Gå til innhold

Belgfrukter i stedet for grove kornprodukter


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei,

Lurer på om det er noen store ernæringsmessige forskjeller på feks kikerter kontra fullkornspasta/grove rundstykker/knekkebrød. Sett at resten av måltidet består av proteiner og grønnsaker (feks kylling med brokkoli og paprika) - Bør man velge kikerter eller grovt rundstykke til? Spør fordi kikerter er så lettvint å slenge oppi salat etc, men man hører jo mest om det som erstatning for kjøtt. Sett bort fra at variasjon er det beste, finnes det noen grunner til å holde seg til grove rundstykker?

Anonymkode: 1069a...9f2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gargamel
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hei,

Lurer på om det er noen store ernæringsmessige forskjeller på feks kikerter kontra fullkornspasta/grove rundstykker/knekkebrød. Sett at resten av måltidet består av proteiner og grønnsaker (feks kylling med brokkoli og paprika) - Bør man velge kikerter eller grovt rundstykke til? Spør fordi kikerter er så lettvint å slenge oppi salat etc, men man hører jo mest om det som erstatning for kjøtt. Sett bort fra at variasjon er det beste, finnes det noen grunner til å holde seg til grove rundstykker?

Anonymkode: 1069a...9f2

Ja, det er myemer protein og mye mindre karbohydrater i kikerter, så det er en stor forskjell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hei,

Lurer på om det er noen store ernæringsmessige forskjeller på feks kikerter kontra fullkornspasta/grove rundstykker/knekkebrød. Sett at resten av måltidet består av proteiner og grønnsaker (feks kylling med brokkoli og paprika) - Bør man velge kikerter eller grovt rundstykke til? Spør fordi kikerter er så lettvint å slenge oppi salat etc, men man hører jo mest om det som erstatning for kjøtt. Sett bort fra at variasjon er det beste, finnes det noen grunner til å holde seg til grove rundstykker?

Anonymkode: 1069a...9f2

Hvis du spiser godt med grønnsaker, så kan du gjerne spise kikerter i stedet for grove rundstykker eller pasta. Kikerter er en super matvare:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 30.6.2017 den 22.16, AnonymBruker skrev:

Hei,

Lurer på om det er noen store ernæringsmessige forskjeller på feks kikerter kontra fullkornspasta/grove rundstykker/knekkebrød. Sett at resten av måltidet består av proteiner og grønnsaker (feks kylling med brokkoli og paprika) - Bør man velge kikerter eller grovt rundstykke til? Spør fordi kikerter er så lettvint å slenge oppi salat etc, men man hører jo mest om det som erstatning for kjøtt. Sett bort fra at variasjon er det beste, finnes det noen grunner til å holde seg til grove rundstykker?

Anonymkode: 1069a...9f2

Jeg bruker kikerter som en erstatning for poteter / ris / pasta, ikke som en erstatning for kjøtt. :) Etter min oppfatning er det bedre å spise en god neve kikerter enn et grovt rundstykke, vi får som regel i oss mer enn nok karbohydrater (som rundstykket har mest av) uansett. Kikertene inneholder en del proteiner + masse næringsstoffer som rundstykket mangler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...