Gå til innhold
Lykkeliten84

corpus luteum?

Anbefalte innlegg

Lykkeliten84

Sist jeg var hos gynekologen hadde jeg cyste på eggstokken, den var stor men ikke slik at det skulle gjøres noe med den. 

Jeg skulle hatt mensen i dag, tatt graviditets teste men me negativ resultata. 

Det som jeg reagere på er at jeg har blankt slim nedentil, samt stikninger/spenning i brystene. Hva kan det være? 

Kan jeg bli gravid fordeom jeg har cyste? Er det farlig?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Fra overskriften kan jeg regne ut at du er 33 år, og at legen har sagt det kunne dreie seg om corpus luteum cyste? Stemmer det? Eggstokken er et arbeidende organ hvis oppgave  er å modne egg frem til eggløsning og produsere hormoner, dels østrogen, dels progesteron etter eggløsningen. Rett før eggløsningen ligger egget inne i en cyste (vannpose) som kan bli 2-3 cm stor. Det betegnes en follikkelcyste. Etter eggløsningen klapper posen sammen, men i stedet kan det dannes en corpus luteum cyste (det gule legeme) på stedet hvor eggløsningen fant sted. Den kan også bli noen cm stor. Iblant kan det ha oppstått en blødning på dette stedet, så dannes en liten blodcyste. Hos kvinner i fruktbar alder anser man cyster på opp til 4 cm som noe hvor det ikke er nødvendig med kontroll.

Du skriver ikke noe om prevensjon, visse typer av prevensjon medfører større risiko for godartede cyster.

Det finnes også andre typer av godartede cyster som f.eks. teratomer (‘tvillingecyster’) og endometriosecyster (blodrike cyster).

Risiko for ondartede cyster øker med alderen, og ved ultralyd kan gynekologen vurdere om cysten er suspekt.

Til dine spørsmål: Blankt slim er vanligst omkring eggløsningstidspunktet midt i syklus, men det stemmer ikke med sin angivelse av syklus. Ømme bryster er typisk i perioden før ventet menstruasjon og i starten av en graviditet. Man kan bli gravid selv om det foreligger en cyste. I og med at legen ikke ønsker kontroll av den, er cysten ikke vurdert som farlig.

 

Vennlig hilsen Mette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lykkeliten84

Jeg prøvet og bli gravid, og fikk positivt utslag på eggløsningstest 22 å 23 mai, jeg har mye hatt syklus på 27 dager, men mellom 27-29. Jeg var gravid utenfor livmoren i DES/Jan. 

Venter mensen i dag/morgen, har hatt blankt slim, i noen dager, og slik som jeg skrev med brystene, samt har jeg hatt smerter i korsryggen,. 

Tog test i dag utpå dagen , negativ. 

Kan jeg alikevel være gravid?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mette Moen, Gynekolog

Det er litt tullet å ta graviditetstest før man er litt over ventet menstruasjon, så jeg kan ikke si om du kan være gravid. Tiden vil vise. Lykke til, vennlig hilsen Mette

PS da du har vært gravid utenfor livmoren, vil det være lurt med tidlig ultralyd når du er 2-3 uker 'over ventet menstruasjon'

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her