Gå til innhold
Anonymja

Opp i vekt? Hvordan mestre dårlig matlyst

Anbefalte innlegg

Anonymja

Har slitt litt med dårlig matlyst i det siste. Det er ikke sånn at jeg ikke får i meg noe mat, det gjør jeg jo så klart, men jeg får ikke i meg nok. Jeg har så inderlig lyst til å gå opp i vekt også. Magen min rumler liksom ganske ofte, men munnen min nekter mat. Noen ganger må jeg nesten dytte det i meg. Har noen av dere noen tips om å gå opp i vekt eller eventuelt få bedre matlyst? Er det noe annet jeg kan gjøre enn å spise 5-6 måltider+mellommåltider hver eneste dag, for det er egentlig nok så slitsomt.. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jumpingjacks

Hei. Det høres ut som en vanskelig situasjon du er i. Har du prøvd å drikke noen kalorier i form av juice, melk, smoothies og proteinshakes? Da føler man ikke mettheten like så godt. Jeg vil også anbefale deg å spise mer fett, da det er over dobbelt så mye energi i per gram. Nøtter, avokado, rikelig med olje til steking, fet fisk, fet ost, helmelk etc. Ellers så er det, som du også nevner, lurt å spise flest mulig måltider per dag. Jeg vet ikke din høyde, alder, kjønn etc. Men man må innta mer energi enn man forbrenner. Eks. på måltider kunne være havregrøt laget på helmelk med smør på toppen, sukker og kanel. Kanskje også noen nøtter, rosiner, tørket frukt, banan, honning etc. Og noen flytende kalorier som melk, smoothie, saft e.l. Til mellommåltid kan du spise en muslibar, nøtter, tørket frukt etc. Lunsj kan være skiver med et tykt lag med brunost/smørost/leverpostei/påleggssalat osv. med et tykt lag med smør på og noen flytende kalorier. Til middag kan man spise litt fetere kjøttyper, pasta, saus, potetmos med fløte og smør, stuinger. Fantasien setter grenser. Er vanskelig å foreslå noe mat da jeg ikke vet hva dine preferanser er. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her