Gå til innhold
  • Kunngjøringer

    • HanneMari Egmont

      Svarene du får her er ikke kvalitetssikret   10. des. 2017

      Det er ingen annen ekspert enn vår gynekolog som svarer på forumet. Dermed får du ellers ikke kvalitetssikrede svar fra helsepersonell. Vi tillater heller ikke diskusjoner om konkret bruk av medikamentdosering. Ta kontakt med lege dersom du er bekymret for helsen din.

Søk i nettsamfunnet

Viser resultater for emneknaggene 'Ekspertsvar'.



Flere søkevalg

  • Søk etter emneknagger

    Skriv inn nøkkelord separert med kommaer.
  • Søk etter forfatter

Innholdstype


Kategorier

  • Temaoversikt
    • Åpent forum
    • Allmennmedisin
    • Alternativ behandling
    • Baby og barn
    • Familie og oppvekst
    • Gynekologi og graviditet
    • Ernæring og vektmestring
    • Trening og fysioterapi
    • Overgrep
    • Psykiatri
    • Samliv og seksualitet
    • Tannhelse
    • Kom i kontakt med andre
    • Spørsmål om forumet

Fant 5 544 resultater

  1. Er 47 år til våren og har hatt kraftige blødninger lenge ved menstruasjon, flere år tror jeg. De siste ca 4-5 mnd har jeg hatt sterke menstruasjonssmerter ved mensen. Men de siste 2 mnd har jeg ikke kjent noe. Bare samme kraftig blødning. Mensen varer ikke så lenge ca 3 dager med rikelig blødning. Hva kan dette komme av at smertene plutselig er borte? Har ingen andre symptomer. Har mensen hver mnd, men vet ikke om jeg er i overgangsalderen, det begynner kanskje å nærme seg. Skal til fastlegen snart å få tatt celleprøve. Anonymkode: cb688...78c
  2. Hei. Jeg har de 6.5 siste årene først hatt et bortfall av menstruasjon på 18 mnd, og deretter hatt det omkring en gang i året (en sjelden gang to) og lurer på hva jeg kan gjøre for å få den tilbake igjen? Jeg bekymrer meg for beinhelsen min (osteoporose). Jeg var til gynekolog for 5 år siden og da var alt ok (var ganske ung da) og ønsker ikke å gå igjen da jeg ikke hadde en så god opplevelse. Anonymkode: 6c14b...9b0
  3. Er den grei å bruke i mi alder,røyker ikke,har ikke blodpropp genet har testet,kan jeg hoppe over mensen med den.e også plaget med sterk pms.håper de hjelper for det også
  4. Hei Mette Jeg har fått brev med påminnelse om at det er tre år siden sist jeg tok celleprøve. Det har jeg bare tatt en gang før, den gangen hadde jeg en kvinnelig fastlege som var veldig okay å prate med og når jeg stotret frem at jeg ikke hadde tatt det før sa hun at det kunne vi ordne, og det gikk veldig bra. Men nå har jeg en mannlig fastlege som jeg kun har vært hos en eneste gang, han er veldig okay men jeg kjenner veldig på at det ikke er greit at han skal gjøre det, er det god nok grunn til å få henvisning til gynekolog? jeg har PTSD (pga. mobbing, omsorgssvikt og vold, ikke noe sexuelt) og dermed problemer med å stole på folk, spesielt menn, og det gjør alt liksom alt bare enda verre når det er sånne ting som må taes opp med han. På forhånd tusen takk for svar! Mvh. Live
  5. Mette

    Hei, 26 år. Hvis man har hatt klamydia infeksjon en gang. Kan jeg da få smerter av det 2 år etterpå eller kan det komme av andre ting? Jeg har litt smerter under navelen som kjennes stramme ut. Det føles ut som det bobler noen ganger også stikker det litt. Har vært hos Gynokolog. Håper på svar Anonymkode: b12cf...3f2
  6. Hei! Mistet plutselig menstruasjonen for tre mnd tilbake. Jeg er ikke gravid. Vært hos legen og tatt blodprøver for hormonbalanse. Jeg hadde LH på 16, litt over grensen. Grensen var fra 1-13. Jeg merker at det gjort vondt o bakhodet på venstre side når jeg snur hodet eller bøyer det. Kan det være tegn på kreft? Anonymkode: 9a564...ea4
  7. Hei! Jeg er gravid i uke 8 (snart 9), og var på tidlig UL i forgårs der vi så et bankende hjerte. Idag kjenner jeg på en del mensmurringer, kjennes ut som om mensen er rett rundt hjørnet..Husker jeg hadde en del mensmurringer rett etter jeg testet positivt, men er det vanlig å ha mensmurringer fortsatt? Og kan det ha noe med at hvis jeg ikke hadde vært gravid så skulle jeg hatt mensen rundt disse tider? Har ingen blødning, puppene er fortsatt ømme.. Noen som har hatt det sånn? Anonymkode: a5626...950
  8. Heisann. Jeg vet ikke helt hvor dette spørsmålet passer, men jeg har vært igjennom en dramatisk periode nå.Skal prøve å forklare kort og godt. Først sleit vi med å bli gravid, så tok han en test og fikk bra resultat, jeg fikk 14 på eggreservetesten. Jeg gikk til en privat gynekolog og hun sjekket meg og sa at jeg så fin ut og at jeg burde ta eggløsningstest hver dag til den ble positiv og kjøre på. Og til slutt ble jeg gravid, men jeg turte ikke helt å glede meg. Kom til uke 12, da begynte jeg å blø. Gynekologen finner ikke noe på ultralyd. Måtte vente to dager før jeg kom tilbake. Dagen etterpå kom det noe som kunne se ut som et foster i bindet, vi tok bilde og de tok ny ultralyd og konkluderte med spontanabort. 3 uker seinere får jeg ekstreme magesmerter som ikke blir tatt på alvor på legevakta, kalnes eller legekontoret før jeg møter min lege 3 dager etterpå som sender meg til akutten. Etter en laaaaaaaaang dag møtte jeg en gynekolog som tok enda en ultralyd og sa at dette virket rart og ville ta en kikhulloperasjon. Dette var bra fordi jeg blødde masse i buken. De måtte desverre fjerne høyre eggleder. I raporten står det at venstre eggleder ser fin ut. Men så kommer dette drenet, hadde ikke bare en vond opplevelse der men 3. Nr 1. behandler meg bra, nr 2. klemmer på den vakumposen eller hva det er og jeg husker jeg fikk skikkelig vondt på venstre side, plutselig var legen borte og jeg lå med vondt i magen. Nr.3 skulle fjerne drenet, igjen uten smertestillende eller noe, dette er noe av det verste jeg i mitt liv har opplevd, det var helt jævig, har aldri hatt sånne smerteskrik før, jeg fikk morfin 2 ganger, hjalp ikke en dritt, og de sa vi får legge henne i narkose. Jeg tenkte gjør det så vondt å ta ut dren så får jeg ta narkose. Nr.4 som var han samme kom tilbake og sa vi måtte prøve igjen, nå fikk jeg morfin gange 2 igjen og noe beroligende(følte det ikke funket da), jeg hadde helt angst. Men nå sier sykesøsteren som står ved siden av noe smart "fjærn vakumet". Det ble jo en helt annen opplevelse nå, men siden angsten gråt jeg av redsel, men det gikk jo mye bedre nå. Så jeg har hatt mareritt hver eneste dag fra disse opplevelsene. Det jeg nå er redd for er hvorfor gjorde det så sykt vondt, det vakumet må jo ha hengt seg fast i noe på venstre side, men hva. Nå er jeg så klart liv redd for at han kan ha laget noe arr, hevelse eller noe som helst på min venstre eggleder. Hva tenker du? Mvh meg
  9. Kan det spre seg til kne, hofter og rygg? Har slitt med et kne noen uker, og i dag plutselig fikk jeg vondt i hofter og rygg...nedre rygg.
  10. Hei, Jeg om samboeren min begynte prøvingen for 2 mnd siden. Første mnd med prøving hadde jeg mange symptomer på eggløsning: ømme pupper, stikking i siden og mye seigt eggløsningsslim. Vi hadde samleie rundt den perioden. Mensen kom til vanlig tid, syklus på rundt 31 dager. Denne mnd har jeg derimot ikke hatt symptomer på eggløsning. Fikk litt ømme bryst men annerledes øm enn jeg tidligere har hatt. En uke før forventet menstruasjon fikk jeg en frisk blødning. Ikke noe mer blødning før 2 dager etterpå, som jeg antok var mensen. Blødningen var ikke på langt nær like stor som jeg er vant til. Dagen etter ble det brunlig utflod, som jeg merket hver gang jeg tørket meg ved toalettbesøk. Mao kun 1 dag med blødning, flere dager med brunlig spotting som varte 4-5 dager. Hadde ikke menssmerter. Dette er ulikt hva jeg er vant til, da jeg sjeldent/aldri har spotting før/etter mensen. Har som regel mensblødning som varer rund 3 dager. Litt generell info: - Jeg er 29 år, blir 30 dette året - Har ingen barn fra før - Sluttet på Jaydess/hormonspiral i oktober, hadde samtidig UL hvor gyn så en moden folikkel. Fikk blødning noen dager etterpå. Til nå har sykluslende vært på 34 dager, 31 dager og nå sist (hvis det var mensen?) 27 dager. Har aldri hatt så kort syklus før, men det kan vel forandre seg. - Er 158 høy, 56 kg. Trener og er i aktivitet. Røyker ikke. - Tidligere alltid hatt stabil syklus, som regel på 30-34 dager (før hormonspiral) Så her kommer spørsmålet mitt: Kan det hende at jeg ikke hadde eggløsning denne mnd? Hva er symptomene på det? Er menstruasjonen enten kortere eller lengre da? Jeg hadde ømme bryst hele veien, det bruker å avta ved 1 menstruasjonsdag. De har som sagt ikke vært typisk ømme som jeg er vant til. De er mindre ømme nå, og først i dag har jeg skikkelig stikking og smerter rundt eggstokkene. Kan det hende jeg har EL nå? Er isåfall på syklusdag 6 hvis jeg regner blødningen den 14/1 som menstruasjonsdag. Forventet mens denne mnd var 18/1, men den kom som sagt mye tidligere.. Ps. Tok en g-test (strimmel) 15/1 som viste svak positiv. Tok test igjen med RFSU den 16/1 som var negativ. Ikke testet igjen da jeg går ut i fra at jeg ikke er gravid med negativ test? Har heller ikke så mye symptomer, annet enn annerledes blødning. Mye info her, håper det ble litt forståelig :-) Jeg vil egentlig ikke bruke eggløsningstester da det virker som de skaper mer forvirring. Derfor prøver jeg heller å bli kjent med kroppen "på nytt". Håper på svar!
  11. Ubehag nedentil

    Sliter med ubehag nedentil. Det er ikke vondt, men mer En fornemmelse som jeg oppfatter som at sitter mest i klitoris/ der det er følsomt. Er en rastløs følelse som gir et sug i nedre del av magen, og gjør meg stresset/ urolig. Hva kan dette være, kan det være psykisk? 20 år, ingen prevensjon, ikke seksuelt aktiv for øyeblikket Anonymkode: 00a57...4d0
  12. Jeg fikk sterke rielignende smerter nesten en hel dag. De avtok litt på kvelden, og må da legge til at jeg hadde samleie med min mann. Direkte etter fikk jeg blødning, og tenkte at det kunne være menstruasjon (hadde dog hatt en sparsom blødning 10-11 dager før, vanligvis sterkere mensblødning). Hadde veldig sterk blødning med noe koagler i 6 dager før jeg, etter noe «nedpress» om kvelden, oppdaget at spiralen kom ut i en koagulert klump sent den fredag kvelden. Kontaktet legevakt, og fikk beskjed om å kontakte fastlegen mandagen etter dersom ingen tegn på infeksjon. Time på fastlegekontoret mandag. Ingen forhøyet CRP eller andre infeksjonstegn. Graviditetstest i urin negativ (tatt midt på dagen). Ny time etter 3 dager. HCG tatt mandag var på 18. Fastlege tok gyn.us. Noe gullig utflod. Tok bakterieprøver og klamydiatest (hatt samme mann i 20 år, ingen har hatt sidesprang). Ny HCG, må vente til neste uke på resultatet. Lurer nå veldig på om jeg kan ha hatt en spontanabort, eller om HCG på 18 faktisk et forenlig med 9 dager etter befruktning, eller om noe annet kan gi positiv HCG... Anonymkode: c32c6...e4e
  13. Hei hei Fikk satt inn kobberspiral for ca 3 mnd siden, men lurer likevel på om jeg har klart å blitt gravid. Har hatt litt ustabile mens sykluser etter jeg har satt inn, men som regel lagt på 30-33 dager. Men nå er jeg på dag 46 uten at den har kommet. ( Kun noen småblødninger på dagen,men som har gått over på kvelden +litt spotting, kommer en dag eller to så er d borte igjen) for 1,5 uker siden ble brystvortene mine såre og ømme, og de er d fortsatt. Ellers er jeg Slapp og trøtt på kvelden og fryser mye og livmortappen har trukket seg langt opp og bak så jeg klarer så vidt å kjenne den med fingertuppene, men kjenner ingen tråder kjennes bare ut som den er ruglete . Har tatt 4-5 billigstrips tester (fra eBay) men de viser negativ. Så jeg begynner å bli litt frustrert, vet ikke om kroppen spiller meg et puss, eller om jeg er stressa, eller hva det er???
  14. Hei Jeg hadde en helt normal fødsel for 4 mnd siden. I etterkant har jeg vært mye kvalm og har smerter i nedre del av magen. Dette kommer utover ettermiddagen/kvelden så og si hver dag nå. Har vært på 6 ukers kontroll og alt så greit ut. Er veldig redd for eggstokkreft da flere i min familie har fått dette. Er fremdeles ung, 25 år, så er ikke noe man automatisk tenker når man er så ung og har magesmerter kanskje. Har tidligere også vært plaget med sterke magesmerter og ble sendt på gastroskopi, uten noen spesielle funn. Mens jeg prøvde å bli gravid var jeg på innvendig ultralyd og tok blodprøver for å se at alt gikk som normalt forhold til eggløsning. Ville de da oppdaget hvis det var noe galt med eggstokkene? Synes det er vanskelig å lokalisere smertene jeg har. Har tidligere vært plaget med sterke menstruasjonssmerter og blødninger og mistenkte også endometriose da det tok lang tid å bli gravid. Men kan jeg nå være plaget med smerter pga dette etter fødsel før jeg har fått tilbake mensen? Har ikke vært særlig plaget med magesmerter i svangerskapet! Mye tanker her, men føler ikke dette problemet har blitt tatt særlig seriøst hos lege.
  15. Trimesterinndeling?

    Hvor går egentlig grensen mellom trimesterene? Hører og leser litt forskjellig, og det er vel kanskje definert litt ulikt rundt om kring. Har vel ikke så mye betydning i det daglige, men gravide er ofte interessert i å vite nøyaktig når de går over i 2. og 3. trimester. Er det teoretisk riktig at 1. trimester varer tom 11+6, 2. trimester fom 12+0 tom 28+6 og 3. trimester fom 29+0 og ut svangerskapet?
  16. Ømme bryst

    Har hatt ømme brystvorter de siste tre dagene, noe jeg aldri har opplevd før. Går på cerazette så har ikke mens, så er ikke derfor de er ømme. Tok en test i dag men den var negativ, men er usikker på om det er for tidlig å teste? Hvor lenge etter dere fikk ømme brystvorter fikk dere positiv test? Er umulig å si når jeg egentlig skal ha mens, så vet ikke når jeg skal teste meg, evt hvor tidlig det er Anonymkode: 7a58e...5fc
  17. Hei. Jeg er en jente på 18 år som de 6/7 månedene har hatt noe forsinket menstruasjon hver måned. Vanligvis kommer den hver 28. dag, men nå har dagene variert litt. Alt fra dag 26-35. Vanligvis på dag 30. Har for så vidt vært under kraftig stress, og har blant annet ekstremt kraftig helseangst som fører til at jeg stresser ufattelig mye, spesielt over symptomene kroppen presenterer. Har sjekket stoffskifte, og dette er ikke grunnen. Menstruasjonene er like lange, og jeg blør like mye som før. Usikker på hvor mye variasjoner det var i når menstruasjonen kom før, da jeg aldri tenkte på dette før jeg fikk helseangst. Spørsmålet mitt er dog om dette kan vare et symptom på noe alvorlig som kreft? Eller er dette normalt/et resultat av stress? Bør jeg gå til legen med dette? Mvh Kvinne (18) Anonymkode: 30e84...7a0
  18. For sen mens

    Hei. Jeg skulle egentlig hatt mensen mandag 8. Januar, men den kom ikke før lørdag 13. Januar. Jeg våknet opp med intense mens smerter, og har hatt det siden. På søndagen så begynte mens å avta, og smertene er mindre. Det blødde så lite at jeg sleit med å ha tampong i. Jeg har ikke gått på p piller i 10 mnd, og mensen har altid vært 2 eller 3 dager sen, og vart i 4 dager. Så dette syntes jeg er veldig merkelig. Hva burde jeg gjøre? Jeg har samboer, men vi har ikke samleie mer en 2(?!) Dager i uken... så gravid er jeg veldig i tvil om.. håper på svar. Anonymkode: 962c3...a31
  19. Hei! Kvinne på snart 45 år. Spørsmål nr 1: Hva slags p-piller er det som er best til å slippe mensen? Hva mener du passer til en kvinne som snart er 45 år. Spørsmål nr 2: Hvor mange ganger i året mener du er nødvendig å ha mensen? (Altså minimum antall ganger.) Har ingen plager av noe slag. Kun økende mensen som varer i opp til 10 dager om ikke jeg bruker p-piller. Har ikke lyst å si hvilken sort p-piller jeg går på, før du sier hva du mener er de beste. Prøver å ha minst mulig mensen i året. Klarer ikke å unngå det 7-8 ganger. Det syns jeg er for mye. Kunne godt ha greid meg med 2 i året. Spiral er ikke aktuelt. Tar celleprøve hvert 3 år. Aldri vært noen ting. Ingen barn. Røyker ikke. Trimmer heller ikke. Normal vekt. Spent på hva en erfaren gynekolog som deg svarer. Med vennlig hilsen Sweetheart <3
  20. Jeg fjernet en polypp for to dager siden, og glemte å spørre gynekologen om jeg kan svømme og trene som normalt? På forhånd takk for svar! Anonymkode: 01d2e...d73
  21. Hei jeg satte inn hormonspiralen Mirena for snart 8 mnd siden. Jeg har helt fra starten hatt blødninger som er langvarige, eks 2-4 uker småblødninger og 1-2 uker blødningsfri periode før ny blødning igjen. Jeg har hatt celleforandringer og HPV 18 og jeg tok vevsprøver for snart 2 mnd siden i tillegg til vanncyste. Vevsprøvene kom tilbake negative. For 2 uker siden fikk jeg ekstremt vondt i underlivet og nederste del av magen og var meget trykkøm. Ringte legevakt hvor de antok at det var vanncysten som hadde økt. Trengte ikke å inn på sjekk og symptomene avtok etter 2 dager. Jeg har nå den siste uken hatt store blødninger med endel slimete og koaguleret blod, og smerter i underlivet med stikk ut mot høyre side og ned i høyre lyske. Jeg vet ikke helt hva jeg skal foreta meg nå, ei heller om det er noe poeng i å kontakte lege eller gynekologen da jeg føler ikke jeg blir tatt seriøst på mine symptomer. Det føles som om noe er galt, men vet ikke hva. Jeg har hatt blødningsforstyrrelser i nærmere 4 år, med langvarig menstruasjon. Men etter spiralen ble det mindre blødningsmengde men varigheten ble lenger. Og dette er første gang etter spiralen ble satt inn at jeg har så stor blødning. Følt meg slapp og trøtt hele uken og har hatt en mye diaré. Hva bør jeg gjøre? Cecilie 33 år
  22. Esmya erfaringer

    Hvor lang tid etter endt Esmyakur er det vanlig og få tilbake mensen? Står inntil 4 uker på pakningsvedlegget men hva når det har gått over 5 uker? Anonymkode: 41968...514
  23. Jeg har alltid hatt regel messing mens, men dem siste 3 gangene kan det går 7-12 dager over tiden. ( i hvertfall 1 år har også underlivet mitt en sterk lukt ). Jeg er diagnosert med lavt stoffskifte ( vi holder på å finne den riktige dosen på Levaxin ). Jeg har også svært jernmangel ( har begynt nå på Feromax ). Jeg er mye trøtt men dette kommer nok fra jernmangel vil jeg påstå. Jeg har ingen mellomblødninger og ingen smerter. Jeg er 24,5 år og ikke aktiv i sex livet. Bør jeg beskymre meg for kreft i livmoren ? Hilsen en svært redd jente Anonymkode: 0aac5...ba4
  24. Hei, Jeg har delt livmor og har nylig satt in hormonspiral hos gynekolog. Gynekologen så ikke at jeg hadde (ganske så) delt livmor før etter at spiralen var satt inn normalt og jeg klagde over smerter, og en ny ultralyd ble tatt samt endring av spiralens posisjon til den ene "hulen". Jeg lurer på om den ene spiralen er nok prevensjon? Gynekologen var usikker, samt hennes kolleger. Produsenten turte heller ikke fastslå om én spiral var nok prevensjon. Jeg skal nå, med anbefaling om dette fra gynekologen, sette inn enda en hormonspiral slik at jeg har én i hver "del" av livmoren, men med tanke på at spiralen koster en del og at dette forhåpentligvis er en prevensjonsmetode som passer for meg vil det bli en del penger som kunne vært spart i lengden dersom én spiral er nok. Hilsen anonym, 18 år. Anonymkode: 982e0...0f6
  25. Mensen

    Jeg venter på mensen min etter fødsel. gutten min er straks 19 mnd. tok blodprøver hos legen forrige uke og prolaktin var 409. kan den komme nå? hva kan jeg gjøre uten om kutte ned på amming for å få den? ammer han minst 2 ganger etter han er lagt for natta og en del på dagen generelt

Artikler fra forsiden

×