Gå til innhold

Bilbelte i buss (bussbelte) (Fake news på NRK)


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

https://www.nrk.no/vestfold/_-like-viktig-a-bruke-sikkerhetsbelte-i-buss-1.13701632

Thunshelle minner om at det er like viktig å bruke sikkerhetsbelte i alle kjøretøy

ifølge ssb.no var det 3 bussdødsfall i de 5 årene 2005-2009, av rundt 1000 trafikkrelaterte dødsfall. Nå vet ikke jeg men logisk resonementer vil også tilsi at de fleste bussdødsfall vil være sjoføren, for det er han som blir klemt ihjel ved frontkrash med stort kjøretøy, ved krash med lett kjøretøy så er det bilføreren som blir klemt i hjel eller kastet rundt som en dukke, mens busspasasjerene kan smile og le og være glad de ikke satt i bilen... ved buss krasher med stort kjøretøy eller et fjell f.eks vil også passasjerene komme relativt greit unna (litt avhengig av farten selvsagt) ettersom bussens frontparti vil komprimeres (og spise opp sjoføren) men mye av kreftene absorberes der og aksellerasjonen passasjerene får vil være betraktelig mindre enn om de satt i en bil f.eks.

Da blir det ganske tydelig at her er det ikke trafikksikkerhet folk bryr seg om, dette er bare unnskyldning  for å få inn penger til statskassa, og det er greit det statsapparatet må finansieres, men si det som det er, ikke lyv, og helst ta det over skatteseddelen

https://www.ssb.no/statistikkbanken/SelectVarVal/saveselections.asp

Takk NRK for at dere som vanlig sprer propaganda ukritisk, ville ikke forventet mindre av statlig "nyhetsbyrå"

Anonymkode: 467c1...a46

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Han snakker også om 6 passasjer dødsfall i buss per år som ville blitt redusert med beltemen statistikken på ssb ville ikke vise nyere enn 2009 så fikk ikke faktasjekket den delen (ville vært merkelig om bussdødsfall økte så mye da men hva vet jeg)

Anonymkode: 467c1...a46

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg satt på en buss forleden. Buss-sjåføren sa at alle måtte ta på seg beltene, noe normalt sett ingen buss-sjåfør sier. Det var noen engelskmenn på bussen. De begynte da å prate om at det var første gangen de opplevde at noen ber dem ta på seg belter på bussene, og det var i Norge. Men det er jo bra med sikkerhet selvsagt :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

20 timer siden, AnonymBruker skrev:

Thunshelle minner om at det er like viktig å bruke sikkerhetsbelte i alle kjøretøy

Anonymkode: 467c1...a46

 

16 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Fake news?

Anonymkode: e22e3...c90

 

guide-to-gappy-grin-Aug2009-iStock.jpg

Anonymkode: 467c1...a46

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

1 time siden, AnonymBruker skrev:

*meme*

Anonymkode: e22e3...c90

jaja kan sikkert være et hendig uhell dette her og ikke med vilje, men jeg har mistet tiltro til NRK etter at de beskylde presidenten i vår nermeste alliertes land for å være med i tisse porno sexvideo, som putin (en person som truer vårt rikes sikkerhet) bruker til å få Trump til å videreføre deres agenda (f.eks la rusland få innvadere norge uten at USA hjelper oss, f.eks.) Det er såpass alvorlige anklager at en kan miste tiltro til NRK og tro at annent ting ikke er hendige uhell men bevisst feilinformering av en eller annen agenda. Jeg venter fortsatt på å bli forsikret av NRK om at de bare spredte løgner basert på 0 kilder fordi de likte budskapet, men de nekter å rette opp i saken, så jeg får vel fortsatt sitte her å bekymre meg jeg da... eller ?

Men bare så det er sagt, alle gjør feil, jeg kan forstå at også NRK kan gjøre feil, men da retter en opp.... gir klar og tyldelig beskjed her tok vi feil, vi beklager, vi skal forsøke å unngå slikt i fremtiden ved å ta grep x og y, da er jeg helt OK med slike ting, men en bare later som ingenting og lar det stå... Det er ikke OK, ihvertfall ikke om viktige saker, og det er du nok enig med meg i ;) 

 

Anonymkode: 467c1...a46

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...