Jeg ser ingen grunn til å hive bensin på det bålet. Big pharma har sine næringsinteresser som alle andre, men det stopper der. De driver ikke mind control eller hva de nå blir beskyldt for å gjøre.
 18. 5 liker
  Det er du selv som må stoppe. Hva andre gjør trenger du ikke å bry deg om. Anonymkode: 4d224...222
 19. 5 liker
  Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke forstår hvorfor du opprettet denne spørreundersøkelsen når du skriver: "Jeg er svært hårsår pga situasjoen min. Men jeg må forsøke å slutte å være det. Jeg må akseptere meg selv for den jeg er, og de som vil forstå meg vil gjøre det, men de som ikke vil må jo få mene alt annet om meg." Du skriver du er hårsår for at andre ikke er enig med deg - om jeg forstår deg rett. Hva annet forventer du ved å lage denne spørreundersøkelsen? Når du lager en slik spørreundersøkelse inviterer du til å bli motsagt og om du er hårsår burde du ha tenkt deg om en ekstra gang før du klikket på Send-knappen. Du har selv invitert til dette. Du vil nok si nå at jeg ikke liker deg, men da vil jeg minne om å skille sak og person.
 20. 5 liker
  Jeg har ikke stemt, men du vet nok hva jeg mener uansett. Vil ikke anbefale noen å lage en poll hvor de sjekker populariteten sin.
 21. 5 liker
  Livet går opp og ned, men nå for tiden går det bare opp Fordi : Det går bra med alle 3 ungdommene. Alle ser ut til å trives i livene sine og ting har falt på plass for den midterste også. Jeg trives med å ha blitt samboer med kjæresten. Jeg har en jobb jeg trives greit nok i og en trygg økonomi. Jeg har god fysisk og psykisk helse. Jeg kommer ikke på noe som er negativt i livet mitt akkurat nå, men er fullt klar over at det fort kan snu. Jeg tar ingeting for gitt. Setter veldig pris på det jeg har
 22. 5 liker
  I begynnelsen, da jeg var på DOL, skulle stjernestøv slutte med medisiner. Jeg støttet henne i det, hun virket jo ikke gal. Jeg kunne ikke skjønne hvorfor hun skulle gå på medisiner når hun mente selv hun fungerte bedre uten. Andre forsøkte å forklare meg dette, men det var vanskelig å forstå. Hun virket jo sånn relativt normal. Vel, nå har jeg vært her i 3 år, eller noe der omkring, og hun har nok sluttet på medisiner minst 6 ganger på den tiden. Altså, hun trapper ned, får enda mer absurde forestillinger, men hun hevder å takle dem og frykten. Så slutter hun helt og er strålende fornøyd med at det går bra. Så blir hun reddere og reddere og sykere og sykere, før hun innser at hun ikke takler alle "energiene", som hun selv kaller dem. Da begynner hun på medisiner igjen. Hver jævla gang er hun overbevist om at denne gangen, da skal hun klare det. Det ender i samme helvete hver eneste gang. Stjernestøv sitt problem er ikke en relativt uskyldig angst, hun har vrangforestillinger! Det kan ikke på noen måte sammenlignes. Så vær så snill, slutt å oppfordre henne til å slutte på medisiner. Hun er faktisk ikke i stand til å ta en fornuftig vurdering selv og trenger ingen som heier på henne i hennes valg om å bli skikkelig dårlig.
 23. 5 liker
  De færreste liker vel å bli kjeftet på, men det er ganske vanskelig å akseptere at noen nærstående gjør irrasjonelle valg. Når du argumenterer mot å gjennomgå en mulig operasjon fordi du mener sykehuset har til hensikt å ta livet av deg, så blir det vanskelig å akseptere ditt valg. Dersom du derimot, etter å ha snakket med kirurgen, velger å ikke la deg operere fordi du mener sannsynligheten for bedring ikke er så stor, så ville jeg ha akseptert ditt valg uten motforestillinger. Valg basert på rasjonelle argumenter, mener jeg man skal forsøke å respektere. Det blir helt annerledes når du vil velge på grunnlag av paranoide forestillinger.
 24. 5 liker
  Lakris med sjokolade: "Draumur". Det var litt slitsomt før når det bare fantes i Island, men så kom det til Norge. Sånne små sjokoladehvaler med marsipan inni, fra Hval sjokoladefabrikk. Nå høres jeg kresen ut, men det er jeg ikke. Jeg hiver i meg alt av godteri.
 25. 4 liker
  Jeg har vært sterkt fraværende i disse trådene i mange uker og har hatt tusen unnskyldninger, ikke noe overskudd eller motivasjon til å trene, men denne uka har jeg i alle fall prøvd å finne litt overskudd og sparke meg selv bak: fredag - 3 km / 23 min joggetur søndag - 5,5 km / 1t 6min gåtur i nydelig høstvær
 26. 4 liker
  De to siste dagene har jeg følt meg merkelig vel. Mer levende. Akkurat som tåka har lettet litt fra hjernen. Jeg har vært trett men allikevel klart å holde meg i aktivitet. Ikke noe tankekjør og min mor har bedt om tilgivelse for dårlig oppførsel. Det betyr masse. Jeg har vært nøye med å ta medisiner til fast tid så kanskje det også har noe å si? Jeg er forsiktig optimist. Håper jeg går inn i en god periode og at den varer leeeenge. Jeg har fått orden på økonomien så i dag kunne jeg kjøpe klær til minstemann. Han ble så glad! Og enda har jeg råd til å kjøpe bursdagsgave til eldstemann. Det er klart at å ha orden på økonomien er viktig! Det bidrar til sjelefred. Jeg er absolutt en sommerjente, men synes høsten er fin også. Det gjør meg ikke noe at kveldene blir mørkere. Da er det ekstra hyggelig å tenne stearinlys inne. Akkurat nå har jeg det godt og det er jeg takknemlig for. God helg!
 27. 4 liker
  Eh - er ikke det naturlig og logisk? Medisiner mot sykdommer som ikke kan kureres (helt), virker vel på den måten? Er man pollenallergiker, får man plager hvis man ikke tar medisin i sesongen. En med diabetes 1, blir syk hvis h*n slutter med insulin. Er man riktig medisinert mot psykisk sykdom, kan man få tilbakefall hvis man slutter.
 28. 4 liker
  Er din mor hjemme eller på sykehjem for tiden? Det virker som om du både har mye ansvar og mye bekymring knyttet til din mor, men det er vanskelig å forstå hva du skriver om. Kunne du prøve å lese gjennom innleggene dine før du poster dem og sjekke at det du skriver er egnet til å bli forstått av andre? Det kan være mange her inne som både kan forstå og ha gode innspill til den situasjonen du står i sammen med din mor, men da må vi først forstå hva du skriver om.
 29. 4 liker
  Hun hører jo ikke på hjelpeapparatet. Hun skriver jo selv at psykiateren mente hun måtte trappe opp på medisiner, men at hun ikke vil det. Ikke klarer hun huske selv hvordan det har gått hver gang hun har sluttet på medisiner heller, så vi her inne fungerer på en måte som Stjernestøv sin hukommelse. Bare så dumt hun ikke hører på hukommelsen heller.
 30. 4 liker
  Mitt hjerte banker for barn som står utenfor den samfunnsmessige definisjonen av A4; alt fra barn med diagnoser til barn som har opplevd/opplever omsorgssvikt. Har jobbet en del år direkte med de, men har innsett at for at de skal få enda bedre vilkår må jeg opp på et høyere plan, administrativt og politisk. Derfor jeg tar Master i Spesialpedagogikk og en ny Bachelor i Psykologi. Pedagogikk og psykologi kan som regel kalles som «hånd i en hanske». Mitt mål: - Gjøre spesialundervisning i skolen mye bedre - Være med på å endre definisjonen av «normal» - Gjøre skole og barnehage mer inkluderende for barna som står utenfor Har veldig mye mer jeg skulle sagt, men det får bli med det
 31. 4 liker
  Ok. Det ga meg noe å tenke på...
 32. 4 liker
  Kan du skrive følgende hver kveld: medisininntak (inkludert vival og liknende - hva, hvor mye og når på dagen), og noen få stikkord for hvordan du har hatt det om dagen og hvordan natten gikk (søvnkvalitet, redsel, kniver i senga, antall ganger du våknet)? Du kan ha glede av det selv, og det kan være nyttig for behandlerne dine.
 33. 4 liker
  Ja, det er synd de fleste forum (og Usenet) har gått nedenom og hjem. Facebook er helt ubrukelig til diskusjoner.
 34. 4 liker
  Har du tenkt på at jo mer styr du lager over å bli kalt dramaqueen, desto mer befester du inntrykket av å være akkurat det, hos de som fra før tenker i de baner? Det er ingen objektiv sannhet som bestemmer hva som er normal reaksjon og hva som er dramaqueen-fakter. Det kommer an på hva saken gjelder, om det er en engangsreaksjon eller "normalen", hvem som bedømmer det - altså synsing. Hvis man er aktiv på et nettforum, vil man før eller senere irritere noen, bli misforstått, mistolket osv. Det er uunngåelig når kommunikasjonen foregår skriftlig. Dessuten finnes det reell uenighet, det er ingenting galt med det. Jeg og mange av de andre her har blitt kalt diverse ting opptil flere ganger. Hvis det er misforståelser som ligger bak, kan det noen ganger oppklares - men andre ganger hjelper det ikke, det blir bare verre, enten fordi det er vanskelig å forklare og / eller fordi leseren ikke vil tolke ting slik en selv gjør, uansett. Trøsten er at de som kjenner en, som regel vil se at hensikten var god, det kom bare litt feil ut - eller at det er den annen part som er vrang. Det nytter ikke å bli fornærmet over sånt. Og snart er det noe annet som får oppmerksomheten. Den beste måten du kan overbevise om at du ikke er noen dramaqueen nå, er gjennom å la saken ligge. Show, don't tell.
 35. 4 liker
  Dette har vært en laber uke, ikke greid å trent i det hele tatt. Greide heldigvis å dra meg på jobb da, der ble det litt knebøy og mage øvelser sammen med gruppa jeg hjelper. Tror jeg kanskje skal være fornøyd med at jeg kom meg på jobb denne uka.
 36. 4 liker
  Storsinn, raushet, overbærenhet. Vakre og positive ord om egenskaper som dessverre er fraværende hos medlemmer av KL. Ingen mennesker er så perfekte at de hele tiden uttaler seg 100% korrekt, alltid får frem akkurat det de mener eller aldri glemmer en høflighetsfrase eller en takk. Men medlemmer av KE forventer en slik perfekthet - av alle alltid (unntatt av dem selv). I stedet for å tenke at en uttalelse som kan oppfattes negativt kanskje skyldes at det gikk litt raskt, at vedkommende glemte noe eller at det rett og slett var litt klossete sagt, tar en det bokstavelig og benytter seg av rettigheten til å føle seg tøtt, forulempet, fornærmet eller krenket. Hvis en ønsker å melde seg ut av KL fordi en ikke synes de representerer gode verdier, kan dette gjøres ved å velge å legge godsiden til når en tolker andres utsagn og adferd. Kanskje var det ikke slik ment, kanskje gikk det litt raskt, kanskje er ikke vedkommende perfekt - det var bare en uskyldig glipp. Anonymkode: 293dc...b24
 37. 4 liker
  Alle her forstår at du har hatt det vanskelig med eksen, du trenger ikke gjenta for 101 gang måten han gjorde det slutt på. Ingen her har bedt om flere detaljer eller trenger samme detaljer enda en gang. Du er ikke alene om å ha gått gjennom noe vanskelig, mange har opplevd mye verre ting, uten at jeg ønsker å innlede noen konkurranse. Problemet ditt er ikke hva eksen har gjort eller sagt, men derimot hvordan du takler det i ettertid. Mange her gir gode råd, men du velger å bade i din egen ulykke i stedet for å se litt innover og tenke om du kunne reagere annerledes. Og ja - du er veldig intens i måten du insisterer og gjentar og gjentar, nå også med uthevet skrift og understrekninger, som om vi ikke hadde fått med oss detaljene(!).
 38. 4 liker
  Jeg tror det viktigste er å lytte, og å gi støtte ved å uttrykke aksept for den andres opplevelse, sånn vedkommende uttrykker den. Det er i hvert fall det jeg opplever som å bli sett, forstått og respektert. Ofte kan det være fint å uttrykke at man har/har hatt det på tilsvarende måte selv, om så er tilfelle. Ønsker jeg konkrete tips, råd eller hjelp, vil jeg helst be om det selv. Folks ulike forsøk på å "fikse" er nok godt ment, men handler nok også ofte om å slippe å kjenne på ubehag eller tilkortkommenhet i møte med den andres smerte eller vansker. Jeg liker å bli møtt med en holdning om at jeg vet best om hva som er bra for meg og hva jeg trenger. Uansett; gjør man sitt beste, så er det vel stort sett begrenset hvor feil det kan bli, dette med empati. Litt "klønete" må det være lov å være, så lenge viljen og ønsket om å forsøke å forstå og å tilby støtte er på plass. Og om noe, tror jeg det er lurt å ikke tenke for mye på hva som er riktig/feil, men heller prøve å bare "være i det", der og da. Nære relasjoner/samtaler innebærer kontakt med egen og andres sårbarhet. Jo mer man "øver", jo bedre blir man til å kjenne både seg selv og andre. Bak alle "forskjellene" er vi egentlig ganske like, tror jeg.
 39. 4 liker
  Synes du håndterte det bra, men oppfordrer igjen til å kvalitetssikre disse mennene dine bedre. Synes du roter deg bort i ufattelig mye rart..
 40. 4 liker
  Enig. Som jeg har skrevet her mange ganger før, synes jeg det er rart at ikke Stjernestøv har blitt pålagt / oppfordret til å føre en liten logg over f.eks. medisininntak - søvnkvalitet - dagsform. Med såpass mye bytting, reduksjon og økning av medisiner gjennom mange år, ville det vært nyttig for både behandlerne og henne selv. Jeg er ingeniør, ikke helsevesen, så jeg forstår sikkert ikkeno'. Men jeg synes det er trist å observere hvor tilfeldig oppfølging hun får, i hvert fall i perioder. Jeg vet jo bare det hun skriver her, men hun er jo veldig frustrert selv også iblant.
 41. 4 liker
  Med forutsetning av at jeg ikke kjenner familien din, tror jeg likevel de "lider". De ser at du sliter, de ser at du blir dårligere når du velger å redusere medisinene, og de som familie, som er glade i deg, bekymrer seg. De bekymrer seg over at du ikke har det bra og at du ikke tar vare på din psykiske helse.
 42. 4 liker
  Han sier det er bilde av en mann med hjelm og visir. Der ville ikke vært det minste mystisk. Det er mange på moped og motorsykkel i Oslo. Jeg synes ikke det ser ut som en person med hjelm i det hele tatt, men det er altfor dårlig kvalitet på bildet til å si sikkert. Det kan være en person med grått hår. Svart skinnjakke og grå hettegenser under. Hva som helst egentlig. En fantasifull konspirasjonsteoretiker ser det han ønsker å se: En bombemann nr 2. Det er nøyaktig dette jeg mener med tankespinn.
 43. 4 liker
  Jo, det gjør den hvis man tilsetter svovel ABB/Fjotolf kjøpte i alle fall svovelpulver i London for å lage bombe. Jeg vet ikke om han brukte det, og bryr meg ikke. Det kan også være hundre andre forklaringer. Kanskje vitnene ikke klarte å plassee lukten, og dermed feilaktig kalte det svovel-lukt, eller at kloakkrør var revet over. Det er helt normalt at vitner sier alt mulig rart, og at media refererer feil. Sånn må man forvente at det er.
 44. 4 liker
  Eh.. jeg kommer ikke til å bruke to ogen halv time av livet mitt på å se på tankespinnet til Dammegård. Hvis han hadde noe å fare med ville to og et halvt minutt vært nok.
 45. 4 liker
  Jeg har trent to ganger denne uken, men hvis jeg skal ta med en gåtur i tillegg til løpetur så blir det 2 gåturer... Altså tilsammen 4 treninger :D. Fornøyd !!!!
 46. 4 liker
  Det er en viktig erkjennelse og innsikt. Klarer du å vurdere et utsagn på nytt etter den spontane tolkningen? Det kan være lurt å stille seg selv et kontrollspørsmål om hva utsagnet faktisk inneholder før man konkluderer. Like mye som du misliker å få kjeft, kan mannen din bli vanvittig frustrert over at alle oppfordringer, krav og forventninger automatisk er kjeft og gnål. Å stille krav og forventninger betyr at han bryr seg.
 47. 4 liker
  Det er ikke normalt å velge å gå med smerter fordi man innbilder seg at de på sykehuset vil drepe en. Det er svært psykt spør du meg. Skjønner du ikke at han synes det er frustrerende å se partneren sin forfalle mer og mer? Min kjære er for tiden plaget med smerter, men han gikk til lege og fikk medisiner og det er jeg svært glad for. Når han ikke har det bra så har ikke jeg det bra heller. Sånn føler nok mannen din for deg også.
 48. 4 liker
  Klart det spiller en rolle for han om du har vondt i foten, eller har du tenkt å bite smerten i deg og ikke si noe om det. Det er jo ikke lenge siden du måtte ha han til å kjøre deg til dagsenteret fordi du får vondt av å gå. Og når du er redd for at de på sykehuset skal drepe deg så er det klart at det har en innvirkning på mannen din. Han er sikkert sliten av at du er syk og at du ikke tar medisinene dine slik at du holder deg så frisk som mulig.
 49. 4 liker
  Prøv å sett deg inn i hvordan mannen din har det opp i alt dette.
 50. 4 liker
  Her er det plass for alle! Om du ikke gjør noe en uke (det hender de fleste av oss), eller om du trener hver eneste dag eller noe midtimellom. Du ødelegger overhodet ingenting så du får ikke lov til å stikke herfra!

Artikler fra forsiden

×