Jump to content
Sign in to follow this  
Guest togli

Smelte sukker (pepperkakehus)

Recommended Posts

Guest Tatjana

Uten å ha lest tråden: Jeg bruker limpistol. Og før noen hyler opp om at det er slett ikke spiselig, så vil jeg også si at vi ikke spiser pepperkakehus. Vi har det fremme til pynt til langt uti januar, og da er det så støvete og mykt og gammelt og ungene så lei av julekaker at det blir kastet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest togli

Du tar bare en neve (en god neve, da - for det gjør ingen ting å vær raus) med karameller i en kjele, og setter det på lav, lav varme. De blir myke og medgjørlige på et blunk, og så kan du bare sette i gang. Det er null stress å vaske ut av kjelen etterpå, restene slipper øyeblikkelig med varmt vann.

Herlig!! Som musikk i mine ører :)))

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest GA

bare å spyle lenge nok med varmt vann så går det av. Jeg pleier å bruke en ikke helt ny panne..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest togli

Uten å ha lest tråden: Jeg bruker limpistol. Og før noen hyler opp om at det er slett ikke spiselig, så vil jeg også si at vi ikke spiser pepperkakehus. Vi har det fremme til pynt til langt uti januar, og da er det så støvete og mykt og gammelt og ungene så lei av julekaker at det blir kastet.

Hahahaha:))

Ungene mine gleeeeder seg til nyttårsaften, for da samler vi alle pepperkakehusene i "slekta" og hamrer løs på dem så alle de ni søskenbarna kan få spise seg gode og mette på støvete pepperkaker :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest togli

bare å spyle lenge nok med varmt vann så går det av. Jeg pleier å bruke en ikke helt ny panne..

Tror jeg skal gå for karamellene til Mrs.Wallace - men takk for hjelpen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest luftslott

Hvordan fikk du det bort da?

tørka kjapt over med tørkepapir mens sukkerrestene var varmt ennå og fikk med meg mesteparten der, resten var det bare å skylle bort med varmt vann. En liten runde med zalo og panna var helt fin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Guest GA

Tror jeg skal gå for karamellene til Mrs.Wallace - men takk for hjelpen :)

Ja, det var jo helt genialt. Kan dessverre ikke kopiere ideen da jentungen ikke tåler melk :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites
laban

Dropp hele sukkergreia, og lag "lim" av Smørbukk-karameller (eller lignende typer) i stedet! Helt genialt: Det smelter på lavere temperatur, så man risikerer ikke å brenne seg. Det har god limeffekt - og det smaker godt å spise det som blir til overs. ;)

* noterer i tilfelle jeg skulle bli sprø nok til å lage pepperkakehus hvis jeg får barnebarn *

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest upsideisi

Det går helt fint å fjerne sukkeret, er det teflonpanne?

når sukkeret stivner er det bare å løsne det forsiktig, da går det av i store flak.

Så vasker du på vanlig måte.

Jeg var uheldig og smeltet den skjeen jeg rørte med, hadde lagt den igjen i panna, plutselig så jeg igjen bare halve skjeen....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tatjana

Hahahaha:))

Ungene mine gleeeeder seg til nyttårsaften, for da samler vi alle pepperkakehusene i "slekta" og hamrer løs på dem så alle de ni søskenbarna kan få spise seg gode og mette på støvete pepperkaker :P

Vi knuser det vi også, i slutten av januar en gang. Og det er en STOR begivenhet og ungene inviterer venner til å være med. Og så hamrer de løs og så... går de sin vei og lar meg koste opp og kaste restene.

:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest togli

Ja, det var jo helt genialt. Kan dessverre ikke kopiere ideen da jentungen ikke tåler melk :-(

Verre da, ja.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest togli

Det går helt fint å fjerne sukkeret, er det teflonpanne?

når sukkeret stivner er det bare å løsne det forsiktig, da går det av i store flak.

Så vasker du på vanlig måte.

Jeg var uheldig og smeltet den skjeen jeg rørte med, hadde lagt den igjen i panna, plutselig så jeg igjen bare halve skjeen....

Brukt forskjellige panner, men tror jeg skal bruke karamell i år :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest togli

Vi knuser det vi også, i slutten av januar en gang. Og det er en STOR begivenhet og ungene inviterer venner til å være med. Og så hamrer de løs og så... går de sin vei og lar meg koste opp og kaste restene.

:-)

Har erfart at det beste er at den store begivenheten skjer dagen før man har tenkt å ta husvasken allikevel :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Guest togli

Dropp hele sukkergreia, og lag "lim" av Smørbukk-karameller (eller lignende typer) i stedet! Helt genialt: Det smelter på lavere temperatur, så man risikerer ikke å brenne seg. Det har god limeffekt - og det smaker godt å spise det som blir til overs. ;)

Smørbukkarameller var genialt!!! Skjønner rett og slett ikke hvorfor jeg ikke har fått med meg det før :))

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mrs. Wallace

Smørbukkarameller var genialt!!! Skjønner rett og slett ikke hvorfor jeg ikke har fått med meg det før :))

Så bra! :)

Jeg ble også helt himmelfallen av lettelse da jeg oppdaget det. Så enkelt, etter alle disse rundene med vrien sukkermasse og annet heft.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest togli

Så bra! :)

Jeg ble også helt himmelfallen av lettelse da jeg oppdaget det. Så enkelt, etter alle disse rundene med vrien sukkermasse og annet heft.

Det var nesten som en åpenbaring, så nå føler jeg for å forkynne herligheta til alle venner og kjente :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...