Gjest togli Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Jeg elsker wok! Del opp grønnsaker i biter....alt duger... Jeg bruker som regel paprika, sukkererter, rødløk og/eller purreløk, en hel chilipepper i biter (tar ut frøene), frosne brekkbønner og kanskje litt champignon. Alt varmes i rapsolje i woken sammen med scampi. Dernest heller jeg over en boks kokosnøttmelk og kanskje litt pepper eller annet krydder (bruker ikke salt). Hvis jeg ikke har kokosmelk har jeg over litt fløte eller creme fraiche. Til og med yoghurt naturell er godt oppi (den blandes med rapsoljen som er i woken fra før, så da løser den seg fint opp. Dette er virkelig snadder ) (innimellom bruker jeg kyllingfilet istedetfor scampi, men steker da kyllingen før jeg har i grønnsakene) 0 Siter
Lillemus Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Når jeg woker laks tar jeg først grønnsakene, det som måtte passe og finnes i huset - f.eks. paprika, blomkål, broccoli, en eller annen type løk, rosenkål og deler alt i små biter og steker det litt. Så tar jeg det ut av panna og har i litt mer smør eller olje og steker laksen. På den har jeg sitronpepper (jeg elsker sitronpepper!) og når den er ferdig har jeg blandet 1 ss soyasaus, 1 ss østerssaus, en liten dæsj sitronsaft (el. lime) og litt chilipasta som jeg har rørt godt sammen og dette heller jeg over laksen. Rører forsiktig og enten så tømmer jeg det over grønnsakene eller jeg heller grønnsakene tilbake i panna litt så alt blir varmt og blandet. Har gjerne også en neve ferdig kokte, fryste bartolibønner eller kikerter oppi .NAM! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Lillemus skrev (På 27.5.2011 den 15.00): Når jeg woker laks tar jeg først grønnsakene, det som måtte passe og finnes i huset - f.eks. paprika, blomkål, broccoli, en eller annen type løk, rosenkål og deler alt i små biter og steker det litt. Så tar jeg det ut av panna og har i litt mer smør eller olje og steker laksen. På den har jeg sitronpepper (jeg elsker sitronpepper!) og når den er ferdig har jeg blandet 1 ss soyasaus, 1 ss østerssaus, en liten dæsj sitronsaft (el. lime) og litt chilipasta som jeg har rørt godt sammen og dette heller jeg over laksen. Rører forsiktig og enten så tømmer jeg det over grønnsakene eller jeg heller grønnsakene tilbake i panna litt så alt blir varmt og blandet. Har gjerne også en neve ferdig kokte, fryste bartolibønner eller kikerter oppi .NAM! Åh, digg!!! Jeg elsker også laks med masse sitronpepper!!! Men du.. hvordan ser chilipasta ut? 0 Siter
Lillemus Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 togli skrev (På 27.5.2011 den 15.06): Åh, digg!!! Jeg elsker også laks med masse sitronpepper!!! Men du.. hvordan ser chilipasta ut? Finnes både på små små glass og på en liten gjennomsiktig tube - en rød "grøt" av moset chili. ) Står vel blant krydderet antar jeg. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Lillemus skrev (På 27.5.2011 den 15.51): Finnes både på små små glass og på en liten gjennomsiktig tube - en rød "grøt" av moset chili. ) Står vel blant krydderet antar jeg. Takk! Skal sjekke! Men er det veldig sterkt slik at det skal bare litt til? 0 Siter
Lillemus Skrevet 29. mai 2011 Skrevet 29. mai 2011 togli skrev (På 27.5.2011 den 15.54): Takk! Skal sjekke! Men er det veldig sterkt slik at det skal bare litt til? Litt sterkt, men ikke kjempe, prøv deg frem. ) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 29. mai 2011 Skrevet 29. mai 2011 Lillemus skrev (På 29.5.2011 den 15.46): Litt sterkt, men ikke kjempe, prøv deg frem. ) Will do ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.