Gjest prust Skrevet 15. juni 2007 Del Skrevet 15. juni 2007 Vi har ikke kjeller. Så dunken med rødvin oppbevares som regel på kjøkkenet, oppå overskapene...og der blir det jammen varmt! Av og til setter vi dunken inn i kjøleskapet en times tid før vi skal ha vinen, men det er vanskelig å få rett temperatur. Er det ikke ca 17-18 grader som er best drikketemperatur for rødvin? Var på restaurant i forrige uke, og der var jammen rødvinen like varm som den vi har hjemme på kjøkkenet, sikkert nærmere 25 grader.... Synes smaken kommer bedre frem ved lavere temperatur. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 15. juni 2007 Del Skrevet 15. juni 2007 Den skal være ca 18 grader, ja. Jeg har lagt vinen min i kjelleren istedetfor på kjøkkenet nå når det er så varmt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 15. juni 2007 Del Skrevet 15. juni 2007 Jepp, velkjent problem. Vi har vinkjølere i sånn fryseelementstoff til å tre utenpå flaskene, og avkjøler alltid rødvinen litt. Ellers får man ta konsekvensen av at det er sommer og drikke rosevin istedet 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 15. juni 2007 Del Skrevet 15. juni 2007 Hjemme har vi vinen i kjelleren, men på hytta har vi ikke kjeller. I varme perioder har vi hele kartongen i kjøleskapet, og tar den ut litt før den skal drikkes. Holdbarheten blir også dårligere i varmen. På en varm dag blir vinen fort passe varm i glasset selv om den har stått i kjøleskapet. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 15. juni 2007 Del Skrevet 15. juni 2007 Jeg synes ikke det er så godt med stuevarm rødvin. Noe rødvin bør være kaldere enn andre, f.eks. Valpolicella er veldig god langt kaldere enn 18 grader. Et tips kan være å sette rødvinen i kjøleskapet en stund før den serveres (ikke så lenge at den blir kjøleskapskald). Det gjør vi ofte, om vinen vi har lyst på er for varm. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 18. juni 2007 Del Skrevet 18. juni 2007 Jeg har hørt man skal ta hvitvinen ut av kjøleskapet tyve minutter før den skal serveres, og sette rødvinen inn. 16-18 grader er fin rødvinstemperatur. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 18. juni 2007 Del Skrevet 18. juni 2007 Jeg har hørt man skal ta hvitvinen ut av kjøleskapet tyve minutter før den skal serveres, og sette rødvinen inn. 16-18 grader er fin rødvinstemperatur. Det var jo en lur regel :-) Tror jeg setter inn rødvinen nå - omtrent en halvtime til mannen min kommer hjem! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.