Gå til innhold
AnonymBruker

Hvem kan jeg stole på?

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg har vært på 3 innvendige ultralyder. Den første var jeg på på sykehuset da jeg var satt opp til abort. Hun regnet meg som 7+1. Den andre ultralyden var hos en privat gynekolog som mente jeg var 6+3. Var på samme sted på sykehuset igjen og tok ultralyd igjen som viste akkurat det samme som første ultralyd, bare at dette var 2 uker seinere. Altså hun plusset da selvfølgelig på 2 uker siden sist. 

Jeg vet ikke hvem jeg kan stole på. Hun på sykehuset sa at de hadde et helt moderne ultralyd apparat som regnet alt ut selv så det kunne ikke ta feil, men hun private gynekologen mente at hun hadde rett da hun hadde så mye erfaring.

Hvem bør jeg stole på? 

Er det fort gjort å måle feil når de setter opp måling fra punkt til punkt på fosteret? Jeg vet ikke om det nyeste apparatet måler opp disse punktene selv eller hun som foretok ultralyden må gjøre dette manuelt og derfor kan ha målet feil?

 

Anonymkode: d057b...d49

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Du kan vel ikke helt stole på noen av målingene? Det er mye større risiko for å måle feil på et lite foster enn på et stort. Derfor bestemmer man først fosterets alder omkring 17-18 uker ved den sene ultralyd. Se mer på denne linken.

https://www.jordmorklinikken.no/tjenester/ultralyd/ultralyd-uke-for-uke/

Vennlig hilsen Mette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her