Gå til innhold
 • Kunngjøringer

  • HanneMari Egmont

   Svarene du får her er ikke kvalitetssikret   10. des. 2017

   Det er ingen annen ekspert enn vår gynekolog som svarer på forumet. Dermed får du ellers ikke kvalitetssikrede svar fra helsepersonell. Vi tillater heller ikke diskusjoner om konkret bruk av medikamentdosering. Ta kontakt med lege dersom du er bekymret for helsen din.

Vinnerliste

 1. AnonymBruker

  AnonymBruker

  Medlem


  • Liker

   64

  • Innholdsteller

   96 627


 2. laban

  laban

  Medlem


  • Liker

   19

  • Innholdsteller

   23 810


 3. Lillemus

  Lillemus

  Medlem


  • Liker

   16

  • Innholdsteller

   71 320


 4. emilie321

  emilie321

  Medlem


  • Liker

   13

  • Innholdsteller

   1 797Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 19. april 2018 i alle områder

 1. 4 liker
  Ikke bekymret for hendelsen i seg selv men jeg er bekymret over at du 4 år etter(!) faktisk er plaget av du gjorde det. Anonymkode: 10d72...bcc
 2. 4 liker
  Enig i at dette er et ømtåelig og følsomt tema. ISW forsøker slik jeg ser det å gi rasjonelle synspunkter og nyanseringer og blir dermed oppfattet som kald og kynisk. Jeg tenker det er viktig å bruke både hodet og hjertet når det gjelder selvmord og forebygging. Vi må erkjenne at det finnes grenser for hva hjelpeapparatet kan bidra med samtidig som man så absolutt skal gjøre det man kan for å hjelpe. Sånn sett har både rasjonelle og følelsesmessige synspunkt «rett». Vi kan aldri forhindre at enkelte tar livet sitt, og det vil alltid være tragisk når det skjer.
 3. 4 liker
  Akkurat dette temaet synes jeg du viser svært liten innsikt i forhold til. Å si at mange bruker suicidalitet som et middel til å oppnå "viljen sin", er etter min oppfatning ikke det som foregår, - selv om enkelte helsepersonell innimellom tenker det. Den enorme smerten og fortvilelsen som en del av de som hyler om hjelp bærer på, bør ikke snakkes om på måter som gir assosiasjoner til bortskjemte drittunger. Det er mennesker som ofte har fått dårlig kort utdelt fra starten av, som ikke har de erfaringene de trenger fra tidlig av, og som ikke mestrer å være til. Det kan ta tid å få mot til å leve, det kan ta tid å slutte å leve livet sitt som en stadig deltakelse i russisk rulett. Når du sier at man bør si "man har det jævlig pga av årsak X", så forutsetter det at man vet hva X er. En del av de menneskene du er kritisk til måten de bruker psykiatrien på, har ikke den oversikten og kontrollen i livet som gjør at man kan si hva X er. De de derimot av og til roper ut til verden i håp om at noen skal høre, er at de ikke orker å ha det som de har. Når det gjelder dette med "gode grunner til å være innlagt", så er det et ganske komplisert spørsmål. Hvorvidt innleggelse er hensiktsmessig, har jo ikke bare med pasienten å gjøre, men også med hvilket behandlingsopplegg som tilbys. Det må være match mellom behandlingstilbudet og pasientene, for at det skal være hensiktsmessig bruk av ressursene. Hvis du for eksempel ser på pasientgrunnlaget på Modum Bad, så er alle pasientene der i stand til å klare seg uten innleggelse der og da (det er jo et kriterium for innleggelse at de er i stand til å ta vare på seg selv og ikke selvskader osv.), men nettopp de tre måneder lange innleggelsene der har for mange mennesker betydd en stor endring i livskvaliteten i etterkant. Tilsvarende gjelder for en del dps-avdelinger, - de får til miljøterapi og kan gi et tilbud med mennesker med relasjonstraumer. Noe av det som sannsynligvis vil minske behovet for akutte innleggelser mest, er at pasientene har enkel tilgang til behandlingsapparatet og at de vet at de vil bli nøye lyttet til dersom de ytrer at de trenger mer hjelp enn de får. Det er ikke gitt at behandlingsapparatet har ressurser til å kunne gi dem det omfanget av hjelp de ønsker, men mange pasienter er i stand til å holde ut bedre mellom hver time, dersom de vet de kan henvende seg ved krise. En annen ordning som sannsynligvis oftere burde vært tilbudt, er regelmessige planlagte innleggelser i serie (for eksempel en uke hver åttende uke det kommende året), og hvor innleggelsene ikke er betinget av at pasienten skal være spesielt dårlig under innleggelsen, snarere tvert i mot. For en god del pasienter er det viktigste elementet i behandlingen: relasjoner. Mesteparten av behandlingen skal skje poliklinisk, men innimellom kan behandling i institusjon være hensiktsmessig og nødvendig. Anonymkode: 44811...e51
 4. 4 liker
  Jeg ELSKER solskinnsdager, spesielt om våren, sommeren og høsten. Jeg er en av dem som sitter på verandaen og gliser i sola!
 5. 4 liker
  Nå håper jeg du ikke du tar dette ille opp, jeg mener ikke noe vondt med det: Det virker som om du bruker masse tid og energi på å reflektere over deg selv, dine egne tanker, ditt eget selvbilde, ditt utseende og hvordan andre vurderer det, hva folk har sagt til deg i fortiden, hvilke følelser du hadde i alle mulige situasjoner, hva som skal skje i framtiden og så videre i det uendelige - blandet opp med "korrekte" klisjé-aktige utsagn om hvor viktig det er å trives som singel, akseptere seg selv, se framover og tenke positivt. Det må være veldig slitsomt og koste mye krefter å holde på sånn nesten konstant? Hvis jeg var deg, ville jeg forsøkt å fylle tiden med noe som gjorde meg for opptatt til å stresse med tanker om meg selv så ofte. Jeg vet ikke hva du vil oppnå med alle disse trådene - ja, det er normalt både å ha gjort dumme feil i livet og blitt dårlig behandlet. Minnene om disse tingene tror jeg dukker opp innimellom for alle, men med tiden - og med alt annet som hverdagen inneholder - blir det ikke noe mer enn en litt sår tanke som flyr forbi (nå snakker jeg ikke om overgrep og sånt, altså). Du er ikke helt fornøyd med verken økonomien eller jobben, det går det an å gjøre noe med nå som du ikke har barn som trenger deg på samme måte som før. Hva med å finne et kurs / nettstudium du kan drive med når du ikke er på jobb, slik at du får det litt mer travelt når du har fri? Det er mye å velge mellom, og du kan starte med noe relativt enkelt og kort, slik at du kommer inn i en rutine med å bruke fritiden til lesing og oppgaver. Jeg foreslår at du gjør det på nett siden du har uregelmessige jobbvakter på både dag- og kveldstid, selv om jeg tror du ville ha godt av å være mindre hjemme ved skjermene også.
 6. 3 liker
  Jeg har innført lørdagsgodt igjen og prøver så godt jeg kan å holde meg til det. Når noen byr meg kake, sjokolade o.l midt i uka, så sier jeg bare nei takk, det er ikke lørdag idag. Fortsetter de å insistere, skylder jeg på at jeg har diabetes og helst ikke skal ha slikt. Da gir de seg som regel, men det burde være unødvendig. Hva er det egentlig med noen som absolutt skal ha andre til å spise usunt titt og ofte? Særlig når de vet at jeg sliter med vekta. Nå har jeg heldigvis flere rundt meg som respekterer et nei enn folk som ikke gjør det. En annen ting er at hvis jeg skal kose meg med noe ekstra, så har jeg lyst til å kose meg med noe jeg virkelig har lyst på. Ikke bare spise for syns skyld. Mulig det er jeg som er rar.
 7. 3 liker
  Du kan helt fint ligge i øvre del av normalområde på blodprøver og til og med over normalområdet. Jeg tar 40 mcg hver dag i vintersesongen og 20 mcg resten av året. Mennesker som lever nær ekvator får typisk i seg 500 mcg om dagen bare gjennom sola, og er fortsatt i live. Men til det du spør om: Hvis dette er et kostnadsspørsmål, kjøp 80 mcg (også reseptfritt) og ta en hver fjerde dag for å spare mer penger. Halveringstiden er meget lang, så det gjør ingenting med dosering annenhver dag eller sjeldnere.
 8. 3 liker
  Det tror jeg også. Dessverre. Jeg blir positivt overrasket om det er noe mer.
 9. 3 liker
  Jeg har ingen gode råd, Påskelilje har allerede skrevet det jeg tenkte på. Jeg tenkte kanskje samboeren din burde være med til behandleren og få forklart hva som foregår. Håper virkelig du slipper et brudd oppi alt dette. Og det er dumt at når du sannsynligvis trenger mer støtte enn noen gang, ender det med mer bekymring.
 10. 3 liker
  Som jeg sa sist du skrev her, så har jeg også i vinter/vår tenkt på deg, og lurt på hvordan det går. Leit å høre din redsel for brudd med din kjære. Han vet om overgrepene vel? Han vet om at du har startet behandling? Kan du snakke med ham om at dette er en unntakstilstand, ved at du har startet behandling og anmeldt overgrepene, og nå skal begynne å snakke om overgrepene med behandler - og at dette blir et spesielt år? At han kan se på dette som en mellomstasjon for dere, der dere forhåpentligvis kommer styrket ut av det, når du får bearbeidet de vonde tingene? Kanskje han også kan være med til behandler, for å få hjelp til å forstå denne vanskelige situasjonen? Ønsker deg alt godt!
 11. 3 liker
  Han har mange kjælenavn, jeg bruker ikke Ruslebiffen da - bare en veldig sjelden gang for moro skyld.
 12. 2 liker
  Hvis hans økonomiske vansker handler om dårlig økonomistyring, så synes jeg ikke du skal la ham få leie hos dere. Jeg kunne ha ment at det ville vært en god løsning dersom det var sykdom eller samlivsbrudd som midlertidig hadde satt ham i en vanskelig situasjon. Jeg liker at familie hjelper hverandre, men ikke at noen forsøker å økonomisk utnytte en annen - slik det kan virke som din bror prøver på nå. Anonymkode: de86f...432
 13. 2 liker
  1. Når flere personer tillegger deg meninger du mener du ikke har, så bør du se på måten du uttrykker dine meninger. 2. Det er interessant å se hvordan du attribuerer det at du selv har fått hjelp til måten du oppfører deg på, mens du ser ut til å attribuere andres erfaringer med manglende hjelp til deres dårlige oppførsel. 3. Mange psykiske lidelser kommer blant annet til uttrykk i relasjonelle vansker. Relasjonelle vansker er imidlertid ikke å høre "uhøflig eller stygg mot behandler". Anonymkode: 44811...e51
 14. 2 liker
  Noe jeg synes er digg: Blande 200 g jordbær med 125 g cottage cheese og 30 g havregryn + en skvett melk. Eller samme blandingen bare med blåbær istedenfor jordbær. Godt, sunt og mettende. Nå er jeg veldig glad i bær da
 15. 2 liker
  Men du har selvfølgelig rett Kayia. Det har gjerne en sammenheng. Nå synes jeg jo både Elextra og påskelije er både sporty og normalvektige da. De andre vet jeg ikke . Men jeg får noen kommentarer av og til. Spesielt i lunsjpausen. F.eks : -Skal du spise ALT det der ? Eller på vaffel-fredagene : - Skal du ikke ha vaffel i dag heller ? - Du trenger da ikke å tenke på vekta du som er så slank. Hva svarer man da ? Jeg pleier bare å svare helt kort slik : - Jeg står over. Mange tror at slanke bare kan spise det de vil og skjønner ikke at det er viljestyrke som holder en slank. Selvfølgelig har jeg også lyst på den vaffelen. Jeg har bare veldig lite lyst til å måtte melde meg på Grethe Rode eller ta slankeoperasjon. Jeg tillater meg selv å gå opp litt hver vinter, men jeg tillater ikke meg selv og gå opp mer enn at jeg med letthet kan ta de av igjen fra nyttår og frem til våren. Jeg tror at hvis jobben blir for stor, synker motivasjonen deretter. Man blir bare frustrert og deppa.
 16. 2 liker
  Jeg observerer at tenåringsgutta her gjør dette ironisk på hverandres profilbilder. "Her var du sannelig litt av en kjekkas!" "Det vakre smilet ditt lyser opp dagen min!" "Wow, for en hot frisyre" Det er åpenbart en kommentar til jentenes overdrevent søte kommentarer til hverandre, og ganske fornøyelig å lese.
 17. 2 liker
  Du er normalvektig og siden du trener såpass mye så har du antagelig mye muskler. Muskler har høyere egenvekt enn fett og jeg tror ikke du er tykk, men muskuløs og flott. Du må i alle fall ikke finne på å spise enda mindre når du trener så mye!
 18. 2 liker
  74 mg er ikke en høy dose, men jeg synes du bør kommunisere til legen din at for å stå på medisinen over lang tid, må dosen kun være så høy at du får noe effekt, men ikke så høy at du blir avflatet. Dette er viktig når det gjelder deg. Ellers blir det bare å fortsette løpet med høy dose - null medisin - høy dose - null medisin i det evige.
 19. 2 liker
  Jeg ville kanskje følt litt av hvert, men jeg ville valgt å tenke at de påstandene var så åpenbart urimelige at alle som eventuelt fikk høre dem, ville forstå at det var bare oppspinn pga. såret stolthet. Og at det var fint at det ble slutt, siden han tydeligvis er en dust - og kanskje en liten skadefro tanke om at han tydeligvis hadde problemer med å komme over meg, siden han brukte så mye energi på det som alle ville forstå var bitter drittprat uten rot i virkeligheten.
 20. 2 liker
  Jepp folkens. Hvordan har denne uken vært når det gjelder trening? Tre treninger på meg. Jeg har løpt 7 km i motbakker. Har løpt 21.1 km på snittfart 11 km i timen til 14.6 km i timen og resultatet av det ble godt i underkant av 2 timers løping. Planen i dag var å løpe 16 km men sprakk etter 12.. ikke fordi jeg var trøtt men fordi jeg hadde så spreng i magen min (så jeg hadde vel en bra unnskyldning for å stoppe) at det var umulig å ikke stoppe.( Løp og gikk videre i 5 km. ). Okey fornøyd med treningen denne uken. Neste uke blir det løp. Derfor: jeg har trent hardt denne uken tross at jeg har hatt noen plager helsemessig underveis. Jepp jeg er litt sprø og bitt av treningsbasillen på grunnlag av et løp. Har utenom dette gått tre turer på 6 kilometer.
 21. 2 liker
  Som Gargamel begynte jeg også sykkelsesongen, men det ble med bare en dag til og fra jobb, mandag. Tirsdag tok jeg bussen til jobb og nesten halve veien hjem og gikk resten, det ble faktisk 6 km. Lørdag - 4,5-5 timer med jobbing i hagen, ryddet kvist, sagde opp noen nedfelte trær til lengder som passet i traktorskuffa og stablet så disse klare til kapping + 4 km sykkeltur til butikken Søndag - 2-3 timer med lemping av forskjellig i hagen, forbereder ny og skikkelig platting Så det har vært en del hverdagsaktivitet rett og slett selv om det ikke ble så mye trening.
 22. 2 liker
  Pussig da at mer enn 2/3 av aspies er uføre. Anonymkode: b5d52...bb0
 23. 2 liker
  Jeg kommer ikke til å kommentere denne tråden noe mer. Mange av dere synes det er greit med personangrep som jeg ikke synes hører hjemme i en diskusjon. Forstår at mange med EUPF kommenterer her, men det er lov å oppføre seg som folk likevel. Er ikke så lei meg for dette, men da velger jeg heller å gjøre noe mer konstruktivt enn å tilbakevise personangrep.
 24. 2 liker
  Slik jeg ser det, så fortjener også disse menneskene å få hjelp til å leve. Inntil de har funnet måter å klare det på, så synes jeg det er like viktig at helsevesenet bruker penger på dem som på andre livstruende lidelser. Selvfølgelig bør behandlingen være orientert mot å bidra til at mennesker både tar ansvar for seg selv og får muligheter til å jobbe, men dersom lidelsestrykket er så heftig at noen trenger ivaretakelse en periode, så synes jeg de skal oppleve at de kan bli ivaretatt på måter som er tilstrekkelig gode for dem. F.eks. mennesker som har opplevd relasjonstraumer i tidlig alder, vil gjennom god behandling kunne få en såpass god livskvalitet at de vil kunne kalle seg friske. Tilsvarende for mange med eupf. Selv om behandlingen kan bli langvarig og ressurskrevende, så ønsker jeg et samfunn som er villig til å gi behandling til mennesker som har kommet dårlig ut fra starten av. Av og til vil disse menneskene ikke orke å leve det neste døgnet, og hvis det nå er slik, så synes jeg det er viktigere å prøve å hjelpe dem enn å være opptatt av å oppdra dem. I tillegg mener jeg selvfølgelig at man skal være bevisst farene med langvarige og lite konstruktive innleggelser, men avvisning bør ikke være måten folk møtes på. Det er for øvrig ganske tankevekkende at du sammenligner din helseangst med situasjonen til mennesker med for eksempel eupf. Det var vel ingen særlig stor sannsynlighet for at du skulle dø i løpet av helgen pga helseangsten? Når det gjelder mennesker med bla eupf, så er det et ikke ubetydelig antall som dør av sin sykdom. Anonymkode: 44811...e51
 25. 2 liker
  Det kan vel ikke være så vanskelig å forstå at det er mer fredelig i naturen når det er færre mennesker ute.
 26. 2 liker
  Enig med emilie321, satser på at det ikke er noe etter døden. Høres veldig slitsomt ut å bare skulle fortsette i det uendelige.
 27. 2 liker
  Nå er jeg veldig fascinert av mekaniske klokker da, etter å ha jobbet hos en urmaker. Det er noe veldig fascinerende med tannhjul og slikt. Men smaken er som baken. En bestefarsklokke er litt finere i min bok, enn en plastklokke kjøpt på Ikea til 40 kroner.
 28. 2 liker
  Jeg drikker sjelden. Drikker litt hvis jeg er ute å reiser eller er på fest, men nå er det sjelden jeg reiser eller er på fest da. Nå går jeg på mye medisiner og da er det ikke særlig lurt å drikke ofte. Er veldig fornøyd hvis jeg får iskald Pepsi Max eller den nye sukkerfrie Villa (Villa Farris het den jo før)
 29. 2 liker
  Jeg er ikke på slanker’n, men spiser sunn mat som jeg tror slankere med fordel kan spise også. Jeg spiser mye laks, torsk og reker/krabbe til middags foreksempel, og lager enten grønnsakspurréer av blomkål eller brokkoli, søtpotet eller jordskokk, alt etter hva som passer til resten. De to første er mindre kaloririke en resten, og kjempegode som puré. Ellers damper jeg grønnsaker som brokkoli, paprika, sopp (som jeg steker), scarlottløk, sukkererter etc, som jeg spiser istedenfor potet (som jeg ikke er så glad i, annet enn til juleaftenribba eller mors kjøttkaker ). For tiden digger jeg ertesuppe som jeg lager av en pose frosne erter, et par sharlottløk, et fedd hvitløk, en dæsj sitron, kyllingkraft, salt og pepper, mmmmm Denne tar jeg med på jobb og varmer til lunsj også, med et knekkebrød til. Hjemmelagde supper er forresten digg, det spiser jeg en del. Til frokost går det mye i egg, enten stekt og i lompe eller kokt og på knekkebrød med et lag kaviar under. Ikke bacon og ikke smør (som jeg heller ikke er så glad i). Og så spiser jeg en yoghurt med ganola innimellom, men det er som regel når jeg har sovet for lenge og har det travelt... Jeg spiser små porsjoner men ofte, gjerne 5-6 ganger pr dag. Men små porsjoner, så små at en kompis rett som det er inviterer meg på «et par frø eller tre», som han syns er passende beskrivelse Ellers spiser jeg ofte pasta, men har alltid like mye «fyll» som pasta, med noen unntak. Jeg spiser som regel alltid fullkornpasta hjemme og til hverdags. Jeg spiser lite søtt, men gumler i meg minst en pose potetgull hver helg- minst. Men så er ikke jeg på slanker’n da, i såfall måtte jeg nok redusere mengden der
 30. 2 liker
  Behandler er heldigvis veldig opptatt av at jeg skal klare å «bevare» forholdet, så det er nok ikke noe problem, snarere et problem jeg skaper Får vel hoppe i det til uka med å grave i fortiden, og planlegge litt om han ønsker å bli med en gang
 31. 2 liker
  Ingen som har rapportert treningen for forrige uke? Nei, da får jeg gjøre det da, selv om vi er over halvveis inn i uke 16. Jeg jobbet ekstremt mye i forrige uke, og hadde ikke mye tid til trening. Burde hatt skritteller på meg, fordi jeg beveget meg mye og gikk mye, uten at det ble registrert på Endomondoen Onsdagen fikk jeg tid til en liten gåtur mellom to møter - gikk raskt 1,7 km. Ikke mye, men da hadde jeg jobbet fysisk tidligere på dagen, før de to møtene. Torsdag: Gikk raskt til og fra korøvelsen. 5,6 km. Lørdag: Skulle ri igjen. Dumme hesten var urolig og kastet meg av, og jeg slo halebeinet og hodet hardt :-( Begynner jo å lure på om det er noen god idé, dette med ridning for meg.... Søndag: Søndagstur med mannen i skogen og ut mot sjøen. 8,4 km. Vondt i halebeinet, men bedre å gå enn å sitte eller ligge.... Jaja..
 32. 2 liker
  Den harde nedbyggingen av psykiatrien gjør at selvmordstallene øker, og dette skjønner ikke politikerne?. Ett par tips til bedring: 1. Økt budsjettene til psykiatrien kraftig. 2. Ikke "pakke" behandle pasientene, alle er forskjellige og ikke alle kan følge 1 time i uken oppsettet for å bli friske. 3. Øk antall døgnplasser og bygg nye psykiatriske institusjoner som er mennesker verdige. 4. Gjør det mere attraktivt å jobbe i psykiatrien, idag er psykiatrien lav status sammen med fibromyalgi etc. Dette må endres. Merker selv hvor håpløst det er pr. idag. Er heldigvis ikke suicidal pr. idag, men etter mange år med nesten total isolasjon grunnet angst og ingen form for hjelp er jeg redd for hvor lenge jeg holder ut :(. Anonymkode: 801ce...947
 33. 2 liker
  Å prate med folk er ikke nødvendigvis sjekking, men det kan jo kanskje føre til det. Når jeg f.eks. er på skitur alene prater jeg gjerne med andre som går alene, både kvinner eller menn. Slik er det antakelig også på andre arenaer. Hadde jeg vært singel hadde jeg nok sett to gange på menn som henvendte seg, uten at jeg nødvendigvis mistenker dem for "sjekking" i utgangspunktet. Uante muligheter Med andre ord - jeg tror du må fri deg fra tankene om at du skal sjekke opp noen eller bli sjekket opp - vær heller mer åpen for å snakke med folk. Det har du utbytte av uansett, og hvem vet hva det kanskje kan føre til ;).
 34. 2 liker
  Ruslebiffen????? Hva er det for et kallenavn???
 35. 2 liker
  Hva mener du med det? Tro på framtiden? Jeg tror uansett at du kunne hatt glede av å finne noe annet å fylle tiden med. Noe konkret som ikke er vendt innover eller bakover - og mer "egenstyrt" og kontrollerbart enn sjekking.
 36. 2 liker
  Problemet mitt var at legen mente jeg var en enkel pasient for DPSen og sendte meg dit. Men jeg var nok psykere enn forventet og trengte virkelig hjelp. Så jeg var nok av disse midt i mellom som du beskriver. Men DPSen var mest opptatt av diagnostisering og få meg ut igjen. Lite dype samtaler og plan i terapien. De var mer opptatt av å fortelle meg at min diagnose ikke var så alvorlig i forhold til de dårligste på DPSen. Jeg følte meg jo psyk og ville jo bare ha hjelp. Ikke forstå et komplisert system om prioriteringer og sammenligning. Jeg hadde dårlig kjemi med terapauten på DPSen. Etter lang tid uten bedring ble jeg rådet til å bytte behandler og spurte om det var mulig. I stedet ble jeg « kastet ut» på dagen. Det var tydeligvis svært upopulært å spørre om noe slikt. Heldigvis la NAV press på fastlegen og fastlegen fikk ordnet med en avtalespesiellist. Det er for meg en mye bedre løsning. Det er nedverdigende og svært uheldig at man har et system der man blir sammenlignet med andre og vurdert i hvilken grad man trenger hjelp eller ikke. For hvert menneske er plagene man opplever vanskelig nok og alle trenger da å bli møtt med respekt og forståelse enten det er lettere, moderate eller alvorlige problemer. Dessuten er det vanskelig på et legekontor å egentlig vite hvor alvorlig dine psykiske plager er. Det var mye jeg ikke klarte å si til legen min. Anonymkode: cf8d9...418
 37. 1 liker
  Det er nødvendig for å sette lys på en uheldig kultur. Jeg synes det er fint at slikt endelig kommer frem i lyset og blir håndtert skikkelig.
 38. 1 liker
  Selvfølgelig dør du ikke av det. Og har du ikke spurt om dette mange ganger i det siste? Anonymkode: e8295...649
 39. 1 liker
  Jeg trodde også at hvis en huket av "Kun meg", så kunne ingen andre enn meg se dem. Jeg har gjort det noen få ganger, når det har vært noe som ikke var aktuelt lenger, som jeg ikke syntes var nødvendig å ha fremme, men som jeg ville beholde historikken på.
 40. 1 liker
  Sitter her med mange tanker etter å ha lest tråden. Har selv opplevd å ha blitt godt ivaretatt når jeg har vært syk og fått mye hjelp. Har også mange alvorlige selvmordsforsøk bak meg. Nå pleide ikke jeg å si ifra før jeg gjorde det, men de gangene jeg sa ifra så ble jeg godt ivartatt. Samtidig så har jeg opplevd på nært at en ba om hjelp uten å få annet enn en kald skulder. Vedkommende lever dessverre ikke lenger. @issomethingwrong, jeg ser hva du sier og skjønner veldig godt hva du mener. Opplever heller ikke at du er kald og kynisk. Er mye enig, men samtidig så har de anonyme rett i mye også. Tror nok det bla kan være avgjørende hvem du møter på veien til å få hjelp. Sånn bør det ikke være. Angående fastleger så er de så forskjellige i hvordan de praktiserer at det kan være som å spille bingo. Noen kan og skjønner seg på psykiatri, mens andre rett og slett ikke skjønner seg på det. Uansett så er det trist når noen opplever at de ikke får hjelp.
 41. 1 liker
 42. 1 liker
  Ømme tær og EUPF, du. Fordi det er noe galt og sykt ved folk som ikke deler ditt syn. Det er en ganske drøy retorikk og hersketeknikk i kommunikasjon med andre. Anonymkode: a1dd9...cde
 43. 1 liker
  Jeg tolker deg helt rett når du mener at vi må regne med at noen dør i selvmord på samme måte som folk dør av hjerteinfarkt. Og nei jeg har ingen urealistisk tanke om at alle kan reddes, nå er det du som tolker. Og nei alle kan ikke ha sin egen egen lege ved sin side hele tiden ,hva er det for en sprø tanke?. Og ja når du mener at selvmord er en akkurat like legitimdødsårsak som kreft så er det noe galt med tankegangen din. Ved kreft gjør helsevesenet alt de kan for å hjelpe deg ,ventetiden er minst mulig og behandlingen er FORSKNINGSBASERT. Derfor så lenge psykiatrien ikke har den samme kvaliteten som i somatikken så får vi disse høye selvmords tallene. Rettferdig? Du må huske ordtaket " man skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer en selv" Anonymkode: 6ef83...cb9
 44. 1 liker
  Prøv andre banker. Noen banker er kjipere en andre. Selv fikk jeg ikke lån i DNB, men Skandiabanken fikk jeg i. Så da byttet jeg bank. Jeg kan ikke garantere deg noe som helst, bare en ide om att det varierer fra bank til bank mer en man skulle tro. Anonymkode: 0cd8a...1bd
 45. 1 liker
  Folk har aldri hatt bedre kjøpekraft tror jeg. Vil du ikke ha reklame i postkassa klistrer du opp en Nei til reklame -lapp. Anonymkode: 97350...1ff
 46. 1 liker
  Er du nøye med å strekke godt ut etter treningen? Det er viktig for å unngå skader/plager, særlig når en ikke er helt ung lenger (kremt, jeg mener; du er ikke tenåring). Jeg tipper du har fått en låsning som lett kan korrigeres av kiropraktor/naprapat, og som må følges opp med daglige tøyinger/øvelser.
 47. 1 liker
  Prøv å vatre det opp først.
 48. 1 liker
  Det kunne aldri falle meg inn å kalle kjæresten min for ruslebiffen Du fremstiller han på en lite flatterende måte .
 49. 1 liker
  Det tenker jeg også. Du kan få nye venner, eller nye bekjente, du kan lære mer om noe som interesserer deg, og du kan kanskje bli forelsket - etter hvert. Jeg prater med mange menn i løpet av en uke - på jobb, gjennom fritidsinteresser, på butikken og av og til på tur i skogen - men jeg ser jo ikke på det som sjekking i det hele tatt. Men nå har jo ikke jeg sjekkebrillene på da
 50. 1 liker
  http://www.slagrammede.org/fakta-om-hjerneslag/

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her