Gå til innhold

Hva synes dere? Tenåringer


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg og kjæresten har begge barn på samme alder. Hans datter har fylt 17 år, og mitt barn fyller 17 snart. Han og ex-kona er 10 år eldre enn meg, jeg fikk barn tidlig. Jeg vet ikke om det er derfor vi tenker annerledes. 

Men jeg er uenig med han og ex-kona når det gjelder en sak. Jeg blander meg selvfølgelig ikke opp i deres regler med deres datter, det er de som bestemmer der og vi bor ikke sammen, men jeg og kjæresten har diskutert det, og jeg lurer på hva andre mener om saken. 

Begge tenåringene har moped. Ingen har fått lov til å trimme de og der er vi like konsekvent. Jeg har en gutt og han synes det er ekstra flaut, da "alle" de andre (jeg tror egentlig det er alle) har trim på sin. Kjæresten har jo overhørt diskusjoner oss i mellom og han har sagt til meg at jeg aldri må gi etter. Han mener egentlig at det er mindre farlig å kjøre den hvis han hadde fått lov å trimme den litt, men man skal ha respekt for loven og vise ungdommen at den respekterer man. Jeg er helt enig.

Men når det gjelder alkohol er ikke de to like konsekvent. De vet godt at datteren drar på fest og drikker. Og det er klart, man vet at de fleste 17-åringer gjør det. MEN de kjøper rusbrus til henne, hun har sprit (20%) tror jeg, liggende i kjøleskapet og sitter og drikker rusbrus hjemme før hun går på fest. Hun er ansvarsfull og jeg tror nok at hun drikker med måte, men allikevel. 

Skal man ikke respektere denne loven da? Hvorfor er ikke det like viktig? Jeg kommer ikke til å kjøpe alkohol til min sønn når han snart fyller 17, selv om han er like fornuftig. 

Jeg diskuterte dette med kjæresten, for jeg mener det blir dobbelmoralsk. Da sa han "det er jo ikke alle lover som er like farlige å bryte". Noe som er stikk i strid med det han sa om at litt trim på moped er faktisk mindre farlig, MEN man skal respektere loven. 

Jeg kjenner at dette provoserer meg. Jeg ønsker ikke at min 17-åring skal lære at det er greit å drikke hjemme, få alkohol av foreldrene osv. før han er 18. 

Hva synes dere? 

Anonymkode: 2dda4...e91

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...