Gå til innhold
 • Kunngjøringer

  • HanneMari Egmont

   Svarene du får her er ikke kvalitetssikret   10. des. 2017

   Det er ingen annen ekspert enn vår gynekolog som svarer på forumet. Dermed får du ellers ikke kvalitetssikrede svar fra helsepersonell. Vi tillater heller ikke diskusjoner om konkret bruk av medikamentdosering. Ta kontakt med lege dersom du er bekymret for helsen din.

Vinnerliste

 1. AnonymBruker

  AnonymBruker

  Medlem


  • Liker

   1 767

  • Innholdsteller

   90 067


 2. Gargamel

  Gargamel

  Medlem


  • Liker

   858

  • Innholdsteller

   5 198


 3. Lillemus

  Lillemus

  Medlem


  • Liker

   671

  • Innholdsteller

   70 991


 4. påskelilje

  påskelilje

  Medlem


  • Liker

   661

  • Innholdsteller

   4 527Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 20. jan. 2017 i alle områder

 1. 15 liker
  Jeg oppdaget dol i 1998, tror jeg. Det var ganske spennende å finne et nettforum hvor folk snakket om så mangt, inklusive psykiatri. Vi hadde også en chat den gangen, småprat, og mange interessante samtaler foregikk også der. I begynnelsen var det for øvrig litt forvirrende, særlig med disse bokstavkombinasjonene som ikke sa meg noe som helst, som for eksempel lol og *s*. Jeg synes et forum som dette har noen unike muligheter for gode samtaler mellom mennesker som ikke kjenner hverandre. Jeg tror mange har opplevd at det er mulig å være mer åpen og direkte her enn de har kunnet være i RL. I årene som har gått har jeg truffet veldig mange mennesker her inne, og mange vanskelige situasjoner, gode opplevelser, sterke følelser osv. har vært delt. Jeg synes jeg har blitt kjent med manges unike situasjon gjennom hva som har blitt skrevet. Jeg er litt fristet til å begynne å skrive om noen av de som har gjort størst inntrykk på meg, men av fare for å glemme noen som ikke bør glemmes, så lar jeg det være. Jeg har lært mye om helsenorge, noen forteller om svært gode erfaringer med behandling, mens andre bruker svært lang tid før de får fornuftig hjelp. Egentlig er jeg motstander av "avskjedsinnlegg" på dol. Dette er allikevel en variant av et avskjedsinnlegg, da jeg har bestemt meg for å ta en lang pause. Pausen har imidlertid ikke noe med dol å gjøre, men med at jeg har lyst til å bruke mer tid på andre ting og at jeg har vært såpass involvert i dette forumet i mange år, at det er enklere å holde seg helt borte enn å stikke innom av og til. Tror jeg da. Men det ender vel med meg som med flisa, plutselig er vi her igjen for å snakke om våre yndlingstemaer;-) (Nå som det snart er jul, så skal vel noen skrive om Flisas kolakker eller hva de nå heter, igjen). Men jeg har lyst til å ønske dere alle god jul - og mange fine skiturer i året som kommer:-) Ønsk dere felleski til jul, dersom dere ikke allerede har det! Også håper jeg at alle som trenger hjelp fra behandlingsapparatet vil få det i tiden som kommer. Det finnes mye bra hjelp der ute, så det gjelder å ikke gi opp, men gjøre nye forsøk dersom ting ikke fungerer. Og takk for mange fine samtaler i årene som har gått.
 2. 13 liker
  ...hadde jeg sommerjobb i en matbutikk, der mange av kundene var pensjonister. Mesteparten av tiden sto jeg i "kiosken", der alle kundene ble ekspedert over disk. Alle tobakksvarer måtte kjøpes der. Verden gikk langsommere i 1977, jeg tror det må ha vært morgenen etter, altså 15.7., at VG hadde "SILVIA FIKK EN DATTER!" i krigstyper over hele førstesiden (mulig det var 14.7. hvis hun er født veldig tidlig om morgenen?). Alle de eldre damene jeg hadde som nokså faste kunder (VG & 20 Prince Mild), kjøpte den utgaven, og absolutt alle kommenterte nyheten - "jaså, Silvia fikk en jente, da blir det vel dronning i Sverige". Mot slutten av dagen hadde jeg lyst til å brøle "ja, jeg VET det, jeg kan LESE!", men jeg jattet selvfølgelig hyggelig med Funfact: 20 røyk kostet 9,10 (jeg jobbet i en lavpriskjede, 9,30 var normalprisen) og rulletobakk 10,35 (veil. pris 10,50). Avisprisen har jeg faktisk glemt, men det var en "rund" pris, jeg husker folk forsynte seg fra stativet og la igjen myntene på disken hvis det var kø. Jeg gir blaffen i de kongelige, men gratulerer med dagen, Victoria!
 3. 12 liker
  Ønsker alle brukere av Dr. Online en fin og fredelig julefeiring :-) Om du skulle treffe noen som er uhøflige, som snakker for mye, som blander seg bort i dine ting, som er utrivelige eller rusa, som slenger med leppa eller bare kommer med tomt prat; Vær glad for at det ikke er du som er slik :-) Lytt mer enn du snakker. Ta ting i beste mening. Ta en tur ut hver dag. Hør på god musikk. Vær sammen med de som er bra for deg. Gode bøker bør leses. Det er ingen norm for julefeiring. Du har lov til å gjøre det på din måte så lenge det ikke støter andre. Vi har passert vintersolverv. Snart er det nyttår :-) Ha det fint :-) Anonymkode: 85de5...4ac
 4. 11 liker
  En stor takk til alle dere som støttet meg. Har nå vært hos fastlegen, fortalte om hendelsene på apoteket. Opplevde at fastlegen ble litt irritert/sint og han var veldig bestemt i stemmen da han sa at dette kan vi ikke ha noe av. De har ikke noe med å si noe om hva jeg lider av, det være seg om det feks er psykisk, hjertesykdom eller kjønnssykdom. De skal heller ikke blande seg i hvilke medisiner jeg får og hvorfor jeg tar dem. Det eneste er hvis fastlegen har skrevet ut en medisin som krasjer med noen andre, men da skal de ta det med legen. Resultatet ble at han sa at han selv skulle ringe apoteket å snakke med dem. Jeg skulle slippe å oppleve dette en gang til. Jeg sa til han at jeg hadde tenkt å dra ditt idag å snakke med dem, men han ville snakke med dem selv. Er glad jeg tok dette opp med fastlegen og at jeg slipper den samtalen selv, er nok litt redd for konflikter.
 5. 10 liker
  Jeg sliter for tida med sosialangst, og i går var det veldig ille. Fikk vel noe a la panikkangst i tilleg, tror jeg. Turde ikke å gå utenfor døra i går (heller ikke i forgårs eller dagen før der). Så i dag spurte ei venninne meg om jeg kunne kjøre henne til byen. Fikk jo litt panikk ved tanken, men sa ja. Så kjørte jeg henne da, og da vi var i byen spurte hun om vi skulle ta en kaffe på kafé. Trodde jeg skulle dø innvendig, men sa ja til det også. Og når jeg fikk sittet der en stund blant alle de andre kafêgjestene og la merke til at de ikke kikket noe spesielt på meg, begynte jeg å slappe mer av. Så det endte altså med noe positivt. Jeg har altså vært flink i dag. Applaus og heiarop mottaes med takk! (tulla)
 6. 9 liker
  Mina, det er så godt å se at de siste par-tre ukene har vært gode for deg! Det virker som om du har mer overskudd og ro. Hva med å ha som mål at i 2018 skal du finne ei venninne? Jeg tror det hadde vært godt for deg. Ei du kunne treffe av og til, kanskje trene med, og ei du kunne prate med om alt og ingenting. Ei som så at du er et godt menneske som kunne bety noe for henne 😊 - og ei som kan være der for deg. Jeg tror du trenger å bygge selvtillit, trygge økonomien din ved å få en annen jobb og få et mer sosialt liv. Da vil du bli tryggere på deg selv - og så når det er mer på plass, kan du ta opp jakten på en mann. Da tror jeg det ee større sjanse for å lykkes
 7. 9 liker
  Nei, folk som bor alene skal aldri kunne kose seg med vin en fredags- eller lørdagskveld, skal de vel? Mens de som er så heldige å ha noen å dele livet og helgen med, kan gjøre akkurat som de vil? Beklager at jeg angriper akkurat deg, men det irriterer meg at det er så mange som mener akkurat det. Et par kan sitte sammen bare de to og vinkartongen, så ofte de ønsker. Men er man alene og kjøper litt vin iblant, er det fare på ferde. Jeg levde etter den "regelen" selv i hele ti år. Rørte aldri en dråpe hjemme hos meg selv, hvis jeg ikke hadde gjester. Men i ettertid har jeg lurt på hvorfor det er så viktig å mistenkeliggjøre de som sitter alene kanskje minst 90% av alle fredager og lørdager - hvorfor er det så fordømt viktig å gi dem dårlig samvittighet hvis de koser seg litt iblant?
 8. 9 liker
  Dette må hver familie kunne klare å finne ut av selv. Det er helt frivillig å lage pakkekalendre, det finnes mange alternativer å få kjøpt i ulike prisklasser. I noen (ikke alle!) tilfeller burde nok mødrene tenkt seg litt bedre om før de startet en kalendertradisjon med det første barnet, som blir et dyrt slit når det har kommet flere barn i familien og de har blitt store nok til å være misfornøyde med innholdet i pakkene. Jeg har aldri orket tanken på 24 eller 48 ekstra småting i desember, så mine har fått andre kalendertyper. Jeg har aldri vært med i det "julemesterskapet" som enkelte mødre bedriver i adventstiden, så vi har ikke telt ned til julaften med så store bokstaver at kalendrene har vært noe kjempepoeng. Da ungene var små, fikk de bildekalenderen som hørte til årets adventskalenderserie på NRK og var fornøyde med det. Andre synes det er hyggelig med pakkekalendre, og jeg har selvfølgelig ingenting imot andres tradisjoner. Men det er jo greit at det ikke blir noen offentlig konkurranse, slik at ungene starter hver eneste dag i skole og barnehage med å skryte av hva de fikk. Det eneste jeg reagerer direkte negativt på (riktignok i stillhet), er når folk (som regel mødre) velger noe de egentlig ikke orker eller har råd til, sutrer høylydt over det og påstår at man "må" jo. Det er ikke omsorgssvikt å droppe pakkekalender - heller ikke noe drastisk tradisjonsbrudd av typen "kutte ut julegaver til egne barn". Ingen kan leve opp til maksimumsløsningen på alt. Barnas juleminner skapes hjemme hos dere, ikke på Facebook eller bloggsider eller i julekataloger.
 9. 9 liker
  Jeg hadde egentlig tenkt å trekke meg ut av denne diskusjonen, men nå har jeg sittet og lest og vil komme med noen tanker. Jeg synes det virker som om du dyrker det som har gjort at du har blitt psykotisk. Jeg tror at så lenge du leser om dette, vil du ikke bli frisk og vil trolig trenge antipsykotisk medisin for at det ikke skal ta totalt styring over livet ditt. Om du noen gang vil bli frisk, må du slutte å gi brensel til bålet. Til Mina som skriver: "Vet du hva @stjernestøv : i starten ble jeg påvirket litt av at de andre mente at du behøvde medisin fordi de mente du var bedre på den, men nå snur jeg om." Har du lest i trådene der Stjernestøv forsøker en medisin, mener selv den er uheldig, vil slutte, beynner på en ny vil slutte og begynner på en ny? Hun blir dårlig hver gang. Til Stjernestøv: Du burde kanskje skrive dagbok som du kan gå tilbake til og se utviklingen med medisin, reduksjon av medisin og uten medisin. Du klarer åpenbart ikke å se forskjellene selv.
 10. 9 liker
  Kjære Stjernestøv, Jeg har et ønske som jeg er usikker om jeg skal fremme eller ei. Jeg vet ikke om jeg klarer å nå frem med det, jeg er usikker på om jeg kan klare å få frem hvorfor jeg har dette ønske. Saken er den at linker og henvisninger til en del av de tingene du har publisert i det siste er med på å spre informasjon som er uheldig for mange som ikke har et filter eller kritisk evne til å vurdere materialet. Jeg er svært bekymret for all denne form for informasjon som er linket til konspirasjon og absurditeter i forhold til samfunnsorden, medisin og media. Jeg har en i nær familie som har forandret seg fullstendig på bakgrunn av denne form for "sannheter" som er lagt ut på nettet. Vrangforestillingene sprer seg som ild i tørt gress. Nå er vedkommende kommet i en kinkig livsituasjon høyst sannsynlig fordi vedkommende er blitt fullstendig overbevist om sannhetsgehalten i dette og har viderepostet "sannheter" i øst og vest på nettet. Dette har fått noen alvorlige følger. Jeg er svært bekymret. Jeg ønsker ikke å skrive inn navn på de nettstedene som du tidvis har nevnt fordi jeg ikke ønsker å lede lesere i retning av denne form for subkultur som ødelegger folk både innad i familier og skader deres forhold til arbeidslivet. Det å flagge alle disse politiske, religiøse og historiske vrangforestillingene kan føre til at godtroende disipler som kjøper disse "sannhetene" mister troverdighet i arbeidslivet og blir oppsagt, i tillegg så vil nær familie bli bekymret for omsorgsevne og generelt gangsyn. Dette kan skape mange konflikter og uro i familier når et familiemedlem har gitt seg hen til denne form for absurde "sannheter". Min bønn til deg og andre som er opptatt av alle disse idéene er derfor å holde det innenfor submiljøene og ikke ta det ut der nye "disipler" kan rekrutteres. Dol er et slikt sted. Det er ille nok at så mange går rett i klisteret og tror på all denne udokumenterte "kunnskapen". Jeg er fullt klar over at ytringsfriheten gjelder her som alle andre steder, så det er bare en bønn til deg fra en som etterhvert er blitt svært bekymret for hvilke alvorlige følger det får å poste slike "sannheter". Jeg ønsker deg forøvrig alt godt og vil understreke at dette ikke er ment som en oppfordring til ikke å skrive på Dol. Jeg synes det er svært hyggelig at du er her og leser gjerne mye av det du skriver...men har altså et ønske nettopp i forhold til nevnte tematikk. Anonymkode: 8a3d6...0e7
 11. 9 liker
  Du er helt rå på å finne på unnskyldninger. I disse trådene har du skrevet at du ikke kan forstå at noen kan syns at du er pen nok, så har du skrevet at du anser deg selv som pen. Så klager du på at de ikke tar umiddelbar kontakt etter en date, så klager du dersom de tar umiddelbar kontakt. Så blir du usikker fordi en vil ha deg med på en tredje date og du plutselig ikke vet om du er helt klar for noe mer, mens nå er det ikke lenger det om du er klar, men at du er usikker på om han er den rette. Det er motsigelser hele veien, i alle innleggene dine. Det du burde gjøre er å bestemme deg for hva du vil og holde deg til det. Sånn som du er nå så er du jo ikke noe bedre enn mannfolka du klager på. Og at du ikke vil spise i sentrum, jeg husker du har sagt hvorfor, men sånne ting må du bare legge fra deg. Du har ganske høye krav selv, virker det som. Jeg er ganske sikker på at du hadde gitt opp en som ikke ville date i sentrum i frykt for å møte på en viss person.
 12. 9 liker
  Så du synes "feil" frisyre overstyrer anbefalingene fra venner og sannsynliggjør at hun er utilregnelig? Hva er en hvitvinslege? Jeg kunne kanskje tenkt meg en sånn. Evt. en rødvinslege. Rødvin på resept, det hadde vært noe! Jeg synes nok man trenger litt bedre bevis enn rare krøller for å anta at en lege er medikamentmisbruker. Kanskje hun ikke er så "kyndig utseendefokusert"? Jeg tror ikke leger trenger å være det. Kanskje hun ble lege på grunn av det hun har inni hodet, ikke oppå? Jeg ville likt at en lege ikke dømte meg ut fra håret eller utseendet forøvrig, jeg er ikke velsignet med vakkert hår eller annet attraktivt ytre. Du får høre med vennene som anbefalte henne, kanskje hun har noen egenskaper som kan ta brodden av dette forferdelige håret som hun er vill nok til å vise fram på Facebook, nettsamfunnet der bare de unge, vakre og slanke med naturlige krøller kan stå fram uretusjert.
 13. 9 liker
  Dette er ikke et nettsted hvor man deler slike bilder. Da må du finne deg et bedre egnet forum. Jeg tror jeg snakker for de fleste av oss når jeg sier at vi ikke er det minste interessert i din kones bryster. Noen av mennene her inne ville sikkert vært det, men da får dere ta det på private meldinger i så fall.
 14. 9 liker
  Jeg tror (som et saklig innspill, ikke uhøflig ment) at god og ryddig informasjon fra dere kanskje hadde stoppet spekulasjoner og usikkerhet her på forumet. Et minimum av informasjon ville vært å svare på: 1. Kommer NHD tilbake? 2a. Hvis ja: Når forventes det å skje? 2b. Hvis nei, er planen at det skal komme en annen ekspert? Og eventuelt, hva har skjedd? Dere må huske på at NHD her på forumet har gitt mange som har det vanskelig en uvurderlig hjelp. Man kunne få støtte og forståelse av en kompetent person, gratis, som er mangelvare i vårt helsevesen. Mange er sterkt knyttet til NHD og uroer seg. For om han kommer tilbake, for om noe alvorlig har skjedd med han. Jeg mener at informasjonen som er gitt ikke er god nok. Jeg synes det er bedre å svare på det spørsmålet, enn å være kritisk til at det kommer spørsmål.
 15. 9 liker
  Kontakten fra dagsenteret var her i dag, likte henne bedre i dag. Vi snakket nå litt, og hun hjalp meg å bytte på sengene. Det er noe jeg har tenkt på i flere mnd, så godt det er gjort. Hun mente jeg burde ta imot en innleggelse, var jo ikke snakk om flere mnd. Og vi kunne ha en avtale en gang i uka å gå tur eller på cafe, og jeg kunne komme fast på senteret på tirsdager. Det er jo en plan? Hørtes dette bra ut? Er jo i gang med noe nå, og ser ut som jeg får mer hjelp fremover.
 16. 8 liker
  Du virker fortsatt veldig opphengt i dette temaet, så jeg tror du med fordel kan vente noen måneder før du overhodet vurderer å gjøre noe aktivt for å finne en ny partner.
 17. 8 liker
  Det jeg synes er litt underlig, er at du definerer det som kjærlighetssorg. Det begrepet forbinder jeg med noe som var bedre enn det du har beskrevet her. (Jeg har fått med meg at det var fint en stund, men sånn er det forhåpentligvis i de fleste forhold.) Et brudd med en fyr som avslører seg som uhøflig, ustabil og en rekke andre ting på u, synes jeg man skal definere som en felle man heldigvis slapp ut av før det var for sent. Det er sjelden selve bruddet er spesielt trivelig, selv når det ikke er slike avvikende personligheter inne i bildet. Så jeg tror du gjør det veldig vanskelig for deg selv ved å gnage på at en som viste seg å være så spesiell for å si det veldig pent, ikke var hensynsfull i den prosessen. Du var ikke sammen med en som ønsket å være hensynsfull eller bruke sunn fornuft. Vær glad du fant ut av det før dere var knyttet tettere sammen (med f.eks. felles bolig), da hadde du trolig hatt en haug praktiske problemer i tillegg. Har du noen kontrollfrik-gener? Det er mye man kan styre og kontrollere, men ikke følelser - og slett ikke andres følelser og ønsker. Det er helt nødvendig å akseptere det hvis man skal leve sammen med noen. Jeg tror du burde nekte deg selv å gruble over dette (heller ikke lese eller skrive om sånt på nettet) mer enn et helt bestemt tidsrom hver dag. Tenk på det (kvarteret eller halvtimen) som den ene røyken eller sjokoladen du "får lov til" å ta hver kveld eller formiddag eller whatever, og så slutter du helt fra f.eks. månedsskiftet. Slik det er nå, klarer du jo ikke engang svare i andres tråder uten å komme inn på historien (det er helt greit å henvise til egne erfaringer, men det får være grenser for hvor mye én enkelt erfaring skal dominere ens syn på verden). Gi deg en absolutt frist for å føle deg ordentlig ute av prosessen, f.eks. til årsskiftet. Er du ikke det innen fristen, må du finne noen å få hjelp av. Det er normalt å kjenne et "stikk" av en dårlig erfaring iblant, men ikke at den dominerer hele tilværelsen i så lang tid. Jeg tror ikke det å date andre, er noe godt sted å starte. Vær heller aktivt ute blant folk der du kan treffe normale personer - og da mener jeg ikke "uteliv", men alminnelige arenaer som foreninger, sammen med venner osv.
 18. 8 liker
  Jeg synes virkelig ikke du skal råde Stjernestøv til å slutte med medisiner. Det er langt utenfor det du og jeg har kompetanse til å rote med. Det kan ikke sammenlignes med angst og andre lettere lidelser. "Åndeligheten" som Stjernestøv er ute etter er det vi andre kaller hallusinasjoner og psykose. Skal man virkelig følge intuisjonen? Intuisjonen til en narkoman er å sette et skudd. Det gir kanskje virkelighetsflukt og "åndelighet" det også, men man får en person som ikke klarer å ta vare på seg selv.
 19. 8 liker
  Blir du mindre deprimert om alle svarene du allerede har lest blir slettet? Du får mye sympati og støtte her, men med en gang du får uventet motbør skjer det samme. Ingen her liker deg eller forstår deg og du ønsker at innlegget slettes. Jeg har skrevet til deg at jeg har vært borte fra forumet i flere år og ble svært trist da jeg logget på og så at ingenting var blitt bedre i ditt liv, ingen forandring. Vi skrev mye til hverandre. Jeg trodde vel jeg kunne gjøre en forskjell. Jeg ble sliten, selv om vi bare pratet sammen en dag eller to. Senere følger jeg med her og leser alt du skriver. Til tider føler jeg en kraftig irritasjon/håpløshet. Jeg kan bare logge av så er det fred, mannen din lever med dette 24/7. Jeg forstår han veldig godt.
 20. 8 liker
  Jeg har prøvd å jogge i et par minutter av gangen og kjenner at det ikke er realistisk at jeg skal kunne dra på joggetur uansett hvor kort den er. Men jeg har litt lyst til å prestere det på sikt. Jeg har aldri klart å holde ut å jogge over en viss tid. I tillegg er jeg stor, noe som innebærer at jeg ikke har turt å vise meg for andre når jeg har forsøkt meg på trening. Siden jeg har opplevd at treningstrådene våre har vært effektive som motivasjon velger jeg å komme med målsetningen min her. Jeg vil klare å gjennomføre en joggetur på litt over to kilometer (fast løype) innen utgangen av 2017. Jeg har en del jeg må overvinne for å klare å nå dette målet, men det er en drøm å kunne gjennomføre en joggetur. Noen andre som vil bli med på å sette et treningsmål og dele fremskritt for å nå dette? Vi kan jo eventuelt bruke denne tråden til å dele eventuell utvikling?
 21. 8 liker
  Jeg savner engangsnickene (og den gamle trådstrukturen).
 22. 8 liker
  Av og til er jeg glad for pressens mulighet til å få fokus på enkeltmenneskers situasjon. Jeg hadde ikke trodd at hjelpeapparatet kunne svikte i den grad det virker som er tilfellet i den saken som beskrives her: http://www.nettavisen.no/nyheter/jernstanga-i-ryggen-til-thor-egil-(21)-kommer-til-a-knekke-nar-det-skjer-sa-dr-han/3423316812.html Håper at det blir fulgt opp hvordan det var mulig at det ikke ble lagt til rette for videre oppfølgning etter barnevernstiden for en ung mann med så alvorlig sykdom.
 23. 7 liker
  Dette tar helt av. Jeg ser ikke helt det hensiktsmessige i å nærmest stenge hver andre tråd fordi vedkommende er i en "sår og vanskelig" situasjon og kan få skadelige råd. Det er informert innstendig om at det ikke er en fagperson tilstede og selv om det for mange er et stort savn så må det være mulig å la trådene gå som normalt. Det må være lov for trådstartere å si man ønsker å ta livet av seg uten å få tråden stengt.
 24. 7 liker
  Det morsomme var i gårsdagens tråd at han skrev "uten å dø". Enig i at tråder med konkrete selvmordsplaner (altså med tid, sted og metode) skal stenges, men dette her (samt stengingen av medisintråder) begynner å bli komisk og får meg til å mistenke at DOL leier inn hysteriske moderatorer fra Kvinneguiden. (det sistnevnte var for ordens skyld en spøk) Må også legge til at Notabenus herved har gjort livet til en bruker veldig vanskelig. Å stenge en tråd om helt uskyldige tvangstanker fordi man tror man er til skade for noen, er så klønete at det etter mitt syn bør diskvalifisere fra å få lov å moderere et psykiatriforum....
 25. 7 liker
  Jeg har lest disse trådene nå. Jeg skriver ganske tydelig at jeg ikke kan svare på om det er lurt med opphold eller ikke, men at man skal være obs på at dette KAN skje. Jeg mener jeg har fullt belegg for denne påstanden, da det er vitenskapelig godt dokumentert at antihistamineffekt kan avta etter noen dager ettersom kroppen kan tilvendes medisinen. Litt på samme måte som nesespray. Slik jeg oppfatter det er det angstproblematikk hos trådstarters samboer som er problemet, og ikke mine utsagn. Det blir det samme som å kjefte på NRK fordi de sender nyhetssaker om den anspente situasjonen i Nord-Korea, hvis dette skaper uro.
 26. 7 liker
  Jeg tror du vet svaret på dette spørsmålet selv, siden du i en annen tråd skriver: "Jeg har trøstedrukket pga at jeg har blitt forlatt , er singel , og har en del angst og litt tøffe livssituasjoner." Nå synes jeg uansett at en flaske vin er mye, i tillegg er det slik at kvinner generelt tåler alkohol dårligere enn menn. Men det vktigste poenget er at du bruker alkohol som trøst og angsfordriver, det er en farlig vei å begi seg inn på.
 27. 7 liker
  Et generelt råd når man setter i gang en spørreundersøkelse: Spør aldri om noe du ikke ønsker svaret på.
 28. 7 liker
  kjære Mina. Kanskje du kunne bruke dette som en unik mulighet til å bli kjent med deg selv og hvor skoen trykker. En mulighet til å lære ?. Ikke rømm fra situasjonen og tro at det blir bedre om du bare finnet et annet forum med greiere folk. Folk innpå her er egentlig greie folk. Jeg har selv tenkt å slutte noen ganger da jeg har følt meg såret men etter hvert sett at de som fornærmet meg en gang kom med de beste rådene neste gang. Og de jeg trodde ikke forstod hadde selv opplevd svært tøffe ting i livet. Man kan ikke forandre menneskene rundt seg men man kan jobbe med seg selv. Vi hadde jo en psykiater innpå psykiatriforumet. Han skrev til meg en gang jeg hadde holdt på i en trå i det uendelige å forsvare meg fordi jeg var såret. Vennlig og fordtelsesfull oppfordret han meg til rolig , med nye øyne å lese på nytt det jeg selv hadde skrevet og hva andre hadde svart. Se hva som egentlig stod der liksom. Jeg måtte jo da innrømme at jeg overreagerte. Da jeg sa dette fikk jeg ros og oppmuntring for å ha sett dette og at det er begynnelsen til forandring. Ingen fordømmelse. Forsett å bli her du. Kanskje du kan få hjelp med disse såre punktene . Anonymkode: 42c6e...752
 29. 7 liker
  Jeg finner det dypt krenkende at dette landsforbundet kun tillater krenkede som medlemmer. Det er en bevisst utestengelse av oss som er indignerte og vonbrotne. Vi er lei av denne krenkonormative kulturen som ekskluderer store grupper sutrekopper som ikke finner seg til rette i en identitet som krenket.
 30. 7 liker
  Hei, Jeg har jo søkt opp denne personen og lest mange av innleggene hans, og fyren virker jo totalt blåst i hodet. Det er nok nå, Mina1. Slutt å skrive om han. Slutt å lese bøker om å være hekta. Slutt å dyrke kjærlighetssorgen sin. Slutt å stalke han på sosiale medier. Slutt å lure på hva han driver med. Slutt å lese innleggene hans. Bare drit langt i hele denne idioten, se på han som et avsluttet kapittel i livet ditt. Han liker deg ikke, og det kommer ALDRI til å bli dere. Just stop it!!!!!!!
 31. 7 liker
  Leste du siste avsnittet til trådstarter? Det er ingen grunn til å ta dette så personlig, det handler om at folk blir slitne av "hakk i plata"- innlegg. Når ønsket om å opplyse / informere blir til misjonering, er det greit å si fra. Trådstarter gjør det på en pen og rolig måte. Dessuten er det et tilleggspoeng at når man henvender seg til (p)syke, er det grunn til å trå ekstra varsomt.
 32. 7 liker
  Jeg ser forskjell på hvordan jeg ser ut på bilder av når jeg var på mitt største og slik jeg er nå! Jeg så et bilde nå av da jeg veide over 110 kilo og jeg ser at jeg er noe forandret! Det er litt fantastisk må jeg innrømme. Tenk om jeg kan få litt mer kontroll på vekten og mat. Kanskje det er mulig. Er nå under 90 kilo for første gang på lenge, særlig når jeg ser bort fra perioder der jeg var så dårlig at jeg ikke fikk i meg mat. En ting jeg erfarer er at visse utskeielser ikke påvirker vekten i særlig grad. Jeg vet ikke om jeg tør å tro på det, men har hatt noen dager der jeg både har spist snop og chips og likevel har jeg ikke gått opp igjen den vekten jeg har gått ned. Jeg vet ikke helt hvor grensen går her, men det er en god erfaring at utskeielser ikke i seg selv ødelegger alt. Dette gjør meg glad og gir meg motivasjon til å fortsette.
 33. 7 liker
  Jeg har nå mer og mer kuttet ut kontakten med en venninne som har hatt dårlig innvirkning på meg. Hun er veldig negativ og klager bestandig og jeg føler meg alltid nedfor når jeg går fra henne. Det siste halve året har jeg etterhvert lært meg til å ikke svare på meldinger så ofte og nå føler jeg ikke at jeg trenger å besøke henne lenger. Det har vært vanskelig men nødvendig. Jeg har ikke behov for negative venner i mitt liv! Klart man må få lov til å klage til en venninne men det får da være måte på. Så gjelder det å være en god og positiv venninne selv. Jeg kan nok være negativ jeg også. Man må få kunne snakke om sine problemer men man må prøve å være støttende og ikke bruke den andre som søppelkasse. Det er veldig frigjørende dette her. Kan anbefales!
 34. 7 liker
  Nei, jeg synes det er flott at folk har det bra. Positive innlegg gir meg glede. Samtidig vet jeg jo at den ene personen som forteller om noe fint, kanskje hadde det fælt i går, eller strever med noe tungt som han/hun ikke finner veien ut av - og dersom denne personen da klarer å fokusere på noe fint, om ikke mer enn i et lite øyeblikk, så vil jo dagen bli litt lysere. Og det gleder meg - at en kan finne noen lyspunkter selv om livet er tungt generelt. Så til det morsan og laban skriver her: Når det spørres om hva vi gjør eller hva vi gleder oss til, så er det som rege ikke ment som skryt, men som en faktaopplysning. Jeg ER glad i ungdommene mine, jeg SETTER PRIS på å prate med dem, jeg ER glad i gå tur i skogen - men det er jo ikke nødvendigvis skryt av at jeg har ungdommer eller at jeg har overskudd/mulighet/tiltakslyst til å gå tur. De fleste gleder seg over at andre har det bra. Noen få gleder seg over andres ulykke og tristhet.
 35. 7 liker
  Ja jeg mener uføre, sykemeldte og de som mottar aap har rett til å leve et fullverdig liv. Hva er alternativet? Om en må bruke de krefter en har på å være i jobb så har en lite krefter igjen til å ta seg av familie, daglige gjøremål og andre hverdagslige ting som må gjøres. Skal de virkelig legge helsa og familien til sides for å tilfredstille andre og for å unngå å bli uglesett? Det er mye med et menneske man ikke ser. Tror neppe folk vil være ufør med liten trygd framfor å være i jobb og ha god lønn. Som jeg alltid har sagt, helsa kommer først så får de uvitende mene hva de vil.
 36. 7 liker
  Denne uken har jeg stort sett ligget på sofaen hele ettermiddagen og kvelden etter jobb. Jeg har trøkket i trynet og generelt prøvd å ikke la vanskelige følelser ta for mye overhånd. I dag tok jeg beina fatt og gikk en lang og rolig tur ute i naturen. Det var en vakker vårdag, men på toppene var det fremdeles en del kram snø igjen. Jeg hadde med meg niste og stoppet flere ganger. Da jeg kom hjem visste fitbit-klokken meg at jeg hadde gått over 33 000 skritt, så har gått litt selv om jeg tok det rolig. Nå kjenner jeg meg bedre, roligere og ikke den sterke trangen til å forsvinne. Jeg tror det først var da jeg ble dårlig jeg oppdaget at jeg liker å gå lange turer i naturen uten noe mål, men bare gå så lenge jeg vil. På turen hadde jeg med meg en lydbok jeg hørte på. Som jeg har sagt før har jeg av og til opplevd å ha nytte av såkalt selvhjelpslitteratur skrevet av personer som har forsket på temaene selv. I dag var det særlig et utsagn jeg har hørt flere ganger før jeg gikk å funderte over, nemlig at det jeg ser på som svakhet i meg selv, ser jeg på som mot i deg. Jeg tror kanskje at det også for min del kan være noe i det. Jeg har flere ganger fått utsagn om at folk anser meg som tøff etter at jeg har gjort ting jeg selv anser som tegn på svakhet. Kanskje det er et uttrykk for nettopp dette? At folk faktisk mener det, da det hos andre ikke blir oppfattet som svakhet, men som mot. Det var interessant synes jeg. Jeg synes jo folk jeg kjenner er tøffe når de gjør ting de egentlig ikke kan eller er veldig redde for, men når jeg gjør det viser det bare hvor svak og utilstrekkelig jeg er som ikke kan dette eller er redd. Det samme gjelder egentlig mat og trening. Jeg anser det som modig dersom folk jeg kjenner prøver å gjøre noe med matproblematikk eller trener ute på tross av at de er større enn gjennomsnittet og ikke i form, men når jeg selv gjør det er jeg utilstrekkelig som ikke har klart å gjøre noe med det tidligere og svak som feiler. Dette synes jeg var interessant, er det noen her som gjør det samme? Som kjenner seg igjen? Det var mine tanker for dagen Håper dere har en så god dag som mulig!
 37. 7 liker
  Jeg opplever litt av det motsatte jeg da. Blir dømt til tusen fordi jeg er friskere enn andre. For at jeg har et "vellykket" liv, hva nå det betyr. At jeg f.eks. var innlagt på nevro pga nerveskader var liksom ingenting i forhold til psykisk syke. Jeg syns rett og slett at det er mye negativitet her, spesielt fra anonyme. Det er ikke lov med en god dag, det er ikke lov med venner og man er ikke syk nok om man studerer/jobber. Det er ingen konkurranse om hvem som har det værst eller best! La oss støtte hverandre i stedet!
 38. 7 liker
  Jeg var på dagsenteret en tur og snakket litt med de andre brukerne, så var meg og to av de andre å spiste middag. Får god mat til under hundrelappen på et eldresenter, de uføre kan også spise der. Så var jeg innom foreldrene mine på vei hjem, så noe har jeg gjort i dag Var ute i går og, var på dagsenteret og med kontakten min. Det kommer seg...
 39. 7 liker
  Og når vi først er i denne godteritråden så kan jeg fortelle at jeg og sønnen sitter her og koser oss med lassevis av smågodt akkurat nå. Det gjør vi fordi vi feirer at han fikk 6 i muntlig eksamen i internasjonal engelsk i dag Jeg er så stolt og glad på hans vegne på av utfordringene han har hatt de siste 2-3 årene og til dels fortsatt har. I dag fortjener han å kose seg
 40. 7 liker
  Skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Hør godt etter nå, for dette er viktig dersom du er på søken etter en partner: For de aller fleste handler det ikke om hva man tjener, men hvordan en er i stand til å ivareta seg selv og sine. Da jeg ble sammen med mannen min tjente han kr 0,- (han var student), mens jeg tjente rundt 100.000,- (var student med ekstrajobb). Begge hadde studielån, hvilket betød at vi ikke hadde all verden å rutte med. Vi greide oss imidlertid helt greit og var happy. Like etter fikk vi barn, og mannen fikk sin første jobb. Siden dette innebar at vi flyttet til en annen kant av landet tjente jeg kr 0,- (hadde fødselspenger fra lånekassen), mens han tjente 230.000,-. Vi hadde med andre ord fremdeles ikke all verden å rutte med, men greide oss helt greit. I dag er vi fremdeles sammen, og tjener godt begge to. I den perioden han tjente lite vurderte jeg aldri å avslutte forholdet og bytte han ut med en annen som tjente mer, og i dag tviholder jeg ikke på han fordi han tjener godt. Dersom han blir syk og inntekten faller bort vil jeg ikke tenke annerledes, og vet du hvorfor? Jeg vil ha han fordi han er en bra fyr som bringer hygge, impulsivitet og samtidig trygghet i livet mitt. Jeg kunne ikke hatt en bedre far til mitt barn (og det er jr enig i). Han er livlig og i godt humør, han er til å stole på, og han overrasker meg stadig vekk. Han er en fyr som jeg kan introdusere til hvem som helst, foreslå omtrent hva som helst for, og han tar det på strak arm. Han er raus og gir meg stort rom for mine ting, og det trenger jeg. Han er smart og oppdatert, han er velpleid og flott, og selv om han kan være rotete både i hue og hus, og ikke alltid er like god på å kommunisere avtaler, tanker eller gjøremål, og nesten ALDRI kommer tidsnok til en avtale, er han en fin fyr som jeg liker å være sammen med, diskutere med og finne på ting sammen med. Om han tjener det ene eller andre bryr jeg meg lite om, bare vi greier oss. Som jeg sa har vi prøvd å være både solid bemidlet og blakk, og jeg vet at det ikke er penger som er limet mellom oss. Det at han er i stand til å leve derimot, at han har humør og er positivt innstilt, at han ikke er kritisk, sur og vrang, at han er ren, hyggelig og imøtekommende, at han ikke lurer meg eller forsurer livet på annet vis - helt essensielt!
 41. 7 liker
  Men kjære vene, la nå mannen være i fred nå da. Det er opplyst at han er sykemeldt, og som for alle andre arbeidstakere skal dette være tilstrekkelig informasjon til omverden. Ønsker forøvrig NHD god bedring.
 42. 7 liker
  Jeg er trådstarter. I dag har jeg to flotte barn. Jeg drepte ikke mitt barn. Jeg tok en abort basert på senskader etter overgrep. Jeg har fått mye hjelp i de fem årene som har gått siden innlegget. Anonymkode: c9038...2af
 43. 6 liker
  Om din samboer får problemer på grunn av det isw skrev i den tråden, kan det kanskje være en idé å få tak i en ny psykiater. Det er ikke hva isw skrev som er problemet, men hvordan din samboer lar seg påvirke av ting hun leser på et forum. Foreløpig fungerer jo medisnen godt for henne, og skulle effekten avta finnes det andre medisiner for søvn, så det er ingen krise uansett.
 44. 6 liker
  Jada, men når du oppretter en tråd fordi noen poengterte at du hadde skrevet noe dumt og du lurer på om du skal trekke deg ut av forumet pga det, og du deretter lager en avstemming for hvorvidt du er dramaqueen eller ikke, fordi noen kalte deg det, da syns ihvertfall jeg at du gjør et stort nummer ut av ingenting. Og jeg kommer ikke på noe bedre forklarende ord enn dramaqueen da. Og jeg tenker at om man har sider ved seg selv som man ikke liker så jobber man med å endre dem eller beskytter seg selv såpass at man ikke havner i situasjoner hvor disse siden blir fremhevet. Alternativt så aksepterer man at det er sånn man er, og da må man lære seg å håndtere at andre påpeker det. Det er ikke så lett, men du kan jo øve deg nå, på å gi faen i hva folk skulle mene om deg. Og kanskje også øve deg på å tenke at det er veldig stor forskjell på å mene at man overreagerer på noe og det å ikke like personen.
 45. 6 liker
  Uten å kjenne deg, tror jeg at det første du trenger er å se verdien i deg selv for din egen del. Ikke gjennom øynene på eksen din eller en eventuell ny mann. Lære å like deg selv, og hvis du møter en som liker deg og som du vil ha som kjæreste, så er det fint. Og hvis ikke, så er det faktisk helt greit å være singel.
 46. 6 liker
  Min DOL-karriere kan oppsummeres som følger - en ganske naturlig syklus - i korte trekk (husker ikke eksakte navnene) 1. Sex-forum 2. Graviditet og fødsel 3. Småbarnsforum 4. Større barn-forum 5. Samlivsforum 6. Åpent forum/alle fora (der det ennå er aktivitet/engasjement, og følger kanskje ekstra med på andre gamle travere). Nærmere 20 år er gått og etterhvert litt grodd fast, men savner tempoet og engasjementet fra tidligere. Utrolig nok henger jeg ved .
 47. 6 liker
  3 gå/joggeturer i marka. Fortsatt tungt, stivt bein, og jeg kom meg kun ut i dag også pga denne tråden og målet om minimum 3 treninger. Men nå føler jeg at jeg er litt i gang igjen i alle fall.
 48. 6 liker
  Elendig uke for min del. Startet så friskt med en joggetur i skogen - 7,7 km på 1 time - men fikk så vanvittig vondt i føttene :-( Så resten av uka har jeg bare tatt det med ro, med unntak av ei økt med styrketrening på onsdag (32 minutter). Burde ha tatt mer styrketrening + en gåtur i helga, men sånn ble det ikke. Det ble i stedet trimming av lunger, magemuskler og stemmebånd; torsdag + lørdag + søndag ble det til sammen 9 timers synging med koret Vi hadde sommerkonsert i går - kjempegøy
 49. 6 liker
  Jeg gleder meg fordi det da er en måned til temaet kommer opp igjen
 50. 6 liker
  I dag fikk jeg tankekjør og begynte som vanlig å krangle og argumentere med stemmene som sier at jeg er utakknemlig, at jeg er sinnsyk, de latterliggjør meg og rakker ned på meg på den verst tenkelige måte. Men jeg er jo ikke psykotisk så jeg klarte denne gangen å si til meg selv at det er jeg som sier alt dette vonde til meg selv, ikke de personene jeg ser for meg. Jeg klarte å analysere meg frem til at det er min følelse av maktesløshet, skam, mislykkethet og det å ikke klare noe som helst som ligger der i bunnen og skaper disse "samtalene". Jeg klarte å komme ut av mitt eget fengsel og engasjere meg i min sønn som hadde behov for å snakke. Det føltes godt og riktig. Allikevel har jeg tatt to ekstra fluanxol og en sobril. Jeg vakler i troen på meg selv og min egen evne til å tenke rasjonellt. Neste gang jeg er hos psykolog skal jeg ta opp dette. Jeg er så utrolig glad for at jeg kan sitte her og skrive uten de forferdelige stemmene i forgrunnen! Kanskje jeg klarer å få det til neste gang det skjer også! Gjesp. Sobrilen har begynt å virke. Nå ser jeg frem til å krype under dyna.

Artikler fra forsiden

×