Gå til innhold
hyena

Myocarditt

Anbefalte innlegg

hyena

Jeg lurte på om du kunne gi noen svar på noe som populært blir kalt "virus på hjertet."

Er dette noe som mange kan ha eller ha hatt uten å være klar over det?

Er det farlig?

Er det derfor legestanden fraråder trening når man er syk?

Hvordan behandles dette?

Hører jo noen ganger snakk om at virus kan feste seg på hjertet og kanskje skade det. Ble litt interessert i dette når jeg leste en artikkel om tilstanden, men følte ikke jeg fikk svar på alt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Einar Søyland, spesialist i hjertesykdommer

Svar til Hyena.

Ved de fleste virusinfeksjoner (vanligvis kalt forkjølelse, influensa, etc.) får vi en generalisert infeksjon. Det vil si at virus formerer seg i mange organer og blod, med mer eller mindre uttalte symptomer. F.eks. er hodepinen under en influensa forårsaket av virusreaksjonen i bl.a. hjernehinner.

Også hjertemuskulatur og hjertepose-strukturer vil kunne bli skikkelig angrepet og gi dertil svarende symptomer. Ikke sjelden får folk ganske sterke smerter i hjerteregionen av denne grunn, og blir lagt inn i sykehus med spørsmål om infarkt. De aller fleste hjertemuskelaffeksjoner på virusbasis foregår imidlertid nærmest subklinisk, d.v.s. at de bare såvidt, eller ikke, blir registrert som smerte eller noen form for ubehag.

Det er korrekt at dette er grunnen til at man fraråder folk generelt å presse seg fysisk når man har symptomer på en pågående infeksjon. Det vil kunne øke en eventuell muskulær skade.

Vanligvis er det ikke grunn til å behandle slike virusinfeksjoner. Imidlertid er det enkelte ganger anti-virus-behandling blir gitt, spesielt hvis man har holdepunkt for at det er en lengrevarig, alvorlig hjertemuskelaffeksjon. I slike tilfeller er det som regel også andre tegn til at hjertemuskel og hjertepose er angrepet, både i EKG og blodprøver.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her