Gå til innhold
AnonymBruker

Kortere menstruasjon og mellomblødninger etter utskrapning

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei!

Kvinne 27 år, et vellykket svangerskap bak meg, keisersnitt.

Jeg hadde en MA/BO oppdaget i uke 12 i juli i år og måtte ha utskrapning da abortpillene ikke virket. Etter inngrepet har ikke menstruasjonen vært som før. 

Vanligvis har jeg hatt syklus på 27-28 dager og mensen i 7 dager, kraftig de 4-5 første dagene. 

Jeg fikk påvist en 3 cm muskelknute i livmoren i forbindelse med aborten.

Jeg blødde først i tre uker etter utskrapningen, deretter kom mensen etter 3,5 uke. Mensen varte i fem dager og var middels kraftig. Jeg fikk to styrtblødninger noen dager etter at mensen var ferdig, begge etter trening. Etter det blødde jeg en del, men uregelmessig, fram til neste mensen som kom etter 29 dager. 

Denne mensen varte i tre dager og var ikke så kraftig som jeg er vant med den heller. Jeg spottet/blødde nå og da fram til neste mensen som kom etter 28 dager. Denne varte i to dager bare, så en dags opphold og deretter 5 timer med blødning neste dag. Etter det begynte jeg å spotte/mellomblø igjen etter noen dager. Mest brunt blod men også innslag av friskt. 

I forkant av siste menstruasjon hadde jeg en del smerter dagen før og var kvalm. Dette er jeg heller ikke vant med. Har tidvis murringer underveis i syklusen også. 

Jeg er så redd det er noe galt med livmora etter utskrapningen. Arrdannelser feks? Samtidig vet jeg ikke når man kan forvente regelmessig menstruasjon igjen etter et slikt inngrep? Jeg liker dårlig at antall dager med mensen bare blir kortere og kortere. 

Hva kan årsaken være? Er dette normalt? Burde jeg ta en sjekk hos lege/gynekolog nå eller se det an litt? Hva med muskelknuten, burde jeg sjekke noe i forbindelse med den?

Jeg går ikke på noe form for prevensjon da vi ønsker ny graviditet. Jeg vet ikke om jeg har eggløsning som normalt heller. 

Håper på innspill :) 

Anonymkode: 17a38...b94

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Hei, her må jeg be om hjelp. Hva er MA/BO ? Jeg har etter hvert lært hva MA er, men BO??

Så ber jeg deg om å være mer presis med dato for dine blødninger, det er vanskelig å få oversikt når du snakker om 3,5 uker, 29 dager, 3 dager osv.

Vennig hilsen Mette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×