Gå til innhold

Skremmende utvikling gjør unge menn uføre


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hva er grunnen? 

https://www.nettavisen.no/mener/skremmende-utvikling-gjr-unge-menn-ufre/3423301092.html

Køen av unge uføre menn er et stort samfunnsproblem. Mange av dem vil aldri komme seg inn i arbeidslivet, og vil få et liv med dårlig økonomi, helseproblemer og tidlig død.

Ulike psykiske lidelser er diagnosen for rundt 60 prosent av folk som blir uføre under 30 år. En av årsakene er at det har blitt lettere å få en slik diagnose - en annen er at arbeidslivet i større grad enn før skyver ut slike personer.

Nesten alle som har gode karakterer på ungdomsskolen, fullfører. Mens de svakeste elevene gir opp. - Mange slutter fordi de blir satt til å strekke seg etter det uoppnåelige, sier forsker Eirfred Markussen ved forskningsinstituttet NIFU til Aftenposten.

Den brutale virkeligheten er at mange unge menn sliter med å skaffe seg kompetanse samfunnet trenger. Hvis de samtidig føler seg avvist og mislykket, er det en farlig miks. Folkehelseinstituttets dødsårsakregister viser at rundt 600 mennesker årlig tar sitt eget liv. En spesielt utsatt gruppe er unge menn.

Anonymkode: 575ea...89a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Samfunnsbildet endres raskt. Hva fremtida faktisk vil trenge er kjempevanskelig å spå. Man har alltid bommet på det opp gjennom tidene. Man har bare aldri hatt så fine måleapparter til å måle på kryss og tvers hva som kunne ha vært samholdt med hva som er på måletidspunktet. Jeg tror de fleste unge trenger mer tid på å finne seg sjøl enn hva samfunnet faktisk gir dem.Jeg synes også vi som samfunn blir mye fattigere dersom kunnskap bare skal tjene noen maktpersoner. Kanskje en del ville vinne på et år på en folkehøyskole?

Anonymkode: 4995f...98a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hva er grunnen?

Mye teori på yrkesfaglig vgs - dvs. den kommer for tidlig, slik at elevene de første månedene får inntrykk av at de er på noe som likner ungdomsskolen, som de fleste av dem var grundig lei av. Dermed er det mange som slutter. Det trengs selvsagt teori på yrkesfag også, men det først halvåret eller noe sånt, burde de (også) få gjøre noe som har tilknytning til faget.

Håndverksbransjer som trenger kvalifiserte folk, men som er lite attraktive for unge gutter fordi de får inntrykk av at det meste foregår på polsk eller baltisk.

Et regelverk som gjør at ungdom som faller litt ut, "trenger" diagnoser for å passe inn i systemet.

For å nevne noe. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det er så veldig mange mennesker som trenger mer hjelp og omsorg i dag. Det er kjempestor kamp om alle ressurser og tapere blir barn og unge der disse prioriteringene gjøres virker det som. Men vi velgere kan jo ved valg påvirke i riktig retning.

Anonymkode: 4995f...98a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...