Gå til innhold

Slutt på statsstøtte til Human Rights Service (HRS) med ny regjering


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Ser stygt ut hvis sosialistene vinner valget. Da skal alle kritiske røster kveles.

http://www.arildronsen.no/15829.html

Ifølge Dagsavisen står statsstøtta til Human Rights Service (HRS) i fare hvis høstens valg ender med regjeringsskifte. Da er man inne på en farlig vei.

HRS er en sterkt innvandringskritisk «organisasjon» - et par mennesker og et kontor. Hege Storhaug og Rita Karlsen samler data om følgene av innvandring, og opptrer som talskvinner for et syn mange vil mene er ekstremt. De er også ekstremt islam-kritiske, noe som vel henger sammen – i hvert fall vil de sjøl mene det. Sylvi Listhaugs disipler? Mer enn som så, kanskje – det kan være liten tvil om at innvandrings- og integreringsministeren henter mye inspirasjon fra fruktene av HRS’ arbeid.

Det er ikke overraskende at SV vil nekte HRS støtte. Partiet har en svært tvilsom praksis i dette henseende. Partileder Audun Lysbakkenmåtte i sin tid gå av som statsråd fordi han rundhånda delte ut penger til sin ungdomsorganisasjon som i og for seg dreiv prisverdig opplæring i nærkamp for jenter, i den hensikt å hindre overfallsvoldtekter. Poenget er at statsstøtte ikke kan være avhengig av hva slags virksomhet et til enhver tid skiftende flertall på Stortinget «liker».

SV har samme praksis når det kommer til religion. Partiet vil ikke gi statsstøtte til religiøse grupperinger som ikke deler SVs syn på likestilling. «Enten gir dere kvinner like rettigheter i styrene deres, eller så tar vi fra dere statsstøtta!»

Men dette er jo det stikk motsatte av toleranse. Det er intoleranse. Toleranse må jo innebære at man tolererer at andre kan ha andre meninger enn en sjøl. Jeg syns det er helt håpløst at konservative kristne fortsatt mener at kvinner bør tie i forsamlinger. Men jeg kan jo ikke nekte dem å mene det. Og Staten kan selvfølgelig ikke behandle dem økonomisk annerledes enn andre troende, med henvisning til at den kompakte majoritet ikke deler deres kvinnesyn.

Til Dagsavisen sier stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV): «Formålet med ordningen er å bidra til bedre integrering, ikke til aktører som sprer myter og konspirasjoner.»

Nettopp. Hvem er det som bestemmer hvem det er som sprer myter og konspirasjoner?

SV har historisk solide røtter i et liberalt samfunnssyn, der minoritetenes rettigheter skal ivaretas. Det var ikke akkurat datidas SV’ere som ville forby Jens Bjørneboes «Uten en tråd» eller Agnar Mykles «Sangen om den røde rubin». Det var ganske sikkert heller ikke tilfeldig at de døpte partiavisa «Orientering» - det handla om vidsyn, om å være åpen for alternative tanker og idéer.

Partiet burde snarest legge av seg tilløp til en autoritær praksis som innebærer å forskjellsbehandle organisasjoner og bevegelser som ikke deler partiets syn. Det kler rett og slett SV veldig dårlig.

Anonymkode: 57b99...6e9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Dette er et stort tankekors. Burde jo gjelde menneskerettighetsarbeidet på linje med så mange andre og man snakke jo ofte i festtalene om å støtte et mangfold i demokrati og overalt ellers.

Men utviklingen i vår tid synes bare å være større og større interessemotsetninger og flere organiserte verdifellesskap. Kanskje en naturlig utvikling når man ser alt som skjer bare i naboland. 

I dag kom melding om at både politiske myndigheter i posisjon og i opposisjon oppfordres til å gå frem å gi sin tilslutning til FN sitt nye resolusjonsforslag om forbud av atomvåpen. Mange av oss savner en reaksjon eller agering i form av alle lands tilslutning til FN.

Veldig vanskelig å forstå hva de forskjellige partiene egentlig vil når det kommer til stykke synes jeg der vi nå er. Hvis man bare ikke er " et politisk dyr" da. Da er kanskje selv det uforståelige forståelig. 

 

Anonymkode: c3aab...e55

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Worrisome Plenty

Mer demokrati og mer ytringsfrihet ,sa Stoltenberg etter 22 juli. Ser ut som det er mer knebling og mer tankekontroll.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...