Gå til innhold
AnonymBruker

Conludag

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Er 45 år og for tiden uten prevensjon. Prøver å lese meg opp angående minipillen Conludag da jeg vurderer denne. Men finner ingenting som beskriver hvordan denne evt vil påvirke blødningsmengden og -mønster under menstruasjon. Tenker også ift kommende overgangsalder og kanskje "tull" med blødninger som mange gjerne får. Har nå fått litt kortere sykluser og lurer på hvordan dette vil påvirkes.

Prøvde forøvrig Cerazette for noen år siden, men hadde da langvarige blødninger jeg til slutt ikke orket mer. Det ga seg med en gang jeg sluttet, men vil vel kanskje gjenta seg dersom jeg prøver den igjen. Og "vanlige" p-piller er jeg skeptisk til å starte med igjen i min alder.

Anonymkode: c31e2...81c

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Cerazette og Conludag er hormonell prevensjon med gestagen, men ikke med østrogen. De øker ikke risiko for blodpropp. Cerazette er den sterkeste gestagen-prevensjon som stopper eggløsningen, den er like sikker som p-pillen med både østrogen og gestagen (99 %). Dessverre medfører den ofte blødningsproblem.

Conludag er mye svakere og har mindre sikkerhet (97%). Den påvirker sekretet i livmorhalsen, så sædceller ikke kommer frem. Den påvirker sjelden menstruasjonene. Det vanskelige er at den må tas meget regelmessig, det er kun 3 timers slingringsmonn.

I din alder er fruktbarheten sterkt redusert, så jeg vil absolutt anbefale Conludag. Ha en fast rutine med inntak (varsel på mobiltelefon ?)

Vennlig hilsen Mette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her