Gå til innhold

Vinnerliste

 1. AnonymBruker

  AnonymBruker

  Medlem


  • Liker

   44

  • Innholdsteller

   84 483


 2. Mina1

  Mina1

  Medlem


  • Liker

   43

  • Innholdsteller

   1 547


 3. stjernestøv

  stjernestøv

  Medlem


  • Liker

   42

  • Innholdsteller

   25 402


 4. Caprioli

  Caprioli

  Medlem


  • Liker

   39

  • Innholdsteller

   176Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 16. okt. 2017 i alle områder

 1. 7 liker
  Du virker fortsatt veldig opphengt i dette temaet, så jeg tror du med fordel kan vente noen måneder før du overhodet vurderer å gjøre noe aktivt for å finne en ny partner.
 2. 7 liker
  Et generelt råd når man setter i gang en spørreundersøkelse: Spør aldri om noe du ikke ønsker svaret på.
 3. 7 liker
  kjære Mina. Kanskje du kunne bruke dette som en unik mulighet til å bli kjent med deg selv og hvor skoen trykker. En mulighet til å lære ?. Ikke rømm fra situasjonen og tro at det blir bedre om du bare finnet et annet forum med greiere folk. Folk innpå her er egentlig greie folk. Jeg har selv tenkt å slutte noen ganger da jeg har følt meg såret men etter hvert sett at de som fornærmet meg en gang kom med de beste rådene neste gang. Og de jeg trodde ikke forstod hadde selv opplevd svært tøffe ting i livet. Man kan ikke forandre menneskene rundt seg men man kan jobbe med seg selv. Vi hadde jo en psykiater innpå psykiatriforumet. Han skrev til meg en gang jeg hadde holdt på i en trå i det uendelige å forsvare meg fordi jeg var såret. Vennlig og fordtelsesfull oppfordret han meg til rolig , med nye øyne å lese på nytt det jeg selv hadde skrevet og hva andre hadde svart. Se hva som egentlig stod der liksom. Jeg måtte jo da innrømme at jeg overreagerte. Da jeg sa dette fikk jeg ros og oppmuntring for å ha sett dette og at det er begynnelsen til forandring. Ingen fordømmelse. Forsett å bli her du. Kanskje du kan få hjelp med disse såre punktene . Anonymkode: 42c6e...752
 4. 6 liker
  Det er noe du ikke ser ut til å forstå. På samme måte som man ikke kan kreve respekt, man får det basert på handlingene sine oppfattes man som en som tar ting ut av proposjoner (=dramaqueen). Og - du kan ikke bestemme hvordan folk skal oppfatte deg (selvfølgelig), det er opp til folk selv det. Dersom du skal møte slike tilbakemeldinger kan du gjøre ett av to: Du kan la være å reagere voldsomt og ut av proposjoner, og heller lytte og kanskje forstå hvorfor folk oppfatter det sånn. Kanskje framstår du på en måte du egentlig ikke ønske å gjøre? Eller, du kan heve deg over det og ikke bry deg, men da kan du ikke grave og grave og forsvare deg i innlegg etter innlegg. Å ikke bry seg innebærer å legge dødt og sette punktum for saken. I denne tråden velger du å ikke gjøre noen av delene, men framstår gnålete og intenst krenket, og da fullstendig uten god grunn slik jeg ser det.
 5. 6 liker
  Jada, men når du oppretter en tråd fordi noen poengterte at du hadde skrevet noe dumt og du lurer på om du skal trekke deg ut av forumet pga det, og du deretter lager en avstemming for hvorvidt du er dramaqueen eller ikke, fordi noen kalte deg det, da syns ihvertfall jeg at du gjør et stort nummer ut av ingenting. Og jeg kommer ikke på noe bedre forklarende ord enn dramaqueen da. Og jeg tenker at om man har sider ved seg selv som man ikke liker så jobber man med å endre dem eller beskytter seg selv såpass at man ikke havner i situasjoner hvor disse siden blir fremhevet. Alternativt så aksepterer man at det er sånn man er, og da må man lære seg å håndtere at andre påpeker det. Det er ikke så lett, men du kan jo øve deg nå, på å gi faen i hva folk skulle mene om deg. Og kanskje også øve deg på å tenke at det er veldig stor forskjell på å mene at man overreagerer på noe og det å ikke like personen.
 6. 5 liker
  Jeg pleier ikke å skrive om trening, men akkurat denne uka er jeg fornøyd med at jeg har trent så variert! Mandag: gikk tur på 15 km i skogen, mye oppover. Tirsdag: Svømte en time og gikk 15 km (til og fra buss og til og fra møter...) Onsdag: Gikk 10 km Torsdag: Gikk 11 km Fredag: Red en time og gikk 10 km Lørdag: En styrkeøkt hjemme på 40 min og gikk 6 km. Søndag. En time spinning (hvorav ca 20 min var styrketråkk).
 7. 5 liker
  Jeg ser ingen grunn til å hive bensin på det bålet. Big pharma har sine næringsinteresser som alle andre, men det stopper der. De driver ikke mind control eller hva de nå blir beskyldt for å gjøre.
 8. 5 liker
  Det er du selv som må stoppe. Hva andre gjør trenger du ikke å bry deg om. Anonymkode: 4d224...222
 9. 5 liker
  Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke forstår hvorfor du opprettet denne spørreundersøkelsen når du skriver: "Jeg er svært hårsår pga situasjoen min. Men jeg må forsøke å slutte å være det. Jeg må akseptere meg selv for den jeg er, og de som vil forstå meg vil gjøre det, men de som ikke vil må jo få mene alt annet om meg." Du skriver du er hårsår for at andre ikke er enig med deg - om jeg forstår deg rett. Hva annet forventer du ved å lage denne spørreundersøkelsen? Når du lager en slik spørreundersøkelse inviterer du til å bli motsagt og om du er hårsår burde du ha tenkt deg om en ekstra gang før du klikket på Send-knappen. Du har selv invitert til dette. Du vil nok si nå at jeg ikke liker deg, men da vil jeg minne om å skille sak og person.
 10. 4 liker
  Jeg har vært sterkt fraværende i disse trådene i mange uker og har hatt tusen unnskyldninger, ikke noe overskudd eller motivasjon til å trene, men denne uka har jeg i alle fall prøvd å finne litt overskudd og sparke meg selv bak: fredag - 3 km / 23 min joggetur søndag - 5,5 km / 1t 6min gåtur i nydelig høstvær
 11. 4 liker
  De to siste dagene har jeg følt meg merkelig vel. Mer levende. Akkurat som tåka har lettet litt fra hjernen. Jeg har vært trett men allikevel klart å holde meg i aktivitet. Ikke noe tankekjør og min mor har bedt om tilgivelse for dårlig oppførsel. Det betyr masse. Jeg har vært nøye med å ta medisiner til fast tid så kanskje det også har noe å si? Jeg er forsiktig optimist. Håper jeg går inn i en god periode og at den varer leeeenge. Jeg har fått orden på økonomien så i dag kunne jeg kjøpe klær til minstemann. Han ble så glad! Og enda har jeg råd til å kjøpe bursdagsgave til eldstemann. Det er klart at å ha orden på økonomien er viktig! Det bidrar til sjelefred. Jeg er absolutt en sommerjente, men synes høsten er fin også. Det gjør meg ikke noe at kveldene blir mørkere. Da er det ekstra hyggelig å tenne stearinlys inne. Akkurat nå har jeg det godt og det er jeg takknemlig for. God helg!
 12. 4 liker
  Eh - er ikke det naturlig og logisk? Medisiner mot sykdommer som ikke kan kureres (helt), virker vel på den måten? Er man pollenallergiker, får man plager hvis man ikke tar medisin i sesongen. En med diabetes 1, blir syk hvis h*n slutter med insulin. Er man riktig medisinert mot psykisk sykdom, kan man få tilbakefall hvis man slutter.
 13. 4 liker
  Er din mor hjemme eller på sykehjem for tiden? Det virker som om du både har mye ansvar og mye bekymring knyttet til din mor, men det er vanskelig å forstå hva du skriver om. Kunne du prøve å lese gjennom innleggene dine før du poster dem og sjekke at det du skriver er egnet til å bli forstått av andre? Det kan være mange her inne som både kan forstå og ha gode innspill til den situasjonen du står i sammen med din mor, men da må vi først forstå hva du skriver om.
 14. 4 liker
  Hun hører jo ikke på hjelpeapparatet. Hun skriver jo selv at psykiateren mente hun måtte trappe opp på medisiner, men at hun ikke vil det. Ikke klarer hun huske selv hvordan det har gått hver gang hun har sluttet på medisiner heller, så vi her inne fungerer på en måte som Stjernestøv sin hukommelse. Bare så dumt hun ikke hører på hukommelsen heller.
 15. 4 liker
  Mitt hjerte banker for barn som står utenfor den samfunnsmessige definisjonen av A4; alt fra barn med diagnoser til barn som har opplevd/opplever omsorgssvikt. Har jobbet en del år direkte med de, men har innsett at for at de skal få enda bedre vilkår må jeg opp på et høyere plan, administrativt og politisk. Derfor jeg tar Master i Spesialpedagogikk og en ny Bachelor i Psykologi. Pedagogikk og psykologi kan som regel kalles som «hånd i en hanske». Mitt mål: - Gjøre spesialundervisning i skolen mye bedre - Være med på å endre definisjonen av «normal» - Gjøre skole og barnehage mer inkluderende for barna som står utenfor Har veldig mye mer jeg skulle sagt, men det får bli med det
 16. 4 liker
  Ok. Det ga meg noe å tenke på...
 17. 4 liker
  Kan du skrive følgende hver kveld: medisininntak (inkludert vival og liknende - hva, hvor mye og når på dagen), og noen få stikkord for hvordan du har hatt det om dagen og hvordan natten gikk (søvnkvalitet, redsel, kniver i senga, antall ganger du våknet)? Du kan ha glede av det selv, og det kan være nyttig for behandlerne dine.
 18. 4 liker
  Ja, det er synd de fleste forum (og Usenet) har gått nedenom og hjem. Facebook er helt ubrukelig til diskusjoner.
 19. 4 liker
  Har du tenkt på at jo mer styr du lager over å bli kalt dramaqueen, desto mer befester du inntrykket av å være akkurat det, hos de som fra før tenker i de baner? Det er ingen objektiv sannhet som bestemmer hva som er normal reaksjon og hva som er dramaqueen-fakter. Det kommer an på hva saken gjelder, om det er en engangsreaksjon eller "normalen", hvem som bedømmer det - altså synsing. Hvis man er aktiv på et nettforum, vil man før eller senere irritere noen, bli misforstått, mistolket osv. Det er uunngåelig når kommunikasjonen foregår skriftlig. Dessuten finnes det reell uenighet, det er ingenting galt med det. Jeg og mange av de andre her har blitt kalt diverse ting opptil flere ganger. Hvis det er misforståelser som ligger bak, kan det noen ganger oppklares - men andre ganger hjelper det ikke, det blir bare verre, enten fordi det er vanskelig å forklare og / eller fordi leseren ikke vil tolke ting slik en selv gjør, uansett. Trøsten er at de som kjenner en, som regel vil se at hensikten var god, det kom bare litt feil ut - eller at det er den annen part som er vrang. Det nytter ikke å bli fornærmet over sånt. Og snart er det noe annet som får oppmerksomheten. Den beste måten du kan overbevise om at du ikke er noen dramaqueen nå, er gjennom å la saken ligge. Show, don't tell.
 20. 3 liker
  Jeg har fått trent lett en gang. Har vært en veldig travel uke, har hatt flere avtaler enn jeg egentlig burde. Er på vei opp psykisk også. Fredag : Styrke 1 1/2 time. Får være fornøyd med det jeg faktisk får til. Idag har jeg ligget på sofaen til lading
 21. 3 liker
  Da er det nok best å vente, du må bli tryggere på deg selv....da blir du nok tryggere på menn også.
 22. 3 liker
  Har ikke skrevet her på en stund jeg, gjør jo stort sett det samme hver uke. Forrige uke var sånn: Mandag: 8 km tur i skogen Tirsdag: 10 km tur i skogen Onsdag: 9 km tur i skogen Torsdag: 8 km tur i skogen og litt på asfalt. Fredag: 9,5 km tur i skogen Lørdag: 9 km tur i skogen Søndag: 15,5 km i ødemarka, med noe klatring og løfting av hunder. Skulle vært hund. De løp nok sikkert ihvertfall 4 mil og yngstemann mente litt drakamp med ballen var på sin plass da vi omsider kom oss hjem
 23. 3 liker
  Jeg skulle ønske du kunne gå fast — dvs. minst ukentlig — til en psykiater som hadde ansvar for medisineringen din, men som også drev jevnlig psykoterapi. Da kunne du tatt opp ambivalensen din rundt medisinering sammen med psykiateren. Det er heller ikke gitt at alle med psykoseproblematikk automatisk skal medisineres. Har du fått psykoterapi over lengre tid hos psykiater eller psykologspesialist? Svarene du får her er desverre ofte strenge, formanende og lite konstruktive.
 24. 3 liker
  Ligge i senga og være redd? Gå glipp av oppveksten til barnebarnet som betyr så mye for deg? Bare fordi du heller vil oppleve ånder og demoner, eller hva det nå er du opplever?
 25. 3 liker
  Jeg savner den gamle måten trådene var organisert på/oppsettet eller hva jeg skal kalle det. DOL var unikt mtp oppsett. Da kunne du ha det moro i en undertråd uten nødvendigvis å måtte forholde deg til alle andre undertråder. Og så kan jeg savne at det var flere "på" og mer prat om smått&stort. Og så savner jeg litt tida da vi kunne oppleve noen som la ut ganske mye og morsomt om detaljer fra livet uten frykt for at dette skulle komme på forsida og/eller lenkes til utenfor forum.
 26. 3 liker
  Gi meg FidoNet tilbake! Enig med dere, både Usenet (og FidoNet asså!) og webfora har mye mer for seg enn dette facebook-tullet. Det er heldigvis noen fora som fremdeles lever i beste velgående, selv om det nok er en viss forgubbing. Jeg har en hypotese i forhold til det med FB og påfølgende mangel på anonymitet. Mange av de som virkelig har noe å fare med, er de samme som er opptatt av personvern og privatliv, og de forsvinner. Ligger litt fordommer i dette, men jeg har inntrykk av at mange (ikke alle) av de som skriver mye under sin FB-identitet og gir fullstendig beng i disse spørsmålene, ikke nødvendigvis er de som har mest å fare med. For meg personlig er det fullstendig uaktuelt å diskutere fullt navn, uten at det betyr at jeg nødvendigvis er den som har så mye å fare med
 27. 3 liker
  Dramaqeen er bare en person som forstørrer en sak og holder liv i den, når saken kanskje er uviktig og burde vært lagt død. Det trenger ikke å være for morro skyld, du trenger verken å være frekk , ufin, kald eller kalkulerende. Jeg tror ingen her oppfatter deg frekk, ufin, kald eller kalkulerende.
 28. 3 liker
  At man kanskje synes du gnager på ting, hausser opp ting, og er et snev av dramaqueen, har ingen ting med å like/ikke like å gjøre.
 29. 3 liker
  Jeg tenker at det skal vi jo vanligvis ikke gjøre, men ut i fra trådstarters egen overskrift, så virker det relevant å svare henne slik Trine gjør.
 30. 3 liker
  Jeg synes du glemmer noe vesentlig i denne diskusjonen. Det er ikke gitt at du noe mer enn andre har monopol på hva som er "sannheten". Du har, etter min oppfatning, laget utrolig mye styr ut av at du fikk en konkret tilbakemelding. I din opptatthet av å "forsvare deg selv", så ser du ut til å være helt uvillig til å se at det kanskje var god grunn til at du fikk den tilbakemeldingen du fikk.
 31. 3 liker
  Jeg får begynne å holde kurs PS: Er rusten og ute av trening, har vært uten partner i tre år Hvis jeg skal være ærlig så mener jeg personlig at vi i vår kultur har opphøyd seksualitet til noe litt for hellig. Med det så mener jeg at det går an å imøtekomme partneren i ny og ne uten at du selv er i stemning til det, uten at det betyr at du "krenker din egen integritet" (eller hvordan jeg skal si det). Jeg får bare snakke for meg selv, men jeg har ikke problem med å innta et litt mer praktisk perspektiv på dette, og gjøre det av kjærlighet og omtanke for partneren. Hvor mange andre ting gjør vi ikke hver dag av samme årsak? Er jo ikke sånn at alle middager vi lager, alle lekerunder vi gjør med barna, alle familiemiddager vi går i, og så videre; at alt dette gjør vi bare når vi har lekende lyst selv. Når det gjelder selve gjennomføringen så behøver vi jo heller ikke kjøre full pakke med forrett og dessert dersom det blir i overkant. Er jo mye som kan gjøres uten at det koster så mye mer enn å pjuske partneren i håret en halvtime. Og til sist -- Det hender titt og ofte at en selv kommer i stemning bare en setter i gang, og erfaring viser at jo oftere en gjør det så, ja, oftere får en lyst :-) Håper du kan få partneren din til å brette opp ermene og bidra litt oftere til ditt ve og vel
 32. 2 liker
  Får skikkelig vondt av deg, og forstår det må være fryktelig å ha den diagnosen hengende over seg, og det uten engang å få en begrunnelse på hvordan du eventuelt oppfyller kriteriene. Som flere har påpekt, er det på ingen måte noe i din atferd/utrykksmåte her inne, som gjenspeiler diagnosen. Ikke at vi har mulighet til å diagnostisere, men jeg håper og tror diagnosen vil bli fjernet i framtiden, fordi den rett og slett er feil. Bare eksempelet ovenfor, at du reflekterer over om komplimenter er genuine eller uttrykk for manipulasjon; tror ikke de med nevnt problematikk stiller seg slike spørsmål, eller gidde bruke tid og omtanke på å gi støtte og oppmuntring til andre på et nettforum, slik du gjør. Hold fast på håpet om bedre dager - og bedre hjelp - dét fortjener du!❤️
 33. 2 liker
  Problemet med deg og dating er vel at du blir så skuffet hvis det ikke fungerer eller hvis en du er interessert i ikke skulle være interisert i deg. Hvis du har en avslappet holdning til det og har en innstilling om at det kan ta tid å finne den rette hvor det klaffer for begge to, samt godtar at du kanskje må gjennom mange kaffemøter før du finner den rette, da er det ikke noe i veien for at du kan begynne å date nå. Men jeg er skeptisk. Virker ikke som du er der akkurat. En annen grunn til at jeg blir skeptisk er at du virker så opptatt av å finne en mann som elsker deg. Hvorfor er du så lite opptatt av at du skal elske mannen ?
 34. 2 liker
  Jeg tror det er en vanlig oppfatning at det i praksis blir dyrere pr dag for en som bor alene, selv om det teoretisk er mulig å unngå at det blir sånn. Ikke alt som egner seg så godt for frysing og ikke alltid så enkelt å planlegge godt nok til å unngå svinn eller dårligere utnyttelse av storpakkefordelene.
 35. 2 liker
  Kan skrive under på at svært mange i Norge spikker flis når de klager på arbeidsforholdene sine. Har hatt amerikanske kolleger som har vært rett ut pissredde på jobb, fordi de på dagen kan miste jobben som står mellom dem og personlig konkurs.
 36. 2 liker
  Hvem er det som har skrevet ut Nardil til deg — fastlege, psykiater eller annen spesialist? Det er legens ansvar å gi deg de opplysningene du etterspør. Når du tar Nardil skal du ha fått en liste over mat du skal unngå fra legen. Du skal unngå mat som inneholder tyramin. Generelt om doser: Det anbefales at man har gått på effektiv dose i minst fire uker før man reduserer til vedlikeholdsdose. De som ikke får effekt på 60 mg etter fire uker kan gå opp til 90. Når effekt er oppnådd skal det trappes ned gradvis over flere uker. Men det er din leges ansvar å gi deg disse opplysningene, og hvordan du trapper opp og ned skal gjøres i samråd med lege. Noe er rett og slett feil når du er nødt til å søke medisinråd på internett på denne måten. Jeg syns du skal be legen din henvise deg til en psykiater som kan dette, eller i det minste få ham til å konsultere med en spesialist. Det er et helt rimelig ønske fra din side.
 37. 2 liker
  Noe jeg synes er en svært lei og uheldig utviklingen, er den "usynlige mobbingen" som foregår på sosiale medier og via bilder og sMS på mobilen. Trolig andre former jeg er for gammel til å sette meg inn i. Det å ikke bli regnet med eller utstøtt fra de andre i vennegjengen er utrolig sårt og går på selvtillitten og selvfølelsen løs. Noe annet som opprører meg, og som jeg observerte selv på ungdomsskolen, var at lærere overså åpenbart synlig mobbing som skjedde i undervisningstimene. Jeg har medlidenhet for de som blir mobbet, men de som mobber har det sannelig ikke lett de heller. Etter det jeg kunne se fra min oppvekst, var mobberne de som ikke mestret skolen og hadde vanskelige familieforhold. Noen av de jeg har kontakt med/vet om i dag, har ingen utdannelse, ruser seg og en tok livet av seg. Jeg sier ikke at dette gjelder alle, men fra min klasse gjelder det de fleste. Dette ble visst en diskusjon om mobbing, beklager Emilie, men dette engasjerer meg visst
 38. 2 liker
  Helt enig i at Stjernestøv først og fremst skal lytte til hjelpeapparatet rundt seg. Men når det gjelder svarene her inne har mange av brukerne, i motsetning til deg, observert Stjernestøvs ambivalens når det gjelder medisiner i flere år. Det er en evig runddans; hun har begynt og sluttet på medisiner et utall ganger. For de som har fulgt henne i flere/mange år synes det klart at hun har det bedre når hun lytter til rådene hun får og tar medisiner. Jeg har ingen personlig interesse av at hun tar medisiner, men det er oppriktig leit å følge henne og se at hun blir verre fordi hun ikke følger råd. Jeg tror ikke hun blir bedre av å få støtte når det gjelder sin generelle mistro til medisiner.
 39. 2 liker
  Den påstanden forutsetter at man blir så ødelagt psykisk av å delta på et forum for ufrivillig barnløshet, at det påvirker helsen. Det er på ingen måte noen absolutt sannhet, selv om det sikkert kan forekomme enkelttilfeller. Men det er også svært mange eksempler på at ufrivillig barnløse har glede og utbytte av å delta på et forum der man treffer noen i samme situasjon som faktisk forstår dem. Det er ikke gitt at fora der de som sliter med et eller annet, treffer andre som sliter med det samme, virker nedbrytende. Gjelder det bare nettforum, eller gjelder det andre fellesskap også? Det finnes massevis av grupper og foreninger for de som har plager og sykdommer, blir man ødelagt psykisk av dem også? Med all respekt er det også noe sprøyt at man ikke kan bli gravid hvis man ikke er i fullkommen psykisk balanse. Ja, det er fortsatt mye vi ikke vet om årsaken til "uforklarlig" barnløshet, og psyken kan kanskje spille en rolle i noen av disse. Det vet vi ingenting om, derav uttrykket "uforklarlig". Men nei, det er ikke sånn at man ikke blir gravid "fordi man tenker for mye på det". I svært mange tilfeller har ufrivillig barnløshet en fysisk årsak (eller "naturlig" årsak, f.eks. redusert eggkvalitet i litt yngre alder enn man ønsker) som ikke lar seg tenke bort. I alle andre sammenhenger, helt til alvorlige sykdommer som kreft, får man beskjed om at det hjelper å tenke positivt. Når det gjelder å bli gravid, er det likevel mange myter om at det ordner seg hvis man ikke tenker på det man ønsker seg. Særlig. Det er ikke deg jeg angriper Mina1, jeg er bare dritt lei av mannlige leger som skylder på kvinnenes psyke når de strever med å bli gravide eller spontanaborterer
 40. 2 liker
  Vil bare gjøre deg oppmerksom på at å prøve å snakke til Stjernestøv om dette er som å snakke til en vegg. Hun hører ikke på noen, verken på oss, psykiater eller lege, virrer bare frem og tilbake og skal "kanskje ditt" og "skal se an datt" og "tenke på dutt". Slik har det vært i mange år. Husk at det ikke er mer enn få mnd siden hun ville at de kunne tvangsmedisinere henne fordi hun selv ikke klarer å bestemme seg for hva hun vil og ta ansvar for det.
 41. 2 liker
  Verdien til ethvert samfunn avhenger av nettverkseffekten. Enkelt forklart går det på at verdien av samfunnet øker med mer enn verdien til det enkelte medlem når noen melder seg inn. Tenk på telefonnettet. Det har absolutt ingen verdi om det kun var én person der. Blir det to får det straks en verdi, om en noe begrenset. Når du i andre enden av skalaen har det slik at praktisk talt alle er der, så har telefonnettet enorm verdi. Så også med fora. Hjelper ikke at jeg synes det er dritkult å være her, om alle andre bruker tida si på FB.
 42. 2 liker
  Jeg er helt uenig når det gjelder denne tråden. Tråden kunne og burde vært avsluttet ettet det andre innlegget til Mina1. Les de første innleggene. Hun liker alle svarene, også de kritiske, er høflig og tar til seg både kritikk og råd. Hun har for lengst, og gang på gang innrømmet at hun har en tendens til å gnage på ting. Hva mer vil dere? Det er summen av alle andre brukere som bare ikke klarer å legge saken død. Hvert innlegg er ikke så ille, men summen blir veldig massiv når 10+ voksne på en gang skal oppdra en annen voksen. Innimellom er det også noen troll som bare vil terge. Jeg synes hun blir spilt dårlig, og dyttet utfor kanten i denne tråden. Jeg tror sleivsparkene er et resultat av det. @ColaZero og @Trine er ikke på noen måte drama queens. Ikke sånn som jeg oppfatter ordet.
 43. 2 liker
  Jeg synes det høres ut som at du har et dårlig selvbilde når det kommer til din kommunikasjon med andre og jeg tror det er ubegrunnet. Jeg synes det ser ut til at du har empati og omsorg for andre i massevis. Det kan jeg si siden du stiller spørsmål med om du gjør det rette, være redd for å ikke hjelpe, gjøre det verre for vedkommende osv. Jeg tror du f.eks. er redd for å gjøre det verre for noen nettopp fordi du har empati. Ifølge mine definisjoner er det å vise omsorg litt det samme som å ha empati - i hvert fall i eksemplene du nevner. Det understrekes også at dette særlig kommer frem når det gjelder personer du har en relasjon til. Jeg tror det koker ned til spørsmålet "er jeg god nok som jeg er?" Mitt svar der er ja og jeg håper du kan komme til det samme om du stiller deg det samme spørsmålet. Kanskje du skal lage deg et ark hvor du skriver "situasjon" i en kolonne, "tanker" i en annen kolonne og "følelser" i en tredje. Du kan med fordel også ha en fjerde med "empati/omsorg" hvor du kan skrive ned dette, men det kan kanskje overlappe "tanker". Vær helt ærlig med deg selv. Når du er ferdig, kan du se: Hva tenkte og følte jeg i de ulike situasjonene? Er det mange situasjoner du har negative tanker og følelser om en persjon du har relasjon til? Jeg skal være forsiktig med å komme med noe svar, men slik du fremstår, tror jeg du vil ha positive tanker og følelser om de fleste.
 44. 2 liker
  Til orientering: Mina har latt være å komme med kommentarer på denne tråen i dag. Gratulerer Mina. Anonymkode: 42c6e...752
 45. 2 liker
  Den utgiften tror jeg du kan spare deg. Det høres ut som en TV-serie som har gått litt for mange sesonger. Som andre har rådet deg til: Skaff deg en advokat.
 46. 2 liker
  Hei! Jeg missforsto deg her ja! Leser at du har gått på ny smell etter "nesten-fiksing". Viktig poeng. Pass på at du blir hel-restaurert som du sier før du går i ilden igjen. Ikke sikkert du skal det uansett. Men nå har du jo sagt opp jobben og ryddet i privatlivet så den nye hverdagen etter friskmelding er vel ikke den samme. Absolutt enig at angst som regel er et symptom. Man må behandle grunnlidelsen.
 47. 2 liker
  Hvordan synes dere det fungerer ? Svar: Forløpig dårlig. På lenger sikt. Hvem vet ? Forhåpentligvis bedre. Er merkelapper en bra måte og få folk til å lytte ? Svar: Det er et ord som forklarer en del og ja det kan funke. Laban nevner at man kan si det også om egne døtre. Jeg har erfart at døtre kan si det om sin egen mor også Da kan det være lurt å gå litt inn i seg selv Er det så viktig å vinne denne diskusjonen ? Svar : Det handler da ikke om å vinne en diskusjon.
 48. 2 liker
  Takk for at dere tok dere tid til å svare Føflekken var visst alt annet enn stygg sa dermatologen så feil kan man altså, YES Takk Gud! Nå er den på vei til biopsi på Ullevaal uansett for sikkerhets skyld. Jeg svever
 49. 2 liker
  Du er med andre ord ikke ute etter tilbakemeldinger eller råd, du søker kun støtte. Lykke til.
 50. 2 liker
  Høres ut som mange flotte opplevelser der -- selvopplevd? Jeg er egentlig ganske bereist, det er litt derfor jeg har kommet til at vi faktisk har veldig mye flott rett utenfor stuedøra som jeg ennå ikke har opplevd. Som et lite apropos kan jeg fortelle om den aller sterkeste opplevelsen jeg tror jeg har hatt hva gjelder det du kan få utenfor familie og det nære. En desember for en del år siden drev jeg sjarkfiske på helgelandskysten, og lå fortøyd for natten mellom de ytterste holmene før storhavet åpner seg foran deg, rundt fire mil fra fastlandet. Midt på natten måtte jeg på do, og gikk ut på dekk. Der var det vindstille, stjerneklart og noen minusgrader i lufta. Ikke et lys eller andre tegn fra sivilisasjon. Ingen lyd bortsett fra mine egne skritt mot metalldekket under meg. Jeg løfter blikket mot den nakne horisonten i vest og ser tusen stjerner blinke mot meg. Og over meg danser de største og sterkeste bølger av nordlys jeg noen gang har bevitnet. I mørket og stillheten som lukket seg rundt meg, ble jeg stående å stirre opp med store øyne, uten å ense at jeg befant meg ute i desembernatten kun ikledd boksershorts. Det var helt magisk å stå der som om jeg var alene i verden, og iaktta miraklet som utspilte seg på himmelen. Vet ikke hvor lenge jeg sto slik, før jeg fullførte mitt ærend og gikk inn i kabinen hvor min makker intetanende lå og sov sin dypeste søvn, men jeg husker det som et øyeblikk som varte en evighet. Det kosmiske fargespillet i opplevelsen av total ensomhet har brent seg fast i meg som et av mine aller sterkeste minner. Og ja -- jeg vekte kompanjongen min så han fikk dele opplevelsen med meg etterpå :-)

Artikler fra forsiden

×