Gå til innhold
AnonymBruker

Langvarig menstruasjon

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg er 45 år, og siden påske har jeg hatt to runder med langvarige menstruasjonsblødninger. Den første av disse spesielle gangene, varte i to uker. Så en pause på knappe tre uker, og nå har jeg hatt blødninger i 22 dager. Delvis mye kraftigere enn hva jeg er vant til, dvs må skifte bind og tamponger oftere (og bruke begge deler samtidig) og blør gjennom selv tykke nattbind. Det er også en del koagulert blod. 

Jeg blir jo både slapp, trøtt og svimmel av dette. Har jeg rett og slett kommet i overgangsalderen? Har ingen andre symptomer på det. 

Anonymkode: 59d34...e9f

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det du beskriver forekommer typisk i årene før menopausen (som er siste menstruasjon) fordi den normale regulering er ute av kontroll. Forklaringen er som regel at eggløsningen uteblir og da dannes ikke progesteron som holder kontroll med blødningene. Østrogenproduksjon er fortsatt normal, eller tilmed økt, det stimulerer livmorslimhinnen til vekst og ukontrollert blødning. Tilstedeværelse av østrogen forklarer at du ikke har hetetokter, de kommer som regel først når menstruasjonene har stoppet opp.

Du bør snakke med din lege og få sjekket blodprosenten. Legen kan gi deg resept på cyklokaprontabletter som kan ta toppen av blødningen. Som behandling kan du enten velge å få en hormonspiral eller du kan prøve gestagentabletter (som Provera) i 12-14 dager hver måned. Det erstatter progesteron og gir kontroll med blødning. Det kan du fortsette med til menopausen.

Vennlig hilsen Mette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her