Gå til innhold

Klær


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei.  Dere som kjører en ettåring i barnehagen, hva kler dere på dem? Det er jo farlig å sitte med tykke dresser i bilen, men han går jo det lille stykket hjemmefra og til bilen og et ganske langt stykke fra bilen og inn i barnehagen.  Dvs, det er jo ikke så forferdelig langt,  men han er liten og ikke rask til å gå. Stopper mye og må lokkes videre. Han kan også godt finne på å dette på veien.  Han er jo ikke så enormt stødig ennå, i alle fall ikke ute på litt ujevnt terreng. Og da trenger han hk varme klær.  Bilen er forsåvidt også kald,  men det hadde det jo gått an å bare lagt noe over ham. Det er jo imidlertid umulig når han skal gå selv. Så hva gjør dere andre med klær? Det funker jo ikke å sitte ved bilen og ta på dressen før vi går inn i barnehagen heller. Det blir jo i alle fall kaldt... 

Anonymkode: cc112...5cf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er jo farlig å sitte med tykke dresser i bilen

Anonymkode: cc112...5cf

Har det også blitt farlig nå?  Den kjøreturen er vel ikke så lang at han rekker å bli overopphetet?  Ta av  evt. votter og lua (det er mye varmetap gjennom hodet, derfor er lue viktig når det er kaldt), trekk glidelåsen litt ned og la være å sette varmen i bilen på fullt, så er det helt ufarlig. 

Vi hadde tidsinnstilt kupevarmer i bilen slik at bilen var varm om morgenen på arbeidsdager, så vi tok ikke på dressen før vi skulle kjøre til barnehagen, bare en vinterjakke.  Det var mest for å slippe å dra på dressen for så kort tid, vi hadde under et kvarters kjøretur til barnehagen, Men alle andre ganger, f.eks. hvis vi kjørte et sted i helgene for å ake eller noe annet, hadde jo ungen utedress på.  Da gjorde vi som beskrevet i forrige avsnitt. 

Det kan være ubehagelig å være for varmt kledd i bilen, men det går sikkert fint hvis bilen er kald ved start og han er kledd normalt etter dagens utetemperatur.  Dere voksne har vel også yttertøy på, slik at dere ikke lar bilen bli altfor varm. 

Hvem har sagt at det er farlig å sitte i utedress i bil, og hvorfor er det ufarlig å ha på seg f.eks. dunjakke (som mange voksne bruker)?  

 

Endret av laban
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er farlig for sikkerheten fordi selene kommer for langt ut fra kroppen. Det har ingenting med varmen å gjøre. Finnes masse linker på dette.

Anonymkode: cc112...5cf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

VI gjorde det også slik som laban sier. Jakke om morgenen når det ikke var så langt å gå fra bilen til bhg. Men skulle vi på tur i skogen, hadde de på dress i bilen. Det er sikkert lurt å droppe tykk genser under dressen, da vil jo selen bli liggende tett inntil kroppen, selv om dressen er på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er farlig for sikkerheten fordi selene kommer for langt ut fra kroppen. Det har ingenting med varmen å gjøre. Finnes masse linker på dette.

Anonymkode: cc112...5cf

Beklager, jeg tenkte ikke i de baner siden det bare handlet om temperatur i hovedinnlegget.  Dere må vel nesten finne en løsning som passer til selen i akkurat deres sete - enten brette ned dressen og evt, ha litt ekstra under hvis bilen er kald og dere skal langt (til barnehagen går det kanskje greit uansett), eller bruke en todelt løsning (dynebukse og tynnere jakke) til transporten og ha dressen med. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...