Gå til innhold

Oppstart Estradot og Provera


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg har snakket med deg her inne før og må gjøre det enda en gang siden jeg ikke finner en gynekolog med greie på tidlig overgangsalder. Jeg har fått dette helt stadfestet gjennom målinger av hormoner og ultralyd. Er nå 38 år og har strevd med symptomer siden jeg var mellom 36 og 37 år... veldig triste saker for meg. Men altså... først fikk jeg starte med Estalis for litt over 3 mnd siden, men det ga meg helt surrete blødninger. Deretter har jeg prøvd Sequidot i litt over en mnd. Men i dag var jeg til gynekolog og han ville prøve å sette meg på økt østrogendose. Nå skal jeg starte med Estradot 75mikrogram(han mente at en kvinne i min alder gjerne kunne ha 100mikrogram også, men ville prøve med 75 først). Dette plasteret skal jeg gå med konstant, men supplere med Provera 10mg tabletter i 14 dagers periode for å etterligne en naturlig syklus.

Høres dette korrekt ut? Jeg har hørt Estradot har bioidentisk hormon og at det er ekstra bra?(Hva nå det enn er). Jeg lurte også på om Ovesterin krem kan smøres på den grusomme huden jeg har fått i ansiktet siste året. Jeg har skrumpet som en rosin. Eller vil du tro at økt østrogendose via plaster også vil gjøre noe med huden min? Det høres muligens overfladisk ut, men hvis du hadde sett meg for 1,5 år siden kontra slik huden min er nå så ville du skjønt hvorfor jeg stresser slik. Aldring er normalt, men jeg hadde ikke tenkt å ta 10 år i slengen. 

Kan jeg ta Femarelle i tillegg til østrogentilskudd?

Takk for alle gode råd. De har vært uerstattelige i jungelen av leger som ikke har visst helt hvordan de skal gripe an situasjonen min. 

Anonymkode: 2f2bf...cb0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Jeg synes at det lyder som et fornuftig opplegg med at kunne øke dosen med Estradot og at du så får tilleggshormonet gestagen (Provera) i 14 dager hver måned. Du kan da vente menstruasjon 1-2 dager etter siste tablett. I Norge er alle østrogenprodukter som brukes i og etter overgangsalderen det naturlige østradiol som eggstokkene har sluttet å produsere. Det med ‘bioidentiske hormoner’ er en underlig trend som er oppstått i USA som du ikke skal bry deg om.

Å smøre østrogenkrem i ansiktet har jeg ingen erfaring med, engang hørte jeg at noen brukte det på halsen for å motvirke rynker. Ovesterin (østriol) er et svak østrogen. Du får sannsynligvis mer østrogen til huden med Estradot. Du kan ikke regne med mirakler angående huden, det er mange andre og viktigere årsaker til at den eldes som arv, soling og røyking. Har du sjekket stoffskiftet? Lavt stoffskifte kan påvirke huden.

Ingen vits å bruke Femarelle når du bruker østrogenplaster.

Lykke til, vennlig hilsen Mette

PS nevnte behandling er ikke prevensjon, det er kanskje 5-10 % sjanse/risiko for graviditet ved for tidlig overgangsalder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for din vurdering! Nå føler jeg meg trygg på det nye plasteret. Jeg ha sjekket stoffskiftet. Det virket normalt. 

Jeg har også fått Tostran fra gynekologen. Han mente det ville bedre sex-lyst og energinivå. Hos fastlegen min ble testosteronnivået mitt målt til 2. Fastlegen sa at det for kvinner skal normalt ligge under 3 hvis jeg husker rett? Altså at mitt nivå var normalt. Men på Tostran pakken står det at jeg skal ta en ertestor dråpe hver dag?? Jeg trodde jeg skulle bruke bare dette inn i mellom. Tok en liten dose i dag. Har prøvd å ringe gynekologen i dag, men han var ikke å få tak i før et stykke ut i neste uke. Jeg elsker jo å være feminin og er redd for å få mer hår på kroppen osv. Høres denne mengden grei ut? Burde jeg ta det hver dag?? Kan jeg ikke bare ta det de dagene jeg håper på å få mer lyst på sex med mannen min? Jeg har forresten økt blodpropptendens. Har ikke hatt blodpropp noen gang. Kanskje det også burde bli tatt med i vurderingen for å bruke testosteron?

Anonymkode: 2f2bf...cb0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Hvis testosteronnivået er normalt, er det ikke grunn til å bruke testosteron. Testosteron skal brukes for å øke et unormalt lavt nivå og skal altså brukes regelmessig, daglig eller et par ganger i uken i en tidels dose av det som er beregnet for menn. Det er ikke som Viagra at det skal relateres til seksuell aktivitet. Det øker ikke risiko for blodpropp.

Vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...