Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. AnonymBruker

  Kupton,problemer, hva kan jeg gjøre?

  Skal gjøre et ærlig forsøk på punkt 2, blir nok vanskelig da jeg ikke bryr meg om kontakt med andre nettopp fordi jeg liker meg i min egen lille verden med meg selv,men skal prøve. Skal også forsøkte fastlegen, men tviler på om han vil gi meg noe å sove på ,da han fra før ikke er veldig begeistret for å gi ut beroligende. Men skal gjøre et forsøk på det og. Takk for hjelpen. Anonymkode: 10b92...b0b
 3. Lillemus

  Kjøper du fortsatt kulturprodukter i fysisk format?

  Kjøper litt dvd og noe bøker.
 4. AnonymBruker

  Selvrespekt

  Det er vel begge deler. Kanskje en følelse av at man fortjener å ha det bra, fordi en har bra selvfølelse? Og da finner man seg vel ikke i hva som helst. Men aner ikke hvordan komme dit. Jeg har også slitt med mye skam. Og har traumer som har tatt fra meg verdigheten. Og jeg føler at jeg ikke fortjener å ha det godt og bli behandlet bra. Da blir man som regel behandlet dårlig og det blir en endeløs vond sirkel. Jeg tror at når det blir så ille så er det lett å motarbeide alle positive forsøk fra andre til å bekrefte ens verdi. Tror ikke på det, og tester andre ut. Det går jo ikke bra. Anonymkode: e00d4...a7f
 5. kupton

  Kjøper du fortsatt kulturprodukter i fysisk format?

  Ja, bestilte nettopp en stor CD-samling med Beethoven spilt av Berliner Philarmoniker.
 6. Gondor

  Deprimert når viruset er under kontroll

  Ikke alle depresjoner kommer av en grunn. Noen bare kommer fordi hjernen slår krøll på seg og de kan godt utvikle seg til alvorlige depresjoner. Mange som har store problemer er ikke deprimerte, mens de som har småproblemer kan være helt utslått.
 7. Glitter

  Selvrespekt

  Jeg har snakket litt med behandler om dette her om dagen. Hun sa noe om at det må bygges opp over tid og er ikke noe som kommer raskt, og at det blant annet kan rettes opp i ved å framover ta bedre valg og ikke sette meg i situasjoner som fremkaller skam og selvhat. Videre er det kanskje noe jeg bør jobbe med sammen med behandler jeg har på VOP. Behandler her på sykehuset er jo hun som kjenner meg best og som forstår meg best, men mye tid går jo med på her og nå-situasjoner siden det er en akuttpost. Likevel har vi pratet om hele livet mitt. Dette gav mening, og er kanskje grunnen til at jeg ikke har selvrespekt. Jeg må på et vis tilgi meg selv for det som har vært (ifølge min behandler) og begynne å etterstrebe de verdier og holdninger jeg egentlig har. Som jeg har vokst opp med. Det framstår som en stor og vanskelig oppgave så selvdestruktiv som jeg er, men jeg leste en gang at umulige oppgaver kan løses ved å dele dem opp i mindre oppgaver og deretter starte med den første og ta det steg for steg. Så var det å vite hvordan dele opp og hvordan løse de. Første er vel åpenbart å holde løftet til meg selv om at jeg ikke skal misbruke rusmidler. Hva neste etter det er vet jeg ikke, men jeg får bruke litt tid på denne første oppgaven nå.
 8. Klumpedumpe

  Erna er deilig! 😋

  Nei, tuller ikke. Jeg liker damer som det er mye på. Er så godt å ta på.
 9. kupton

  Selvrespekt

  I følge en teori har vi overjeget, jeget og detet (superego, ego, id). Overjeget består av samvittigheten - den som forteller oss hva som er rett og galt og som vi har lært av foreldrene, skolen, NRK (i gamle dager), og jegidealet. Jeg idealet er det vi selv som har laget. Det er slik vi selv ønsker og håper at vi selv skal være. Når selvrespekten er dårlig, kan det være fordi det er en stor avstand mellom jegidealet og vår egen vurdering av oss selv. Her kan en drøfte begge deler med en behandler. Har jeg et rimelig og forståelig jegideal? Er vurderingen av med selv rimelig? Oftest er det i slike tilfeller noe å hente/korrigere på begge sider.
 10. AnonymBruker

  Selvrespekt

  Enten må selvrespekt komme innenfra deg selv eller så må det tilsettes utenfra med preparater. Hvilke andre måter skulle selvrespekt trylles fram på? Anonymkode: c01b9...797
 11. Gammel_doler

  Kjøper du fortsatt kulturprodukter i fysisk format?

  Nei, ingenting. Har solgt alt jeg hadde av den slags også. Bruker strømmetjenester til film/musikk og leser aldri bøker i noen form.
 12. Gammel_doler

  Selvrespekt

  Jeg kjenner meg også igjen i dette og har egentlig ingen råd her heller dessverre. Men jeg vil jo tro at behandlere kan hjelpe med dette? Eller hvertfall årsaken til at man ikke har selvrespekt? Har du pratet med behandlere om det?
 13. Gammel_doler

  Ingen sex på mange år.

  Jeg beklager, fikk inntrykk av i det opprinnelige innlegget ditt at du ikke hadde interesse for det selv heller lenger. Derfor sa jeg at «det sikkert er helt ok». Beklager, skjønner at jeg har misforstått. Og nei, jeg hadde ikke klart meg uten så lenge. Kan godt forstå at det går ut over selvtilliten og at du får angst og depresjon. Trist at det har ødelagt så mye for deg. Har du sagt til henne i løpet av årene hva du føler? Man må selvsagt respektere at noen verken har behovet eller lysten av diverse årsaker. På samme måte som du må vise respekt og forståelse for henne så håper jeg for din del at hun gjør det samme tilbake. Har dere diskutert et åpent forhold? Jeg kunne nok ikke hatt det selv men for noen fungerer jo den slags når én part ønsker mer sex eller nærhet enn den andre.
 14. Glitter

  Selvrespekt

  Det er en kjip følelse å ha i hvert fall. Jeg sliter med endeløs skam. Helt ned i minst 16-årsalderen. Spesielt de siste årene. Før det har det vært andre vonde ting som har revet vekk følelse av å bety noe eller gi mulighet til å bygge opp selvverd. Jeg vet ikke hvordan man kan bygge opp selvrespekt. Jeg tror ikke jeg vet hva det vil si å føle på respekt for seg selv egentlig. Er det en følelse man har? Eller bare at man ikke finner seg i hva som helst og vet med seg selv at man er i tråd med egne verdier? Jeg har ingen av de delene. Mine egne verdier er langt fra slik jeg har endt opp.
 15. kupton

  Tvangsinnlagt

  Den berømte Ingvar Wilhelmsen fortalte at han hadde en pasient med sterk angst for å bli tvangsinnlagt. Hans beste råd gir jeg videre til deg: Oppfør deg som om du er frisk.
 16. AnonymBruker

  Selvrespekt

  Jeg tror ikke jeg har noe selvrespekt igjen, så kjenner meg igjen. Ser ikke noe som kan hjelpe meg heller mer. Så jeg kan kjenne meg igjen, men har ikke noen råd. Anonymkode: e00d4...a7f
 17. Glitter

  Tvangsinnlagt

  TS er sannsynligvis tvangsinnlagt pga noe annet enn rus. Det skal _mye_ til for å bli tvangsinnlagt i behandling pga rus i dag. Så akkurat nå er det nok noe annet vedkommende må behandles for. Ut over det er det jo kun TS og ingen andre som kan velge om hn skal ruse seg eller ikke. TS har åpenbart ikke fått nok enda og da er det ikke noe noen kan gjøre egentlig. Hver og en må nå sitt vendepunkt, og selv da er det å forbli rusfri en svært tøff oppgave med dårlig statistikk.
 18. kupton

  Kupton,problemer, hva kan jeg gjøre?

  Jeg vil anbefale to tiltak: 1. Ta kontakt med fastlege for å få medisiner som gir deg minst 5 timer søvn per natt. Du må selvsagt ikke sove på dagtid. 2. Gjøre ting på dagtid som får oppmerksomheten til å vende seg utover. Samme hva det er, bare ikke innover på deg selv. Om du finner noen å snakke med, ikke snakk om hvordan du har det. Snakk om noe i samfunnet, hobbyer, interesser eller et eller annet slikt.
 19. Glitter

  Hvilken mat blir du fortest sulten igjen etter å ha spist?

  Lyse knekkebrød. Fisk blir jeg også fort sulten av. Nå for tiden hvor jeg er for tynn blir jeg sulten veldig fort da kroppen "skriker" etter mat. Veksler hele dagen mellom at jeg må holde ut og ikke spise mer, og at jeg må spise mer og gå opp i vekt. 😛 Blir fort sulten etter grøt også, men det er veldig godt da.
 20. erik123

  Ingen sex på mange år.

  Hva skulle jeg da ha gjort? Du får ikke sex automatisk. Og mange får aldri i seg dame. Min sjanse røyk i 1968.
 21. slabbedask

  Kjøper du fortsatt kulturprodukter i fysisk format?

  Ja, kjøper en god del bøker og blurays.
 22. erik123

  Ingen sex på mange år.

  Vi har prøvd å snakke sammen men det er helt nytteløst. Hun skjønner ikke at da jeg var ung var opptatt av sex. Det var for henne utenkelig. Nei , dette er ikke helt ok. Har du greid deg uten sex fra du var 25 til du var 65? Hva tror du det gjør med et menneske? Det føre med seg null selvtillit depresjoner og angst. Og man bare håper at livet snart er slutt. Det er grunner til at jeg ikke tenner på sex som er for private til å komme inn på her. Men det er et helvete. Og det er et liv uten glede og følelser. Og du vet sikkert meget godt at mange mennesker ikke har sex av forskjellige grunner.
 23. Gargamel

  Ingen sex på mange år.

  Ville du valgt annerledes hvis du fikk en ny sjanse?
 24. Xtra

  Kjøper du fortsatt kulturprodukter i fysisk format?

  Nei, her går det i strømming av musikk og filmer, og bøker leses på Kindle. Men koser meg i blant med fysiske gamle bøker eksempelvis historiske bøker eller kunstbøker.
 25. Today
 26. AnonymBruker

  Kupton,problemer, hva kan jeg gjøre?

  Kjipt du har det sånn du og,ikke kjekt. Men fint du har noe å finne på og noen å snakke med. Selv sliter jeg med å konsentrere meg om å skrive,selv det lille her krever mye. Anonymkode: 10b92...b0b
 27. Fionys

  Undertøy vask

  Jeg bruker bare å legge ullplagget i en bøtte og helle kokendevann over.
 1. Load more activity

Artikler fra forsiden

×
×
 • Create New...