Gå til innhold
AnonymBruker

Spørsmål fra meg på snart 47 år.

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Er 47 år til våren og har hatt kraftige blødninger lenge ved menstruasjon, flere år tror jeg. De siste ca 4-5 mnd har jeg hatt sterke menstruasjonssmerter ved mensen. Men de siste 2 mnd har jeg ikke kjent noe. Bare samme kraftig blødning. Mensen varer ikke så lenge ca 3 dager med rikelig blødning. Hva kan dette komme av at smertene plutselig er borte? Har ingen andre symptomer. Har mensen hver mnd, men vet ikke om jeg er i overgangsalderen, det begynner kanskje å nærme seg. Skal til fastlegen snart å få tatt celleprøve.

Anonymkode: cb688...78c

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Kom på at du kanskje trengte tilleggs informasjon. Har to tenåringsbarn. bruker ikke noen form for prevensjon. Er overvektig. Røyker og drikker ikke.. :-)

Anonymkode: cb688...78c

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mette Moen, Gynekolog

Fravær av menstruasjonssmerter kan bety at du ikke har hatt eggløsning og det derved ikke er produsert de stoffer som medfører smerter, prostaglandiner? Det skjer at eggløsningen av og til forsvinner i årene før det helt stopper opp. Ofte kan det også være uregelmessige blødninger med kortere eller lengre intervaller og med ulik styrke på blødningen. Hvis du har meget kraftige blødninger, var kanskje en hormonspiral noe å tenke på?

Du skal til fastlege for celleprøve, fint at du husker på det hvert 3.år. Å ta en hormonprøve for å se om du er ved å komme i overgangsalderen, har liten hensikt, for hormonene endrer seg nesten fra dag til dag i perioden før menopausen (menopausen er siste menstruasjon)

Vennlig hilsen Mette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her