Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. AnonymBruker

  De verste jobbene

  Å jobbe med mennesker er det mest krevende men kanskje også det mest givende. Dessverre er helsevesenet så underbemannet og travel at man ofte bare sitter igjen med det krevende. Tenker det verste må likevel være å ha en jobb som er så ensformig og kjedelig at timene « snegler» seg avgårde. Anonymkode: 01c0f...8b3
 3. Missimor

  Problemer med selvbilde og følelser

  Hei igjen! Jeg trur ikke du er følelsesløs. Det er vondt å føle seg utenfor og kommunikasjon mellom mennesker kan være vanskelig. Av erfaring vet jeg at det er godt å snakke med noen om det som er vanskelig og utfordrende for da får man høre andre sin mening om det og da har man muligheten til å se om det er ting man kan gjøre annerledes. På skolen finnes det kanskje ei helsesøster du kan ta kontakt med? Kanskje du kan prate med foreldrene dine om dette?
 4. Today
 5. stjernestøv

  Er det noe galt med meg?

  Ok. Psykiateren sa vi kunne vurdere det for hver gang, kunne til og med få injeksjon to uker før tiden. Nå sa sykepleieren at han sa hver fjerde uke heretter,men jeg skal ta det opp med psykiateren igjen. Ja jeg vil ikke kjenne ernergier nå for det er slitsomt, det går utover kropp og sinn.
 6. Millee89

  Håper ikke dere blir lei meg nå da...

  Idag tok mannen min affære. Ringte legen vi har brukt hos Volvat det siste halve året. Fortalte åssen jeg har det og at angsten har forverret seg etter henvisningene fra fastlege. Han fortalte at jeg nesten ikke sover om natta engang. Legen ba oss komme til han, så skulle han ta oss imellom andre pasienter. Så denne gangen endte jeg opp hos lege selv om jeg ikke ba om det selv. Han spurte litt rundt hvorfor jeg var henvist av fastlege. Og det var for å utelukke som sagt. Han spurte om fastlegen hadde foretatt en nevrologisk test av meg før henvisning. Det hadde hun ikke. Jeg fortalte jeg er livredd ALS. Med leamus overalt og spesielt i beinet som også prikker/føles numment. Prikking og nummenhet mener han ikke er et ALS tegn i hele tatt. Og leamus er vanlig ved stress og angst. Når jeg sa at jeg har fått mest leamus i samme bein hvor det er numment, så sa han: "selvfølgelig har du det. Vi kan tenke på oss det meste, bare vi bekymrer oss nok." Jeg fortalte beinet føles rart. Men det er jo så diffust og jeg hadde like god muskelstyrke i begge beina. Så lyste han i øynene mine Og munnen. Sjekket reflekser. Jeg skulle gjøre masse finbevegelser med hendene. Testet styrkene i hendene og armene mine. Samme med beina. Etterpå sa han at han ville aldri henvist meg videre til nevrolog OG til MR av hodet. Det var ingen mistanke fra hans side om noe. Så han sa jeg bare måtte velge selv. Han brukte ikke henvisninger for å utelukke og heller ikke mot angst. Da jobbet han heller kognitivt og med samtaler med pasient. Han ringte også DPS og fikk ordnet så jeg får timer to ganger i uka istedet for en. Jeg går ut derfra og er glad han sjekket meg nevrologisk. Men jeg har fortsatt et spørsmål: skal jeg dra til nevrolog (som er 19 november) og MR av hodet neste uke? Hvordan skal jeg forholde meg til dette videre nå? Hva ville dere selv gjort? Føler jeg har havnet litt i mellom to leger nå. Den ene henviser for å utelukke og betrygge meg. Den andre tenker ikke tanken på å henvise engang. Håper på svar fra dere. Skal til DPS på "hastetime" nå idag.
 7. kupton

  Er det noe galt med meg?

  Hvilken dose en trenger, må utprøves for hver enkelt pasient. Det høres ut som om du får for liten dose. Det kan avhjelpes enten ved å øke dosen eller ved å forkorte tiden mellom hver sprøyte. Du må snakke med psykiateren din om dette. Jeg synes det er svært positivt at du nå ønsker å få bort disse energiene. Jeg ser det som er godt tegn fra din side.
 8. stjernestøv

  Voldsfilmer

  Så en om seriemordere på netflix, ingen av dem hadde gjort noe galt. Sykt! De kunne nå bare innrømt det,men de ble sint når det ble lagt frem beviser.
 9. stjernestøv

  Er det noe galt med meg?

  Blir det overdose nå da? I går tok jeg med meg smerte energier fra butikken og måtte ta paracet, selv om det var noe jeg tok med meg. Det er ikke bare folkene som er der som har energier, folk legger fra seg energier også og det kjenner jeg. Forstår jo at psykiatrien mener det er bare noe jeg finner på, men det er ikke det. Energier eksisterer de.
 10. AnonymBruker

  Voldsfilmer

  Jeg elsker dokumentarer og intervjuer med psykopater og seriemordere. 😄 Mye bedre enn skrekkfilmer! Anonymkode: 50bf4...6b2
 11. stjernestøv

  Er det noe galt med meg?

  På torsdag er det tre uker siden jeg tok xeplion,likevel har jeg kjent masse energier også i sist uke. Nå fikk jeg mast meg til å ta ny sprøyte i dag,så måtte det bli hver fjerde uke som psykiateren sa. Men han sa jeg kunne til og med ta den to uker før, jeg følger med på hva de sier! Så siden jeg kjenner så masse energier virker den ikke eller er det meg det er noe galt med? Er det for tidlig å ta den i dag? Han nye psykiateren må jo tro jeg elsker medisiner, han sa det til og med "Du er glad i medisiner du". Jeg er ikke det, vil bare ha fred og tidligere har jeg ikke kjent energier da jeg tok xeplion.
 12. Janus30

  Influensasymptomer

  Jeg får influensasymptomer av søvndeprivasjon.
 13. Gargamel

  Trening uke 37

  Jeg er usikker på hvor mye man skal ta i. Intervall-guruene i Trondheim sier at det er en vanlig tabbe å ta i for hardt. https://www.ntnu.no/cerg/generasjon100/deltaker/hit "En av treningsmodellene som vi har god erfaring med er 4x4-intervaller. Mange vil bli overrasket over at dette ikke er så hardt som det høres ut som, og en vanlig nybegynnerfeil er å ta i for hardt. En god tommelfingerregel er at du trener for hardt dersom du ikke orker å gjennomføre fire hele minutter." Pulsen skal opp til 85-95% av makspuls. Hvis man tar en mellomting og sier 90% så er ikke det ekstremt hardt. Kommer også til å tenke på Gjert Ingebriktsen som sier at guttene nesten aldri presser på trening. Det handler nok mer om mengde og variasjon. Ikke at man skal trene til man nesten spyr hver gang.
 14. AnonymBruker

  ADHD hos barn

  Det er ikke frekt å svare på noe når jeg blir rådspurt om noe. For det ble jeg. Heldig du er som har en far som klarte å møte presis på jobb og sende deg på skolen, for det klarer ikke denne pappaen. Jeg er ikke helt på bærtur når jeg snakker om ADHD, det er ikke tatt helt fra det blå, men jeg har også sagt at jeg sitter ikke og diagnostiserer, og at det vil være lurt å ta sine bekymringer med fastlegen for evt. utredning. Ja, jeg har sådd et frø, men jeg har ikke "mast" mer fordi jeg ikke vet hvor smart det er så lenge ting går tålelig bra. Dog hadde det vært fint om dette barnet hadde fått med seg mer av det som skjer på skolen feks. At de er glade i ungen sin er det ingen tvil om, men det betyr ikke at de automatisk sender han til utredning når man har et noget alternativt syn på ADHD. Det er greit å hate sport og være kunstnerisk, men dette er forklaringer eller bortforklaringer på hvorfor barnet oppfører seg som det gjør. Og for å ta de to eksemplene her: hate sport = elendig motorikk og kunstnerisk = lettere å konsentrer seg om å tegne fargeklatter på et ark enn å lære seg å lese, skive og regne ordentlig. Jeg går ikke rundt og mener at alle som er kunsteriske og hater sport har ADHD. Poenget mitt i denne saken er at jeg ser foreldre som bortforklarer mye med "født sent på året", "unik", "spesiell", kunstner" osv. Folk må gjerne ikke være A4 for min del, men det er jo greit om de får med seg det grunnleggende fra barneskolen, er det ikke? Men nei, jeg vet ikke om jeg skal gjøre mer enn jeg allerede har gjort. Anonymkode: e8fd4...e11
 15. AnonymBruker

  Har livet ditt blitt akkurat slik du ønsket?

  Jeg skulle ønske at min nåværende mann var pappa til mine to barn. Men slik er det ikke. Jeg skuĺle ønske at økomien var bedre og lettere men slik er det ikke. Men jeg er uansett fornøyd med livet mitt. Jeg har samboer, har barn, og har en jobb. Tror vi alle ikke får det helt som vi hadde tenkt i livet vårt men viktigste er å akseptere at det er og blir som det blir Anonymkode: 595ef...8a6
 16. Gargamel

  Ukens trening uke 36

  Jeg hadde også to timer som et slags mål og klarte det. Mammaen min synes også det var bra😃. For min del er det nok tungt å forbedre tiden noe særlig, din datter er ung og lovende og får prøve igjen neste år.
 17. AnonymBruker

  Problemer med selvbilde og følelser

  Jeg har ofte slitt med å føle meg utenfor og jeg blir ofte hakket i jobbsammenheng. Der er belastende. Men det skal aldri ta knekken på meg. Viktig å heller koble av fra det som er vanskelig. Trene / se filmer / pleie noen interesser. Det er viktig. Vær den du er og ditt beste jeg. Dermed kan du ikke være noe annet. Og ikke bry deg om de som kritiserer deg eller ikke godtar deg for den du er. Vet det er vanskelig å ikke bry seg med det. Men du er nødt å ta vare på deg selv. Anonymkode: c9029...d5f
 18. stjernestøv

  Influensasymptomer

  Ok. Det fysiske og det psykiske henger ofte sammen,når jeg er dårlig psykisk blir jeg dårlig fysisk.
 19. AnonymBruker

  Influensasymptomer

  Ok, takk. I tillegg er jeg veldig utmattet. Anonymkode: 434e9...ca0
 20. stjernestøv

  Influensasymptomer

  Det er ganske vanlig tror jeg.
 21. Janus30

  ADHD diagnose...

  Evnetester/IQ-tester er psykiatriens desidert mest nøyaktige verktøy og måleinstrument.
 22. AnonymBruker

  Influensasymptomer

  Lurer på om en kan få influensalignende symptomer av veldig psykisk stress? Jeg er kvalm, har ubehag i magen, småsvetter hele tiden, og av og til føles det som om jeg har feber. Skuldrene er slitne, og jeg er støl og lemster overalt. Anonymkode: 434e9...ca0
 23. stjernestøv

  ADHD hos barn

  Dr. Phil mener for mange unger for AD/HD i dag og det er jeg enig med han i, før fikk barnet beskjed om å sette seg ned å holde munn. I dag har de AD/HD,og det skal ikke mye til heller.
 24. Lillemus

  Problemer med selvbilde og følelser

  Veldig ung og veldig sta. Kjære deg - ta i mot all den hjelpen du kan få! Du sliter jo tydeligvis ganske mye slik du har det nå, du vil da ikke fortsette å ha det sånn i mange år? Det hjelper ikke med en time eller to hos psykolog, det krever tid og hard jobbing, men det hjelper!
 25. Lillemus

  Trening uke 37

  Mange. Jeg bruker Endomondo, men det finnes også Strava og mange flere. Nå har jeg kjøpt en Garmin-klokke, men den klarer ikke helt å måle avstand nøyaktig i og med at det ikke er gps i den jeg har og mine skritt er jo ikke like lange hele tiden, men da retter jeg bare opp etter Endomondo-målt avstand.
 26. Millee89

  Håper ikke dere blir lei meg nå da...

  Tusen takk for langt og godt svar. Her kjenner jeg meg igjen.... blant annet hvordan jeg våkner om morgen. Første jeg gjør er å kjenne etter..... "å det er numment i foten idag også... føler jeg hele beinet er stivt? Ja det føles verre. Herregud...." Idag sto jeg opp 1, 5 time før jeg egentlig måtte. Sitter i stua. Klarte ikke ligge lenger... når jeg ligger der våken føler jeg tankene bare kverner... Ja alle sier at det var lite gjennomtenkt av fastlegen og noen har ment jeg bør ta en ny prat med henne, for jeg bør aldri henvises for å utelukke. Kun dersom de oppriktig er bekymret for noe. For jeg har slitt med helseangst nå i 6 mnd. Litt av og på. Men etter henvisningen er jeg verre. Nesten ikke klart å spise, for jeg føler dødsdommen kommer...
 27. DopamineDeprived

  ADHD hos barn

  Er det bare meg som synes det er rimelig frekt å blande seg inn på den måten? Hvordan vet du hva han hadde klart og ikke om han var nødt? Pappaen min har også udiagnosert ADHD, og har begynt på jobb kl 0730 hver morra de siste 25 åra. Han var også utmerket godt i stand til å sende meg på skolen tidsnok. Det du beskriver her kan ha en hel rekke andre forklaringer enn bare ADHD. Dessuten synes jeg det er ganske drøyt å gå rundt å fortelle folk at de har den ene eller andre diagnosen, hvilke kvalifikasjoner har du som gir deg rett til det? Du vet jo heller ikke med 100% sikkerhet at det blir noe bedre for ungen etter å ha blitt diagnosert og eventuelt medisinert. Avhengig av hvor gammel ungen er, så bør man ta med i betraktningen hvilken belastning det er å få en diagnose. Jeg synes det var en kjempe påkjenning, og jeg var 28. En 8-åring f.eks er jo ikke på langt nær ferdig utviklet, og å forstå hva en diagnose innebærer, det er nok ikke lett for en som er så liten. Ikke minst har medisinene ofte bivirkninger, opptrapping tar tid, mange må prøve flere. Dette er vanvittig krevende som voksen, og ikke minst vanskelig å sile ut hva som er hva. Igjen er nok dette enda mer slitsomt for en unge. De har mye dårligere forutsetning for å forstå hva bivirkninger er, hvordan medisinene skal fungere, og ikke minst hvorfor de må ta de. Jeg fikk diagnosen sent selv, og kanskje hadde livet mitt vært enklere om jeg visste før, men det har man ingen garanti for. Poenget mitt er bare at folk må få lov til å finne ut av ting selv, og kanskje har du sådd et frø hos foreldrene, men å fortsette å mase tror jeg bare virker mot sin hensikt. Hvor gode intensjoner man har spiller forøvrig liten rolle, det er uansett foreldrene som må stå til ansvar for den ungen når den blir ungdom/voksen. Jeg er forøvrig fullt klar over at udiagnosert ADHD over tid har en del potensielle farer (jeg har rota meg borti et bredt utvalg), men vi må heller ikke glemme at det også finnes grader av det. Og ikke minst alle utfordringene ift diagnosering/medisiner/etc. Tror du ikke de er såpass glade i ungen sin at de får vedkommende til dps om det senere viser seg andre symptomer enn «kunstnerisk» og «hater sport»?
 1. Load more activity

Artikler fra forsiden

×
×
 • Create New...