Sign in to follow this  
Followers 0
hyena

Myocarditt

2 posts in this topic

Jeg lurte på om du kunne gi noen svar på noe som populært blir kalt "virus på hjertet."

Er dette noe som mange kan ha eller ha hatt uten å være klar over det?

Er det farlig?

Er det derfor legestanden fraråder trening når man er syk?

Hvordan behandles dette?

Hører jo noen ganger snakk om at virus kan feste seg på hjertet og kanskje skade det. Ble litt interessert i dette når jeg leste en artikkel om tilstanden, men følte ikke jeg fikk svar på alt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Svar til Hyena.

Ved de fleste virusinfeksjoner (vanligvis kalt forkjølelse, influensa, etc.) får vi en generalisert infeksjon. Det vil si at virus formerer seg i mange organer og blod, med mer eller mindre uttalte symptomer. F.eks. er hodepinen under en influensa forårsaket av virusreaksjonen i bl.a. hjernehinner.

Også hjertemuskulatur og hjertepose-strukturer vil kunne bli skikkelig angrepet og gi dertil svarende symptomer. Ikke sjelden får folk ganske sterke smerter i hjerteregionen av denne grunn, og blir lagt inn i sykehus med spørsmål om infarkt. De aller fleste hjertemuskelaffeksjoner på virusbasis foregår imidlertid nærmest subklinisk, d.v.s. at de bare såvidt, eller ikke, blir registrert som smerte eller noen form for ubehag.

Det er korrekt at dette er grunnen til at man fraråder folk generelt å presse seg fysisk når man har symptomer på en pågående infeksjon. Det vil kunne øke en eventuell muskulær skade.

Vanligvis er det ikke grunn til å behandle slike virusinfeksjoner. Imidlertid er det enkelte ganger anti-virus-behandling blir gitt, spesielt hvis man har holdepunkt for at det er en lengrevarig, alvorlig hjertemuskelaffeksjon. I slike tilfeller er det som regel også andre tegn til at hjertemuskel og hjertepose er angrepet, både i EKG og blodprøver.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0