Gå til innhold
 • Kunngjøringer

  • HanneMari Egmont

   Svarene du får her er ikke kvalitetssikret   10. des. 2017

   Det er ingen annen ekspert enn vår gynekolog som svarer på forumet. Dermed får du ellers ikke kvalitetssikrede svar fra helsepersonell. Vi tillater heller ikke diskusjoner om konkret bruk av medikamentdosering. Ta kontakt med lege dersom du er bekymret for helsen din.

Vinnerliste

 1. AnonymBruker

  AnonymBruker

  Medlem


  • Liker

   213

  • Innholdsteller

   96 627


 2. Lillemus

  Lillemus

  Medlem


  • Liker

   53

  • Innholdsteller

   71 320


 3. laban

  laban

  Medlem


  • Liker

   50

  • Innholdsteller

   23 810


 4. Nicklusheletida

  Nicklusheletida

  Medlem


  • Liker

   42

  • Innholdsteller

   5 095Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 26. mars 2018 i alle områder

 1. 9 liker
  Jeg har forståelse for at dette er en vanskelig situasjon, men jeg synes den praksisen dere fører nå er med på gjøre selvmordstanker mer farlig enn de faktisk trenger å være. I mine øyne er dette med på å kjøre DOL-forumet flere år tilbake i tid. "men om man er i en slik sårbar situasjon er ikke veien lang for at et negativt innlegg også kan bikke det den andre veien." Problemet med dette er at det er ikke resten av verden sitt ansvar for om et menneske velger å ta livet sitt eller ikke. Andre mennesker skal ikke, og trenger ikke, gå på eggeskall rundt mennesker som strever med selvmordstanker. Det du skriver vitner om en redsel for å gjøre noe feil, jeg tolker det som at du mener det godt men med å ta det standpunktet (og det er naturligvis heller ikke ditt standpunkt men din ansvarlige sjef sitt standpunkt) så gjør du/dere situasjonen mer dramatisk og kritisk enn den egentlig er. Det blir et tydelig signal om at dette er for "voldsomt", men om man ikke kan drøfte tankene sine på nett, hvordan tenker dere da man skal kunne våge å snakke om dem ansikt til ansikt med en fastlege eller en behandler? Å ringe Kirkens SOS kan selvsagt være en mulighet men å ringe å "vise" stemmen sin og våge å si de vanskelige ordene høyt kan være en enorm barriere å komme over når man allerede har det vanskelig. Å ha tanker om livet er verdt å leve er vanlig. Å ha tanker om å begå selvmord i vanskelige situasjoner, i livskriser, og/eller ved ulike diagnoser er normalt. Å bli møtt med en stengt dør, eller enda verre, - å få tråden sin stengt når man først har våget å kommunisere de tankene som er så skambelagt og vanskelige opplever jeg er å påføre trådstarter unødvendig smerte. Fordi dette er en type smerte psykiatri-forumet og DOL bør kunne takle å se at eksisterer. Selvmordstankene forsvinner ikke ved å få tråden sin stengt. Tankene forsvinner heller ikke ved at noen skriver et innlegg tilbake og kommer med råd/tips/ eller bare en liten oppmerksomhet, men i det minste blir vedkommende sett og døren settes på gløtt. Jeg har som andre til gode å se "negative innlegg" i tråder som handler om selvmord. Om slikt skjer er andre brukere raske til å korrigere. Det er også uklart for meg hva som menes med "negative innlegg". Et innlegg som oppleves negativt for deg, som kan fremstå krevende/utfordrende, - kan være skrevet bevisst for å få vedkommende til å reflektere. Et vennligsinnet innlegg kan også for noen bli feil og være dråpen som gjør at det renner over fordi det kan trigge frem sårhet over en omsorg man dypt savner. Uansett hvordan man velger å ordlegge seg, uansett hvor mye man forsøker å legge sjel og arbeidet i det svaret man sender -så kan det bli feil. Poenget mitt er at da har man i det minste forsøkt. Den største og trolig eneste feilen man faktisk kan gjøre i dette tilfellet er å bli så overveldet av redselen for å gjøre feil -og dermed velge å stenge tråder og ignorere at der ute et sted finnes et menneske som fikk enda en avvisning å forholde seg til.
 2. 7 liker
  Har skrevet litt anonymt ja, skulle jo holde meg unna men ikke så lett det De folka som ikke liker meg får bare la være å lese det jeg skriver.
 3. 5 liker
  I dag har jeg gått ned 18, 3 kilo siden dette året startet, er glad for det Håper det fortsetter nedover!
 4. 5 liker
  Når man trekker av for den vanlige journalistoverdrivingen, så er det jo helt riktig det han sier. Han sier jo ikke at staten skal kreve, men at folk i større grad må ta ansvar for egne valg. "– Så mener jeg at hvis du har ansvar for stadig flere barn, og du vet at du har en jobb med lav lønn eller du lever på offentlige ytelser og ikke har framtidsutsikter for å få mer, så har du et ansvar for egen livsførsel. Du gjør dette med viten og vilje. Så kan man selvfølgelig si at det kan være kulturelt press eller andre ting som gjør at du får mange barn. Men allikevel: I Norge har man et ansvar for egen livsførsel, og da mener jeg det er galt å bare fortsette å gi mer penger." Kan jo ikke si jeg er uenig i dette. Det blir som at jeg vil ha 10 hunder, men jeg har bare råd til to. Så da velger jeg å bare ha to. Jeg forventer ihvertfall ikke at staten skal heve trygda mi, sånn at jeg kan ha så mange hunder jeg vil.
 5. 5 liker
  Jeg klarer ikke forstå hvorfor tråden blir stengt. Jeg forstår at admin har regler å forholde seg til, jeg ber om at disse revurderes. Å si/skrive at man ønsker å ta sitt eget liv er en helt vanlig måte å kommunisere sin smerte og fortvilelse på for mennesker som strever psykisk. I stedet for å la andre brukere komme med innspill og forsøke få i gang en dialog, nye perspektiver, tips, veiledning, råd, så kveles tråden. Det er dessverre ikke en fagperson på forum for psykiatri lenger, jeg forstår at det er derfor dere ønsker være strengere. Den praksisen dere nå fører mener jeg kan skade langt mer enn et hvilket som helst feil svar (i den grad det i det hele tatt finnes feil svar).
 6. 5 liker
  Da datteren min var i tenårene sa hun en gang at jeg var som en elefant....... Jeg tente på alle pluggene....før hun rakk å si noe mer. Så da at hun ble veldig lei seg så jeg roet meg litt ned og lot henne forklare.... Mamma...elefanter husker jo så godt... Det var det jeg mente, ikke vekten din...hehehehe
 7. 5 liker
  Jeg syns det blir hårreisende useriøst av deg som admin å komme med medisinske råd til brukere samtidig som du sletter medisinråd fra x-psykiateren her inne.. Kan vi få en ny admin som kan stenge denne tråden..
 8. 5 liker
  Det er jo spesielt i seg selv. At her er det lov å diskutere helse og enkelte diagnoser på en helt annen måte enn KG eller foreldreforum. Det er en ganske ekstrem form for makt denne ledelsen har til å bestemme hva som er "ok" å snakke om og hva som ikke er det, og ikke minst avgjøre "hvor" det er greit å snakke. Vi er flere brukere som har vært på dette forumet i 18/20 år+ , vi har ikke kun sittet på sidelinjen og observert, vi har aktivt vært en del av denne utviklingen. I løpet av disse årene har jeg til gode å se innlegg som oppmuntrer til selvmord, eller som legger ut om hvilke metoder som er best. Jeg har opplevd det når det kommer til spiseforstyrrelser, rus og annen destruktiv adferd, men ikke på selvmord. De destruktive svarene har raskt blitt korrigert av både tidligere admin og andre brukere. DOL har på mange måter vært unikt i disse årene fordi takhøyden for ulike emner har vært stor. Forumet har vært heldig med å ha hatt en solid fagperson i en årrekke. Takket være vedkommende og de signalene han sendte ble selvmordstanker gjort mer ufarlig å snakke om -og for mange dermed noe mer håndterbart og skummelt å skulle forholde seg til. Den rolige og avdramatiserende adferden til NHD gjorde at man lettere kunne gripe fatt i det som lå bak, hva selvmordstankene var et uttrykk for. -Men i stedet for å fortsette dette flotte arbeidet blir selvmord igjen gjort til en kamp om tabu, skam og hemmeligholdelse. Jeg synes du overdriver betydningen av en fagperson på forumet. Denne fagpersonen er ikke en privat behandler med et spesielt ansvar for å følge opp brukerne, noe som forøvrig ble tydelig informert om den gang det var en fagperson her. Ansvaret har hver enkelt menneske selv. Å tro at man må være fagperson for å snakke med et menneske som strever med livet er et tankegods som ikke hører hjemme i dagens samfunn. At man kan oppmuntre vedkommende til å søke hjelp, -se det er noe annet, men man trenger ikke være terapeut for å kunne strekke ut en hånd til et menneske som sitter på kanten av livet. Det fremstår fortsatt for meg som om det er dere selv dere ønsker å beskytte.
 9. 4 liker
  Ikke bekymret for hendelsen i seg selv men jeg er bekymret over at du 4 år etter(!) faktisk er plaget av du gjorde det. Anonymkode: 10d72...bcc
 10. 4 liker
  Enig i at dette er et ømtåelig og følsomt tema. ISW forsøker slik jeg ser det å gi rasjonelle synspunkter og nyanseringer og blir dermed oppfattet som kald og kynisk. Jeg tenker det er viktig å bruke både hodet og hjertet når det gjelder selvmord og forebygging. Vi må erkjenne at det finnes grenser for hva hjelpeapparatet kan bidra med samtidig som man så absolutt skal gjøre det man kan for å hjelpe. Sånn sett har både rasjonelle og følelsesmessige synspunkt «rett». Vi kan aldri forhindre at enkelte tar livet sitt, og det vil alltid være tragisk når det skjer.
 11. 4 liker
  Akkurat dette temaet synes jeg du viser svært liten innsikt i forhold til. Å si at mange bruker suicidalitet som et middel til å oppnå "viljen sin", er etter min oppfatning ikke det som foregår, - selv om enkelte helsepersonell innimellom tenker det. Den enorme smerten og fortvilelsen som en del av de som hyler om hjelp bærer på, bør ikke snakkes om på måter som gir assosiasjoner til bortskjemte drittunger. Det er mennesker som ofte har fått dårlig kort utdelt fra starten av, som ikke har de erfaringene de trenger fra tidlig av, og som ikke mestrer å være til. Det kan ta tid å få mot til å leve, det kan ta tid å slutte å leve livet sitt som en stadig deltakelse i russisk rulett. Når du sier at man bør si "man har det jævlig pga av årsak X", så forutsetter det at man vet hva X er. En del av de menneskene du er kritisk til måten de bruker psykiatrien på, har ikke den oversikten og kontrollen i livet som gjør at man kan si hva X er. De de derimot av og til roper ut til verden i håp om at noen skal høre, er at de ikke orker å ha det som de har. Når det gjelder dette med "gode grunner til å være innlagt", så er det et ganske komplisert spørsmål. Hvorvidt innleggelse er hensiktsmessig, har jo ikke bare med pasienten å gjøre, men også med hvilket behandlingsopplegg som tilbys. Det må være match mellom behandlingstilbudet og pasientene, for at det skal være hensiktsmessig bruk av ressursene. Hvis du for eksempel ser på pasientgrunnlaget på Modum Bad, så er alle pasientene der i stand til å klare seg uten innleggelse der og da (det er jo et kriterium for innleggelse at de er i stand til å ta vare på seg selv og ikke selvskader osv.), men nettopp de tre måneder lange innleggelsene der har for mange mennesker betydd en stor endring i livskvaliteten i etterkant. Tilsvarende gjelder for en del dps-avdelinger, - de får til miljøterapi og kan gi et tilbud med mennesker med relasjonstraumer. Noe av det som sannsynligvis vil minske behovet for akutte innleggelser mest, er at pasientene har enkel tilgang til behandlingsapparatet og at de vet at de vil bli nøye lyttet til dersom de ytrer at de trenger mer hjelp enn de får. Det er ikke gitt at behandlingsapparatet har ressurser til å kunne gi dem det omfanget av hjelp de ønsker, men mange pasienter er i stand til å holde ut bedre mellom hver time, dersom de vet de kan henvende seg ved krise. En annen ordning som sannsynligvis oftere burde vært tilbudt, er regelmessige planlagte innleggelser i serie (for eksempel en uke hver åttende uke det kommende året), og hvor innleggelsene ikke er betinget av at pasienten skal være spesielt dårlig under innleggelsen, snarere tvert i mot. For en god del pasienter er det viktigste elementet i behandlingen: relasjoner. Mesteparten av behandlingen skal skje poliklinisk, men innimellom kan behandling i institusjon være hensiktsmessig og nødvendig. Anonymkode: 44811...e51
 12. 4 liker
  Jeg ELSKER solskinnsdager, spesielt om våren, sommeren og høsten. Jeg er en av dem som sitter på verandaen og gliser i sola!
 13. 4 liker
  Nå håper jeg du ikke du tar dette ille opp, jeg mener ikke noe vondt med det: Det virker som om du bruker masse tid og energi på å reflektere over deg selv, dine egne tanker, ditt eget selvbilde, ditt utseende og hvordan andre vurderer det, hva folk har sagt til deg i fortiden, hvilke følelser du hadde i alle mulige situasjoner, hva som skal skje i framtiden og så videre i det uendelige - blandet opp med "korrekte" klisjé-aktige utsagn om hvor viktig det er å trives som singel, akseptere seg selv, se framover og tenke positivt. Det må være veldig slitsomt og koste mye krefter å holde på sånn nesten konstant? Hvis jeg var deg, ville jeg forsøkt å fylle tiden med noe som gjorde meg for opptatt til å stresse med tanker om meg selv så ofte. Jeg vet ikke hva du vil oppnå med alle disse trådene - ja, det er normalt både å ha gjort dumme feil i livet og blitt dårlig behandlet. Minnene om disse tingene tror jeg dukker opp innimellom for alle, men med tiden - og med alt annet som hverdagen inneholder - blir det ikke noe mer enn en litt sår tanke som flyr forbi (nå snakker jeg ikke om overgrep og sånt, altså). Du er ikke helt fornøyd med verken økonomien eller jobben, det går det an å gjøre noe med nå som du ikke har barn som trenger deg på samme måte som før. Hva med å finne et kurs / nettstudium du kan drive med når du ikke er på jobb, slik at du får det litt mer travelt når du har fri? Det er mye å velge mellom, og du kan starte med noe relativt enkelt og kort, slik at du kommer inn i en rutine med å bruke fritiden til lesing og oppgaver. Jeg foreslår at du gjør det på nett siden du har uregelmessige jobbvakter på både dag- og kveldstid, selv om jeg tror du ville ha godt av å være mindre hjemme ved skjermene også.
 14. 4 liker
  Jeg synes annehvert innlegg på åpent forum for tiden dreier seg om hvorfor man er blitt dumpet i løpet av årene, og at man "får gjøre det beste ut av det likevel selv om man er singel". Ts: det er neppe brystene dine som gjør at menn stikker.
 15. 4 liker
  Denne uken : torsdag: løp 20 km. Fredag: løp 14 km. Søndag: løp 18 km. Hardtrening men håper det gir resultater.
 16. 4 liker
  La oss kalle en spade for en spade: Jeg mener (tror) årsaken til at det har forekommet innstramminger er at det er funnet hensiktsmessig å lage et mer enhetlig system på tvers av plattformene til Egmont. Dette kan i første omgang anses hensiktsmessig. Dessverre vil det være selvmord for dette forumet. På Kvinneguiden er det meget enkelt. Enhver tråd som går litt dypere i medisin enn trådene på seksualforumet, blir oversvømt med hysteriske kommentarer om at «dette må du snakke med legen om». Det gjør dessverre at forumet blir lite brukbart til annet enn tomprat om disse temaene. Jeg tror enhver kognitivt oppegående person vet at han kan spørre fastlegen sin. Styrken med dette forumet er nettopp at man kan få bedre svar. At man kan få verdifulle innspill som man i neste omgang evt kan diskutere med legen sin. Det er denne muligheten dere «dreper» med modereringen deres nå, og det er omtrent likelydende med å legge ned forumet eller fusjonere det med Kvinneguiden. Medisindiskusjoner er helt ufarlige. Det er leger, ikke brukere av Doktoronline, som skriver ut medisiner. De svar Nils Håvard Dahl kom med her tidligere, var i kraft av hans kompetanse som lege. Andre brukere skrev ikke da, og skriver ikke nå, konkrete doseanbefalinger av reseptpliktige medisiner. OM det skulle skje, så kan vel heller disse svarene slettes, enn hele tråden? Når det gjelder selvmord, så har dette vært et ikke-tema. Jeg har siden 2013 aldri sett noen diskutere metoder for selvmord her inne. Det eneste jeg har sett, er støtte og hjelp. Som er langt mer kompetent enn den man får på de stedene dere linker til når dere stenger tråder. Risikoen er langt høyere for selvmord når disse brukerne får enda en dør slengt i trynet av dere, enn hvis tråden ble stående åpen for støtte og hjelp. Men la oss for all del være mest mulig politisk korrekt. Da kan dere jo kanskje unngå å bli «tatt» for noe, og jeg antar det er her frykten ligger....?
 17. 4 liker
  Jeg synes du skal konsentrere deg om mann og barn. Ja vel, så har du ikke et godt forhold til svigerinnen din. Ikke la henne bli noe tema i forholdet ditt. Jeg synes et teppe til barnet er en fin gave. Jeg kjøpte heller ikke gave til svigerinnen min, men til barna.
 18. 4 liker
  Skal man drive et psykiatriforum, må man tåle at det kommer diskusjoner om selvmord. Hvis det ikke tåles å diskutere tanker om selvmord, bør man gjøre vurderingen hvorvidt man skal ha et psykiatriforum. Enig i at konkrete selvmordsplaner ikke bør diskuteres, men jeg mener grensen går DER og ikke her. Hva frykter man egentlig? At noen skal svare «ja, gjør det, du kan låne pistol av meg»?
 19. 4 liker
  Poenget mitt er at det er vanskelig å vite når man bør gi seg, når lavkarbotilhengerne påstår det bare er snakk om tid før den enorme energiboosten vil komme...De vil hevde at det hun opplever bare er oppstartsvansker. Jeg prøvde i noen måneder, og har aldri hatt så lite energi, så jeg har for min egen del konkludert med at min kropp ikke liker ekstreme lavkarbodietter. Anonymkode: da771...a72
 20. 4 liker
  Jeg synes dette er interessant. Du startet denne tråden med å være usikker rundt om du skulle spise en kilo smågodt eller ikke. Nå har du åpenbart gjort det, og mer til. Det er dette du ikke kan tillate deg. Du kan ikke spise som en person med alvorlig bulimi (jeg forutsetter at du ikke har bulimi) i perioder. Du sa selv at du ble kvalm av godteriet, altså hadde du nesten ikke noe glede av det en gang. Hvorfor tenker du så svart/hvitt at hvis du har spist litt godteri, så kan du like gjerne bare gi faen? Tror du ikke at det er holdningene dine du må jobbe med å forandre, så forsvinner kiloene av seg selv?
 21. 4 liker
  Jeg personlig er glad for at jeg har fastlegen som kjenner til min psykiske og fysiske sykehistorie. Hadde ikke likt å måtte fortelle alt på nytt for hver nye lege (for jeg tviler på at noen hadde hatt tid til å lese gjennom journalen min før jeg kom). Fastlegen vet hva jeg strever med og at jeg feks i perioder har bruk for sykemeldinger uten at det lages noe styr ut av det. Er også glad for å slippe å kontakte spesialist hver gang jeg trenger å fornye resepter. Men er enig i at ordningen har forbedringspotensiale. Mye av fastlegens tid går til å skrive erklæringer til NAV og diverse andre administrative ting som tar bort tiden til pasientarbeid. Anonymkode: 0cd45...d11
 22. 3 liker
  Jeg har innført lørdagsgodt igjen og prøver så godt jeg kan å holde meg til det. Når noen byr meg kake, sjokolade o.l midt i uka, så sier jeg bare nei takk, det er ikke lørdag idag. Fortsetter de å insistere, skylder jeg på at jeg har diabetes og helst ikke skal ha slikt. Da gir de seg som regel, men det burde være unødvendig. Hva er det egentlig med noen som absolutt skal ha andre til å spise usunt titt og ofte? Særlig når de vet at jeg sliter med vekta. Nå har jeg heldigvis flere rundt meg som respekterer et nei enn folk som ikke gjør det. En annen ting er at hvis jeg skal kose meg med noe ekstra, så har jeg lyst til å kose meg med noe jeg virkelig har lyst på. Ikke bare spise for syns skyld. Mulig det er jeg som er rar.
 23. 3 liker
  Du kan helt fint ligge i øvre del av normalområde på blodprøver og til og med over normalområdet. Jeg tar 40 mcg hver dag i vintersesongen og 20 mcg resten av året. Mennesker som lever nær ekvator får typisk i seg 500 mcg om dagen bare gjennom sola, og er fortsatt i live. Men til det du spør om: Hvis dette er et kostnadsspørsmål, kjøp 80 mcg (også reseptfritt) og ta en hver fjerde dag for å spare mer penger. Halveringstiden er meget lang, så det gjør ingenting med dosering annenhver dag eller sjeldnere.
 24. 3 liker
  Det tror jeg også. Dessverre. Jeg blir positivt overrasket om det er noe mer.
 25. 3 liker
  Jeg har ingen gode råd, Påskelilje har allerede skrevet det jeg tenkte på. Jeg tenkte kanskje samboeren din burde være med til behandleren og få forklart hva som foregår. Håper virkelig du slipper et brudd oppi alt dette. Og det er dumt at når du sannsynligvis trenger mer støtte enn noen gang, ender det med mer bekymring.
 26. 3 liker
  Som jeg sa sist du skrev her, så har jeg også i vinter/vår tenkt på deg, og lurt på hvordan det går. Leit å høre din redsel for brudd med din kjære. Han vet om overgrepene vel? Han vet om at du har startet behandling? Kan du snakke med ham om at dette er en unntakstilstand, ved at du har startet behandling og anmeldt overgrepene, og nå skal begynne å snakke om overgrepene med behandler - og at dette blir et spesielt år? At han kan se på dette som en mellomstasjon for dere, der dere forhåpentligvis kommer styrket ut av det, når du får bearbeidet de vonde tingene? Kanskje han også kan være med til behandler, for å få hjelp til å forstå denne vanskelige situasjonen? Ønsker deg alt godt!
 27. 3 liker
  Han har mange kjælenavn, jeg bruker ikke Ruslebiffen da - bare en veldig sjelden gang for moro skyld.
 28. 3 liker
  Javel? Det må du jo få lov til å mene.. Men det er mange her, inkludert meg selv, som satte veldig pris på ham og syntes han var mer enn dyktig og klok i sine svar og råd. Heldigvis er han fremdeles her Anonymkode: ed156...204
 29. 3 liker
 30. 3 liker
  Norwegian lover å fikse opp i dette, og jeg skulle få slippe å betale turen jeg ikke dro på. Veldig bra .Men de sa at det går ikke automatisk ved avbestilling av reiser via link på siden deres og refusjon. Man må ringe dem itillegg egentlig med en gang for å få pengene tilbake, men de sa at dette skulle de fikse opp i. Så om det skjer, så er det helt topp .Jeg ba om kvitteringen på mail for avbestillt reise slik at jeg har det på mail iallefall itilfelle det blir problemer med klarna. Skikkelig kjedelig men de virket imøtekommende og hyggelig på telefon, så jeg får regne med at dette ordner seg nå Anonymkode: d0d89...b6c
 31. 3 liker
  Jeg anser det som nokså normalt at folk ikke går rundt og skryter sine ekser opp i skyene. Hvis jeg treffer noen som bruker uvanlig mye energi på å snakke dritt om eksen, regner jeg med at vedkommende (altså hn selv, ikke eksen) ikke er helt ferdig med saken, og / eller at det var mye turbulens før og under bruddet. Én av partenes versjon av en sånn historie er ikke noen objektiv sannhet, det forstår alle. Det er stor forskjell på å være i et forhold med en person og all annen "normal" kontakt med den samme personen. Så jeg synes ikke det er så relevant å få høre hva noen mener om en eks som jeg selv kjenner på en helt annen måte eller som jeg ikke kjenner i det hele tatt. Jeg forandrer f.eks. ikke syn på en venninne eller kollega selv om eksen hennes snakker dritt om henne. Hvis jeg treffer noen som baksnakker alt og alle, ser jeg helt bort fra det. Folk som alltid er omgitt av idioter, bør gå litt i seg selv.
 32. 3 liker
  Jeg har fått gjort mye av det jeg hadde planlagt denne uka - men den ene aktiviteten ble litt vel dramatisk: Mandag: tur i skogen, ganske høyt tempo - 8,6 km Tirsdag: Gikk frem og tilbake til jobb (det har jeg aldri gjort før!) - totalt 14,4 km Torsdag: Gikk til jobb (7,2 km) + frem og tilbake til koret (totalt 5,2 km) Lørdag: Skulle ri for første gang på et halvt år. Gøy!!! Men - etter 1,5 km ble hestene skremt og jeg ble kastet av i full fart og landet på ryggen! Kunne gått verre, men jeg er litt mørbanket.... Kom meg opp på hesteryggen igjen og red tilbake... Søndag: Gikk en roooooolig tur med mannen, 4,3 km, vondt å gå, særlig i nedoverbakke... Fikk plukket litt søppel lange veien, så nå er jeg en ekte plogger :-) Dere andre da?
 33. 3 liker
  Hvite løgner får samfunnet til å gå rundt. Å vite når man bør si noe annet enn sin dundrende ærlige mening er en viktig del av den sosiale kompetansen.
 34. 3 liker
  Det å kverulere på nett og bruke tid på favoritt-tena som «menn er/gjør sånn mens kvinner er/gjør sånn», underforstått at det menn gjør er best uansett hva andre sier er også en hobby noen (menn) har Legge den til listen sammen med mannehobbiene «samle frimerker» og «holde akvarium» kanskje?
 35. 3 liker
  "Jeg stenger denne tråden nå, da vi ikke kan vite hva slags kompetanse som ligger bak svarene du vil få. ". Dette begynner å bli direkte latterlig. TS kunne neppe fått svar fra en mer kompetent "bruker". Hva slags molbo-admins her det som får lov til å herje her?
 36. 3 liker
  Der var du stjernestøv .Jeg har også skrevet litt anonymt i senere tid. Har ikke vært mye på. Bare sett innom iblant. Jeg har funnet ut at jeg ikke har sunt av å sitte å skrive så mye... og at det fins ingen fasit på noe som helst, og at jeg må stole mer på meg selv enn at jeg sitter her inne å spør alle andre . Altså spørsmål som : hva tenker du om det ? hva mener du om det? osv osv. Stole på seg selv og sine tanker og følelser er desto viktigere.
 37. 3 liker
  Jeg ser fortsatt overhode ingenting transseksuelt i det du skriver. Jeg tror som sagt du trenger en opprydning i egen måte å definere kjønnsroller på. Å være kvinne er (heldigvis) mer enn å bruke sminke og gå med høye heler, være opptatt av sine barn og lage mat (men om man kun går sammen med kvinner som er det så skjønner jeg at du blir i tvil). Dette handler ikke for meg om at du ikke vil være kvinne, det handler om at du ikke passer inn i den ekstremt smale kategorien du selv har definert kvinner til å være i.
 38. 3 liker
  For å snu på flisa - hvordan er du mot henne? Har du vært blid og hyggelig, tatt kontakt uten at det har vært noe bare for å høre hvordan det går og prøvd å inkludere henne litt? Å bli fornærmet over at barsel-besøk har med "bare" en gave til barnet og ikke blomster til mor er forøvrig noe tull. Jeg trodde nesten ikke det var lov med blomster på barsel lenger heller? Ærlig talt! Babyen fikk en fin gave, er ikke det bra nok? Bror og søster har antagelig hatt et veldig nært forhold og det har tydeligvis ikke vært lett for henne at en annen kvinne har tatt hennes plass i hans liv. Hva med å møte henne med litt positivitet og raushet? Kanskje hun ikke har hatt det så lett heller? Jeg ser du sier det er mora som har bedt henne holde seg unna deg, jeg hadde heller prøvd å finne ut hvorfor svigermor har så mye imot deg...
 39. 3 liker
  Jeg beundrer din utholdenhet!
 40. 3 liker
  Enig. Dessuten bidrar dette til en slags tabuisering eller farliggjøring av tanker om selvmord, noe som ikke er ønskelig. Det er heller ikke slik at man trenger spesiell utdannelse eller opplæring i hvordan snakke med en som har tanker om selvmord, vanlig empati og sunn fornuft er tilstrekkelig til å kunne bidra konstruktivt. Og dersom noen skriver noe upassende i en tråd, så går det jo aldri mange minutter før en eller annen sørger for helt tydelig å motsi vedkommende. Jeg har ikke sett at tråder blir stengt om noen snakker om sterk hodepine, smerter i ryggen, ekstraslag i hjertet osv. osv. Også dette kan unntaksvis være symptomer på livstruende sykdom, så hvorfor denne særregelen for psykiatri? Anonymkode: 258c9...ca9
 41. 3 liker
  Jeg veier 82, som er 3 kg mer enn i høst. Det vises nok også godt, for jeg har en tenåring som tror han er stand-up komiker vitser om magen min ved enhver anledning
 42. 3 liker
  Oi - så god du er! Jeg har planlagt min første løpetur denne uka - etter flere måneder uten løping.... Uka mi var slik: Tirsdag: 6,3 km langrennstur med snart-17-åringen. Meget lavt tempo, men jeg var glad for at hun ble med Ikke helt å regne med som trening - for om kvelden måtte jeg ut og gå en lang treningstur alene - gikk 10,6 km på 1 time og 56 minutter. Kaldt og måneskinn - nydelig var det! Onsdag rant jeg slalåm i 3,5 timer. Lørdag rant jeg slalåm i 4 timer og 45 minutter. Jeg startet arbeidsuka nå med å gå til jobben. Kjempestolt - har aldri gjort det før Skal gå hjem også.
 43. 3 liker
  Jeg har vært veldig aktiv i påska, både når det gjelder spising og trening/bevegelse. . Har ikke veid med enda, men summen er garantert at jeg har blitt tjukkere. Nå er jeg også klar for å si at "Nå er det nok!" og mene det. Nå blir det normalt kosthold fremover.
 44. 3 liker
  Hva er dilemmaet? Du er lei, men oppsøker slike selv? Og klager på et annet forum etterpå? Hmmm. Om du seriøst er lei er det vel bare å holde seg unna slike folk og slike nettforum? Syns du dét er veldig vanskelig eller, og evt hvorfor?
 45. 3 liker
  Da er det jo bare å blåse i det. Jeg var singel og barnløs i veldig mange år. Jeg synes de styggeste kommentarene handlet om livet uten barn, ikke uten partner. Relativt nybakte mødre kan få seg til å si at man ikke er ordentlig voksen eller vet hva livet handler om eller hva ansvar er eller liknende pissprat, uten å tenke over at man ikke bare kan bestemme seg for å få familie.
 46. 3 liker
  Hvorfor er ventetid i det hele tatt greit? Det blir dessverre slik når befolkningen er oppdratt til å søke lege for den minste filleting. Folk drar til lege for forkjølelse, influensa, vondt meg her og vondt meg der i et par dager. De fleste slike saker går over av seg selv. Så har du det som er enda verre: Folk går ikke bare for å få hjelp med sykdom - de går for å få forsikring om at de er friske. Og med frikortordningen blir det i tillegg gratis for de mest standhaftige og ivrige legesøkere.
 47. 3 liker
  Haha - takk for det Jeg som føler meg SÅ ung til sinns! Føler at jeg på en måte er 20 (kjenner meg godt igjen i umgdommene mine), 35 (med en god del mer livserfaring), og så omtrent 47 som jeg er - føler meg aldri eldre
 48. 3 liker
  Man drømmer så mye rart, ikke noe å legge vekt på. Jeg har dømt at jeg har drept folk, at jeg har vandret naken rundt på huritgbåten, at jeg har sex med eksen - alt mulig rart har jeg drømt. Jeg frasier meg ethvert ansvar for hva hjernen min finner på mens jeg sover. Drømmer er ingenting å bli redd for.
 49. 3 liker
  Jeg har vært stresset i langt tid fordi jeg har hatt 50 % fast jobb og i tillegg har jeg vært vikar. Hver mnd har jeg stresset med om jeg vil få nok vakter til å klare oss økonomisk neste mnd. De siste mnd fikk jeg stadig færre vakter og stadig mer fri. Mange har sagt at de er misunnelige på meg for at jeg har mye fri. Men for meg har ikke dette vært fri, det har vært stress og uro. Etter påske begynner jeg i 100 % stilling, noe jeg virkellg har sett frem til. Jeg vet at det innebærer lite fri, at jeg vil sette stor pris på de fridagene jeg får. Nå skal jeg nyte de siste fridagene jeg har med ro
 50. 3 liker
  Nei, han gjør ikke det. Jeg var tydelig på at det søkes uføretrygd i tillegg til tilrettelagt jobb. Hadde alle fått samme mulighet tror jeg langt flere ville vært i jobb. Anonymkode: 88e68...a9e

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her