Gå til innhold

- "Politikerne forstår ikke vår tids store folkevandring. Det er farlig"


heisenberg

Anbefalte innlegg

heisenberg

Dette sier frilansjournalisten og forfatteren Jens A. Riisnæs. Én skal være usedvanlig forkvaklet til sinns hvis Riisnæs blandes sammen med noe som er i nærheten av fremmedfiendtlighet eller rasisme. I et profilintervju i Finansavisen (ikke på nett) møter vi en usedvanlig frittalende Riisnæs, der han instendig oppfordrer Norge til å stenge grensene. «Politikerne forstår ikke vår tids store folkevandring. Det er farlig,» fastslår Riisnæs.

Heller ikke statsminister Erna Solberg (H) slipper unna Riisnæs’ kritikk. Det samme gjelder de som gjennom tiår etter tiår har vært premissleverandører på feltet – med ett unntak:

Erna Solberg kan ikke noe om migrasjon. Ingenting. Og flinke Thomas Hylland Eriksen har åpenbart for lite empirisk grunnlag for sine kreative konstruksjoner. Det samme gjelder også «blodfattige» og «ulevd liv»-religionshistorikere og sosiologer. Med Kjetil Rolness som et modig og hederlig unntak.

«Ulevd liv» beskyldes også stortingspolitikere for. Skulle politikerne skjønt noe om folkevandringer måtte de ha levd helt andre liv, ikke minst ved å reise til «fjerne strøk» – uten delegasjoner, mener Riisnæs. Dette minner meg om da Stortingets kommunalkomité for en del år siden var på reise i Pakistan. Da de kom tilbake spurte jeg hvilke erfaringer turen hadde gitt og fikk tilbake et oppgitt skuldertrekk. «- Hva får vi se? Turen var organisert i hjel og vi skjermes for alt som kan lukte ubehagelig. Smørbrødene var like høye og drinkene de samme.»

«Akademia i Norge er livredde for å mene noe, av frykt for å bli frosset ut. Det ser dessverre ut som resultatet av de akademisk-intellektuelle idealistenes eksperiment med multikultur-prosjektet er like mislykket – og farlig – som Lenin, Trotskij og andre intellektuelles forsøk på å lage det perfekte samfunnet for hundre år siden. Idealister må holdes i ørene av folk som har bakkekontakt» 

«Nå vil det måtte bli en bråstopp i migrasjonen. Hvert land vil måtte stenge sine grenser, siden Schengen-grensen ikke er under kontroll. Angrepene på Paris betyr at migrasjons- og flyktningpolitikken må vike plassen for nasjonal sikkerhetspolitikk. Ethvert lands regjering har sikkerheten for sine borgere og eget territorium som første prioritet – alltid. Uten sikkerhet har vi intet samfunn, ingen friheter, intet demokrati» 

«Jeg har sett alt av muslimske samfunn, fra de nordligste ytterpunktene i Tatarstan der hvor Silkeveien krysser Volga til Mindanao – Filippinenes nest største øy i øst – til Sudan og Swahili-kulturene i sør og Marokko i vest. Muslimske samfunn er dysfunksjonelle.» 

«Når en kultur eller ideologi utelukker halvparten av befolkningen fra deltakelse i det offentlige rom, herunder det økonomiske utenfor hjemmet, så skaper det nokså raskt problemer i internasjonal konkurranse. Og hvis denne halvparten i tillegg er basert på kjønn, og det attpåtil er snakk om det «gale» kjønnet, så går det som det har gått: gutta har fått utviklet sine dårligste maskuline siden, uten balanserende feminine verdier, noe som helt uten unntak er selve forutsetningen for å lykkes i et moderne, globalisert samfunn.» 

«Helt på den andre siden av skalaen er for eksempel buddhister, jainer og – for den saks skyld: moderne kristne» 


 

Endret av heisenberg
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
2 hours ago, heisenberg said:

 

«Helt på den andre siden av skalaen er for eksempel buddhister, jainer og – for den saks skyld: moderne kristne» 
 

Ja, dette er et problem og slikt, men hva pokker har buddhister og kristne med saken å gjøre? Skal vi bli buddhister eller kristne for å takle problemene knyttet til folkevandringene???

Anonymkode: 95fc9...53f

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Opprett ny...