Jump to content
Sign in to follow this  
Tullerull

stadige småblødninger

Recommended Posts

Tullerull

Jeg har abortert to ganger,(mars, juli)og etter den første aborten har jeg mellom menstruasjonene hatt flere småblødninger. De er sparsomme og varer bare noen timer, men de bekymrer meg. Før den første aborten hadde jeg aldri blødninger mellom menstruasjonene. Har hatt regelmessig mens i alle år, jeg er 29 år. Noen ganger har blødningen kommet etter samleie, andre ganger, blant annet i går, kom den etter fysisk aktivitet. Ofte i forbindelse med blødningene har jeg hatt en litt hul, rar følelse i underlivet, som om det er luft eller noe der. Litt vanskelig å beskrive. Nå er det to og en halv uke siden den siste aborten, og jeg hadde altså litt blødning igjen i går. Dette uroer meg, og jeg er redd det feiler meg noe og at det er derfor jeg aborterer. Samtidig er det plagsomt, for jeg føler jeg må gå med bind hele tiden "i tilfellet". Jeg gjennomførte et normalt svangerskap i 98. Håper du kan si noe om dette.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Svar til Tullerull

Jeg synes du skal få legen til å se på det. Ofte er det helt uskyldig årsak til en slik blødning, se vedlegg. Jeg kan ikke forestille meg at det er noen sammenhang mellom blødningen og dine aborter.

Vennlig hilsen Mette H Moen

BLØDNING I FORBINDELSE MED SAMLEIE

Årsak til blødning ved samleie kan være det man betegner som en "ektopi". Det betyr at den slimhinne som finnes på innsiden av livmorhalsen (i kanalen) har vokst ut på overflaten, utsiden av livmorhalsen. Det skyldes østrogenhormonets påvirkning og ses derfor både ved bruk av p-pille og hos gravide (og også hos andre kvinner!). Denne slimhinne er blodrik og tynn og blør lett ved berøring (som gynekologisk undersøkelse, samleie, hard avføring). Det er helt ufarlig. Få legen til å undersøke om du har en slik forandring. I noen tilfeller kan man med laser få den bort, men ofte vokser slimhinnen ut igjen etter noen tid. Pensling har ingen effekt.

I sjeldne tilfeller kan det være andre unormale forhold på livmorhalsen, både godartede og ondartede, derfor er det viktig med en undersøkelse før man slår seg til ro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...