Gå til innhold
AnonymBruker

HPV virus CN3, konisering

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei.

Ble konisert for over et år siden for HPV viruset CN3. Gikk fra og være normalt/stabilt til alvorlig på 2 månder. Etter koniseringen var jeg inn og ut av sykehuset over 4 ganger på under en uke pga kraftige blødninger. En uke etter operasjonen ble jeg lagt i narkose igjen for og stoppe blødningen etter å ha prøvd og stoppe blødningen flere ganger med spongostan å ved og sy. Deretter, over dette året har jeg gått til gynokolog vær 3 måned for og ta celleprøve, og tatt 2 biopsier. Får ikke vite så veldig mye mer enn at viruset er der enda. Hatt noen episoder med panikkanfall på sykehuset og etter narkose nr.2 pga lite mat og utmattelse. Så er vanskelig for meg får meg og spør spørsmål. Mitt spørsmål er: Hva betyr det at viruset ikke har "dødd ut" på over et år, og at de forsatt er "bekymret"? Betyr det at jeg mest sansynlig må gjennom en konisering til for og få viruset vekk, eller kan det forsatt "dø ut"? Har hatt samme sex`partner over 3 år, men kan jeg da bli smittet på ny, og på ny av han? Hjelp. (er på min 2 HPV sprøyte, skal ta 3 og siste i mars)

Hilsen jente 24 år

Anonymkode: a5dda...76f

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Du ble konisert (fikk fjernet ytterste delen av livmorhalsen) på grunn av CIN 3 forandringer forårsaket av HPV (virus). En operasjon fjerner ikke nødvendigvis viruset, men de vevsforandringer det har medført. Det er større risiko for tilbakefall av ‘vevsforandringer’ i løpet av de neste 10 år ved fortsatt tilstedeværelse av HPV. Det er en lang rekke av HPV-typer, og det er ikke alle som man blir vaksinert mot, og det er ikke alle som medfører ‘celleforandringer’. Blant unge har ca 80% på et eller annet tidspunkt hatt HPV, og det vil som regel ikke være mulig å oppspore smittekilden.

Vennlig hilsen Mette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mette Moen, Gynekolog

PS hvis du røyker er det større risiko for tilbakefall.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her