Gå til innhold

Er det slik at " minstepensjon" blir borte og hva kommer i stedet og fra når. Noen som vet.?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hva blir konsekvensen for " minstepensjonen" etter nye pensjonsregler eller hvor mye blir " den nye minstepensjonen" sommel vil gjelde for alle som har en fot i det nye pensjonssystemet?

Anonymkode: c9ced...997

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

22 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva blir konsekvensen for " minstepensjonen" etter nye pensjonsregler eller hvor mye blir " den nye minstepensjonen" sommel vil gjelde for alle som har en fot i det nye pensjonssystemet?

Anonymkode: c9ced...997

Hvis du tenker på garantipensjon tilsvarer dette minstepensjon så vidt jeg vet.

Anonymkode: 36e28...556

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje hvis man ikke tar ut tidlig alderspensjon. Allikevel stemmer ikke det. Selv de med bare en ørliten fot i det nye systemet berøres av dette som jeg forstår og selv om man faktisk har klart å arbeide heltid og deltid i mange år. De som kun er i det nye systemet er visst bare " veien blir til mens vi går"

Spesielt vanskelig dersom man er litt i det private og litt i det statlige fordi samordningsreglene øker ikke akkurat pensjonen når man kommer så langt. Utsiktene til jobber er jo ikke like gode for alle heller.

Anonymkode: c9ced...997

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For oss som har vært vant til " smalhans" på alle livets områder bestandig blir sikkert ikke mye forskjell. Men ser bare naboer med er det fire biler og barnevogner og alt hva hjertet begjærer hva skal det skje med alle med helt andre livsvaner og livbetingelser. Hvordan skal det ende?

Anonymkode: c9ced...997

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, AnonymBruker skrev:

Kanskje hvis man ikke tar ut tidlig alderspensjon. Allikevel stemmer ikke det.

Hvis du lurer på hva som vil lønne seg for akkurat deg, må du kontakte noen som har tilgang til hele historikken din - en fagperson i en pensjonskasse du har innskudd i, en fagforening hvis du er medlem av en som er stor nok til å ha fagfolk på området, eller NAV.  Finn fram alle relevante papirer på forhånd.  For oss som er født i de årene som blir omfattet av "overgangsordningen", er dette såpass innviklet at du ikke kan få konkrete råd fra folk som ikke har innsyn i hva du har tjent opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Virker på meg som her er like mange måter å se tingene på som der er eksperter. Men forstår her gjelder det å stå på sitt og det er lett å bli helt " overkjørt".Man bør nok kontakte noen som er på ens egen side ja.

Anonymkode: c9ced...997

Lenke til kommentar
Del på andre sider

55 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Virker på meg som her er like mange måter å se tingene på som der er eksperter.

Hvis du finner fram alle relevante papirer og klarer å få tak i en som kan se detaljene i akkurat din opptjening, skal det gå an å beregne hva som lønner seg.  Er du fortsatt i tvil, er det lov å få en second opinion. 

57 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Men forstår her gjelder det å stå på sitt og det er lett å bli helt " overkjørt".

Ikke oppsøk noen som er mest opptatt av å selge deg noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På meg virker det som om Stortinget med denne pensjonsreformen virkelig har " lagt det store egget" og ikke overskuer konsekvensene. Hvis ikke de bare påregnet at det blir også her i landet som i Hellas og Italia hvor pensjoner plutselig bare kuttes vekk uten mulighet tydeligvis for den som rammes å nå frem i landets rettsystem for å påklage. Resultatet er at storfamilier må bo sammen på mye mindre plss enn hva som skiltes med i offisielle statistikker. 

Folk bruker mer tid og krefter på pensjonsspørsmål enn de bruker på arbeid for arbeid er jo nettopp mangelen. At disse robotentusiastene snart styrer alt menneskelig liv gjør jo ikke saken noe bedre. Viktig at visse ting ligger fast i alle arbeidsforhold. Hvilke egg vil Stortinget nå legge?

Det er grunn til å prøve å følge med i svingene spesielt på pensjonen.

Å rasere alt er ikke alltid den rette løsningen. Vi som protesterer er faktisk ikke på ville veier. 

Anonymkode: c9ced...997

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er lei for det hvis det blir for mye på det negative for noen men jeg har forferdelig vondt i sia i dag og vi liker ikke alle juks og bedrag.

Anonymkode: c9ced...997

Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Folk bruker mer tid og krefter på pensjonsspørsmål enn de bruker på arbeid for arbeid er jo nettopp mangelen.

Den påstanden er vel litt drøy? Mange fagfolk er oppgitt over at folk bruker alfor lite tid og krefter på å sette seg inn i pensjonsspørsmål, fordi de regner med at de vil få nok til å leve det livet de ønsker seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke alle disse som kommer så utmerket ut i pensjonsspørsmålene virkelig har fortjent det nei. Enkelte burde holde seg til sine egne i så mye også hva gjelder skattekroner. Tenk bare alle de som nå får amnesti fordi det  nå har er samarbeid med internasjonale skatteparadis og andre utenlandske myndigheter så nå vil man kunne avsløre dem. Men Ola og Kari Nordmann kan ikke kjøpe plastposer  for mye uten at det blir riksnyheter. Posenes  kvalitet etter avgiften er helt elendig. De ryker bare man ser på dem. Hvorfor selger man ikke mere solide plastposer man hadde spart på og  hadde tatt med seg når man handler. Mannen etter meg mente jeg bare kunne la være å handle mye mat. Ingen god løsning her i huset og så mange lokale butikker er ser heller ikke å velge på. 

Nei folk burde holde seg til sine egne og ikke gjøre ulovligheter som å snoke i andres og helt fremmedes liv.

At alt ryker i våre dager av arbeidsplasser og annet burde de bære som har reell innflytelse på dette. Nei sett søkelyset på mammaene og pappaene deres med høye stillinger og aksjeporteføljer og biler og besteforeldrestatus og utdanningsmereritter. Plage andre til sygdom er det eneste de kan. Og nå også galskap med pensjonen fordi som har prøvet å holde seg på den smale sti i livet og aldri har kjørt ned noen eller myrdet noen. 

På tide de tar på seg ledertrøya for alvor de som kan. De trenges så sårt.Scenen er deres.Men det er slutt på at publikum kan trues til å møte. God fornøyelse.❤️

Anonymkode: c9ced...997

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Alt koster så altfor mye. Det er hva som er problemet for oss store som små Jørgen Hattemaker og Kong Salimon. Ser bare hvordan vi prøver å prioritere å inngå uvennskap med naboer om trær og busker og ugras. Klokt eller ikke klokt. Men vi er ikke alle som svinger motorsaga eller har prioriterer bil. Å flytte i leilighet er også en mye dyrere  og umulig løsning for oss  og leiemarked er veldig vanskelig når helse og alder ikke er " klingende mynt" 

Synd man ikke har mere innsyn i hva naboer og andre virkelig driver med og har drevet med.

Så veldig god mottagelse er jeg redd disse nye innsamlingsaksjoner vil få selv om alle sier at alt går så det griner.

Hører de snakker om begravelser på radio. Tror de fleste nå fokuserer først og fremmst på prisen.Også på sånt. Helst kan man vel bare være til stede ved urnenesettinf. Tror det holder for oss i fremtiden. Også slippe for mye løgn og bedrag i media.

Anonymkode: c9ced...997

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...