Gå til innhold
AnonymBruker

Sliter med tannpuss

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg er 19 år gammel, og har alltid slitt med å innta faste tannpussrutiner. Har vært perioder på så mye som halvt år-ish uten tannpuss (det begynte da jeg var 7 år gammel). Har merkelig nok bare hatt et par hull hittil. For å unngå dårlig ånde tygger jeg ofte tyggis eller mintpastiller. I det siste har jeg blitt flinkere til å pusse, minst én gang daglig, og hvis jeg ikke glemmer det, hender det at jeg også pusser etter å drukket sure drikker. Tingen er at jeg er veldig flau over situasjonen, og unngår å dra til tannlegen. Har ikke noen smerter i munn/tenner/kjeve enda, men er sikker på at jeg har en del hull der. Pluss at siden jeg er 19 år, så må jeg jo betale for det også.

Har aspergers syndrom, og har fått høre at vegring av tannpuss er ganske vanlig blant folk med samme diagnose...

Noen som vet hvordan man kan ordne seg faste rutiner? Og hvor ofte bør man egentlig pusse daglig?

Anonymkode: 7b353...88a

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lillemus
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Noen som vet hvordan man kan ordne seg faste rutiner? Og hvor ofte bør man egentlig pusse daglig?

Anonymkode: 7b353...88a

Bruk alarmfunksjonen på mobilen din? Puss tenner etter frokosten og like før du legger deg om kvelden. Å pusse tennene rett etter at du har drukket juice eller brus er ikke lurt, sure drikker gjør tannemaljen myk og da kan pussingen gjøre skader på tennene, skyll i så fall godt med vann før pussing.

Veldig bra at du pusser en gang daglig da, det blir ikke det samme å tygge tyggis eller spise mintpastiller, tennene blir ikke rene av det og matrester og plakk sitter likevel på og mellom tennene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Trine

Har hørt at endel med asperger sliter med å pusse tenner. Selv er jeg så redd for å få hull at jeg til og med har begynt å pusse mellom tennene. For å få gode rutiner på det, er det vel best å bare få det plassert inn mellom andre rutiner. Jeg har f.eks rutine med at jeg pusser tennene før jeg går ut av døra på morgenen. Så pusser jeg tennene før jeg legger meg på kvelden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her