Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Webmaster/Teknisk Støtte

Driftsproblematikk i Doktoronline (langt)

Recommended Posts

Guest Webmaster/Teknisk Støtte

Det har vært en del meldinger om driftsproblematikk i det siste.

Først, problematikk en m.h.t. bruken av nick og brukernavn. Etter omleggingen har vi forsøkt å gi økt sikkerhet for brukerene og unngå at brukere kan benytte nicknames som er ”til forveksling lik” andre registrert brukeres nick. Dette har ikke vært så enkelt som vi håpet, men vi mener vi nå har fått orden på det. Vi har sagt fra at brukernavn ikke skal inneholde annet enn små bokstaver, men dessverre har vi hatt problemer med å feilsøke registreringene, dette er under utbedring og vi mener vi skal ha denne delen under kontroll i løpet av noen få dager.

Brukernavn er en identitet som skal være fullstendig uavhengig av nickname. Vi har derfor fjernet sjekken mellom brukernavn og nick slik at det går an å registrere et nick som er lik en annens brukernavn. Nicknames lagres i en komprimert form slik at en bruker som registrerer nicket (eks.)” Doktor @!” Får dette lagret som ”doktorai” – dette betyr at ingen kan registrere doktorai fordi dette er likt det foregående.

Sikkerhet er et vedvarende fokusområde for oss i DoktorOnline, vi forsøker å sikre at brukerene kan bevare sin anonymitet og føle seg trygge på at innlogging på DoktorOnline ikke medfører sikkerhetsrisiko. Derfor har vi redusert bruken av cookies dramatisk og begrenset bruk av HTML i forum. Dette har blant annet medført at nettlesere ikke ”husker” passord. Vi ser at dette kan være til irritasjon og mener vi kan løse problemstillingen på en god måte innen kort tid.

Hastigheten på tjenesten er viktig for alle og vi har, i løpet av august, installert tre nye servere for at vi skal kunne gi tjenesten høyere hastighet. Fordi vi deler DoktorOnline over disse serverene har vi hatt noen innkjøringsproblemer med Forum. Tidspunktet for dette har vært uheldig fordi vi la om andre deler av tjenesten i Juli og hastighetsintensive deler av tjenesten har lagt en tung byrde på serverløsningen.

Vi har nå ferdigstillt en endring av dette som skal redusere ”trykket” på serverene og derfor gi økt hastighet. Feilsøking i denne tar noe tid og dessverre er det vanskelig å gjøre dette uten at brukerene er aktive i tjenesten. Vi overvåker tjenesten i perioder med høy trafikk, i tillegg til dagtid, og mener vi kan ferdigstille arbeidet i løpet av det neste døgnet.

Når det gjelder søk funksjonen har vi den siste måneden testet nye systemer for å finne en optimal løsning, vi begynner å nærme oss og regner med å sette den forbedrede utgaven ut i løpet av helgen..

Vi håper dette er oppklarende for en del av deres spørsmål og er som vanlig takknemlige for inspill og foprslag til forbedringer.

Med vennlig hilsen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

nick

Dere kan prøve og løse problemstillingen så mye dere vil, det lar seg bare ikke gjøre. Problemet derimot, er det sikkert mulig å gjøre noe med.

*allergisk mot problemstillinger* :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Webster

Dere kan prøve og løse problemstillingen så mye dere vil, det lar seg bare ikke gjøre. Problemet derimot, er det sikkert mulig å gjøre noe med.

*allergisk mot problemstillinger* :-)

DOL jobber nok med å rette opp ting som ikke er riktig!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...