Gå til innhold
 • Kunngjøringer

  • HanneMari Egmont

   Svarene du får her er ikke kvalitetssikret   10. des. 2017

   Det er ingen annen ekspert enn vår gynekolog som svarer på forumet. Dermed får du ellers ikke kvalitetssikrede svar fra helsepersonell. Vi tillater heller ikke diskusjoner om konkret bruk av medikamentdosering. Ta kontakt med lege dersom du er bekymret for helsen din.

Vinnerliste

 1. Trine

  Trine

  Medlem


  • Liker

   8

  • Innholdsteller

   10 657


 2. yellow ledbetter

  yellow ledbetter

  Medlem


  • Liker

   5

  • Innholdsteller

   670


 3. Mina1

  Mina1

  Medlem


  • Liker

   3

  • Innholdsteller

   4 471


 4. cilie

  cilie

  Medlem


  • Liker

   3

  • Innholdsteller

   2 623Populært innhold

Viser mest likt innhold fra 18. jan. 2018 i alle områder

 1. 3 liker
  Jeg tror du må få noen på NAV eller fastlegen til å hjelpe deg m dette. Enten så må du få en deltidsjobb eller bli fullt ufør. Å begynne med sosialhjelp høres ikke særlig helsebringende ut...
 2. 2 liker
  Om 8 timer i uka er for mye, er det jo ikke akkurat mye å bygge videre på da. Da må du i så fall få minst 80% uføretrygd. Min erfaring med NAV er at man må være tydelig. Skriv gjerne ned hvordan du har det. At du ikke forstår hvordan du skal kunne få en deltidsjobb når det blir for mye for deg å jobbe 8 timer i uka. Skriv hvordan du er i kroppen og hodet når du kommer hjem fra tiltak. Vær skikkelig åpen og ærlig. Det er eneste måten saksbehandleren din kan forstå. Jeg slet veldig med å få forklart saksbehandleren hvordan jeg hadde det, så jeg skrev et brev og ga henne etter et møte vi hadde. Dette ble tatt med i vurderingen av arbeidsevnen. Hun sa også at hun satte veldig stor pris på at jeg hadde vært så ærlig, for da ble det lettere for henne å forstå.
 3. 2 liker
  Jeg er egentlig godt fornøyd jeg. Jeg bestemte meg for litt over 10 år siden at jeg ikke skulle gå å være misfornøyd med noe i nuet, for så å se bilde fem år senere å tenke «hvorfor nøt jeg ikke å se sånn ut?», og det hjalp. Sikkert noe på min kropp også som en ivrig plastisk kirurg eller Hollywood-frue (eller noen av dere hehe) ville tenke at det var greit å fikse på kroppen min, men jeg tenker ikke sånn selv. Jeg er slank og sterk, greit proposjoner og lett-trent, og kroppen har ennå ikke fått de helt store aldringstegnene. Mulig jeg endrer syn når alt blir grått og hengende, men jeg tror ikke det, iallfall ikke så lenge jeg er frisk og kroppen funker.
 4. 1 liker
  Det er vel litt sånn att mannfolk er tragiske griser, mens kvinner er cougars... Sannheten ligger vel midt i mellom.
 5. 1 liker
  Det er greit å få fram at du skulle ønske det fungerte, men at det sliter deg så mye ut at du ikke mestrer alt det andre som kreves av deg i tillegg til jobb.
 6. 1 liker
  Bare pinlig. Kan vi ha en statsråd som har hatt sex med et beruset barn? Det er bare et anstendig svar på det.
 7. 1 liker
  Dette var en fin tråd! Jeg er glad for at det ikke har snødd i dag. Det gleder meg at brøytebilen ikke hadde kjørt nok en gang i dag, slik at jeg fikk bilen på plass uten å måke/grave da jeg kom fra jobb. Jeg fikk nye, hjemmestrikket ullsokker i glade farger tilsendt fra Svigermor i dag. Bikkja spiste nemlig opp de forrige hun strikka. Jeg fikk nydelige tulipaner av naboen i dag som forsinka bursdagsgave. Jeg elsker tulipaner! Datra har bursdag i morgen, og jeg gleder meg til å vekke henne med gave og kake på senga!
 8. 1 liker
  Det tror jeg ikke før jeg ser det. Det blir jo bare mer og mer meningsløse tiltak bare for syns skyld. Anonymkode: aa8a0...d03
 9. 1 liker
  *hehe* For liten cup gir det vi kaller "dobbelpupp" og det er ikke pent. Prøv en cup større og se om det ikke blir bedre.
 10. 1 liker
  Ja, det tror jeg også, bortsett fra at jeg ikke hadde likt å bli klødd av alt og alle. Jeg må også ha faste måltider. Jeg har en enorm sultfølelse, men den blir noen ganger fortrengt. Og går det for lenge mellom to måltider, blir jeg skikkelig dårlig når jeg først spiser. Også blir jeg skikkelig grinete om jeg blir for sulten. Jeg kommer som regel på at jeg er tørst rett før jeg skal legge meg jeg. Skikkelig smart å helle i seg masse vann rett før man skal sove.
 11. 1 liker
  Jeg syns det har noe å si hvor lenge han har vært deprimert, og om det er snakk om episoder som sannsynligvis gjentar seg. Hvis depresjon ikke er "normaltilstanden" er det vel sjanse for at forholdet bedres i takt med depresjonen hans. Parterapi er også noe som kanskje kan hjelpe dere.
 12. 1 liker
  Jeg har vært en 75E lenge, men i det siste har de begynt å lage bh'ene mindre i størrelsen for nå går jeg mot en 80D-E... Jeg gjetter på at du og jeg har ganske like store pupper, for meg er de absolutt store nok, men heldigvis ikke så tunge at jeg plages med det.
 13. 1 liker
  Kjemi er når begge føler at man ønsker å være sammen. Det trenger ikke være seksuelt. Kjemi er en fordel både i arbeidslivet og privatlivet. Kjemi er den gode følelsen som gjør at ting går litt av seg selv, det være seg forretninger eller kjærlighet.
 14. 1 liker
  Det kalles er et fellesbegrep for alle ting man ikke helt klarer å sette fingeren på. Noen klarer man å snakke uanstrengt med. Med andre blir det bare klein smalltalk. Det er ikke magi tror jeg, men felles interesser, felles humor, matchende personlighet etc. (Det finnes teorier om at det bokstavelig talt er kjemi også, dvs at man ubevisst lukter om personen har "bra gener". Jeg er litt skeptisk til sånne påstander fra forskere for det er ofte elendig forskning bak sånne artige teorier) Det virker som om du ønsker å finne ut hva som er feil med deg så du kan gjøre om på det. Når du finner riktig person trenger du ikke å gjøre deg til for å tekkes vedkommende. Da kan du bare være deg selv. Det er det som er bra kjemi.
 15. 1 liker
  Hehe. Av og til hadde det vært okei å være en hund faktisk. Eller en katt. Bare jeg hadde en grei eier. Jeg synes det er vanskelig å vite om jeg egentlig er sulten også. Jeg må ha faste måltid ellers blir det bare tull. Før kunne jeg godt gå uten mat i tolv timer hvis jeg holdt på med noe jeg syntes var gøy eller interessant, eller gomle ustanselig av mangel på noe bedre å ta meg til. Og før jeg ble tørr i munnen av medisiner, kunne jeg glemme å drikke helt til jeg fikk vondt i hodet fordi jeg var dehydrert. Gjett hvorfor jeg hadde "mystisk" hodepine hele barndommen og ungdommen.
 16. 1 liker
  Drikker ikke alkohol jeg heller, men er litt for glad i sjokolade og chips. Men jeg spiser det ikke hver dag da. Nå har jo sjokoloade blitt svindyrt også, så da blir det mindre av det. Men det virker som jeg spiser sånt i et forsøk på å få mer energi (blir spesielt fysen etter en dag på fjellet f.eks), uten at det hjelper noe som helst. Spise pga rastløshet kjenner jeg også igjen. Spiser bare for å ha noe å gjøre, og for å ikke stappe inn en ny snus med engang den andre er tatt ut. Jeg reagerer både på smak/lukt og konsistens. Spiser f.eks ikke sopp for jeg syns konsistensen er ekkel. Har egentlig det forholdet til mat jeg også. Spiser når jeg er sulten, og kun fordi jeg er sulten, ikke fordi jeg har lyst på mat. Syns det er ekstremt vanskelig å skulle stå og styre med skikkelig mat når jeg uansett bare spiser for å bli mett. Så blir jeg gjerne så lei av matlukta at jeg nesten er mett bare pga det, når maten omsider er klar til å spises. Blir litt misunnelig på hundene noen ganger. En kladd med vom&hundemat, vær så god! Så får de i seg alt de trenger. Men hadde kanskje blitt lei det også.
 17. 1 liker
  Godt å høre at du har lave boutgifter . Det er så dyrt å bo i dag...
 18. 1 liker
  Jeg er veldig normalvektig, tror jeg. Ser ikke ut som jeg har et problem med mat verken den ene eller andre veien, men tror det var mest rutinespørsmål. Det jeg sliter med når det gjelder mat, er at jeg er ekstremt kresen og liker lite, og har ikke et veldig bra kosthold. Men sist jeg tok blodprøve manglet jeg ikke engang D-vit. (har begynt å spise et knekkebrød med makrell i tomat hver dag), så hun ene fra kommunen sa at jeg bare skulle spise det jeg ville, og ikke tenke så mye på om jeg fikk i meg nok grønnsaker. Men nå har jeg vel spora av kanskje!
 19. 1 liker
  Jeg ser poenget ditt og er enig. De jeg kjenner som har gradert uføretrygd har fysiske problemer, og de fleste har trappet ned til deltidsstilling kombinert med trygd i en jobb de allerede har. Det er en fin løsning for dem, men jeg ser ikke at det skal være et godt alternativ for deg hvis du står utenfor arbeidsmarkedet nå. Og sosialstønad er vel ment som en midlertidig løsning, samme hvem det gjelder. Alle skal ha en lønn eller trygd som de kan leve av. Eventuelt kombinert med bostøtte for de som trenger det, men det får en som regel fra Husbanken, ikke lokalt via kommunens sosialtjeneste, så lenge det ikke er veldig kortsiktig. Jeg håper du får lagt dette fram for NAV på en måte som gjør at de forstår det. Det er meningsløst å la folk surre rundt på AAP og ikke minst sosialstønad i årevis. En kommer seg jo ikke videre med noe som helst når alt er så usikkert. Det er til å sjuk av i seg selv, på toppen av alt annet.
 20. 1 liker
  Gjennomsnitt er nettopp det; summen av alle delt på antallet. Det er ikke "normalen".
 21. 1 liker
  Det er nok et ganske vanlig spørsmål, ja. Jeg husker ikke om jeg fikk det, men jeg er vel ganske tynn uten å være undervektig, så jeg ser vel ikke ut til å ha et problematisk forhold til mat heller. Og det stemmer heldigvis, selv om jeg har surra med sånt også for lenge siden.
 22. 1 liker
  Amen. Godt skrevet. Jeg tror svært mange av de (vi) som ikke har vært i kjernefamilie fra ungdommen har sine (våre) svin på skogen som ikke ville gjøre seg i offentlighetens lys. "Det er en forskjell på avslørende journalistikk om maktmisbruk og spredning av pikante rykter", som det står i lederen.
 23. 1 liker
 24. 1 liker
  Ok. Det er mulig litt ulike filmer på viaplay og Netflix. Jeg har begge. Og i det siste så har viaplay hatt best filmer, men det er nok fordi jeg føler at jeg har sett de beste filmene på Netflix og har derfor problemer å finne noen gode. . Så Netflix og viaplay er bra begge!
 25. 1 liker
  Fornøyd er jeg ikke, men det plager meg ikke. Jeg er ikke så veldig opptatt av kropp. Jeg har en BMI på 20,5 fant jeg ut i går, så det er vel helt greit. Vil ikke bli tykk da, for går jeg med sekk på stort mer enn 20 kg, føler jeg mest for å bare legge meg ned og dø. Så 20+ kg vil jeg helst ikke bære på hele tiden.
 26. 1 liker
  Ja, det er derfor jeg skriver "så lenge det ikke er klar forbindelse mellom vekt og psyke, har det ingenting med psykiatri å gjøre". Klønete er vel det rette ordet ja. Selv jeg skulle klart å være mer diskret enn som så. Ville vel være mer naturlig å spørre om hvordan forhold man har til mat da. Det tror jeg faktisk jeg ble spurt om.
 27. 1 liker
  Kjempegodt å få. Det hjelper veldig mye på!. Det er bare å søke igjen om du tror du kan ha rett på det. Jeg fikk vite av en jeg kjenner at hun hadde hørt med en som jobbet på bostønadskontoret at jeg hadde med høyst sannsynlighet rett på, og at det var bare å slenge inn en søknad. Det ble fastsatt nye regler i 2017. Jeg hadde egentlig hatt rett på i hele fjor, men jeg var ikke klar over at de regner månedsinntekt, og ikke årsinntekt, men godt at jeg får nå. Neste måned kommer jeg ikke til å få bostønad, for jeg jobbet så mye i julen, og jeg får pengene for det på neste lønning. Så da tjente jeg for mye. Men måneden etter det igjen så vil det bli minimalt igjen. Og da vil bostønaden være god å ha
 28. 1 liker
  Jeg er 67 , så jeg lever 7 år på overtid :-) Du er jo bare ung å regne. En blir ikke regnet for eldre, før en er godt over 80, Kona blir 69 i nov, jeg blir 68 i mars i år, og vi kunne ikke tenke meg å pakke sammen rundt 70. Så lenge en er rask og har en relativ god helse, så ser jeg alderdommen mange tiår fremover, hvis en ikke rammes en alvorlig sykdom
 29. 1 liker
  Gradert uføretrygd kan være et alternativ for folk som allerede har en jobb, men ikke orker å jobbe full stilling lenger. Mange arbeidsgivere er jo greie sånn, at du kan gå over til å jobbe deltid. Men å være jobbsøker når du er delvis ufør er neppe så enkelt i de fleste yrker. Så jeg synes det er en dårlig løsning, for å si det sånn. Sosialhjelp er ikke nødvendigvis noen billigere løsning for samfunnet heller, hvis det er det de prøver på. Alle som mottar sosialhjelp må jo ha tett oppfølging og søke på nytt med jevne mellomrom. Masse jobb for NAV, som bør ha mer enn nok å drive med av mer fornuftige ting. Idiotisk, rett og slett.
 30. 1 liker
  Helt fantastisk! Vi har spilt den i ulike versjoner sikkert 12 ganger i kveld!
 31. 1 liker
  https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/P3yap5/Derfor-omtaler-vi-ryktestormen-rundt-Trine-Skei-Grande
 32. 1 liker
  Er du i kontakt med NAV/fikk du jobben gjennom dem eller ordnet du dette alene? Jeg spør fordi om du fikk den gjennom NAV så tror jeg èn måte å få tatt grep på denne situasjonen på er å finne en slags "tillitsperson" på arbeidsplassen (evt en veileder på nav som du kan gå til som også kan ha kontakt med arbeidsplassen). En person som kan hjelpe deg i å få en myk overgang siden du strever såpass mye med dette. Dersom du ordnet denne arbeidsplassen selv blir det derimot en større utfordring. Husk at du legger mye mer merke til dine egne utsagn og væremåte enn det andre gjør. De aller fleste av oss har mer enn nok med vår egen hverdag. Jeg skjønner at et eller annet har hendt deg, og jeg tolker det som at du ikke er blitt helt den samme siden det. Jeg synes du er tøff som ikke sykemelder deg, og jeg håper arbeidet kan gi deg litt mer selvtillit. Men,- det krever at du gjør ting annerledes enn de to andre gangene. Våg å gjøre ting du ikke gjorde tidligere. Våg å ta initiativ til kontakt med de andre fordi jeg tror at det kan være veien å gå selv om det utvilsomt høres skummelt ut for deg. Sett deg ørsmå "sosiale"-mål for hver arbeidsdag. Et hei og et smil, en kopp kaffe på pauserommet, en kort samtale om været, eller planer for helgen, osv. Det er vel knapt noe som gjør meg mer lykkelig enn når en kollega kommer bort med en varm kopp kaffe til meg på morgenen feks. Du skal ikke være en social butterfly akkurat nå, overse alt sånt. Si hei, smil, ta med en ekstra kopp kaffe, bli med dem ut i røykepause bare for å få deg litt frisk luft, ta med noen druer og by på det til den du luncher med. Og så må du komme deg ut av hodet ditt. Du tenker på alt som kan gå til helvete og da vil det gå til helvete, det lover jeg. I stedet vil jeg du skal forestille deg hvordan arbeidshverdagen din ser ut når du er over denne pyton-første fasen og alt har roet seg og du er mer tilfreds.
 33. 1 liker
  Enig, jeg har også reagert. Enkelte typer innlegg kan for mange fremstå ganske voldsomme, jeg skulle ønske at de likevel fikk stå i fred (slik som tidligere). I blant er desperasjonen og fortvilelsen så overveldende at man ikke har noe annet språk. Dette burde tolkes som vanlige symptomer og ikke reagert med -det jeg tolker som- en overdreven livreddhet for at andre brukere skal gi skadelige råd og dermed stenging av hele tråden. Jeg skulle ønske nåværende admin hadde i bakhodet at dersom man ønsker å ta livet sitt er det enkelt å google seg frem til dette på egenhånd, man trenger ikke å spørre på DOL. Det kan være en måte å kommunisere smerte på som for utenforstående kan fremstå skremmende men for fagpersoner og for store deler av brukere av forumet er helt vanlig. Konkrete forslag til ulike måter å begå livet sitt på, eller selvskade seg, er selvsagt noe annet - men jeg kan ikke se at det er blitt gjort. Jeg forstår det kan bli vanskelig å overvåke denne typen tråder, men jeg skulle ønske admin heller valgte å ha noe mer tillit (og tålmodighet) til at forumets brukere korrigerer og utfyller hverandre i slike tilfeller. Stengingen av tråder sender i mine øyne et langt mer skadelig signal enn et "feil" svar ville gjort. Fordi svært mange tråder med selvmordsproblematikk nærmest automatisk blir stengt. Det er blitt bekreftet at det er innført en strengere linje på enkelte typer innlegg grunnet fravær av fagperson, så det har jo i mine øyne absolutt vært en markant endring på forumet. Til det verre.

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her