Gå til innhold

Rier i flere døgn


tet

Anbefalte innlegg

Har en venninne som har gått med rier siden natt til mandag, altså i fem døgn. Natt til i går var de regelmessige med fem minutters mellomrom, så derfor reiste hun til sykehuset. Hun ble undersøkt, men ble sendt hjem igjen med en cm åpning. Det er 1,5 time til sykehuset

Hun er helt utslitt, da hun ikke får sove p.g.a riene. Hvor lenge er det forsvarlig å gå slik, hun blir jo helt utslitt til arbeidet skal starte. Slimproppen gikk på onsdag.

Håper på raskt svar!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Valnøtt

Hvis hun ikke har fått hvile og sove på fem døgn, begynner det jo å bli på tide å vurdere litt! Det er jo litt slitsomt med resten av fødselen også, så hun bør vel kanskje kontakte dem igjen og forlange at de gjør mer for henne. Med drypp eller noe sånt. Det begynner jo å bli på tide å få litt fres på riene igjen da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trine Endsjø, jordmor

Det er ikke noe unormalt forløp du beskriver at din venninne har. Førstegangsfødende har ofte en veldig langsom start uten effektive rier. Vi kaller det maserier, og det beste er egentlig å få stoppet dem. Det kan noen ganger være effektvt å ligge i badekaret, slappe av mye, prøve å sove så mye som mulig mellom slagene. Jeg skjønner godt at hun er utslitt, men det er ikke så mye annet man kan gjøre enn å vente til kroppen er klar for fødsel. Alternativet er å stimulere fødselen i gang med hormoner. Da er det imidlertid en fare for at fødselen fremdeles trekker ut i langdrag, siden kroppen egentlig ikke er helt med. Uansett, det er opp til legene på sykehuset å vurdere hva som er best for henne og barnet. Går ut ifra at de sjekker regelmessig at barnet ikke lider noen last av at hun har så mye maserier. Det kan være en stor påkjenning for mor å være så sliten, og du har rett i at det på mange måter en et dårlig utgangspunkt for å gå i gang med det egentlige fødselsarbeidet. Ønsk henne lykke til.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...