Gå til innhold
Gjest TeHa

Nyresvikt og alkoholforbruk

Anbefalte innlegg

Gjest TeHa

Hei! Jeg ble lagt inn med akutt nyresvikt for ca.3 uker siden.Jeg lå innlagt i 6 døgn.Jeg ble skrevet ut da nyreverdien gikk nedover og jeg begynte å føle meg mye bedre.Det var ikke nødvendig med dialyse. Nyresvikten kom etter store inntak av paracet og ibux blandet med alkohol. Det jeg lurer på er om det kan være skadelig å drikke alkohol nå?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Stig Bruset - Alt. medisin

Nyrene har heldigvis en evne til å reparere seg selv, men dette var jo et alvorlig skremmeskudd hvis du vil unngå nyresvikt i fremtiden. Kroppen har en viss evne til avgiftning og ulike stoffer belaster forskjellige organer. Paracet påvirker i hovedsak leveren, men ibux og store mengder alkohol påvirker nyrene. Det kan være lurt å holde seg unna ibux i fremtiden. Når det gjelder alkohol er det spørsmål om kontroll av forbruket. Forskning viser at nyrene tåler godt en liten porsjon rødvin på grunn av det høye innholdet av naturlige fenoler, men at større mengder alkohol definitivt er skadelig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
danny100

Er alkohol i store mengder alene uten noen medikamenter farlig for nyrene. Hvis man får akutt nyresvikt og man stopper opp med alkoholen en lang stund vil nyrene reparere seg selv da. Noen mener at alkohol alene ikke er farlig for nyrene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her