Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Og du tenker at ingen "normale" folk gjør dette? Jeg har ikke adhd, men har ødelagt masse klær jeg også. Anonymkode: bfc02...92e
 3. stjernestøv

  Lysets rike? Noen ?

  Ok. Bra det da
 4. RamonaK

  Lysets rike? Noen ?

  Jeg har handlet masse på finn og aldri hatt noe problem. Det går nok bra
 5. stjernestøv

  Lysets rike? Noen ?

  Ja har tatt kontakt på finn nå Må bare ha den,håper det ikke er svindel da. Er litt redd for det.
 6. AnonymBruker

  Hvilken diagnose ville du valgt? :p

  Schizoaffektiv jeg også, men skulle gjerne vært det foruten. Anonymkode: 21b41...8c9
 7. Glitter

  Motivasjon

  Gjelder ikke dette avhengighet generelt? Da jeg ble tvangsinnlagt i rusbehandling så hadde jeg verken indre eller ytre motivasjon. Falt dermed tilbake i rus da jeg slapp ut. Da jeg oppsøkte behandling høsten 2018 var det fordi jeg fikk kniven på strupen av familien pluss jeg fikk siste og endelige advarsel om utkastelse fra borettslaget så jeg måtte flytte. Jeg følte ikke jeg hadde noe valg, og hver dag gjennom hele året i behandling så savnet jeg rusen. Lekte med tanken om "av og til". Slettet ikke kontaktene mine og beholdt utstyr. Resultatet ble et par sprekker etter endt behandling. Dette tenker jeg var ytre motivasjon. Etter siste sprekk for litt over to måneder siden så fikk jeg for første gang fullstendig nok. Jeg fikk øynene sperret opp og jeg bestemte meg for at jeg aldri mer ville tilbake. Slettet alt av kontakter og kastet utstyr. Kjente på en bestemthet for første gang at nå skulle jeg klare det. Er fortsatt like tydelig på det ovenfor meg selv og jeg vil si motivasjonen kommer innenfra nå. Man må ville det for seg selv og ikke fordi andre presser en, dersom en skal klare det på lang sikt tenker jeg. Verken juridisk tvang eller press fra familie fikk meg til å klare å slutte helt. Selv om det helt klart startet reisen med å komme dit at jeg selv også ville slutte med det.
 8. Glitter

  Motivasjon

  Åja. Ja der ser du. Fint å vite at jeg har litt motivasjon da. Jeg går jo i behandling også. Det er vel pga indre motivasjon det også.
 9. Lillemus

  Lysets rike? Noen ?

  Ser ikke ut som Ark har dem lengre, de er å få via Tanum nettbokhandel, men det blir dytt. Ta heller kontakt via den finn-lenken du. 😊
 10. emilie321

  Morgenangst

  Så bra at du fikk sove litt mer. Tidligere så ventet jeg alltid til mandagen med å begynne et nytt og bedre liv (I de periodene jeg var på mat galeien), men nå prøver jeg på ny frisk hver dag. Jeg blir jo så mye mer fornøyd når jeg spiser sånn noenlunde riktig. I går ble det en fin matdag og da inspirerer det til å fortsette i dag. Når jeg har en avtale tidlig på morgenen/formiddagen, så sover jeg også svært dårlig. Derfor prøver jeg å få avtaler litt senere på dagen, men det går jo ikke når en jobber.
 11. stjernestøv

  Lysets rike? Noen ?

  Tusen takk
 12. RamonaK

  Lysets rike? Noen ?

 13. stjernestøv

  Lysets rike? Noen ?

  Takk for linken, kan jo bestille derfra
 14. Today
 15. chickpea

  Elektrolyttforstyrrelser ved undervekt

  Har ikke fulgt med på alt du har skrevet, men mener å huske du skulle få sonde for en tid tilbake?
 16. RamonaK

  Lysets rike? Noen ?

  Eller så pleier ark å bestille, men det kan bli veldig dyrt.
 17. RamonaK

  Lysets rike? Noen ?

  https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=180196721
 18. Admin

  Elektrolyttforstyrrelser ved undervekt

  Tråden er ryddet for helseskadelige råd. Admin
 19. Grendel

  Å rose, motivere etc

  Jeg synes det er vanskelig å forstå hva døtrene dine egentlig ønsker. Det gir ingen mening å gi ros for dårlig innsats og dårlig karakter. Jeg antar a dere er på samme side, og da er det rart å forvente at du skal være fornøyd når de ikke er fornøyd selv. Vi snakker om både gode og dårligere karakterer, men det er ungdommene selv som bringer opp temaet. De stiller krav til seg selv, så vi trenger ikke diskutere karakternivået. Jeg gidder ikke late som om en treer er knallbra hvis de fikk 5 sist. Da snakker vi heller om hva som gikk galt (hvis de vil snakke om det.)
 20. Hvis man kjøper bukser og genseren til 299 pr stykk skjønner jeg fort at de blir ødelagt av vanlig bruk tilogmed. Jeg har forsovidt aldri rota meg til den stønaden, men jeg ødelegger ting fortere merker jeg. Tenker ikke alltid over hvor jeg setter meg, har både fått maling og røska opp ei bukse pga gjerde som stakk ut. Anonymkode: 44122...8d6
 21. stjernestøv

  Lysets rike? Noen ?

  Nå er jeg ferdig med heksemesteren av Margit Sandemo,men ble litt skuffet for den var jo ikke avsluttende. Neste serie etter den er Lysets rike, men noen som vet hvor jeg kan få tak i den?
 22. Jeg har ADHD, men har ikke husket å søke om denne stønaden. Skulle gjøre det, men så mistet jeg legeerklæringen. Så glemte jeg det, og kom ikke på at stønaden eksisterte før nå når jeg ble minnet på det. Jeg synes det er rart, også at man ikke må dokumentere ekstrautgiftene, men det er i grunn ganske vanskelig å dokumentere slike ekstrautgifter. Å dokumentere at man kjøper mye klær betyr ikke at man har behov disse klærne. Jeg kjøper mye klær, men det er fordi jeg har dårlig impulskontroll. Jeg forstår likevel at man får ekstra penger til klær, sko etc når man har barn med ADHD. Selv sliter jeg nok hakket mer på klær enn gjennomsnittspersonen, da jeg er ganske klumsete/kan følge dårlig når jeg gjør ting etc. Dette fører til at jeg blant annet søler mer på klærne, noe som fører til at jeg må vaske klærne oftere, eventuelt kvitte meg med dem fordi flekkene ikke går bort. Dog sliter jeg ikke nok på klærne mine til at jeg trenger nærmere 700kr i måneden. Det er for så vidt greit med ekstra penger, men det er ikke nødvendig for mitt vedkommende. Anonymkode: 4bb93...1c2
 23. frosken

  Å rose, motivere etc

  Jeg hadde ikke rost ved lav egeninnsats, men ville forsøkt å unngå å «kritisere» eller tematisere en dårlig karakter. Siden hun er skoleflink, så vil en treer i seg selv mer enn Tydelig nok gi henne en tilbakemelding.
 24. cilie

  Å rose, motivere etc

  Jeg er enig i hva en skriver over her at det bør roses når hun har gjort sitt beste uavhengig av karakter - og det høres det ut som dere gjør. Samtidig ville jeg tatt på alvor det presset hun forteller om og snakket med henne om det. Det blir nok større «trøkk» på vgs, så det kan være lurt å både lette presset hun føler, men også hjelpe henne til indre motivasjon og god og hensiktsmessig jobbing framover. Har hun noen tanker om tiden etter vgs? Det kan gi indre motivasjon - men selvfølgelig også press igjen. Da tror jeg løsningen er å få gode rutiner med skolearbeidet både på skolen og hjemme. Jobb når det skal jobbes og legg det vekk helt når det er fri.
 25. cilie

  Morgenangst

  Tusen takk det samme! (Det er jo mandag, så i dag starter et nytt og bedre liv, hehe) Jeg klarte å sove litt til. Jeg stresser ikke så mye med søvnen når jeg ikke må prestere noe den dagen, men det kommer fort tanker som «Men om et døgn...» Jeg burde også være flinkere til å stå opp når jeg kjenner morgen-angsten, for ellers går det over i grubling. Det er stort sett kun når jeg våkner jeg kjenner denne eksistensielle angsten - i både kropp og hode.
 26. påskelilje

  Å rose, motivere etc

  De er ferdige med alle vurderinger nå. Så dette var nok ment som en "sluttprosedyre" fra hennes side etter 10 års skolegang 😁 Men hun har jo ennå tre år igjen der hun skal bo hjemme, og jeg tror som deg, at hun kan få litt sjokk over kravene på vgs...
 1. Load more activity

Artikler fra forsiden

×
×
 • Create New...