Gå til innhold
AnonymBruker

Datter som generelt ikke trives i livet

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg har en datter på 16 år, nettopp startet på Vgs. Hun har i motsetning til storesøster aldri helt funnet seg helt til rette her i livet. Ja det høres ikke greit ut. Selv er jeg ganske fortvilet over dette, for jeg føler hun trenger hjelp. Men vi har forsøkt å få hjelp - og fått litt men ikke nok. Sist prøvde vi en dyr psykolog som vi hadde fått anbefalt men det var virkelig helt bortkastet. Det ble altfor overfladisk.

Hun ble født misfornøyd egentlig, og har alltid "lett etter det negative". Ellers er hun høysensitiv og har mange bekymringer. Tenker og grubler mye. Hun har alltid vært liten og tynn, kommer sent i pubertet, dårlig appetitt. Liker å ha orden og system i sakene sine selv om det også kan flyte med klær på gulvet. Sans for detaljer. 

Av og til er hun kjempeblid og kan være sprudlende, morsom og sosial. Hun har veldig mange talenter men ikke så ivrig på å øve seg flink likevel. Har kommet lett til mange ting, og har kanskje tatt det som en selvfølge og strever litt når hun møter motgang.

Sosialt har hun selvfølgelig hatt en del utfordringer i perioder. Blitt en del utestengt. Jeg tror ikke hun har vist så mye av det "negative" på skolen, men litt kanskje. Det har ihvertfall gått litt opp og ned ift venner. Ihvertfall på ungdomsskolen. Der BLE hun veldig ofte utestengt. Blitt mye bedre på Vgs.

Nå etter høstferien så sier hun at hun er veldig kvalm, slapp, deprimert. Hun trives på skolen men det har nok vært en overgang. Plutselig må hun jobbe en del med skolen og det er en del helt nye fag. Og hun er ikke så vant med å jobbe, har tidligere fått gode karakterer uansett.

Vi har en stabil familiesituasjon, god økonomi osv. 

Siden jeg selv har fått god hjelp av alternativ medisin så lurer jeg på om noen har tips til om noe er lurt å teste henne for. Men jeg syns det er en skikkelig "jungel" der ute og aner ikke hva vi skulle ha prøvd. Det er jo et veldig styr også med evt fri fra skole og jobb, og transport for å komme seg steder. Vi har litt avstander både til skole og jobb.

Hun har tidligere hatt mangel på jern og d-vitamin så vi kan selvfølgelig sjekke det. Og vi tester iblant cøliaki siden det er i familien. Hun lurer på om det er noe mat hun ikke tåler siden hun er så mye kvalm. Så har en plan om å gå til lege først, og så kanskje ta sånn matintoleransetest. 

Vi elsker henne selvfølgelig akkurat som hun er men når hun selv spør om hjelp fordi hun ikke vil være så negativ og ha så mange bekymringer, så må jeg jo prøve å finne ut noe. Har noen tips til noe alternativt som vi kunne prøvd? Føler jeg stamper skikkelig i blinde... 

Anonymkode: 7d5d9...0f7

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Tips: legg dette på forum for psykiatri. 

Anonymkode: 41281...695

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her