Gå til innhold
AnonymBruker

Småblødninger

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei. Jeg har den siste 1,5 mnd hatt utflod med noe blodlignende striper. Veksler mellom rødt og brunt. Fikk mitt 3. barn for ca et år siden. Har brukt cerazette siden. Har ikke fått menstruasjonen tilbake enda. Merket forandringene ca 1,5 mnd etter at jeg sluttet å amme. Tok celleprøve i 2012 og denne hadde ingen utslag (ingen ny seksualpartner etter dette). Har ikke tatt celleprøver som anbefalt grunnet jeg ikke vil ta det i svangerskap. Har bestilt legetime, men er nå skikkelig bekymra for livmorhalskreft!  Småblødninger og uregelmessigheter viser til kreft "uansett" føler jeg. Råd og tips til en bekymra sjel? Hvordan er prognosen for å bli frisk av kreft om jeg allerede har kommet så langt at det har begynt med blødninger?

På forhånd takk for svar. 

Anonymkode: 2d018...d5f

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det du beskriver med småblødninger er helt vanlig ved bruk av Cerazette. At du først nå får småblødninger forklares ved at du nå kan ha fått dine hormoner tilbake etter fødselen. Hvor lenge ammet du?

Du behøver ikke å tenke på kreft når det er en mer nærliggende forklaring på blødningene. Jeg vil derfor ikke komme inn på dine spørsmål om prognose ved kreft når det er så lite sannsynlig.

Du bør fortest mulig få en sjekk for å bli beroliget, og så få tatt en celleprøve. Det har gått seks år uten celleprøve. Det anbefales tre år mellom hver prøve. Rart at du ikke ville ta prøve under graviditet, det kan ikke innvirke uheldig på graviditeten.

Vennlig hilsen Mette

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Jeg ammet i 10,5 - nesten 11 mnd. Så det kan stemme med at hormonene har kommet tilbake. Men har gått på cerazette i flere år - mellom 1. og 2. barn uten blødninger.

Ang. celleprøven så diskuterte jeg det med min fastlege og han sa at det skulle i utgangspunktet ikke innebære noe risiko å ta celleprøve under svangerskapet, men samtidig støttet han mitt ønske om å utsette det, i tilfelle noe skulle skje.

Anonymkode: 2d018...d5f

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mette Moen, Gynekolog

Jeg tror at det er viktig at du får utført en gynekologisk undersøkelse med celleprøve. Vennlig hilsen Mette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her