Leaderboard

 1. AnonymBruker

  AnonymBruker

  Medlem


  • Liker

   38

  • Innholdsteller

   82 192


 2. laban

  laban

  Medlem


  • Liker

   35

  • Innholdsteller

   22 943


 3. emilie321

  emilie321

  Medlem


  • Liker

   25

  • Innholdsteller

   822


 4. Gargamel

  Gargamel

  Medlem


  • Liker

   19

  • Innholdsteller

   4 566Popular Content

Showing most liked content since 15. aug. 2017 in all areas

 1. 11 likes
  En stor takk til alle dere som støttet meg. Har nå vært hos fastlegen, fortalte om hendelsene på apoteket. Opplevde at fastlegen ble litt irritert/sint og han var veldig bestemt i stemmen da han sa at dette kan vi ikke ha noe av. De har ikke noe med å si noe om hva jeg lider av, det være seg om det feks er psykisk, hjertesykdom eller kjønnssykdom. De skal heller ikke blande seg i hvilke medisiner jeg får og hvorfor jeg tar dem. Det eneste er hvis fastlegen har skrevet ut en medisin som krasjer med noen andre, men da skal de ta det med legen. Resultatet ble at han sa at han selv skulle ringe apoteket å snakke med dem. Jeg skulle slippe å oppleve dette en gang til. Jeg sa til han at jeg hadde tenkt å dra ditt idag å snakke med dem, men han ville snakke med dem selv. Er glad jeg tok dette opp med fastlegen og at jeg slipper den samtalen selv, er nok litt redd for konflikter.
 2. 9 likes
  Så du synes "feil" frisyre overstyrer anbefalingene fra venner og sannsynliggjør at hun er utilregnelig? Hva er en hvitvinslege? Jeg kunne kanskje tenkt meg en sånn. Evt. en rødvinslege. Rødvin på resept, det hadde vært noe! Jeg synes nok man trenger litt bedre bevis enn rare krøller for å anta at en lege er medikamentmisbruker. Kanskje hun ikke er så "kyndig utseendefokusert"? Jeg tror ikke leger trenger å være det. Kanskje hun ble lege på grunn av det hun har inni hodet, ikke oppå? Jeg ville likt at en lege ikke dømte meg ut fra håret eller utseendet forøvrig, jeg er ikke velsignet med vakkert hår eller annet attraktivt ytre. Du får høre med vennene som anbefalte henne, kanskje hun har noen egenskaper som kan ta brodden av dette forferdelige håret som hun er vill nok til å vise fram på Facebook, nettsamfunnet der bare de unge, vakre og slanke med naturlige krøller kan stå fram uretusjert.
 3. 8 likes
  Kjære Stjernestøv, Jeg har et ønske som jeg er usikker om jeg skal fremme eller ei. Jeg vet ikke om jeg klarer å nå frem med det, jeg er usikker på om jeg kan klare å få frem hvorfor jeg har dette ønske. Saken er den at linker og henvisninger til en del av de tingene du har publisert i det siste er med på å spre informasjon som er uheldig for mange som ikke har et filter eller kritisk evne til å vurdere materialet. Jeg er svært bekymret for all denne form for informasjon som er linket til konspirasjon og absurditeter i forhold til samfunnsorden, medisin og media. Jeg har en i nær familie som har forandret seg fullstendig på bakgrunn av denne form for "sannheter" som er lagt ut på nettet. Vrangforestillingene sprer seg som ild i tørt gress. Nå er vedkommende kommet i en kinkig livsituasjon høyst sannsynlig fordi vedkommende er blitt fullstendig overbevist om sannhetsgehalten i dette og har viderepostet "sannheter" i øst og vest på nettet. Dette har fått noen alvorlige følger. Jeg er svært bekymret. Jeg ønsker ikke å skrive inn navn på de nettstedene som du tidvis har nevnt fordi jeg ikke ønsker å lede lesere i retning av denne form for subkultur som ødelegger folk både innad i familier og skader deres forhold til arbeidslivet. Det å flagge alle disse politiske, religiøse og historiske vrangforestillingene kan føre til at godtroende disipler som kjøper disse "sannhetene" mister troverdighet i arbeidslivet og blir oppsagt, i tillegg så vil nær familie bli bekymret for omsorgsevne og generelt gangsyn. Dette kan skape mange konflikter og uro i familier når et familiemedlem har gitt seg hen til denne form for absurde "sannheter". Min bønn til deg og andre som er opptatt av alle disse idéene er derfor å holde det innenfor submiljøene og ikke ta det ut der nye "disipler" kan rekrutteres. Dol er et slikt sted. Det er ille nok at så mange går rett i klisteret og tror på all denne udokumenterte "kunnskapen". Jeg er fullt klar over at ytringsfriheten gjelder her som alle andre steder, så det er bare en bønn til deg fra en som etterhvert er blitt svært bekymret for hvilke alvorlige følger det får å poste slike "sannheter". Jeg ønsker deg forøvrig alt godt og vil understreke at dette ikke er ment som en oppfordring til ikke å skrive på Dol. Jeg synes det er svært hyggelig at du er her og leser gjerne mye av det du skriver...men har altså et ønske nettopp i forhold til nevnte tematikk. Anonymkode: 8a3d6...0e7
 4. 6 likes
  Leste du siste avsnittet til trådstarter? Det er ingen grunn til å ta dette så personlig, det handler om at folk blir slitne av "hakk i plata"- innlegg. Når ønsket om å opplyse / informere blir til misjonering, er det greit å si fra. Trådstarter gjør det på en pen og rolig måte. Dessuten er det et tilleggspoeng at når man henvender seg til (p)syke, er det grunn til å trå ekstra varsomt.
 5. 5 likes
  Jeg er ambivalent til det. På en side mener jeg at DOL skal være et trygt og godt sted også for alvorlig psykisk syke. Det er de som trenger aller mest hjelp, støtte og forståelse. På en annen side opplever jeg misjonering for ting som kan skade andre mennesker å være rimelig alvorlig. At syke mennesker slutter å gå i behandling eller slutter å ta medisinene sine, kan i verste fall være fatalt. Hvis jeg skal veie disse opp mot hverandre? Ikke lett, men jeg tenker kanskje at det beste hadde vært å ta en pause fram til vrangforestillingene blir noe bedret?
 6. 5 likes
  Det er blitt noen turer denne uken også. Det har blitt rundt tre turer i gjennomsnitt de siste ukene og jeg skal si meg fornøyd med det. Jeg har nå gått ned rundt 15 kilo, og det er slik jeg ser det den økte aktiviteten sin fortjeneste Aktiviteten har gjort det lettere å holde seg borte fra store overspisingsperioder. Det er jeg ganske fornøyd med. Så takk for hjelp til motivasjon alle sammen Tirsdag: 10,59 km på 2 timer og 17 minutter Onsdag: 9,76 km på 2 timer og 7 minutter Lørdag: 10,70 km på 2 timer og 24 minutter
 7. 4 likes
  Jeg er fornøyd med uka, spesielt med helga Onsdag: syklet frem og tilbake til jobb, men kortere enn vanlig fordi jeg skulle bli plukket opp ved E18 - 7,6 km tilsammen + flere små gåturer på tilsammen ca 4 km. Torsdag: syklet frem og tilbake på jobb - tilsammen 14,4 km Fredag: var på fest med jobben. Labbet 2 km fra festen til en bar... Lørdag: lang tur i skogen med mannen - 11,4 km Søndag: sykkeltur med mannen, 24 km. Og så nå i kveld løp jeg 10 km i skogen med ny rekord !!!
 8. 4 likes
  Det var en av grunnene til at jeg greide å trene idag, at jeg skulle ha litt mer å melde Må si at jeg føler meg mye bedre etter treningen idag, det gir meg både mestringsfølelse og en god følelse i kroppen
 9. 4 likes
  Kan umulig være seriøst. Og hvis seriøst: bør absolutt søke lege! Krøller eller ei.
 10. 4 likes
  Der jeg tror at man egentlig må være psykotisk for å tro på slikt (friske mennesker har som regel en viss kildekritikk) så er jeg helt enig. Jeg bet meg særlig godt merke i uttalelsen "det er ikke noe vits i å stemme ved valget, det er Illuminati som bestemmer uansett" - dette er egnet til å så tvil rundt landets demokrati og viktigheten av å stemme. Vel å merke for syke mennesker, men likevel. Man er sin egen redaktør på et forum, og med det følger et ansvar. Sprer man usannheter bør dette fjernes. Fraråder man syke mennesker å ta medisin, kan det få fatale konsekvenser.
 11. 3 likes
  Jeg har løpt en løpetur på 20 km i dag. Og hadde en lang tur på fredag også. Så 2 økter denne uken. . Spent på oppdatering fra dere andre også.
 12. 3 likes
  Ja, det er å komme seg til bassenget som er det verste. Jeg er ikke god til å svømme, men synes det er herlig de gangene jeg gjør det. Får prøve å gjennomføre når forkjølelsen gir seg
 13. 3 likes
  Sånn. Da ble det: * Styrketrening mandag * Løp 10km på tirsdag. Tok overraskende ny pers (rekorder fra 80-tallet er strøket, som kjent) * Styrketrening onsdag. Helt sykt støl etter mandagen. * Joggetur på 10 km i dag.
 14. 3 likes
  Får vel ha meg ut og jogge jeg også så det blir litt mer å melde. Det er bare det at det regner sånn. Jeg kan allerede melde at det ikke blir 20km i kveld.
 15. 3 likes
  20 km?! Det er jo dritlangt! Hvor lang tid brukte du? Denne uka bærer preg av oppstart på jobb etter ferien (da blir jeg alltid litt mer sliten enn vanlig) og vanvittig drittvær: Mandag - 4,3 km joggetur Tirsdag - 3,7 km gåtur til og fra butikken Torsdag - 6,2 km joggetur Kunne vært bedre, men det kunne vært verre og.
 16. 3 likes
  Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en liten "rekreasjonsferie" på psyk. Det gjorde meg godt.
 17. 3 likes
  Jeg tror folk hat vanskelig for å skifte mening, særlig midt i en diskusjon. Jeg velger å tro at folk tross alt kan skifte mening mellom diskusjoner. Det hender også at folk modererer seg litt når de får motbør.
 18. 3 likes
  Jeg tror (merk: tror!) de er forpliktet til å informere om at "medisinen skal tas morgen og kveld, helst sammen med mat" f.eks. Men de skal definitivt ikke begynne å blande seg inn i hvorfor legen har skrevet ut dette legemidlet og slike ting!
 19. 2 likes
 20. 2 likes
  Ja, det er det å sette seg selv først. Jeg har i alle år trodd at om jeg bare øver så får jeg til det samme som andre får til, etterhvert blir det sikkert en vane. Men nå har jeg forstått at det ikke er tilfelle. Så gjelder det bare å akseptere at det er helt greit. Det er slitsomt med folk som ikke godtar et nei. Jeg blir ganske lei meg når jeg endelig har tøffet meg opp til å si nei, så blir det ikke akseptert. Blir fort litt kaos når man har vært hos terapauten. Altfor mye tanker man ikke har fått sortert enda. Men skriv gjerne mer når hodet har fått tømt seg.
 21. 2 likes
  Hmm, da får jeg ligge i hardtrening for ansiktsuttrykk og tonefall er ikke en av mine sterkeste sider Jeg er visst litt nonoton og har lite mimikk sa nevropsykologen. Nå ser jeg for meg to hunder med spørrende blikk mens jeg står forran speilet og øver, "har det klikka for deg mutter'n?"
 22. 2 likes
  Ja. Sånne møter og sosiale greier er faktisk noe av det verste. Foreldremøter valgte jeg langt på vei å droppe de siste årene ungene mine gikk på ungdomsskolen. Jeg gikk dit i utgangspunktet for å få info om læreplanen, og så endte det ofte med meningsløse diskusjoner om bagateller, eller om ting som strengt tatt ikke hadde noe med skolen å gjøre. Det var faktisk mye bedre å få info skriftlig i etterkant fra læreren.
 23. 2 likes
  Håper dagen er litt bedre for deg i dag. Jeg synes som vanlig innleggene dine er gode, men ikke alltid like enkle å svare på :-) Jeg skjønner behovet/ønsket du har, og jeg tenker at jo mer du beveger deg ut i verden og kjenner på grensene dine- jo mer vil du også kjenne på hva som gjør deg til deg. Hva som gjør godt, hva du liker, hva du mistrives med, hva som gjør deg sint, kanskje til og med rasende og hva som får deg til å føle det stikk motsatte. Jeg tror at det er i møte med andre mennesker vi blir kjent med oss selv.
 24. 2 likes
  Ikke hvis det medførte at jeg måtte bo i en bil og / eller i en okkupert bolig. Jeg er altfor trygghetssøkende til det (og ja, det var jeg som 25-åring også). Primitivt hytteliv nær naturen er helt greit, men ikke på heltid. Særlig ikke om vinteren. Jeg er en grå A4-mus og trives med det. Jeg kjenner meg ikke igjen i at livet innebærer å kaste mest mulig.
 25. 2 likes
  Det er meg du svarer nå? Jeg spurte deg om det virkelig er mange som mener at det å være på "feil hylle" i yrkeslivet er en hovedårsak til psykiske lidelser. Det er noe annet enn hva mange mener om folks vilje til å ta det arbeidet som finnes. Men du mener kanskje at mange får en psykisk diagnose for å komme seg ut av arbeidslivet, mens de egentlig bare mistrives i jobben? Jeg tror ikke det er så lett. Jeg tror også det er forskjell på hva mange tror forekommer, og hva som skjer i virkeligheten. Jeg mener ikke å hakke på deg eller hindre deg i å "si noe", jeg forsøker bare å forstå hva du mener. Jeg synes det er litt stusselig med så mange innlegg om hvor forferdelig alt er blitt og hvor mye verre det kommer til å bli. Så da har jeg et ønske om i det minste å forstå noe av dem
 26. 2 likes
  Så enkelt er det ikke. Jeg kjente ei som ville bli snekker, men det ble ikke akseptert av foreldrene, så hun endte med å gå helse- og sosialfag. Det gikk noen år, så var hun voksen nok til å ikke la seg styre av foreldrene, da ble hun snekker. Det hadde jo vært mye bedre om hun bare hadde blitt snekker med engang. Det er mange tilfeller hvor barna blir overtalt av foreldre til hva de bør utdanne seg som. Og mange valg skjer nettopp fordi det er det som er normalen. Selv startet jeg på halse- og sosialfag fordi det var det jenter gjorde om de ikke valgte allmennfag eller formgivning. Men jeg endte opp med fagbrev som elektriker. På et eller annet vis blir man preget og man blir ekstremt lett preget i den alderen man er i når man skal finne ut hva man vil bli. Så samfunnet trenger at gutter oppfordres inn i jenteyrker og motsatt. Det må til for at mange av de som vil også skal tørre.
 27. 2 likes
  Takk I begynnelsen er det vanskelig å komme seg fra garderoben, ut i dusjen og så ut i bassenget. Når jeg kommer ut i vannet så er det glemt og jeg er i min lille boble. Det går lettere for hver gang da. Gevinsten for meg å greie dette er så stor, da svømming er den beste sporten jeg gjør. Hadde vært gøy hvis flere hadde svømt.
 28. 2 likes
  Går du på alle fire når du "labber"? Det blir vel fort sånn på jobbfest, men det blir to tunge kilometer.
 29. 2 likes
  Hvis jeg ikke skriver om meg selv og åndelige ting, ikke legger ut youtube videoer? Har forstått nå at det ikke nytter å misjonere her inne, gjør det heller på steder der folk tenker likt som meg. Vi kan jo være enige om å være uenige? Jeg skal ikke legge ut antipsykiatri heller!
 30. 2 likes
  Denne uka har gått over all forventning. Våknet mandag med at nå skulle jeg trene...men skal jo ta det litt forsiktig i begynnelsen så jeg ikke går på en smell igjen, så sto over treningen den dagen. Har fått til 3 gode økter denne uka og det er jeg strålende fornøyd med. Tirsdag : Svømt 2000 m (70 min) Fredag : Svømt 2100 m (70 min) Søndag : Spenst, Syklet 15 km (40 min) + Styrke (40 min) Var på fest igår, er derfor veldig fornøyd med at jeg greide å dra på treningssenteret idag Ser dessuten at formen stiger raskt, noe som er veldig motiverende
 31. 2 likes
  Identitet er for meg det jeg er og det jeg kan. utover det vet jeg ikke mer hva identitet er.
 32. 2 likes
  Det er bekymringsfullt, og jeg lurer på hva man kan gjøre for å bedre integreringen/hindre segregering. Tror det er viktig for å øke forståelsen, toleransen og hindre rasisme. Men som har vært sagt - hadde familien min flyttet til Islamabad eller annet sted med fremmed kultur er nok sjansen stor for at vi ville oppsøkt miljøer med andre europeere. Kanskje ikke helt sammenlignbart; det er ikke bestandig et reelt valg for innvandrere hvor de skal bo. Må innrømme at jeg selv hadde vært skeptisk til å la barna begynte på skole der et flertall snakket dårlig norsk. Andre- og tredegenerasjons innvandrere ville selvfølgelig være helt ok. Vi bor i et typisk "hvitt" nabolag, og de "helt norske" er absolutt i flertall. Skulle egentlig gjerne hatt flere fra andre kulturer der vi bor. Jeg synes det er utelukkende positivt at det også finnes folk fra andre land, kulturer og verdensdeler i barnas klasser, hvilket det altså gjør.
 33. 2 likes
  Hvem er det du mener har krav på hjelp? De som flytter inn eller ut eller de som blir boende? Å flytte til eller fra et sted er stort sett en frivillig sak her i landet?
 34. 2 likes
  Ja, det luktet ganske stramt. Mamma fikk det heller aldri i øynene, men jeg antar jeg spurte om denne bomullen og den var der så det ikke skulle renne ned i øynene, for det var farlig. Jeg er jo ikke akkurat kjent for å oppfatte ting korrekt, eller jeg tok vel ting veldig bokstavlig, så jeg trodde altså at man kunne bli blind av permanent. Men jeg gruet meg også til jeg ble 10 år for da kunne jeg ikke være ute og ake lenger, men oppføre meg som en voksen. Storesøsteren min var ekstremt veslevoksen Så foreldrene mine hadde vel sitt fulle hyre med å fortelle meg at jeg ikke måtte ta hverken permanent eller bli voksen i en alder av 10 år
 35. 2 likes
  Fin kommentar hvis noen kommer med ny frisyre
 36. 2 likes
  Må bare presisere at Admin også har et stort ansvar her, men de er heller meget fraværende og det tar gjerne lang tid før noe blir slettet osv. Det syns jeg er for dårlig og "skummelt" på et slik forum som nettopp DOL.
 37. 2 likes
  Diskusjonen handler vel mest om hvorvidt umoderne frisyre beviser at man er en dum / dårlig lege, ikke om dumme leger er et problem? Hva har det med saken å gjøre? Tror du legen vil behandle deg dårlig fordi du er finere på håret? Jeg synes det er ganske drøyt å bruke hårfarge og -frisyre på et bilde, som "bevis" på at noen misbruker piller eller alkohol.
 38. 2 likes
  Takk for forståelsen for at i min situasjon så var det jo normalt å få den følelsen jeg fikk. Jeg burde trukket meg ut. Han burde ha trukket seg ut tidlig med tanke på at han ikke klarte å verdsette meg slik jeg fortjente. Det pågikk så altfor lenge. Jeg tror enhver person ikke ville finne seg i å bli verdsatt så dårlig som jeg ble. Jeg fant meg i for mye. Men i andre situasjoner så føler jeg meg ikke lett sjalu. Dersom jeg får den trygghet, respekt og tiltro som jeg mener bør gis i en relasjon så har jeg ingen problemer med det. Men det som jeg gjør nå er å trekke meg bort der jeg ser at jeg ikke blir verdsatt slik jeg bør bli. Det er lærdommen. Jeg har alltid latt en partner få gjøre mye som han vil og. Kan ikke si at jeg er en med strenge grenser eller en som styrer han for mye. Jeg mener at man bør ha litt alenetid iblant og. Litt frihet har man godt og sunt av i et forhold. Er jo de som klenger seg altfor mye. Men det er jo de som blir sjalu uten noen skikkelige årsaker til det. Og da er det sykelig. Men stor sjalusi er aldri noe bra for noen. Litt sjalusi viser jo at man bryr seg. Men for mye da er noe galt.
 39. 2 likes
  Det er ingen tvil om at endel mennesker tror man kan gjøre hva faen man vil når man er ufør. Var en pedagog som sa til meg en gang (hun var heldigvis ikke på jobb da) "Men det er jo ikke alle som er hjemme og kan trene hund så mye de vil vet du". Eh...hadde jeg kunne trent hund så mye jeg ville så hadde jeg også kunne vært i jobb. Men samtidig så klarer jeg ikke la være å tenke at noen har forbausende mye de holder styr på av ulike dyr, hus, hage, mann, barn, bonusbarn o.s.v. og jeg stusser over hvor de får energien ifra og om ikke noe av energien kunne vært brukt til arbeid. Samtidig så vet jeg jo at selv små krav som stilles til meg fører til massivt stress og depresjon. Dette har jeg tidligere forsøkt å fortrenge, uten særlig hell. Nå vet jeg at det er endel av min diagnose. Det er en ting jeg egentlig ikke snakker om med andre enn folk med asperger eller som har barn med asperger, fordi jeg forstår hvor dumt det høres ut, alikevel er det sånn jeg er, og jeg opplever at de eneste som forstår det er de som selv lever med det. Man kan aldri vite hvordan en person opplever selv de enkleste ting. Man kan virke aldri så opplagt, mens inni er det kanskje bare kaos. Jeg vet (fordi de har sagt det selv) at det finnes snyltere. De ødelegger for alle andre. Men jeg velger å tro at de fleste er reelt uføre. Jeg opplever heller ikke i særlig stor grad at folk stiller spørsmål til min tilværelse, men det hender det kommer noen sleivspark og lite gjennomtenkte kommentarer fra folk rundt meg om andre uføre. Jeg virker jo også oppegående når jeg er sammen med andre, ingen som tenker over at det er noe galt med meg. Uansett, uføre er jo en gruppe mennesker akkurat som arbeidstakere er en gruppe mennesker. For ikke å snakke om hådtverkere. Vet ikke hvor mange ganger jeg har overrasket folk fordi jeg er presis, håndtverkere skal ikke komme presis, visst nok. Grupperinger vil det alltid være. Jeg er i gruppa som er på vei til å bli ufør, jeg er også i gruppa over hundeeiere (der skal jeg love deg det er mye hetsing, alle hunder er gale, ingen plukker opp dritten, alle hunder spiser sau o.s.v.). At man er i en gruppe betyr ikke at man er som alle andre i den gruppa, men det er fortsatt en gruppe man hører hjemme i. Og det er alltid sånn, i alle grupper, at noen ødelegger for resten.
 40. 2 likes
  Hei! Ja det er et poeng jeg ikke må glemme, midt i kampens hete. Takk for at du minnet meg!
 41. 2 likes
  For å være ærlig har jeg inntrykk av at den forrige typen din var ganske halvhjertet i forholdet. Han ville ikke en gang gå med på at dere var offisielt sammen. Du ville nok mye mer enn han. I et sånt forhold blir det en skjev maktfordeling hvor han kan tillate seg å gi mer og mer f... og du kanskje ble desperat etter å vinne ham helt over. Ikke helt sunt for selvfølelsen din. Så, ja, du hadde på en måte grunn til å være sjalu, men man kommer ingen vei med sjalusien. Den viktigste lærdommen tror jeg er å finne en som vil ha deg på ordentlig, og ikke bare tulle rundt.
 42. 2 likes
  Du har da litt humor også da stjernestøv. 😊. Veldig bra. Jeg har også ting jeg "brenner" for men har ikke mot til å snakke om det . Du tørr jammen å stikke hodet frem og si hva du mener. Det er jo kanskje det som er så herligt befriende med deg , at du er deg selv og takler egentlig bra å få litt motstand på ting. Jeg personlig er ikke helt enig i alt du skriver men føler ikke at jeg lar meg påvirke av det. Jeg har mange ganger blitt såret av folk innpå her men ikke av deg. Likevel kan det noen ganger være lurt å høre på konstruktiv kritikk. At faktisk noen blir uroet og påvirket negativt av noe av det du skriver. Anonymkode: cfd3b...3f8
 43. 2 likes
  Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt lei av disse innleggene. Lei fordi alt tas personlig og/eller i verste mening. At så mange, og særlig unge, blir uføre, er ikke de uføres skyld, men det er en betydelig utfordring for samfunnet. Og det er samfunnet som må finne løsninger slik at færre blir uføre og flere klarer å gjøre en jobb. Når stadig færre skal forsørge stadig flere, når en før eller siden et punkt hvor dette ikke går i hop. Velferden for alle vil da synke. Som sagt er dette ikke de uføres skyld. Det er politikerne som må finne løsninger som snur denne trenden. De fleste uføre har en restarbeidsevne som vi må få utnyttet. Det vil tjene de uføre, og det vil tjene samfunnet. Ansvaret for å få dette til å funke ligger selvsagt ikke på de uføre, men på politikerne. De uføre må tåle at denne utfordringen diskuteres på veien mot å finne løsninger uten å ta det som mobbing eller en personlig fornærmelse. Anonymkode: 05f73...106
 44. 2 likes
  Må bare si siden jeg ikke klarer å styre meg...
 45. 2 likes
  Jeg mener ikke å fornærme deg men lurer bare på om dette bare er tull? Om det er en slags aprilspøk eller noe fra din side? Anonymkode: 5adc7...7f9
 46. 2 likes
  Hvordan kan man spekulere i det? Ved å _planlegge_ å bli gravid med tvillinger?
 47. 1 like
  Hvem har lært deg at du ikke er verdt noe, deg selv eller andre? Hvem kan måle verdi? Klart du er verdifull, du er jo her på denne jorden og er unik. Og du er god nok akkurat som du er
 48. 1 like
  Bør leses. https://www.h-avis.no/debatt/meninger/leserinnlegg/ufor-en-pariakaste/o/5-62-461071 Vi er den gruppen mennesker som er en «belastning» for de ulike regjeringsalternativene, vi har tydeligvis «valgt» å la oss bli uføre, vi har hatt en «snill lege», eller vi har «sutret oss til en uføretrygd». Vi er «navere», vi ønsker bare å gå hjemme og slenge, uten å bidra til fellesskapet. Vi er helt «like» og «alle uføretrygdede er snyltere». Noen som kjenner igjen disse karakteristikkene av gruppen uføre? Disse utsagnene kan man finne igjen i utallige avisinnlegg når regnestykket på velferdsgodene i landet vårt skal diskuteres. Jeg føler meg rimelig provosert at det er godtatt å mobbe en gruppe mennesker, uten at noen tar til ordet for det motsatte. Jeg føler meg rimelig provosert av at man putter et utall av ulike skjebner i en samlesekk og antar at alle er like. Og jeg føler meg rimelig provosert av at det er legitimt å ha slike holdninger! Vi som er uføre er langt ifra en homogen gruppe, vi har noen unge uføre, som av ulike årsaker ikke har taklet det samfunnet vi lever i dag, der effektivisering, omstilling og selvrealisering er begreper som tar knekken på noen. Om du som leser dette med hånda på hjertet kan si, at du aldri har tenkt: «ja, se på naboen, uføre men jaggu klarer h*n å male huset, eller jobbe i hagen, eller å gå tur i fjellet», blir jeg glad, for det betyr at du har empati! Mange uføre isolerer seg nettopp pga. den belastningen det er å skulle rettferdiggjøre at de klarer noe, en dag – de dagene den uføre ikke klarer noe, ser du h*n ikke! Da er kroppen utslitt, men den fjellturen som h*n var på lever h*n på lenge. Mitt ønske for valgåret 2017 er at vi blir sett på som mennesker, ikke som en belastning. At vi får en hverdag som ikke tapper oss ytterligere for krefter, og at levevilkårene er slik at man har råd til å bo, råd til oppvarming og råd til å ha et varmt måltid om dagen, uten å måtte føle at vi «snylter» på samfunnet. Vi ønsker å bli respektert! Anonymkode: 497d5...0b9
 49. 1 like
 50. 1 like
  Jeg synes du skal søke dersom du har lyst på jobben. Dersom du får den, så ville jeg bedt om en samtale med vedkommende.

Artikler fra forsiden