Jump to content

Leaderboard

 1. AnonymBruker

  AnonymBruker

  Medlem


  • Likes

   155

  • Content Count

   122437


 2. laban

  laban

  Medlem


  • Likes

   89

  • Content Count

   25240


 3. Xtra

  Xtra

  Medlem


  • Likes

   67

  • Content Count

   5162


 4. Kayia

  Kayia

  Medlem


  • Likes

   65

  • Content Count

   5251Popular Content

Showing most liked content since 04/23/19 in all areas

 1. 10 likes
  Først en presisering: Jeg mener at Stjernestøv i størst mulig grad bør følge rådene - inklusive bruk av medisiner - hun får av FACT som er ansvarlig for hennes behandling. Jeg synes allikevel det kan være grunn til å påpeke at det finnes et ikke ubetydelig antall mennesker med psykoselidelser som ikke synes de får bedre liv med antipsykotiske medikamenter. Helseministeren har valgt å lytte nøye til disse pasientene og har pålagt helseforetakene å etablere medisinfrie behandlingstilbud. Jeg er ikke overbevist om at medisinfrie behandlingstilbud vil være nyttig for mange, men jeg synes ikke det er gitt at pasienter nærmest er moralsk forpliktet til å ta medisiner, slik den rådende holdningen på dol, ser ut til å være. Jeg har fulgt Stjernestøv gjennom dol i svært mange år nå. Til tross for alvorlig sykdom, har hun klart å følge opp sine forpliktelser i forhold til familie, ikke vært til plage for noen andre og knapt nok vært innlagt (bortsett fra en utredning for en del år tilbake). Hun har hele tiden ment at hun ikke får det mye bedre i perioder hvor hun bruker medisiner, i perioder prøver hun uten, og dersom hun blir veldig dårlig, så starter hun opp igjen med medisiner - uten at andre må gripe inn og uten innleggelse. Jeg kunne ønske at Stjernestøv ble vist litt mer respekt for hvordan hun mestrer livet sitt til tross for at hun har vært plaget av alvorlig psykisk lidelse helt siden ungdomstiden.
 2. 9 likes
  Tenk at hun skulle finne en som får Ari Bern til å se ut som en jordnær og traust Hverman Hvermansen, hvem skulle trodd
 3. 8 likes
  I forbindelse med konfirmasjon, har jeg dypdykket litt i DOLs historikk, og funnet en del episoder opp gjennom årene som var gode å lese på nytt. Det var virkelig livlig her i den perioden der vi delte mye av gode og av mindre gode dager! Jeg fant et par morsomme historier om hun minste, som er verdt å ta med i en tale - og så fant jeg jo noen ærlige beskrivelser av ektemannens klesstil (for dere som husker det....!), noen vonde minner fra både samlivsproblemer, familierelasjoner og fra frustrerte perioder der jeg hadde minimalt med overskudd - men flest glimt fra normaldager med hverdagsaktiviteter og -episoder. Når en leser det, så husker jeg jo så godt episodene, og det er så rart å tenke på at det er gått 10-15 år siden det skjedde... Jeg ser jo på bildene (jeg holder jo selvsagt på med bildefremvisning de siste dagene før Den Store Dagen) at vi har forandret oss temmelig mye, men inni meg kjenner jeg meg som en blanding av en 30-åring og en mer erfaren femti-om-bare-et-par-år Det ble jo til at jeg leste noen innlegg om både den ene og den andre, og det er jo både fint og vemodig å se hvordan livene våre har blitt, hvordan de små barna våre er blitt voksne og hvordan valgene vi tar hver eneste dag former livene våre i dag. Jeg ble temmelig emosjonell, og tårene rant i går kveld da jeg satt inne på rommet til hun eldste og hadde en sånn fin prat om livet generelt i smått og stort, mens vi hørte på "Slipping through my fingers". Jeg er så uendelig glad i hvert av de tre barna mine, de er blitt veldig ulike, sterke og sårbare på hver sine måter, og jeg setter så veldig pris på den tilliten vi har oss i mellom, at de kommer til meg med store og små ting, og at vi sammen merker at det meste blir mindre skremmende og mer håndterbart når en deler det med en annen. Jeg håper at vi har gitt ungene våre trygghet og verdier som de kan bygge sine liv videre på, at de kjenner dypt i hjertet at de hører til hos oss selv om de skal ut og fly og stå på egne bein nå
 4. 8 likes
  I januar i år hoppet jeg i det og begynte en ny utdannelse. Hjertet hamret i frykt og jeg gikk rundt og tenkte: hva i all verden har jeg gjort nå? Hvordan skal jeg klare dette? Men det går fint! Jeg hadde aldri trodd det skulle være så tilfredsstillende å lese faglitteratur igjen. Jeg lærer noe nytt hele tiden og det er gøy. En gang i uken er det nettforelesning. De første ukene var jeg passiv men nå er jeg aktivt med. Også dette gjorde jeg med hamrende hjerte. Jeg hater jo egentlig å eksponere meg selv! Den siste obligatoriske oppgaven er innlevert så nå venter jeg spent på tilbakemeldingen. Det gikk veldig bra med de to første. Det er eksamen i slutten av mai, så er det på'n igjen til høsten. Det er herlig å fylle dagene med noe meningsfylt! Kanskje dette kan inspirere andre til å prøve noe nytt? Ikke nødvendigvis en ny utdannelse, men en eller annen aktivitet. Gjerne noe du frykter og lurer på om du klarer. Jeg har lært at det bare er gjennom å utfordre frykten at vi kan komme videre. Gjør vi det samme hele tiden får vi det samme resultatet. Jeg er veldig påpasselig med å ta medisinene mine, jeg spiser forholdsvis sunt og går turer hver dag. Alt dette for å holde meg oppe slik at jeg klarer å gjennomføre hele utdannelsen. Ja, jeg har hatt tankekjør og det er energi- og tidskrevende, men jeg har klart meg på et vis. Nå er det vår og det er en fantastisk tid. Livet smiler!
 5. 7 likes
  En ikke avhengig person ville neppe reagert med så mye sinne. Tenk litt på det.
 6. 6 likes
  Nei. Kjenner ikke igjen den følelsen. Jeg kan merke at noen prøver litt for hardt, men blir egentlig ikke irritert. Jeg blir derimot ganske ofte irritert og sliten av folk som alltid har innvendinger og finner feil hos andre og i alle ting. Ofte kommer det en jevn klagestorm bak ryggen til de som prøver å få til noe.
 7. 6 likes
  Det er din tolkning at "andre svar ikke betyr noe lenger". Det at kuptons svarer veier tyngst, betyr etter min oppfatning ikke at andres svar ikke verdsettes. Jeg synes det er en selvfølge at i faglige spørsmål om psykiatri, så verdsetter man ekstra mye svar fra en som har jobbet i mange år som psykiater. Jeg synes også det er all mulig grunn til å være takknemlig for kuptons innsats på forumet, både nå og tidligere.
 8. 5 likes
  Familiesituasjon? Da må de vel registrere hvor mange personer som faktisk sitter i bilen, jeg ser ikke poenget med at en som har tre små barn, skal slippe billigere hvis han / hun kjører alene? Bosted blir vel også litt kinkig å trekke inn. Skal det koste mindre å passere med en bil som er registrert langt unna? Den må jo hjem igjen, og da blir avgiften høy i bommen som er nærmest bostedet, men lav i den som er nærmest reisemålet. Og hvordan vet bommen at man er ute på en nødvendig biltur (som for eksempel til jobben) og ikke på en unødvendig hyggetur? Hvis man skal trekke inn all verdens variabler, kan de like gjerne legge det inn i skatten. Jeg er motstander av at alt vi foretar oss, skal koste forskjellig basert på hva vi tjener. Da går det mot at penger har forskjellig verdi ut fra hvem du er, og det synes jeg er uheldig. Systemet kan ikke være sånn at vi først lønnes ut fra beslutninger som i stor grad tas på "gruppenivå" ved forhandlinger i arbeidslivet, deretter skattlegges ut fra hva vi tjener og hva vi eier, og så til slutt må betale for varer og tjenester til priser som varierer med inntekten. Utjevningen bør foregå et annet sted enn i butikken, på bussen og i bomringen.
 9. 5 likes
  Har denne uka gjort andre ting enn jeg gjør til vanlig på jobb, en jobb som virkelig blir lagt merke til. Jeg jobber «på gulvet», og pasienter og høyt utdannede mennesker smiler og er så glad og fornøyd - og kommenterer det. Jeg har aldri fått så mye ros. Og adrenalinet er høyt. Det har gjort meg så glad 😃 Anonymkode: 77dbd...94e
 10. 5 likes
 11. 5 likes
  Jeg må til legen ca en gang i måneden, og det er helt greit, for grunnen er at hun ønsker å vite hvordan det fungerer med medisiner og ambulerende tjenester, tidligere har hun fulgt opp mtp dps og nav også. Når man skriver ut medisiner, og spesielt benzo og amfetamin, har man et ansvar for å følge opp. Om du plutselig finner ut at du skal ta 50 vival på engang, tipper jeg noen vil spørre fastlegen din om hvorfor hun ikke så den komme. Da jeg jobbet som elektriker, ga jeg ikke bare kunden 10 meter kabel og en stikkontakt, "resten fikser du selv". Det blir litt det samme med medisiner. Legen skal ikke bare skrive ut medisiner uten å følge opp at medisinene fungerer som de skal, at de administreres korrekt, at man ikke får potensielt farlige bivirkninger o.s.v. Ta det heller som et tegn på kvalitet når legen setter opp time uten at du har bedt om det. Det er fastlegen som er din faste lege (opplagt), hun skal følge opp både når det gjelder somatikk og psykiatri. Fastlegen skal passe på at du får den behandlingen du trenger, og da er hun jo nødt til å se deg av og til. Hva gjelder alder kan det faktisk være en fordel med unge leger. De er ofte ganske ivrige i jobben sin og de er mer oppdatert innen nyere medisin/behandling enn det gamle gubber er. Så selv om de ikke har den samme erfaringen, har de dagens medisin friskt i minnet, mens de eldre gjerne henger litt igjen i gammel medisin. Legen min ønsker å holde meg i live, og at jeg skal ha så god livskvalitet som jeg kan. For å få til det er hun nødt til å møte meg med jevne mellomrom. Nå kan det nok hende at hun skjønner at jeg ikke ringer legen før det er krise også. Når det er hun som har satt opp timen, trenger ikke jeg tenke på om jeg hadde en god grunn til å dra dit eller ikke. Det er ganske betryggende. For nå sitter jeg og har forbanna vondt i kneet, men jeg vet at om 3 uker skal jeg uansett til legen. Har det ikke blitt bra til da, kan jeg ta det opp med henne, så kan hun bestemme om det skal undersøkes mer. Jeg hadde ikke bestilt time for et kne som tar livet av meg det ene øyeblikket og som knapt er merkbart i neste øyeblikk. Nå har du også fått en fin mulighet til å ta opp eventuelle problemer du har uten å måtte bestille time.
 12. 5 likes
  Det kan umulig være forbudt i 2019 å søke informasjon også fra andre kilder enn fastlegen.
 13. 5 likes
  Synes du dette var nødvendig? Hvordan kan dette hjelpe Ts? Ts. Jeg var veldig ustabil før og stolte ikke på noen. Det tok meg mange år å greie og stole på noen. Jeg er nok fortsatt litt ustabil, men langt fra så mye jeg var før. Vet også at mange ikke ser på meg som veldig ustabil lengre (det har jeg fått bekreftet) Så det går an at folk endrer oppfatning av en. Du er like verdifull som alle andre, det er det ingen tvil om. Kan du ikke prøve å tenke på noe som gjør deg godt istedenfor å tenke på de som du opplever at er negative mot deg.
 14. 4 likes
  Det er jo ingenting å diskutere hvis alt er i orden. Men mange av oss forsøkte faktisk bare å hjelpe deg.
 15. 4 likes
  Bare ett ørlite tips: Kjøp tremannstelt, ikke tomannstelt. Tomannstelt er ørsmå og nærmest beregnet til at man ligger oppå hverandre. Kanskje dere kommer til å gjøre nettopp det, men
 16. 4 likes
  Her sitter jeg i et mørkt rom med vinduet på vidt gap, iført joggebukse og tøfler og bare nyter at gjestene har gått hjem og jeg kan sitte helt for meg selv og drikke vann. Jeg har hatt en dårlig uke, men som ved et mirakel våknet jeg med energi og friskt mot den 16. mai og satte igang med rydding og massiv rengjøring for å ta igjen det jeg ikke fikk gjort tidligere i uken. Jeg glemte å ta medisinene mine og da blir jeg enda mer gira. Jeg stod på så voldsomt at armer, skuldre og rygg til slutt verket og ikke en varm dusj hjalp engang. Kl 4 natt til 17. gjorde det så vondt at jeg måtte stå opp og kjøre til nærmeste benser for å kjøpe Paracet. Det hjalp men da var det bare noen timer igjen før jeg skulle stå opp. Dagen er heldigvis over og nå kan jeg endelig slappe av. Nydelige blomsterbuketter står rundt omkring i leiligheten men nå er det stillheten som betyr mer enn noe annet. Da gjestene var gått satte jeg meg på terrassen med en enkel alkoholfri drink og stirret sløvt ut i luften - lenge. Jeg lurer på hvordan det er å ha en normal dose energi hver dag sånn at man kan fordele arbeidsoppgaver utover uken og ikke krampelese til eksamen og rårydde til fest alt i løpet av en dag. Forblir det en fjern drøm tro? Det er et slitent ansikt som stirrer tilbake på meg i speilet. Jeg har tatt melatonin og når den begynner å funke skal jeg hive innpå to Paracet, for det gjør fremdeles vondt, og kroe meg under dynen. I morgen sover jeg så lenge jeg vil. Oppi alt dette føler jeg meg lykkelig. Lykkelig fordi jeg har mitt eget rom og kan låse døren hvis jeg vil. Lykkelig fordi jeg kan sitte ute på terrassen og lytte til suset i trærne. Lykkelig fordi alle hadde det fint i dag. Og for å være helt ærlig, lykkelig for at jeg ikke har små barn som jo krever mye. I morgen skal det regne og det passer meg utmerket. Det er deilig å ligge i sengen og høre på regnet utenfor vinduet. I morgen blir det bare daffings. En tur til butikken og noe enkelt til middag før jeg trekker meg tilbake til mitt lønnkammer. Hvordan var din 17. mai?
 17. 4 likes
  Jeg kjenner ( eller kjente, vi har ikke kontakt lenger ) noen som gikk på engleskolen og jeg mener det som skrives er sant. Da jeg ble skilt var det er helvetes mas fra hen om å bli med til Martha for å få healing 😂 Jeg sa som sant var at jeg healet meg selv ved å ta på meg turskoa og stikke ut i naturen med fotoapparatet. Jeg måtte bli mer og mer bestemt før maset tok slutt 🙂 Hen ønsket at jeg respekterte hen, men da fikk hen jaggu respektere min holdning til dette også. Det som jeg synes er trist med slik virksomhet er at det tiltrekker seg mennesker som har problemer nok i fra før av. De leter etter lykken i livet , men leter på feil sted og bruker penger på tull. Kunne like godt kastet pengene rett i dass. Jeg vet at jeg ikke bør dømme folk jeg ikke kjenner , men jeg tenker at det er noe psykopatisk over slik virksomhet. Behovet for makt og penger er større enn omsorgen for de de lurer. Og nå kan han derre sjarlatanen sikkert tjene enda mer penger på å flå sårbare mennesker nå når han kan titulere seg som kjæresten til ei prinsesse. Får frysninger av slike.
 18. 4 likes
  Tråden er ryddet for debatt rundt bruker som ikke ønsket det selv. Ann Christin, admin
 19. 4 likes
 20. 4 likes
  Jeg har aldri opplevd det du har opplevd, men jeg ville ikke inntatt en avslappet holdning dersom det skjedde. Laban har gitt deg mange gode råd i tråden, og jeg har gjort det samme. Det er i alt 17 sider med råd her nå, og jeg syns du er altfor lite preget av alvoret du står i. Som sagt, hadde jeg vært deg hadde jeg lest linkene Laban har sendt, kontaktet jushjelpen Laban har tipset om, og ellers vært parat for å be om bistand fra HK den 1. juni. Både Laban og jeg har sagt at vi ikke kan være h e l t sikre på hva som er riktig mhp kontrakten nå, men vi har begge advart mot å gjøre noe overilt. Jeg syns ikke det virker som du har tilstrekkelig kunnskap og forståelse til å håndtere dette selv, og jeg vil nok en gang be deg ha med deg noen h v e r g a n g du skal i møte med ledelsen. Jeg ville ikke tatt flere møte ad kontrakten om jeg var deg, og jeg ville definitivt ikke spurt en av kollegaene på naboavdelingen om bistand. Jeg ville ikke diskutert saken med noen på jobb faktisk. Mitt råd er, i prioritert rekkefølge 1. Ta i mot all ekstrajobbing du får 2. Ikke snakk mer om kontrakten din 3. Datér og beskriv hva som har skjedd på all dialog med ledelsen (møter, samtaler og mailer) 4. Let fram dokumentasjon på hvor mye du har jobbet hver måned siden du fikk kontrakt på 80 (?) prosent stilling 5. Vent til 1. juni og ta kontakt med HK da.
 21. 4 likes
  Han kan stoppe aldring, så han må jo være et varp. Ønsker meg en slik jeg også😜
 22. 4 likes
  Eksakt min tanke også - ja, hvem skulle trodd svulstige Ari skulle fremstå som helt A4
 23. 4 likes
  Nei tror jeg skal begynne å trene på dps igjen, de sa jeg kunne bare ta kontakt. Jeg tar kontakt på mandag
 24. 4 likes
  Det jeg ikke liker med den typen medisiner er at du aldri kommer til å lære deg å gjøre noe med angsten din. Hvis du hadde tatt deg noen få turer fram og tilbake til Bergen uten Vival, så hadde du blitt kvitt flyskrekken din og kunne glemt denne problemstillingen. Jeg hadde verre flyskrekk enn deg og nå flyr jeg så mye at jeg får gratis fast track og loungetilgang 😅
 25. 4 likes
  Et "problem" som du får høre om muntlig sammen med beskjed om at du må holde det hemmelig, er bare et rykte, ingen ordentlig sak / konflikt. Jeg tviler på at de nekter å gi deg råd om hvordan en lovlig nedbemanning skal foregå, hvis du opptrer korrekt selv. Å spørre etter en lokal kontaktperson er ikke å be dem "ta saken", det er bare for at du skal kunne snakke med noen som kanskje kjenner bransjen og / eller bedriften din. Du "bør" få en oppsigelse skriftlig? Hva er det du tuller med nå? Dette er ikke amerikansk dokusåpe, det er norsk arbeidsliv. Det er strenge regler for hvordan en arbeidstaker i fast jobb (slik du sier du har), kan sies opp. Les for eksempel her: https://www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/oppsigelse/ Fordi det er såpass strengt, er det ikke uvanlig at man ved nedbemanning inngår en avtale om at arbeidstakeren sier opp selv. Det er da du trenger noen til å stå sammen med deg og passe på at du ikke går med på noe du ikke er helt nødt til. Sjefen din kan komme til å late som (overfor deg) at han kjører saken etter boka, uten at det nødvendigvis er tilfellet - jeg sier ikke at han er en skurk, men han er muligens pålagt av sin sjef å skjære ned på lønnsutgiftene og vil gjerne vise hvor flink han er til akkurat det. Og da skal jeg love deg at kompis-forholdet til dere ansatte ikke nødvendigvis er så ekte. Nå skal du slutte å fantasere om hva som liksom kan være en grei løsning, men som kanskje i virkeligheten er helt på kanten av loven. Ikke godta noe som helst som ikke er skriftlig, finn fram alt du har av dokumentasjon (kontrakt, arbeidsavtale, søknader på jobber innenfor samme bedrift) og øv deg på å bruke de riktige begrepene. Eksempelvis vil du kanskje bli nødt til å etterlyse utvelgelseskriteriene i prosessen, de har ikke lov til å gå etter trynefaktor: https://www.arbeidsrettsadvokater.no/oppsigelse/utvelgelseskriterier-ved-oppsigelse/ Du må ikke finne på, under noen omstendighet, å gå inn i en forhandlingsprosess uten å ha noen med deg.
 26. 4 likes
  Jeg er enig med Lillemus. De fleste av de som er unge i dag har et mye mer tolerant og nyansert syn på ulike famliestrukturer, ulike typer jobber, religion og livssyn etc. De er generelt mye flinkere enn oss godt voksne til å være kritiske til den informasjonen de leser, og er dyktige til å innhente informasjon fra ulike kilder. De kan være temmelig sort-hvitt og kategoriske en stund i tenårene, men det var da så absolutt vi også. Noe mange kanskje ikke er så flinke til, (nå snakker jeg vel mest om mine egne ungdommer) er å akseptere at en god del ting i livet er kjedelig og rutinemessig, men det må gjøres likevel. Det kan gjelde lesing/pugging, husarbeid, sommerjobber som ikke er dødsspennende hver eneste dag etc. Det er viktig å lære at mange ting må gjøres selv om ikke det er direkte gøy, men at det er nyttig, og at en får det bedre etterpå.
 27. 4 likes
  Ja, katter har pf cluster B.
 28. 4 likes
  Dette har ingenting med saken å gjøre. Dere har signert en kontrakt og forpliktet dere til å betale halvparten til et avtalt tidspunkt. Dette må dere forholde dere til. Dette har ingenting med saken å gjøre. Dere har signert en kontrakt og forpliktet dere til å betale halvparten til et avtalt tidspunkt. Dette må dere forholde dere til. Dette har ingenting med saken å gjøre. Dere har signert en kontrakt og forpliktet dere til å betale halvparten til et avtalt tidspunkt. Dette må dere forholde dere til. Dette har heller ingenting med denne saken å gjøre. Saken er at dere har signert en kontrakt og forpliktet dere til å betale halvparten til et avtalt tidspunkt. Dette må dere forholde dere til. Jeg er enig med Lillemus og de andre: Betal din del til avtalt tid, og send sms til kjæresten din om at han må ta ansvar for sin andel selv. Send gjerne også beskjed til utleier om at du har betalt din del.
 29. 4 likes
  Ikke dra inn flere ting nå, hold fokus på det som handler om jobben. Forsøk å få råd fra nøytralt hold nå, før du løper til sjefen. Når du ikke har ordnet opp med dette tidligere, er det viktig at du ikke forhaster deg nå, det tjener ikke saken din. Du fikk en link av meg til et sted du kan få juridisk veiledning gratis, her er en annen: https://foreninger.uio.no/jurk/
 30. 4 likes
  Han signerte kontrakten. Dermed et det ordnet. Han forstår og sier at han har full forståelse for meg og situasjonene mine angående jobbsituasjon også. Anonymkode: ad83f...618
 31. 4 likes
  Dette er totalt uakseptabel adferd i terapi. Et glass vann, eller til nød kaffe er ok. Spise gjør en til frokost, i matpausen og når en kommer hjem til middag.
 32. 4 likes
  Jeg foretrekker blide, smilende og positive folk heller enn de sure og negative, faktisk . Negative folk som dømmer alle initiativ nord og ned er det i hvertfall både slitsomt og demotiverende å forholde seg til. At noe er overdrevet betyr jo at det er delvis kunstig, og det er selvfølgelig ikke positivt på noen måte.
 33. 4 likes
  Om de er norske statsborgere bør de få komme hjem, og straffes etter norsk lov.
 34. 3 likes
  Hun er på en måte prinsesse uansett, så hun kan gjerne beholde tittelen for min del. Jeg synes hun bør slutte helt med å bruke prinsessetittelen i markedsføringen. Jeg kan godta mye rart, men akkurat det har jeg null forståelse for.
 35. 3 likes
  Da takker du ja og blir kvitt problemet. Bedre bare å gjøre til og få det unna i stedenfor å lage enda større problemer av det. I tillegg så takk du ja av venner og familie til vaskehjelp. Så bør du få avklart raskest mulig om han betaler depositum eller ikke, ville i tillegg gitt beskjed om at du ønsker å se dokumentasjon på betalingen når den blir gjort. Når dere flytter inn så ordner dere en felleskonto til husleie og fellesutgifter der dere bestemmer at penger skal settes inn på lønningsdagen. Jeg hadde aldri tatt sjansen å fløtte inn med en mann som han. Overrasker meg over hvor lite dere har snakket sammen og vet om hverandre. Hvor gamle er dere?
 36. 3 likes
  Du skal IKKE være grei når sjefen prøver seg på snarveier for å få deg til å slutte uten kompensasjon. Det er ikke snakk om at du er vrien og vanskelig, det er snakk om at du får det du har krav på.
 37. 3 likes
  Ja, innser at man skal være forsiktig med å uttale seg om noe man ikke har særlig greie på, og jeg kommenterer også sjelden medisinbruk. Kunne sagt en del mer, men tror jeg lar være :). Ønsker alt det beste for Stjernestøv.
 38. 3 likes
  Også etter at den unge jyplingen ga deg Vival? Er hun dårlig fordi hun innkaller deg til time da eller, for å følge deg opp? Og dårlig fordi hun leser kjernejournalen og setter seg inn i sykdomshistorien din? (Ironiske spørsmål) Jeg må ærlig talt innrømme at jeg syns disse gamle mennene du har gått til har hørtes noe slepphendte ut på medisinfronten. Der hører ikke noe sted hjemme å skrive ut benzo-preparat på bestilling, slik du har beskrevet at de har gjort. Ellers syns jeg du skal lese hva du selv skrev i åpningsinnlegget ditt her - du er både spydig og ute av kontroll. Som Lillemus sier pleier du å bli sånn her på dol når du kutter ut medisinene, og jeg håper du har mer tålmodighet og kontroll overfor barn og samboer. Man omtaler jo ikke andre mennesker sånn, ei heller når man er syk. "De er jo helt syk i hodet sitt,skal denne lille jyplingen fortelle meg at jeg ikke får mer? Hva annet skal hun tilby? Går vel inn å ser på min kjernejournal også, der ser jeg helt gal ut! Faen ta dagens jyplinger av noen leger!"
 39. 3 likes
  Du bør møte til legen. En ansvarlig fastlege ønsker å se sine pasienter av og til. De skriver ikke ut medisiner i lang tid uten å ha truffet pasienten. Kan du ikke bruke timen til å fortelle legen litt om smerteproblematikken din? Dessuten bør du sannsynligvis ta blodprøver av og til du som andre, kan være greit at fastlegen har oversikt over om for eksempel kolesterolverdiene og blodsukker er ok. Folk vil deg som regel ikke noe vondt, neppe denne legen heller.
 40. 3 likes
  Sånne utsagn synes jeg egentlig du bør spare deg for. Det styrker ikke akkurat saken din. Tror du grunnen til at leger er restriktive er: a) fordi de er noen helvetes jævler som sitter hjemme i mørke klær og regelrett koser seg når de tenker over hvor mange de har plaget med å ikke skrive ut benzo i dag, og storkoser seg mens de selv nipper til et glass vin Eller b ) fordi det foreligger massiv og troverdig forskning som tilsier at benzo er sterkt vanedannende, ikke virker på angst over tid og regelrett ikke slår placebo for langtidsbehandling av angst ? Minner for øvrig om dødsfallet vi så her inne nylig.
 41. 3 likes
  Tiden arbeider for deg. Bare fortsett som om du ikke kjente til planene og søk råd hos fagforeningen så fort du har mulighet. Ikke send e-post, men snakk med noen - helst en lokal. Fortell alt om kontrakten, om hva som har skjedd når du har søkt interne jobber (dersom du faktisk har søkt, ikke bare håpet at de skulle utvide jobben din i stedet for å ansette nye) og nøyaktig hva som har foregått rundt den påståtte nedbemanningen.
 42. 3 likes
  Skal jeg være ærlig så misunner jeg ingen. Jeg har schizofreni, og allikevel føler jeg at jeg har noe livskvalitet. Jeg er veldig fornøyd med att jeg tross alt sitter med egen bolig, og har en stabil inntekt på trygd. Jeg savner litt a4 livet, Spessielt det med å ha dame. Å få barn tror jeg ikke ville være lurt for meg som har schizofreni. Jeg savner dame. Det er det eneste. Men jeg misunner ikke de som har det av den grunn. Jeg har brent utrolig mange sjangser, spessielt i tiden før jeg ble tykk. Jeg kunne ikke ta ett hint for å si det mildt, hvis en jente var interessert. Jeg har innebygd en slags trang til å være alene, en trang til å ha det forutsigbart, i den grad det er mulig. Jeg er drita lei av å ha ett rotete hue. Jeg skulle også ønske meg mer utholdenhet, driv og ambisjoner. Men jeg er fornøyd i min lille boble så sant jeg ikke er psykotisk eller noe.
 43. 3 likes
  Ok, da beklager jeg det. Jeg klarer bare ikke å se at dere skal ha snakket så grundig sammen vedr denne leiligheten når det så blir «tull» allerede lenge før dere har flyttet inn. Det virker som han har en anstrengt økonomi om det er vanskelig å skaffe 6000-ish og er godt voksen. Dialogen rundt betaling og også en evt endring av jobbsituasjon burde være helt selvsagte emner å kommunisere om.
 44. 3 likes
  Gi deg nå. Det er viktig at du har noen som kan veilede deg gjennom den prosessen som kanskje kommer. Du kan ikke ha bare motparten som informasjonskilde, det kan du tape både penger og rettigheter på. Det er helt klare regler for hvordan slike prosesser skal foregå, og det er du (med hjelp fra faglig hold) som må sørge for at de følges. Sjefen din har alt å vinne på at du sluker alt han foreslår, han er allerede i gang mht. å be deg holde saken hemmelig. Det er vel og bra at du kan få det bedre i en annen jobb, men du skal ikke inngå en avtale som er dårligere enn nødvendig. Nå må du følge opp slik du lovte å gjøre i går - ta kontakt, ikke sitt passiv og vent - og skriv ned svarene du får.
 45. 3 likes
  Enig, ta dette skritt for skritt og i riktig rekkefølge. 1. Krev signering i dag. Dersom han signerer er dét problemet løst. Om han ikke signerer må du gjøre følgende i morgen, i dette rekkefølget: - ringe ny utleier, fortell at du er lurt av han du skulle leie sammen med, og hør om du kan løses fra kontrakten - rett etter dette: ring nåværende utleir, fortell at du er lurt og ikke ønsker å flytte fra leiligheten som både du og barnet ditt trives så godt i (smør på om hvor godt du trives). Spør om det er noen sjanse for at du kan gjenoppta kontrakten. - avslutte forholdet 2. Ring HK lokalt og fortell at du er medlem, at du meldte deg inn i går, og at du trenger hjelp. - forbered deg på hva du skal si. Bruk listen + legg til evt andre spørsmål du har. Noter svar - be om møte - let fram all dokumentasjon du har, skriv referat fra møter/samtaler du har hatt med arbeidsgiver slik at du kan ta med dette i møtet Masse lykke til!
 46. 3 likes
  Da er det forferdelig dumt av deg å tenke at du ikke skal si ja til ekstrajobbing. Sjansen for å flyttes over til ny avdeling styrkes ved positiv holdning og stå-på-vilje og svekkes av å være furten. Vær derfor normalt hyggelig fram til dette er avklart. Og som sagt: ta kontakt med fagforeningen NÅ!
 47. 3 likes
  Her trenger du kyndig hjelp. Sjefen din har håp om at du skal slutte av fri vilje, da slipper han en tung prosess og kommer gunstig ut av det økonomisk. Du skal ikke la deg lure til å slutte uten kamp. Nedbemanning er fullt mulig for en bedrift dersom jobben ikke lenger har behov for arbeidskraften. Når man skal avgjøre hvem som må gå, skal man som hovedregel vurdere bedriften som en helhet, og ikke bare se på avdelingen der jobben forsvinner. Det er tre kriterier som avgjør hvem som må gå, nemlig ansiennitet, kompetanse og sosiale forhold. Her skal foretas en grundig og dokumentert vurdering av alle kriteriene for alle ansatte. Jo mer kompetanse som kreves i jobben, jo mer teller kompetanse i forhold til ansiennitet. Det holder ikke at sjefen hevder at det er ulikheter i kompetanse, dette skal grundig dokumenteres. Har vært med i slike prosesser selv. Jeg tror sjefen din forsøker å ta snarveier her. Det skal du IKKE gå med på. Veldig synd du ikke er fagorganisert, i organisasjonene er de gode til å bistå i slike prosesser. Jeg ville ringt til Parat eller lignende og spurt om råd likevel. Kanskje kan de hjelpe deg, i det minste henvise deg til et sted der du kan få hjelp.
 48. 3 likes
  Vi er ulike på mange måter. For å nevne noe: Han er ekstrovert jeg er introvert. Han er kristen, det er ikke jeg. Jeg er mye mer seksuell enn han. Jeg er mer opptatt av at det er reint og ryddig i huset og hagen enn han. Vi har ganske ulik humor. Noe har vi til felles, men han har en mer gammeldags og konservativ humor, og tørr humor. Jeg har mer tullete eller grov humor. Jeg er mer jålete. Vi har veldig ulike venner. Han liker best ballader. Jeg liker best heavy rock. Jeg er ofte mentalt ustabil. Han er ofte stabil. Jeg klarer meg med lite søvn, han blir kjempegretten hvis han ikke legger seg klokka ti. Jeg liker best søtt. Han liker best salt. The list goes on and on and on and on😉
 49. 3 likes
  Vi har et godt liv i sammen, og er glad i hverandre ❤️ Det er ikke tragisk.
 50. 3 likes
  Et lite tillegg til siste setning: At noen forsøker å vise seg som positive til tross for at de ikke er det, er jo også litt kunstig, men noen ganger må man rett og slett fremstå mer positiv enn man føler for.

Artikler fra forsiden

×
×
 • Create New...